Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut (Osa 3)

Kiva, että en ole yksin. En tosin enää ymmärrä miksi jaksan tätä katsella tai kurssia taivastella. Nyt ollaan alitettu pre korona luvut ja silloin firma oli saneerauksessa…

Kovasti toivon, että muut eivät ole holdanneet tätä paskaa yhtä pitkään. Eka nykyisen positioni osto 19.08.2021. Arvonmuutos -11 669,33 EUR -74,51%.

76 tykkäystä

Eihän yhtiö ole välttämättä paska. Yhtiön johdon osaaminen on selvästi heikkoa yritysjohdollisesti ja hallituksen rooli on epäselvä. Yhtiöllä ja hallituksella on helppo tehtävä kertoa avoimesti nykytilanne ja tehdä muutos, kuinka ulkoista viestintää tehdään ja tulisi tehdä. Siihen kannattaisi palkata ihan suomalainen alan ammattilainen ja siirtää Padma sivuun muiden kuin yhtiön kehittämiseen liittyvissä asioissa. Ja niissäkin olisi hyvä olla joku ohjelmistokehityksestä vastaava mukana.
Mutta jos mikään ei muutu, ollaan sen jälkeen asiasta samaa mieltä, siis tuosta termistä :sweat_smile:

19 tykkäystä

Ei niin ja sen takia se onkin vielä salkussani. Toivo on huono strategia, mutta toivon että saavat päänsä pois hanurista ja tekevät asialle jotain.

Se siitä off topicista, kauhistellaan tästä eteenpäin kursseja. :hear_no_evil:

1 tykkäys

Juha Varis huomas, että sentään yksi suomalainen firma rulettaa! :sunglasses:

https://x.com/JuhaVaris/status/1825888836183785690


(meidän pördes viimeks: 4.9.2019)

16 tykkäystä

Alkaa varmaan monella laput poltella hyppysissä, kun on triplattu jo?

Itse kun holdailen huonot sijoitukseni konkurssiin asti, niin en silloin oikein näe mieltä rajoittaa potentiaalia yläsuuntaankaan.

Salkkuni on vähän kuin kamikaze-lentäjien joukko, joista suurin osa tussahtaa mereen, osa räjähtää ilmassa, joku on syöksykierteessä, mutta aina on yksi johon huomionsa ja toivonsa kiinnittää, joka muista erottuen propellit suristen kiitää kohti hillotolppaa.

Siinäkin käy niin, että viime hetkellä toimitusjohtaja laukaisee lentoistuimen, sijoitukseni perästä nousee savu, propellit pysähtyvät ja sekin tippuu kuin tiskirätti alas mereen. Ei aaltoja, ei pärskeitä, jää pelkkä kuohuva merenpinta ja hiljaisuus sekä taivaalla varjonsa alla puolelta toiselle vaappuva toimitusjohtaja.

84 tykkäystä

julkaisi eilen pörssin sulkeuduttua Q2 tuloksensa.

Markkina otti tuloksen ihan hyvin vastaan.
Screenshot_2024-08-21-10-08-22-27_bc3a93cc6f4acb0e539d75021084d7c5
Toki vaihto on pientä ja laidat ovat leveät.

Edit. Ja sinnepä se laski sitten lähelle eilistä closea.

13 tykkäystä

No niin.

image

E: Villisti heiluu kyllä :flushed:

image

3 tykkäystä

Sieltä se taas OmaSP ponnistaa ylöspäin.
Vola voi jatkua mutta ehkä taas uskaltaa hiukan tätä lisätä…
Eikö keskihinnan laskeminen ole aina “huippua”…

2 tykkäystä

YES:

image

BUT:

image

16 tykkäystä

Kumpa ostaisikin. Luotto kotimaisten omistajien ja kotimaisen johdon kykyyn operoida maailmanlaajuisesti on luokkaa nolla.

