Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut (Osa 3)

Kamoon hei!

Tää alkaa olee jo vähän epäkohteliasta! :rage:

image

10 tykkäystä

Kaikki Suomi laput myyty pois. Ostot tehty enimmäkseen indeksitasolla lokakuun pohjista, joten tappiota tuli vain 5%. Olisi tullut paljon enemmänkin (Neste&Oma SP ~-50%), mutta QT Groupin onnistuneet ostot lievällä ylipainolla vähensivät tappiota. Valmet ja Nokian Renkaat (ihme kyllä) olivat myös vähän plussalla, mutta siltikään ei päästy plussille. Samassa ajassa SP500 tullut lisää ylös noin 30%.

Ehkä huonoa tuuria, että analyytikkoja peesaamalla osuu 2 mätää omenaa samaan koriin indeksin ollessa muutenkin jo pohjilla. Ehkä oma vika kun tietoisuus yhtiöistä keskivertoa huonompi.

Mutta nyt on 100% Jenkkipaino kun aikaisemmin oli 90% Parempi myöhään kun ei milloinkaan. :grinning:

Fuck yeah America Lets Go!

46 tykkäystä

Olisi todella this time is different, milloin vastaavan historian omaava luksusbrändi olisi jäänyt unholaan? Eri asia toki miten omistaja-arvolle käy, mutta kyllähän tuo olisi mukava suupala nyt lvmh:lle. :grin:

Ei kai tästä rivien välistä kukaan pysty lukemaan että putoavaan puukkoon otettiin taas hento ote tänään :face_with_peeking_eye:

6 tykkäystä

Vähän ihmetyttää nämä muutamat viestit, missä Suomi-osakkeet myydään pois ja siirrytään Jenkkeihin. Ihan arvostustasoja katsomalla en näe tässä siirrossa mitään järkeä, Suomi-osakkeita saa nyt historiallisesti halvalla kun taas Jenkeissä joutuu maksamaan ennätystason hintoja. En ihmettelisi yhtään, jos Suomi-osakkeet tuottavat selkeästi enemmän seuraavien vuosien aikana, pitkällä aikavälillä raa`at numerot ratkaisevat, ei viimeisen 15 vuoden tuotto.

15 vuotta sitten tämä olisi ollut nerokas siirto, mutta nyt - hyvin vaikea uskoa. Itse ajattelin pitää pitkälti nykyiset suorat Suomi-sijoitukset isoissa kansainvälisissä yhtiöissä, monesta niistä on aiemmin maksettu paljon enemmän (PE) ja bisnes on edelleen kunnosssa.

Toisaalta Jenkeistä voi AI-kuplan ulkopuolelta jotain halpaa löytääkin. Esim. Mäkkäri on historiallisen halpa ja tylsänä bisneksenä hyvin riskitön sijoitus.

86 tykkäystä

Buy high & sell low. Kuplaahan ei oikein tunnista vasta kuin jälkeen, mutta isolla todennäköisyydellä nämä “juhlistajat” ostelevat toppeja.

13 tykkäystä

Toivotavasti ei käynyt niin, että ehdit paikalle juuri laskumarkkinaan

7 tykkäystä

Hexatronic teki kädenlämpöisen tuloksen Q2:lla. Liikevaihto hieman yli ja tulos ali. Kurssi kiittää yli 6% nousussa -pahempaa ilmeisesti odotettiin.

Hesulissa moinen alisuorittaminen olisi palkittu -16% kurssireaktiolla ja siitä parin viikon pulkkamäellä :joy:

Ruotsissa diskuteerataan ja todetaan, että ihan hyvä ja parannat sitten seuraavaan. Suomessa - olet sysipaska ja konkassa ensi vuonna.

34 tykkäystä

Tänään hymyilyttää Verven omistajana :slight_smile:

10 tykkäystä

Moikka, oikein tulkitsit. Tykkään ajankäyttösyistä vastata laajemmin ketjujen tai artikkeleiden muodossa yhtiökohtaisiin ajatuksiin, mutta heitetään tällä kertaa hieman ajatuksia alle.

Aloin opiskelemaan laajemmin premium-/luksuskuluttajayhtiöitä niin sen vanavedessä halusin myös altistusta sektoriin. On veren kerjäämistä nenästä avata positio vaikeuksissa olevaan alisuoriutujaan, joka teknisessä mielessäkin vielä syöksykierteessä. Omistus on (onneksi) salkun pienemmästä päästä ja nyt -30% pinnan alla, tämän vuoden ylivoimainen alisuoriutuja salkussa. Koska itse odottanut heikkouden jatkumista niin positioon jätetty reilusti kasvatusvaraa, jos vire yhtiössä ja kohdemarkkinoilla paranee.

Kuuntelin Burberryn puhelun eilen. Iso ongelma tuntuu olevan, että toivat paljon uutta mallia downturniin. Nyt on sitten liikaa erilaista kamaa ja joutuu sitten discounttaamaan varastoja pois - perinteinen vähittäiskauppaongelma. Tähän varautumisessa toimitusjohtaja sitten möhli ja sai siirtyä.

Uusi CEO ei ainakaan puhelun perusteella tässä vaiheessa toisi mitään uutta strategiaa vaan lähinnä toteuttaisi säästöt ja olemassa olevaa strategiaa entistä paremmin. Luova johtaja Daniel Lee olisi kaiketi myös jäämässä. Ainakin osingon poisto oli hyvä veto vaikkakin tietty hallituksen. Tykkäsin myös kuinka ison liikkeen hallitus oli valmis kerralla tekemään, vaikka tietysti kurssi jo -75% huipuista (oma positio -30%) eli vahinkoa jo tapahtunut paljon.

