Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut (Osa 3)

Eikö jengi oo vielä kahdessa vuodessa oppinut, että sekä hyvä että huono tulos johtaa AINA osakkeen laskuun, koska kyseessä on kusetusmarkkinat.

31 tykkäystä

Nokia, pilalla. Pelkkää ****** tilalla

18 tykkäystä

Tässä kohtaa päivää voin sanoa, että voitan indeksin. Ai, että:

(en viitsi katsoa, onko LD:n kurssia nostettu 4-10 osakkeen vaihdolla)
image

Pettihän se, 2,99. Toivottavasti ei tule perjantaina ylläripylläreitä, mut minähän en usko sellaisiin: :cowboy_hat_face:

4 tykkäystä

Bagholderin päiväkirja:

Incap: salkkuun takaisin elokuussa 2023 10,42 lisäyksiä matkan varrella alaspäin. Positio lokakuussa -50%, hammasta purren lisää 6,077. Vuoden odotus ja paluuostoskin yli 20% plussalla. Vuosituotto tälle ostokselle loistava. Toki olisi pitänyt katkaista tappiot ja ostaa sitten 6 € hintaan kaikki takaisin. Jotenkin se on vaikeaa kun sitä tavallaan on vakaumuksensa myynyt. Liikaa tunteita, mutta hyvin se meni näinkin.

Joo kyllä se itsellekin olisi ollut monta kertaa hyvä vaihtoehto. Nyt on tullut taas sen verran malttia ettei pääpositiot vaihdu kuin kalsarit. Rahastoissa sitä ulkoistaa sen myyntinapin jollekin toiselle ja sitä ei itse tule tehtyä hätäisesti. Ehkäpä se ohjenuora olisi osakepoimijalle ihan hyvä - toimi kuten rahastot mieti mitä ostat ja sitten lisäilet, et myy ellei jotain katastrofaalista tapahdu.

17 tykkäystä

Ite ostin eka 8e päältä sitte tipahti nii tuplasin position 6e. sit 7e myin kaiken pois jollai 0,00001 sentin voitolla kulujen jälkeen ja olin tyytyväinen suoritukseen. Tätä samaa tarinaa oon toistanu aika monella pikku firman lapulla. Ja tän takia salkusta 90% o rahastoissa.

4 tykkäystä

Päivän ilonaiheet tarjoaa tällä kertaa
:sweden:

Saxlund

Osakeantia tarjolla, 0,01 SEK hintaan sitten syyskuussa :person_shrugging:

15 tykkäystä

Onhan pörssi järjetön paikka.
NOKIA on tehnyt viimeisen 5vuotta ihan asiallista tulosta, miljarditolkulla… siis noin 10 Mrd per 5-vee.

Kurssissa asia ei ole näkynyt mitenkään. Nokia on ostellut ko. aikana omiaan joo, mutta sekään ei ole kurssissa oikein näkynyt, toki uutta lappua on painettu vastaavasti tilalle… Osakemäärä ei juuri ole laskenut. Osinkoa joo ovat maksaneet, mutta sitäkin varovasti…

Eli kos kesällä 2019 olet ostanut, niin neljännes on hukassa…, reaalisesti kolmannes…

image

14 tykkäystä

Messukynät ja mapit käyvät edelleen kauppansa. :cowboy_hat_face:

image

9 tykkäystä

Jaa kun minusta Nokia on tehnyt sanotut viimeiset viisi vuotta huonoa tulosta, mutta kun julistetaan, että EI-IFRS-tulos on sitä taikka tätä, niin siitä aika äkkiä saa sellaisen mielikuvan, että hyvinhän tässä meni. No, ei Nokia ole ainoa yhtiö, jolla tuntuu vaan joka ikinen vuosi ilmestyvän jostain niitä yllättäviä kertaluonteisia kuluja. Joka kerta vaan vähän erilaisia.

4 tykkäystä

Volvon rapsa näyttäisi ainakin kelpaavan :rocket::rocket::rocket:

Screenshot_20240718-133631~2

5 tykkäystä

No en johda enää selvästi indeksiä tämän päivän osalta, mutta olen häviöllä vain hieman sille, joka on jo positiivista.

Ja saas nähdä:
image

Miten käy Goforen ja Siilin, kun tämän velialan osakkeet ovat yleisesti olleet nyt vähän masentuneita.

Ruotsi ja osarit:

Suomi ja osarit:

12 tykkäystä

Ihmetelläänpä UPM -kurssia. Vajoaa vain vaikka käänne käsillä? Itselläni salkun suurimpia.

5 tykkäystä

@Ville_Tolvanen Äärisyklistä metsäteollisuutta, joka historiallisesti treidannut 0.8-0.9x Bookilla. Nyt treidaa 1.46x Bookilla. Mikä on muuttunut että nyt täytyy maksaa noin hirvittävää preemiota suhteessa tasearvoon?

17 tykkäystä

UPM on nousutrendissä, kun laajentaa perspektiiviä :grin:

24 tykkäystä

Sellun hinta ottanut reilusti takapakkia. Käytännössä Kiinan ja Euroopan taloustilanteen pitäisi parantua, jotta kysyntätilanne parantuisi. USA ei saisi myöskään kyykätä.

Minusta tämä näyttäisi teknisesti olleen vuoden verran tekemässä matalampaa pohjaa, joka nyt osuisi 31€ paikkeille ja siitä pomppua? Jos sellun hinta kuitenkin jatkaa laskuaan, mentäneen tuosta rangesta läpi alaspäin.

Ps. Olen täysi noob käppyröiden lukemisessa, joten tehkää oma dd.

3 tykkäystä

Eihän sellun hintakäyrä hyvältä näytä ja markkinaa määräävässä Kiinassa sakkaa. Tähän kun lisätään UPM:n omat haasteet: Leunan budjettien ja aikataulujen poksahtaminen sekä Antwerpenin investoinnin muuttuminen kysymysmerkiksi, niin eihän osakkeen hinnan keventyminen ihme ole. Ja markkinoille tulossa sellun lisäkapasiteettia kilpailijoilta lujasti.

Osarista silti tulospomppu vertailuajankohdan vaikeuden vuoksi? Vai tämän Q2-vaikeudet madaltavat sitä? Osarissa annettavilla näkymillä tietysti vaikutusta ehkä eniten kurssin kehittymiseen.

Mutta maailman menoa on nyt vaikea ennustaa. Kyllä nyt metsäyhtiöiden omistajilla pään raapimisen aihetta🥹 @Ville_Tolvanen

6 tykkäystä

No tulin tänne varta vasten ihmettelemään samaa. Lisäilin jo silloin kun Kemiralta tuli posari ja eikös Storakin ilmoitellut että kauppa käy. UPM ei ole antanut ennakkotietoa mutta kai sieltä hyvää dataa pitäisi tulla myös? Kurssi kuitenkin laskenut tasaiseen 35 → 31 viime kuukausina.

2 tykkäystä

–Sisäpiiritieto-- ja varmasti sangen merkittävä :joy:
Teemme erotuskiiloja koivusta UPM nimiselle puljulle. Pitkään aikaan ei ole mennyt kiiloja ja nyt nytkähti 3000 kpl kiilan tilaus. Eli paperia menisi taas. Kiilaa käytetään erottamaan rullat leikkurin jälkeen. Joku tehtaalla työskentelevä voi tarkentaa. Menekki on pari vuotta sitten ollut 500kpl/kk.

23 tykkäystä

Miten voin olla tappiolla -10% kun VIX on noussut +15% siitä kun ostin?