1 tykkäys

: (

image


Tämä teki eilen comebackia, mut tekeekö täään? :sunglasses:

image


EDIT:

Noh… ei tän enempää laske:

image

1 tykkäys

Hei, tämä on ensimmäinen (julkaisu?) Inderesin foorumille ja minä ihmettelen hieman Talenomin kurssliikettä, elikkä eilen inderes julkaisi analyysin missä päivitettiin tavoitehintaa ja kerrottiin yrityksen olevan erittäin houkuttelevalla tasolla tulevaisuuden odotusten kannalta, noh osake on nyt hypännyt parissa päivässä noin 8%. Kysymykseni onkin miksi? Tässä keississä ei ole tapahtunut mitään uutta ja kuka tahansa joka on seurannut osaketta ja yritystä kyllä tietää hinnan olevan houkutteleva ja ehkä suorastaan halpa, miten nyt yhtäkkiä pelkän inderesin kommentin perusteella jotkut heräävät vasta ostamaan… (olin aikeissa itsekin lisätä mutta nyt jään odottelemaan :smiling_face_with_tear:)

13 tykkäystä

Suosituksen muutos voi vaikuttaa osakkeiden hintoihin, varsinkin lyhyellä tähtäimellä ja pienissä osakkeissa. Näkeehän tätä suuressa maailmassakin, kun joku JPM nostaa näkymiä niin satojen miljardien markkina-arvojen osakkeissa voi nähdä liikettä.

Jos yritys on yhä halpa mielestäsi, niin miksei lähtisi ajallisesti hajauttaen mukaan. Voi olla että osake laskee, mutta voi olla olemattakin. Disclaimer, lisäsin suosituksen muuttuessa, mutta olin ostanut aikaisemmin myös kun oltiin vain lisää puolella. Mahdollisesti lisäilen jatkossakin, jos siltä tuntuu.

9 tykkäystä

Ne on katsos ne tehokkaat markkinat, jossa kaikki tieto on koko ajan hinnoiteltu osakekurssiin… Toisaalta juuri tällainen tasaisin väliajoin toistuva Inderes-ilmiö antaa toivoa, että Hesulin pienyhtiösegmentissä on edelleen mahdollista tehdä ylituottoa, kunhan vaan tuntee omistuksensa tarpeeksi hyvin.

Niin suositus muuttui kurssilaskun johdosta pykälää positiivisemmaksi samalla, kun lähiaikojen ennusteet ja tavoitehinta laskivat.

1 tykkäys

Nytkö näitä alettiin hieroon yhteen ja joku pääsi verhon välistä lurkkimaan?
Kurssiliike ainakin aika identtinen.

18 tykkäystä

Toi Konecranes vieläki tuntuu sydämes, kehusin monil miten myin hyvään hintaan, ja on siitä osake noussu reippaasti yli 20 euroa. Sain KC:llä voitot kyllä, mutta sijoitin rahat YTD-turskatoplistan muutamaan yhtiöön jne. :smiling_face_with_tear:

Tässä on 8.8. tekemäni lista; myynnit ylhäällä ja ostot alhaalla:

image


Harviasta olin aika varma, että myin sopivaan hintaan. :smiley:

image

45 tykkäystä

Liki 200% on Konecranes salkussa plussalla, tehnyt jo koko kesän mieli realisoida osa, mutta jospa tuosta fuusiosta nyt tulis jotain ja sais tiristettyä viimeisetkin sentit.

14 tykkäystä

Seye tarjoili pullakahvit monille väärään kurkkuun :sweat_smile:

50 tykkäystä

Tämähän on vain ostopaikka, jos uskoo että autokauppa jatkossa käy ja kassa kestää ilman dilutoivia anteja. Lisäsin 25 %.

9 tykkäystä

Charlielta mielenkiintoinen lista erilaisten hyödykkeiden kurssiliikkeistä. :slight_smile:

5 tykkäystä