Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut (Osa 3)

Casumba ostoksesta ilmeisestikin osa ainakin maksettu osakkeilla, joten voi olla hyvin mahdollista, että noita osakkeita myydään tällä hetkellä ja kurssi laskee sen vuoksi.

Carnegien mukaan Googlen algoritmimuutokset saattaneet tehdä vähän hallaa, mutta ei nyt ihan dramaattisia muutoksia kuitenkaan ennusteisiin, mutta itsehän en osaa ottaa näihin kantaa.

1 tykkäys

Tossa viime vuoden lopulta vähän peerejä. Kuten huomaa, on mediaanikin vain jossain 5-6x ev/ebitda kasvusta huolimatta. Sektori siis hinnoitellaan halvalla kovan kilpailun ym. takia

8 tykkäystä

No eipä tuolla yksittäisellä päivällä ole pitkässä juoksussa mitään väliä, mutta ihmetellä aina soppii. Mahottoman isoja positiivisia uutisia päivässä ja kurssi laskee. Samanlaistahan se on usein myös muiden firmojen, osareiden ja uutisten kanssa. Esim joku positiivinen osari ja kurssi sukeltaa. Meemiketjusta löytyy hyviä esimerkkejä :slightly_smiling_face: Sitten taas toisena päivänä sinkoilee ylös tai alas ilman uutista huomattavasti enemmän.

Ihan vaan aitoa ihmettelyä, tämä ketjuhan on juuri tätä varten perustettukin. Mahdoton ymmärtää tätä pörssimaailman logiikkaa.

7 tykkäystä

Saksalaisissa pienyhtiöissä alkaa olla ihan hyvännäköisiä graafeja. Tässä pieni otos omasta seurannastani. Yhtiökohtaiset erot vaihtelevat suuresti pääomatarpeen ja syklisyyden suhteen, mutta TTM EV/EBITDA 5-7 ja TTM EV/FCF 10-12 pääomakevyemmissä yhtiöissä ( Gesco, Technotrans, Stemmer ) alkaa olemaan ihan houkuttelevilla tasoilla varsinkin kun syklin luulisi kohta alkavan kääntyä koronlaskujen ollessa nurkan takana.

16 tykkäystä

En parempaakaan ketjua löytänyt niin kysytään täältä. Onko kukaan seurannut tarkemmin Robinhood Marketsia ($HOOD) viime aikoina? Ollut melkoisessa nousussa tänä vuonna ja ehkäpä jenkeissä suurimmat vihaajat alkavat jo unohtamaan, miksi vihaavat yhtiöitä. Nämä laittavat buumerien perinnöt varmasti mielummin investointeihin (tai optioihin :skull:) mielummin kuin johonkin ylihinnoiteltuun lahoon omakotitaloon keskilännessä. Yritys varmasti löytänee Euroopastakin hyviä markkinoita lähitulevaisuudessa.

Uskomattomia tuottoja, mutta en osais kahtakytä vuotta holdata ainakaan hyviä yhtiöitä. :smiley:

https://twitter.com/JonErlichman/status/1784309569092522241

28 tykkäystä

Tässä on bumtsibumeista ja niiden osakekursseista tviittiketju.

https://twitter.com/InvestInAssets/status/1784524416161841500

Loput ketjusta

2 tykkäystä

Näistä ihan puhtaasti lukujen valossa Zoom näyttäytyy ihan arvosijoitukselta EV/FCF noin 8. Kuitenkin kun katsoo paljon osakkeita jaetaan (share based compensation yli miljardilla viime vuonna) niin käy ilmi ettei tuo ole kohde mihin itse voisin näillä tiedoilla hyvillä mielin sijoittaa. Ei taida johdon intresseissä olla sijoittajien voitot vaan omat voitot. Oma veikkaus on että Zoom ostaa paljon omia osakkeita ja jakaa ne valituille tyypeille. Osakemäärä ei nimittäin ole noussut viime vuosina paljoakaan. Jos tuollaiset lopetettaisiin niin voisi jopa kiinnostaa tutkia enemmän.

