Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut (Osa 3)

Saa yhtiökokouskutsun, kun on yksi osake? Kaffia ja pullaa.

Itsellä on salkussa sitten näitä, että on tuhansia osakkeita ja arvo parikymppiä :neutral_face:

1 tykkäys

Painokoneet seis, Hesuli on plussalla!

Screenshot_20240718_170325_Chrome

21 tykkäystä

Saattaa BHG Groupin sysimusta osari ja kurssin mahalasku naapurissa heijastua myös Puuilolla tänään (Svenssonit panikoi). Puhdasta mutuilua joten suolan kanssa.

2 tykkäystä

Jos ihmisillä ei ole varaa käydä Puuilossa, missä keskiostos oli 28,4€ viime vuonna, voimme kansakuntana lopettaa markkinakapitalismin ja siirtyä metsästys-keräilyyn sekä kaskiviljelyyn.

16 tykkäystä

Tässähän aprikoidaan että ei ole varaa kuin pari prosenttia pienempään keskiostokseen keskimäärin.
Samaa mieltä kanssasi Suomen tilasta muuten.

1 tykkäys

M7:llä takana heikoin viikko markkinoilla kahteen vuoteen. Markkina-arvosta sulanut yli biljoona dollaria. Signaali jostakin?

Juttu maksumuurin takana, mutta otsikko puhuu paljon.

1 tykkäys

Volvo Carsin osari todellakin kelpasi markkinoille :partying_face:

21 tykkäystä

Metsäsektoria en seuraa, mutta UPM vaikuttaisi olevan pääomaraskas, matalaa ROE:ta ja matalaa kasvua tekevä syklinen firma Helsingistä. Marketscreeneristä katsoin sen verran, että capexiin kuluu sievoisia summia ilman isompia Uruguayn investointejakin.

Siispä kysymys kuuluu: mistä näet saavasi tuottoa UPM:ää omistamalla? Ossinkoa tippuu, joo, mutta tuleeko tuloskasvua? Jos tulee, niin onko se kannattavaa kasvua ROE:n ollessa jopa Hesulin mittapuulla heikkoa? Onko arvostuskertoimissa liikkumavaraa, kun sekä sektori että kotipörssimme liitää matalalla?

Kuulen mielelläni näkemyksiä, koska on aika vaikea hahmottaa tuoton ajurit tässä tapauksessa. Ossinkofirmana varmaan ihan OK, mutta mikäpä täällä ei olisi.

6 tykkäystä

Näitä Burberryä & luksustuotteita koskevia viestejä voisi yhdistellä esimerkiksi LVMH:n ketjuun ja tehdä tuosta varsin rauhallisesta ketjusta laajemman luksusta koskevan ketjun.

Nyt laadukkaat ja näkökulmaa antavat viestit hukkuvat monelta tähän ketjuun.

@Sijoittaja-alokas tai joku muu, kuka(?) Voisi ynnätä, että olisiko tässä yhdistelyssä järkeä.

10 tykkäystä

Tällainen alokkaan viesti oli aiheesta kahvihuoneessa:

1 tykkäys

Eihän UPM ole mikään syklinen metsäfirma, vaan nopeasti kasvava monialakonserni - jossa yhdistyy uusiutuvat polttoaineet, sähköntuotanto ja kemiantuotteet, eikä puutuotteetkaan ole ainoastaan bulkkia sahatavaraa, vaan se tuottaa myös tarroja sun muuta korkean jalostusasteen omaavia tuotteita. Miksi ostaa indeksiä kun UPMää ostamalla saa liki samat liiketoiminnot paremmalla kasvunäkymällä ja kenties korkeammalla osinko-%?

Oli vähän kieliposkella kirjoitettu viesti joo, mutta toki investoinnit alkaa tuottamaan vasta sitten kun tehtaat/laitokset saadaan kunnolla puksuttamaan. OL3 ei oo tainnut ainakaan mennä ihan niin kuin oli ajateltu, mutta ehkä se sieltä.

UPMn tuloksenhan pitäisi kasvaa varsin mallikkaasti, varsinkin jos vähän oikaisee korona hyvää ja samalla tulos tulee useammasta purosta ja siten on ehkä hiukan vähemmän syklistä ja laadukkaampaa.

4 tykkäystä

Tai sitten huono päivätreidikohde. Tuskin ne veivailut ovat keskimäärin voitokkaita. Jälkikäteen helppo katsoa, että olis kannattanut ostaa -4% päivän pohjilla ja myydä nousupäivänä. Saattaa osua nappien painallukset juuri päinvastoin. :slight_smile:

1 tykkäys

Nuo uudet toimialat eivät taida pahemmin näkyä sijoitetun pääoman tuotoissa ainakaan tässä vaiheessa? Ei se kasvukaan kannata, jos se sitoo karmeat määrät pääomaa tuottamatta riittävästi euroja omistajille.

Meillä taitaa olla lisäksi aavistuksen verran erilainen käsitys siitä, mitä nopea kasvu on.

1 tykkäys

Oliko joku huono uutinen Hims & hers kun kurssi -8%

Jep, sinne aluksi meinasin tuon laittaakin. Tuli nyt sitten iskettyä kuitenkin tänne aiempien viestien kanssa / perään.

Ei @Sijoittaja-alokas viitsisi osaavana heittää tuota viestiä Luikkari Henny Möttöseen, jos sen saisi kokonaisuutena vain siirrettyä jotenkin?

1 tykkäys

A rival drugmaker, Roche Holding, reported early Wednesday that an experimental pill helped people lose significant weight in an early-stage clinical trial.

More studies are needed before Roche’s drug can become available, but the results increased the chances that Roche could eventually take market share from Lilly and Novo. Lilly sells Zepbound and Novo sells Wegovy, both weekly injections that have proven to help people shed pounds

Alkaa tämä fomotus jakaantumaan usealle toimijalle…

2 tykkäystä

Kyllä, Pfizeriä unohtamatta.

2 tykkäystä

Eipä tämäkään osake paljon ikeniä naurata, kun löytyy salkusta.

1 tykkäys

Mikä Enersenseä nostaa?
Ei löydy mitään otsikoita mistään.

2 tykkäystä

On vaan pudonnut kuin kivi viime vuosina. Joku nyt haluaa ostaa osaketta ja aika pieni määrä tarvitaan 20 % nousuun.