Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut (Osa 3)

Voimakkaimpia liikkeitä edeltää usein erittäin alhaiset volyymit. Suuntaahan ei tiedä kukaan …

1 tykkäys

Tämäkin totta, mutta markkina tarjoaa valtavasti pieniä vihjeitä koko ajan. Usein myös “viimeinen” hidas nousu tehdään pienemmällä vaihdolla, tasaisesti ja ylöspäin tuskaisen hitaasti grindaten. Sellainen vaikutelma itselle tuli tästä parin päivän liikkeestä, kun myyjillä on ollut vaikeuksia päästä edes ES 5320 tason alle ja lukuisat singleprintit jäi täyttämättä (shortit jumissa). Kaikki odottavat muutenkin nyt Nvidiaa ja ihan kaikkien arviot ovat puhtaita arvauksia.

Yllättävän moni tosiaan edelleenkin odottaa sitä massiivista liikettä, myös useampi tuttavistani. Markkina on hyvä luomaan harhautuksia ja failed breakoutteja/- downeja ja varautukaamme kaikkeen. Oma näkyvyys markkinan seuraamisessa on yleensä 30min TPO chartin mittainen, mutta se riittää itselle hyvin riskinhallinnan näkökulmasta. Pitkässä juoksussa olen lopulta aina optimisti ja aina bull.

17 tykkäystä

Hyvä raportti kaikkinensa napakasti ennusteisiin ja kurssireaktio:

1 tykkäys

Siellähän oli orgaaninen kasvu negatiivista (kuten odotettiin)

Metaconilla aika mones +10 päivä, viikossa ja kuukaudessa aika messevät prosentit

3 tykkäystä

image

image

83 tykkäystä

Nanoformissa suunnattu anti 2,20 , analyytikoiden tavoitehinta 4,40 euroa ja joku tunkee ahtopaineella tavaraa myyntiin 1,90.

3 tykkäystä

NoHo vakiinnuttanut asemansa “kasikerhossa” aika vakaasti. Inderesin suositus on ollut vissiin pari kolme vuotta 10€. Tuon osakkeen kurssi ei meinaa nousta millään. Hinnoitteleeko markkina sitä, että jos suorittaminen ei jatku hyvänä loputtomiin niin se on vitosen lappu?

image

8 tykkäystä

Ja taas mennään, mutta tällä kertaa ylöspäin :face_with_monocle: :star_struck:

image

5 tykkäystä

Skeidalaitos lööpeissä ja kohta +10% syöksyn jälkeen!

23 tykkäystä

Se on Optomed taas rallatellut päivän ylöspäin :rocket::rocket: +10% ja ollaan kolkuttelemassa 7€ rajapyykkiä…Optomed on viimeksi ollut yli 7€ lappu helmikuussa 2022 :sweat_smile:

20 tykkäystä

Nykykurssillakin ensi vuoden EV/Sales kerroin 5, eli ei ole kyllä vielä hinnalla pilattu
Edit: ulkkareita alkaa vasta nyt kiinnostamaan, kun vaihtoa on taas reilummin. Kauppauutisia odotellessa. Niitä voi tulla jenkeistä ja Kiinasta :smiley:

8 tykkäystä

Hirvitys väheni tänään ainakin hieman pikku pompun vuoksi :+1:

1 tykkäys

Enpä olisi uskonut osuvani näin nätisti pohjalle kun maanantaina avasin position tähän yhtiöön. Näyttäisi muutenkin koko aurinkoenergiasektori raketoivan tänään, markkina muisti että näitä pitääkin rakentaa tulevaisuudessa ihan reippaasti?

9 tykkäystä

Novo Nordiskin pääkonttori vähän savutti.

6 tykkäystä

Fluence Energy tänään +10% ilman uutisia ja noussut noin viikon sisään jo reilut 20%

image

Ketjun aloituksen ajoitus oli hyvin kohdillaan (valkoinen ruksi) ja pari ostoerääkin pilkitty salkkuun, valkoiset pisteet kartalla :sweat_smile: . Trendi kääntyi juuri tutkiessa ja ostot sitten nousevaan kurssiin.

Pitää nostaa :fox_face:häntää, kun kerrankin osuu ajoitus kohdilleen - ainakin toistaiseksi :sunglasses:

Edit: löytyi se syykin

20 tykkäystä

Taitaa taas JPow ja Fed minuutit sisältäneet jotain ikävää kun vaihteeksi ehtii koneelle ja käppyrät poraa punaisena kohti maan keskipistettä…? Inflaatiomörkö taas huolena?

No, toisaalta aivan sama, koko markkina elää tai kuolee tänään NVIDIAn tulokseen… :grimacing:

8 tykkäystä

Omat pikaiset ajatukset markkinasta:

Homebuilders sektori lähti pudotukseen, kun arvioidut myynnit (klo 17:00) jäivät odotuksista 4,14 milj, odotus 4,21 milj.

Fed muistio (klo 21:00) oli tuttuun tapaan vanhaa tietoa ja siinä huomioitiin inflaation sitkeys pettymyksenä, vihjattiin korkojen nostosta, jos tarve vaatii ja higher for longer –mantra elää vahvana. Osa jäsenistä haluaisi pitää pitkät korot korkeamalla pidempään.
Uusin ja pehmeämpi huhtikuun inflaatiodata ei ollut ilmestynyt vielä ennen kokousta.

Moni odottaa/odotti ES/SPX:n uuden huipun testausta, jota ei vielä tullut. Lasku lähti kiihtymään edellä mainituista syistä ja teknisestä näkökulmasta katsottuna osittain, koska päivän pivottasoa 5342.50 ei saatu murrettua/pidettyä ja uusien ES premarket huippujen 5349.25 testaus ei toistaiseksi onnistunut enää RTH:n aikana, mikä indikoi heikkoutta treidaajien silmissä. Maanantain aggressiivinen myyjä oli myös paikalla ES:ssä 5345.00 kohdalla blokkaamassa nousut. ES osui melkein trading rangen pohjaan ja 5306.75 kohdalta löytyi odotetusti ostajia. Keskiviikon 15.5. singleprinttejä ei vieläkään saatu täytettyä (rangen pohja 5303.50) ja perjantain 17.5. pohjaa ES 5305.75 ei vielä rikottu. Pävän lasku on terveellistä likvidointia vahvan nousun jälkeen ja oma suojashort hoiti tehtävänsä hyvin.

VIX nousi nopeasti 11.78 pohjasta → 12.75 paikkeille, joka on itsellä raja-arvona hieman isomalle dipillä. VIX palautui ja on nyt 12.35.

Kohta puolin Nvidian tulos ja earnings call.

22 tykkäystä

Nvidia ulkona, tulos pikaisella vilkaisulla asiallisen hyvä ja kurssi yritti hivutella 1000 taalan tasoja post marketissa. Splittiä ja pientä osinkoa, peliala heikohko. Kohta earnings call ja katsotaan riittääkö tämä markkinoille.

Tuolta sivustolta näkyy mukavasti kaikki päivän tulosjulkistajat:

13 tykkäystä

Nvidia veti afterissa melkein Suomen BKT:n kokoisen swingin 2min aikana:

42 tykkäystä