Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut (Osa 3)

Vaimon ystävä, joka työskentelee puuilossa kertoi työntekijöiden jääneen ilman bonuksia koska yrityksen budjetoitu myynti ei ylittynyt.

En tätä laittanut yhtiöketjuun kun olen puhtaasti toisen käden tiedon varassa, mutta sen verran tuntui olevan vihainen että ainakin uskon jääneen ilman bonuksia.

16 tykkäystä

Miltä ajalta? Jos viime vuodelta niin kyllähän se myynti on jo tiedossa kaikilla. Vai saavatko useammin, esim kvartaaleittain?

Kuten sanottu niin olen toisen käden tiedon varassa. Vaimo eilen puhui puhelimessa kaverinsa kanssa kun itse yritin katsoa futista niin kysyin vaan mistä kyse kun vähän häiritsi futiksen katsomista.

Eilen oli kuulemma tiedon saanut, muuta en osaa sanoa, valitettavasti.

1 tykkäys

Puuilohan julkaisi myös Q1 rapsansa (heidän Q1 on 1.2. -30.4.) pari viikkoa sitten. Olisi melko loogista, että jos jotain bonuksia laskettaisiin kvarttereittain, niin niistä kommunikoitaisiin juuri pari viikkoa tulosraportin jälkeen kun konkreettiset laskelmat ja päätökset on tehty sitten jo raportoituihin lukuihin vedoten. Sitä en taas usko, että toukokuussa tai esim juhannukseen päättyisi joku seurantajakso, kun se ei olisi mitenkään linjassa minkään muun seurannan tai raportoinnin kanssa.

Jos taas kyseessä on tilikauden 2023 bonukset, niin sitten on melkoinen maksuviive kyllä niissä.

Yhtäkaikki, sijoittajan näkökulmasta tässä ei liene mitään valtavan uutta, tai no, ehkä aavistuksen positiivinen viesti jos nykyiset luvut eivät ole Puuilon sisäisestä näkökulmasta vielä good enough.

4 tykkäystä

Monilla yrityksillä on kuukausittaisia tulospalkkausjärjestelmiä, jopa kahden viikonkin jaksoissa. Jollekin se 50 euron bonus voi olla iso raha.

Edit, Kauhistelut unohtuivat. Hui kauhistus miten hesulissa taas noustaan!

9 tykkäystä

image

Ainakin hetkellisesti markkinat ovat samaa mieltä kanssani, että tämä @Pohjolan_Eka lempiyhtiö vain paranee parantumistaan. :sunglasses: :money_mouth_face:

3 tykkäystä

Kempowerilla aika kova dyykkaus. Onko kellään hajua mistä on kysymys, vai onko vaan perusheiluntaa?

3 tykkäystä

Luulen että jengi ennakoi negaria ja heikkoa Q2. Pitäisi tulla isoja uutisia maailmalta, mutta sen sijaan uutiset pyörii mittaluokassa Citymarketin uudet laturit. Ristimäki puheli jostain autovalmistajien kanssa neuvoteltavista diileistä, niin missähän ne on?

4 tykkäystä

Jenkkilässä Nesteen henkinen veli suorittaa taas alamäkipulkkailun maailmanmestaruutta :smiley: Ei käy aspiriinit ja muut näemmä kaupaksi siellä. Laskivat loppuvuoden ennusteita hiukan alle 3 taalan EPSiin ja aikovat sulkea jopa 2000 turskaa tekevää liikettä.

Daily, weekly ja monthly os tällä hetkellä ja tekisi melkein mieli napata pieni kasa, mutta yli 30 jaardin velkakuorma saattaa aiheuttaa ennusteiden laskun kanssa uuden osinkoleikkurin lähitulevaisuudessa, jolloin tämä painuu varmaankin alle 10 taalan.

4 tykkäystä

Varmaan jotain tuonne päin. Kovin on ollut takkuista meno. Päälistalle meno ei muuttanut, ainakaan näin alkuunsa, yhtään mitään. Tai en tiedä onko ollut takkuista, mutta mitään isompia diilejä ei tosiaan ole julkaistu. Instagramissa postaavat päivittäin miten ovat siellä ja täällä messuilla ja markkinoimassa. Uusia pönttöjä nousee sinne ja tänne.

Pelko perseessä itsellänikin, että q2 on iloosta ku papin saarna pääsiäisenä.

Ole ahne, kun muut pelkäävät, mutta entä sitten kun itteä pelottaa :face_with_peeking_eye:

12 tykkäystä

Jaa sekös se sitten kilpailijaansakin laskee:

image

Oho, uusi Pole3 markkinoille ja kaikki hyvin :joy:

7 tykkäystä

Bittiumin osake etsimässä uutta kurssitasoa ja volatiliteettia löytyy kun ei ole pidäkkeitä (tuki- ja vastustaso puuttuvat). Saapas nähdä, koska ulkomaiset sijoittajat löytävät tämän, josko tuota käppyrää saisi vielä jyrkempään nousuun :rofl:

12 tykkäystä

Boomerisalkun kärjessä tapahtuu kummia

image

3 tykkäystä

Salkun isoimmasta päästä olevat veljet ovat miinuksella. :slight_smile:

image

6 tykkäystä

Kai sulta vielä Boreota löytyy? Sekin alokasmaisesti -5,5%

Edit: Näköjään palutui takas

Edit vol2. Eihän viimeiset 12kk olekaan mennyt niin huonosti kuin muistelin. Vuodessa ± 0% kuten graafi kertoo.
image

2 tykkäystä

No tottakai! :smiley:

No hei kato, mul raketoi nää:

image

5 tykkäystä

image
Onneksi on saappia niin ei pölhölänsalkun sivuliito harmita niin paljoa.

9 tykkäystä

image

image

63 tykkäystä

Sehän vanheni hienosti se Helsingin vahva pörssipäivä :smiley:

9 tykkäystä