Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut (Osa 3)

OP:n tavoitehinta ollut taas julkisuudessa.
meme

8 tykkäystä

Juha Varis; Fortum ja kurssikehitys vs Euroopan Unility-sektori

https://x.com/JuhaVaris/status/1793603438758273034

3 tykkäystä

Vähän toistoa, mutta tämä otti vielä hyvän loppukirin.
Inderes arvaa liikevaihdoksi -24 basecasessa 148Mkr ja -25 base on 304Mkr. Kovaa kasvua siis, aika näyttää toteutuuko ja millaisella “marginaalilla”.

Hirmunousulla on nyt päästy MCAP 377Mkr. Siis ei vain tänään vaan tässä jo monta päivää peräkkäin. Aika näyttää milloin musiikki loppuu vai loppuuko.

4 tykkäystä

No enpä todellakaan haluaisi nähdä sitä markkinoiden synkistymistä :grin:

30 tykkäystä

Aika monta US-lappua on minullakin kolmessa eri salkussa ja kaksi niistä jäi vihreälle tänään. NVDA ja yksi toinen. Olipahan täydellinen bearmarket day.

5 tykkäystä

Mitenkähän Hesuli huomenna? :cold_face:

1 tykkäys

Tuossa on viimeisen 3 kk aikana tapahtunut jokin rotaatio utilities-sektorille, sillä XLU:n kehitys vaikuttaa aivan samalta tuolla ajanjaksolla, mutta Fortumilla on ollut vain suurempi vipu. XLU on muuten ollut yksi parhaiten tuottaneita sektoreita viimeisen 3 kk aikana samalla kun XME ja SMH olivat suunnilleen samalla tasolla. Jos tutkitaan vielä kapeampia aloja, niin GDX/SIL olisivat selkeästi kärjessä (+30%/+45%) mutta en ottanut niitä tuohon mukaan.

1 tykkäys

Ihmettelinkin mikäs Herantis Pharmaa nostaa ja siitähän syötiin muutamassa päivässä >60K:n nippu @1,45…no, nyt selkis ja kiitos jelpistä kun ei ole enää voimassa olevia tunnareita Kauppalehteen. :+1::money_mouth_face:

Edit: jaahas, isomyyjä palas entistä päättäväisempänä ja tuntuu vaativan alempia kurssitasoja…siellähän on tarvittaessa +3M lappua tarjolla jos ovat päättäneet, että tästä tasosta ei nousta (Citi, Robur Fonder ja Nano)

Edit2:

Parissa vuodessa tuotto -6,3%. 2022 joulukuussa alkoi kahden kuukauden kiima-aika, joka suli lopullisesti pois 2023 kesällä :point_down:

Herantis Pharma 2Y @ 2024-05-25

2 tykkäystä

Kempower nitkuttaa ylöspäin, mutta odotan toiveikkaana jotain isompaa uutista josta saisi kerralla kunnon rytinän ylöspäin.

5 tykkäystä

Johtuisiko tilintarkastajan vaihdosta? Entinen saanut pari huomautusta markkinavalvojilta. Uusi Deloite.

5 tykkäystä

Suurin epävarmuus yhtiön osalta lienee poistunut ja arvostukertoimilla mielestäni hyvinkin edullinen, joten en ihmettele jos markkinatkin samaa mieltä :grinning:

4 tykkäystä

(Op ei anna ottaa kuvakaappausta, joten mennään tällä.)

Tätä on mukavaa seurailla. 7.5 kurssi splitattiin neljään osaan kun osakkeen arvo oli kivunnut jo yli 900 kruunun. Nyt arvo on noussut jo 250 kruunuun eli tavallaan ollaan jo 1000 kruunussa, jos ei oltaisi jaettu.

Saab-ketjussa on linkattuna video jossa Inderes-hemmo haastattelee jotain Saabin jannua. (On muuten melkoinen ilmestys tämä saabin juippi. Kunnon ruuhkatukka. Ei ihan heti arvaisi habituksen perusteella, että kloppi on asefirman isokiho :grin:) No joka tapauksessa hänen mukaansa Saabilla menee paremmin kuin koskaan. Tilauskirjat huutaa punaisena ja talous on paremmassa kunnossa kuin ikinä.

Laitoin tähän viime syksynä veronpalautukseni 750€ kiinni enkä toistaiseksi ole katunut. Sijoitin “megatrendiin” ja putlerin hirmutekoja vastaan. Vielä kun osaisi myydä tai keventää oikeassa kohtaa, niin se olisi hyvä se. Mutta toistaiseksi ei ole kyllä myyntihaluja. Pakkomyyntiin saattaa kyllä osittain joutua, kun nuorempi poika olisi kevaria vailla.

Tämmönen pidempi höpötys tällä kertaa. Käykäähän kirjoittelemassa ajatuksianne ja uutisia. Saab-ketjussa, jos siltä tuntuu.

-Suppis-

25 tykkäystä

pieni hengähdys väliin ja taas mennään :partying_face: :metal:

image

4 tykkäystä

Hyvä pomppu päivän päätteksi. Myöhässä oleva tulosjulkistus tulossa keskiviikkona, jos en väärin muista. Kurssi vähän levoton ollut.

Ostin tähän joskus pari vuotta sitten sisään 0,13, santsasin 0,05, lisäsin paljon myöhemmin vielä 0,05, kerkesin jo luulla että nyt lähtee ja fomossa ostin 0,08 “viimeisen kerran” lisää. Ei lähtenytkään ja niinpä pari päivää sitten vielä kerran ostin lisää 0,04.

Päivän nousujen myötä voi kyllä sanoa, että olen täyteen ladattuna ja hiljaa kohti tulosjulkistusta.

Tämä viesti ei sisällä ostosuosituksia :raised_hand: :grimacing:

9 tykkäystä

Itsellä vähän saman homma, että tuli ostettua pari vuotta sitten “dipistä” hintaan 0.2. Laskun jatkuessa lopulta otin tappiot ja jätin seurantalistalle. Palasin takaisin hintaan 0.04 ja lisäilin 0.06. Nyt on noin 175 000 osaketta. Mielenkiinnolla odotellaan tulevia tulosjulkistuksia.

2 tykkäystä

Piti ihan tarkistaa millaisella vaihdolla, 217K :slightly_smiling_face: Voihan tuo kurssi sukeltaa taas jos moni holderi myy miljoonia lappuja ellei yritys ole kääntymässä voitolliseksi tulevassa Q4? Silloinhan lapuista varmaan pääsee helposti eroon.

2 tykkäystä

Aikamoisia nämä Seitsikon jäsenet :slight_smile:

https://x.com/Barchart/status/1794179559233069108

8 tykkäystä

Saksan osakkeet vs Nvidia :sweat_smile:

https://x.com/Schuldensuehner/status/1794621303837831178

37 tykkäystä

Mutta mehän tiedämme että Saksa on p…ka maa, joten mitä he kuvittelevat? Pitäisi varmaa tehdä jotain enemmän innovatiivista tai häviää jo Nahkatakkimiehelle yksinään.

6 tykkäystä

Onko tänään USA auki lainkaan?

Ei ole viisarit värähtäneet vielä pre% -arvoihinsa