Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut (Osa 3)

Tukevasti offtopiccia, mutta uskoisin monen cyber-vakuutuksen olevan pääosin tietomurtoja varten. Tämäntyylinen case ei siltä vielä ainakaan kuulostaa vaan tippunee enemmän tänne " * Infrastructure failures due to external factors other than a purposeful cyber event/attack" -laariin, joka usein poissuljettu cyber-vakuutuksissa. Toiminnan jatkamiseen liittyvät vakuutukset sitten toinen asia. Voin toki olla väärässä.

Crowdstrikeen sijoituskohteena tämä toki vaikuttaa montaa kautta, mutta ei ainakaan itsellä riitä kompetenssi arvioimaan vaikutusta dollareissa:

  • Korvausvaatimukset (ei hajua, miten ne sopparit on rajattu) (rahallinen vaikutus)
  • Sisäinen työmäärä, mitä tämän aktiiviseen mitigointiin ja sitten jälkipeleihin menee (vaikuttaa tuottavuuteen ja tehokkuuteen)
  • Uskottavuus luotettavana toimijana (aletaanko nähdä enemmän uhkana käyttää kuin ratkaisuna)
  • “Perfect player” imago särkyi (ei samaa premium / no-worries imagoa arvostuskertoimia tukemassa)
  • Asiakkaiden hyvittelyt (rahallinen kustannus, suorat hyvitykset ja alemmat myyntihinnat tulevaisuudessa → kate heikkenee)
4 tykkäystä

Mutta ei kai mikään kyber vakuutus tällaiselta virhetilanteelta suojaa. Vakuutukset on otettu haittaohjelmien aiheuttamia menetyksiä varten?

Tuo häiriö on tosiaan crowdstriken ongelma ja Microsoft sijais kärsijä vain koska softa on asennettuna heidän työasemiin.

https://www.jsheld.com/insights/articles/cyber-claims-a-guide-to-calculating-business-interruption

Kyllä business interruption (due to technical failure) kuluu jo useimpiin Cyber vakuutuksiin. Eli kyllä vakuutukset ottaa osumaa kiitettävästi.

Itse möin juuri 39,80 kun sahaa 35-40 … sellun hinta vissiin heiluttaa.

1 tykkäys

Markkinoilla meni muutama minuutti tuloksesta miettiä mihin suuntaan renkaat lähtis, mutta sitten huomasivat, että hesulin paskapörssi kyseessä niin mennään varmuuden vuoksi viitisen pinnaa alaspäin näin alkuunsa.

39 tykkäystä

Ja koska ollaan Hesulissa, kurssireaktiohan oli jo pääteltävissä:

image

25 tykkäystä

Luetaankohan me Hesulisijoittajat noiden suuren maailman varainhoitajien kanssa samaa rinkuloiden osaria??? Onko tuo kansainvälinen IT-vika aiheuttanut sen, että rahastonhoitajille jaetaan oikea tulos ja hesulisijoittajille jaetaan jonkinlainen ”hyvän mielen tulosraportti”, jotta voidaan vetää sitten suomalaisilta matto jalkojen alta 🫨

4 tykkäystä

Jotenkin tuli tämä nyt mieleen.

27 tykkäystä

image

Mut Fortum raketoi:

image

8 tykkäystä

Silmien pitäisi loistaa, kun pääsee ostamaan näillä arvostuksilla. Kuulemma. Suomi-osakkeiden kanssa silmät kostuu ja vituttaa. Eihän paskapörssillä ole mitään eväitä nousuun. Päinvastoin, kolme vuotta laskua ja lisää edessä. 9000 alle menee ennen vuoden vaihdetta.

29 tykkäystä

Meidän hesuloijien jatkuva lyöminen tulosvaroituksilla on saanut psykologisen normaalin siirtymisen alemmaksi; nollatulos tai vanhaan tapaan jatkaminen on meille ihan okei ja saadaan ostaa osakkeet halvemmalla takaisin kotiin!

3 tykkäystä

Salkku 0,03% plussalla, vaikka tänään oli avauksessa 9,5% EVO paino. Nyt mennään 18,8% painolla syksyä kohti.

Pitihän shorteille antaa solidaarinen mahdollisuus sulkea positiot. Ja meille ahneille paikka lisätä.

3 tykkäystä

On kyllä aika perverssin-sadomasokististä-settiä kurkkia salkkua. Kurkin silti. On se karu näky. Sulaa kuin lumiukko huhtikuussa. Kaikki kusee. Saabikin julkaisi tänään Q2 ja ennätys sitä ja ennätys tätä mutta kurssi punoittaa 5% verran. Eipä kai siinä.

25 tykkäystä

On tämä Volvo hauska osake omistaa. Eilen ylös 11 pinnaa ja tänään sitten kuvanmukaiset setit. Päälle vielä Evon teurastus niin en viitsi edes salkkuun enää kurkistaa vaikka siellä muut vähän tasapainottaa.

Viikonloppuja😄

10 tykkäystä

@OsakeKeisari ja Finnairin menestys tai menetys

https://x.com/OsakeKeisari/status/1814274174585610297

8 tykkäystä

Crowdstrike kyllä aivan hulluna (ymmärrettävästi)
Hirveetä nousua nyt alkuun ja premarketissa laskua + nousua.

1 tykkäys

jaahas, vetyvallankumous syö taas vaihteeksi lapsensa :see_no_evil:

IMG_0161

27 tykkäystä

@Perttu_Hamalainen onhan tässä nyt jotain omituista (positiivista toivottavasti :sweat_smile:) ton MIND:n kanssa tapahtumassa. Ei tämä vaihto ole sattumaa. Kumma tosin, ettei noin kovalla vaihdolla kurssi nouse tämän enempää. Myyjiäkin riittää…

3 tykkäystä

Toinen Volvo julkaisi eilen kohtuu tuloksen ja tänään paukahti tämmönen uutinen:

Kusetusmarkkinat tuntien tuloshan on tietty

5 tykkäystä