1 tykkäys

Odotan kyllä innolla OmaSP “ylimääräistä” webcastia klo 11. Harvoin tuntuu, että toimarin puheilla ja niiden uskottavuudella voisi olla kurssiin suoraa vaikutusta. Nyt parhaimmillaan ja pahimmillaan voi ehkä olla jopa sellainen tilanne edessä. Katsotaan, saako Sydänlammi vakuutettua sijoittajat ja puhuttua kurssin nousuun.

Elmo I'm Fine Everything's Fine GIF | GIFDB.com

Disclaimer: kuva ei edusta mielipidettäni yhtiöstä, mutta jotain hauskaa piti keksiä

17 tykkäystä

Kuka laitto tulpan Remedyn nousulle, siinä riittää ihmeteltäväks. Reportti ei ollu juurikaan negari ;D

1 tykkäys

Pienivaihtoisen lapun normiheiluntaa, pitää muistaa että tämä pomppasi jo perjantaina huomattavasti Tencent-liputuksen jälkeen. Markkina nyt vaan ei vielä ole päättänyt mikä on uusien tietojen jälkeen Oikea Hinta. Jotkut saattavat katsoa että perjantain nousu kattaa jo tuon rapsankin heittäen. Tähän hinnan määritykseen pääsee osallistumaan kaikki, siitä vaan osto- tai myyntinappia hipelöimään jos on fiilis että hinta on väärä :thinking:

3 tykkäystä

Nimenomaan näin, itse painoin myyntinappia 19,70 e ja heti perään ostonappia 18,50 e. Koska kyseessä on peliosake, niin se oikeuttanee pienen pelailun🙂 Joku rahasto siellä jo perjantaina kuuden jälkeen kotiutti voittojaan ja hyvin mahdollista, että jatkuu tänään. Puutteelisella ymmärrykselläni pidän osaria ihan hyvänä ja Tencentin panosten nosto vähentänyt edelleen osakkeen “free float:ia”. Atte huomenna(tai tänä iltana) lisää 21 e, toki riippuu hiukan siitä, mihin kurssi päätyy illalla🙂

3 tykkäystä

Tecnotreen viikko alkaa tutuilla liikkeillä, -4,7 % taulussa. Osake halventunut viikossa noin 23 %. Kovia alennusprosentteja.

7 tykkäystä

Saa nähdä tuleeko Lindexillä samanlainen vapaapudotus kuin loppukesästä 2022.

Let’s go!
image

16 tykkäystä

Timbeeeeer!

image

14 tykkäystä

Saako kysyä mihin arvailusi perustuu?

Omasta (ja Inderesin analyytikon) mielestäni osakkeen arvostuksessa olisi jopa vähän nousuvaraa nyt kun saneeraus lähestyy loppuaan.

Q1-tuloksissa ei mielestäni ollut mitään hälyyttävää, kun ottaa huomioon että Hullut Päivät on tänä vuonna kokonaisuudessaan Q2:n tuloksessa.

4 tykkäystä

Jännä nähdä miten tässä käy. Eli onko foorumilaiset saaneet bongattua jo tulevan FDA hyväksynnän :sweat_smile: Kuulostaa jotenkin käsittämättömältä jos tuon “ennakko” ilmoituksen pystyy nuin netistä ennakkoon jo bongaamaan. Saas nähdä :slightly_smiling_face:

10 tykkäystä

Ihan sama tilanne oli 2022. Yhtiö keräsi valtavan määrän hypeä ympärilleen, koska saneeraus loppuu ihan justiinsa. Jossain vaiheessa yhtiöön kyllästyttiin ja osake dumpattiin pariin euroon. Lindexin piilevää arvoa on hehkutettu vissiin viitisen vuotta jo.

Niin ja mielestäni sen koko reissun ajan 3 → 2 euroon Lindex/Stocka oli aliarvostettu, mutta minkäs minä sille mahdoin että se kävi jopa 1,7 eurossa jossain välissä.

Aika nopeasti Optomed oikaisi asian tiedotteella, kun oli luuloa markkinoilla “FDA-asian selviämisestä”.

8 tykkäystä