Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut (Osa 3)

Menisivätkin, jos hesulin kusetusmarkkinoilla olisi erilainen logiikka. Hesuli ei ole vain kakkaa vaan se on ripulikakkaa. Toisaalta aivan itsehän olemme soppamme keittäneet. Katseet ja fyrkat jenkkilään :smiley:

3 tykkäystä

IMG_6957
On tämä osakesijoittaminen hienoa. Viime viikolla EVO ja nyt UPM.

13 tykkäystä

Investor 300SEK poks! Tässä on ollut ilo olla mukana. Painoa myös tarkoitus lisäillä aina sopiviin väliin.

26 tykkäystä

PYN Eliten ja Evon omistajaa vedetään kölin ali taas :smiley: (kuvassa Pynin suurimpia omistuksia)

image

9 tykkäystä

SSAB:een A osakkeella on tehty viimepäivinä erikoista lypsämistä. Mitättömillä määrillä pompautetaan esim. loppuhuutariin piikki jolla saadaan sitten seuraavalle aamulle isohko kurssireaktio.

Erikoista puljaamista, jota en ole aiemmin näin usein nähnyt tapahtuvan.

18 tykkäystä

Eikö tällä palstalla ole ollut mitään keskustelua eyeon groupista? Vai olenko vain sokea hymiö

2 tykkäystä

Ja ihan just tasoissa. Aina näissä alkaa mielikuvitus laukkaamaan että siinä olisi ollut helpot massit poisotettavaksi :slight_smile:

UPM laskenut paljon jo ennen osaria joten -5% tuntui ylilyönniltä. Varsinkin kun osarissa kaikki osoitti siihen suuntaan että H2 voi olla erinomainen.

Ja korjataan virheellistä väittämää, että Oroco ja Voxtur olisivat puhalluksia… Ilmat on kursseista kyllä puhallettu, mutta puhallus -termillä kun suunnilleen kusetukseen viitataan, niin tämä ei pidä paikkansa näiden yhtiöiden kohdalla.

Se, että kurssi laskee paljon, ja ihmiset häviää teoreettista (tai oikeaa rahaa myydessä), ei ole yhtiöiden vika… Peiliin kannattaa opetella katsomaan, kun kukaan ei pakota ostamaan riskisiä lappuja…

Hyvää tiistain hellepäivää palstalaisille :+1:

13 tykkäystä

Vertaat jättimäistä EVOa (m-arvo 240mrd.) juniori maineriin taikka start up tekkiin. :joy: Myönnät kuitenkin ettet itse osaa etkä jaksa opiskella yhtiöistä mitään mutta väität kurssin perusteella orocoa ja voxturia puhallukseksi? :sweat_smile:

joe-biden-saying-cmon-man-p0hux2vyyl01vgva

17 tykkäystä

Ei ole helppoa ei, onneksi on 15% indekseissä ja 10% Stokiksen pörssissä… :grin:

7 tykkäystä

Kruunuista puhuttaessa olet oikealla pallokentällä. Tällä hetkellä markkina-arvo euroissa mitattuna on noin 18,25 miljardia. Eli melko lailla Nokian kokoluokkaa.

Evolutionilla yli 17 tuhatta omistajaa Nordnetissä, Voxturilla tai Orocolla noin tuhat. Kyllä nämä on ihan eri kaliiberin pyssyjä. Evolution maksaa osinkoakin.

14 tykkäystä

Tätä on ollut turhauttavaa omistaa. Pahempi kuin hesuli kokonaisuudessaan. Paino salkussa näköjään yhä 2,75%. Näköalatonta ja masentavaa, ei tule edes osinkoja. Onko muilla usko pysynyt vahvana? CoreHW? Suhdanteen vaihtuminen? Jos Panostaja kärsi suhdanteesta enemmän kuin muut, voittaako suhdanteen vaihtuessa enemmän kuin muut?

Tällaisista sitä joutuu holdaaja sitten kärsimään. Juuri katselin, millä rahoittaisin ostojani ja en keksinyt salkusta mitään poismyytävää. Huomasin haluavani periaatteessa myydä pois ainoastaan nolliin menneet verotuksen vuoksi. En siis halunnut myydä Panostajaakaan. Niistä nolliin menneistä ei kuitenkaan ole apua seuraavien ostojen rahoittamisessa. Joten riipaisin sitten surutta lomarahat pörssiin ja perustelin asian oikeutuksen sillä, että jos käyttörahat tämän vuoksi loppuu, niin sittenhän minun on vähän niinku pakkokin myydä jotain :lying_face: Yleensä kuitenkin alan tässä kohtaa kernaammin kiristää vyötä ja kauhoa kaurapuuroa.

1 tykkäys

Näköjään hiemankin kieli poskessa kirjoitettu kommentti saa aikaan hurjia reaktioita… Note to self: pysy tiukasti vain asiassa ja unohda ironia, sarkasmi, huumori ja värikynä. :wink:

3 tykkäystä

Jos tuo oli tosiaan noita edellämainittuja, sinun kannattaa ehdottomasti harjoitella niitä vielä. :heart:

28 tykkäystä

Totta, nuo ovat todella haastavia taiteenlajeja, toisin kuin tuo one linereiden heittäminen.

Asiaan, Sivers on heilunut kuin hullun m***ku viime päivinä, osaako joku viisaampi ja ahkerampi kertoa syitä?

Alokas haastattelee -ketjusta tuttu Osinkoinsinööri päivittelee salkkunsa toisiksi suurinta omistusta:

https://x.com/ViljanenJesse/status/1815746857907216790

11 tykkäystä

Tää on myös Esan (@Omavaraisuushaaste) salkussa todella hyvällä keskihinnalla ($127), olis kiva kuulla kommenttia häneltä, seuraan blogia aktiivisesti

8 tykkäystä

Ensiki tuli Q2 beat, iso 5G design win ja sitten palkkasivat vielä uuden toimarin. Tänään sitten rauhoiteltiin hieman +33% viikossa tahdista.

1 tykkäys

Panostaja oli helpoimmasta päästä luopua.

Aiemmin hyviä osinkoja, kun tekivät pari nättiä exitiä.

Kerran tein veromyynnit ja mietin, ostanko takaisin salkkuun. Päädyin pienen seurantaposition nappaamaan ja taisin myydä senkin huonoihin uutisiin.

Tölkin potkinta vain alkoi kyllästyttämään ja kun ‘pääbisneksestä’ ei enää koskaan tule kasvua, niin homma alkoi olla selvä.

@Alppivuohi Esa taisi Ylen Pörssipäivän jaksossa kertoa keventäneensä Medpace-positiota, vaikka yhtiöllä meni hyvin, kertoimet vain lähtivät liian laukalle.

3 tykkäystä