Burberryllä on muutama todella ikoninen klassikko ja jossain törmäsin hyvin niiden uniikkiin kulmaan “luxury that protects from weather”, mistä oivana osoituksena niiden firman synnyttänyt “trench coat”. Sateisesta brittien saarista kannattaa tuolla tapaa ottaa mahdollisimman paljon irti. En pidä edes kovin vaikeana siirtää yli 150-vuotiaan tunnetun brändin fokusta takaisin juuriin ja päämäärätietoista kulukuuria päälle.

Burberryn arvostus on nyt karkeasti EV/GP < 2 ja EV/S < 1,2. Eihän noilla tietenkään mitään tee jos firma ei ikinä käännä tekemistä. Jos siinä onnistuu niin on mielenkiintoiset kertoimet huomioiden, että 20 vuoden ajan yrityksen liikevoittomarginaali yli 15% eikä mikään epäeettinen skandaali varsinaisesti yhtiöön ole iskenyt - lähinnä huono toteutus ja heikko (erit. kiinalainen) kuluttaja.

Kiinasta ovat viikon sisään varoittaneet nyt myös kellovalmistaja Swatch sekä Hugo Boss, joiden kurssit muistuttavat Burberryn vastaavaa. Burberry joukon heikoin toteuttaja tällä hetkellä, mutta osoittaa laajempaa ongelmaa sektorilla. Tietty high-end luxury (LVMH, Hermes) porskuttaa paljon paremmin, kun kohderyhmänä Burberrystä poiketen ultrarikkaat. Jatkan aiheen opiskelua ja tarkoitus on kärsivällisesti kärkkyä käännettä, vaikka fiksumpi ja osaavampi tekisi kaikki ostot juuri käänteen hetkellä tai pysyisi kokonaan poissa aina riskisestä käännetilanteesta. Itsestä ei siihen ole.

46 tykkäystä

Onni yksillä kesä kaikilla. Olen muutaman viimeisen vuoden aikana veivaillut vankilaosakkeilla pikkurahoilla tehden pikkurahoja. Olivat nytkin ostolistalla, mutta niinhän siinä taas kerran kävi, että tapahtuu ns. yllätys ja sitten suunnitellut tuotot ovatkin ohi menneitä tuottoja:

Tai no, kerta toisen jälkeen käy kuitenkin taas kerran niin, että hypetys jatkuu pidempään kuin voisi mitenkään millään fundamenttiperustalla kuvitella. Eihän siinä mitään, jos osaisi irroittaa ajoissa. Mitenkähän senkin tempun oppisi.

1 tykkäys

Tulos täyttää ennusteet. Luottotappioita ei näy edelleenkään. Toimitusjohtaja toteaa että 95miljoonan sakkovaraus on riittävä ja että korkojen lasku päinvastoin parantaisi yhtiön asemaa. :finland:

Tulos jää ennusteista, on laskeva mutta tj toteaa että näemme hieman parantunutta aktiivisuutta. Asia kunnossa.:sweden:

Eipä tälle voi enää muuta kuin nauraa :joy:

38 tykkäystä

Huispatipa hutaa. Tarkkailuun.

Ai, että tänään salkku raketoi - ryysyistä rikkauksiin. :sunglasses:

image

Wulffia en omista, mutta seki kirmaa neljässä prosentissa.

3 tykkäystä

Hesulin rangaistukselta ei välty yksikään pörssiyritys, kauhulla odotan jo alkanutta tuloskautta, monet hesulin osakkeet tulevat käymään uusissa useamman vuoden pohjissa.

8 tykkäystä

No sieltähän se tuli @jaska7 ansiokkaasti kaivoi naapurin mediasta.

Hesuli sijoittaja:

Meloni

16 tykkäystä

Haloo kaikki turska-jengin jäsenet… (kuulun itse joukkoon)
MItä mieltä olette kun nyt Kempower ja Oma SP menisi päittäin, niin jos myisin Kempowerit ja tilalle Oma SP.
Pankkien kulta-aika jatkuu kuten Nordean pomot just valistivat. Korot vähän laskevat nakertaen korkokatetta, mutta samalla talouden aktiviteetti paranee ja se kompensoi menetettyä korkokatetta.

Eikä esillä ollut kiinteistö-mogulointi koko Oma SP kaada, voi vähän kopsahtaa luottotappioita, mutta ne kuuluvat toimialaan. Itse olen kallistumassa, että vaihdan Kempower:sta ko. kiekot OmaSP:hin.

Mä saan nimittäin näppyjä jos salkussa on tappiota tekevä firma.

Erkki tänään +2,5% ja mokia -2%. Vikat 5pv erkki +4,5% ja mokia -2%

1kk erkki +14,3% ja mokia +4,5%

Torstaina mokia on taas vauhdissa, kun tulosta pihalle.

Muutenkin pölhölä kyntää ja Ruotti on plussalla

5 tykkäystä

image

Wolf Of Wall Street Leonardo Dicaprio GIF | GIFDB.com

10 tykkäystä

Gofore on veljeillyt viime aikoina. Onko tämä Alokkaan pilvilinna, joka romahtaa. :open_mouth:

6 tykkäystä

Vieläkin Atkorella korkea short ratio, mutta pari prosenttiyksikköä tullut alaspäin. Osake on russelin mukana noussut alle 130 taalasta tämän päivän 150 tienoille viikossa.

Tässä on hyvät saumat raketille, jos lyhyeksimyyjät alkavat panikoimaan vaikka osarin tiimoilta.