Kyselyt ja vastaukset firman X tilanteesta TA:n näkökulmasta

Jotkut sanovat että se HS pitää olla huipulla ja IHS pohjalla että merkkaa mitään. Toiset sanoo että saa tulla trendin keskelläkin. Itse edustan ensimmäistä joukkoa, mutta vaikka tuo HS tuossa validi olisikin, niin se pitäisi lukea jatkumokuviona eli laskutrendin pitäisi sen mukaan jatkua. Mikäli taas minun kantani on oikeassa niin kyseessä ei ole merkityksellinen HS-kuvio ja siten sen perusteella ei voi treidata. Eli joka tapauksessa epävarma entry paikka sen perusteella.

Tosin on tuossa tuo tukitason tynkänen ja liukuvan kera, että on sitä varmaan huonompiakin ostopaikkoja aikojen saatossa ollut.

1 tykkäys

Kiitos. Joo ostopaikkaa ajattelin tuon 200 liukuvan perusteella. Rupesin sitten miettimään tuota hs:ää mutta hyvä nyt tietää siitäkik vähän enemmän.

@Mifalt siirrätkö tänne kysymyksen


En näe oikein mitään muuta PLUG:in osalta kuin weekly falling wedge. Se voi tarjota pomppua, mikäli alalaita puhkaistaan, mutta puhkaisu jää vain lyhyeksi breikiksi. Weekly-tasolla kertoo usein siitä, että bearit on pelannut pelimerkkinsä ja bulleille jää mahdollisuus nousuun.
MA200 on huono tällaisen muutaman vuoden sisällä nousun tehneen kasvuyhtiön osalla - kuten niin monen muunkin. PLUG on falling knife niin monien muiden growth-sektorin osakkeen kanssa.
Hajauta ajallisesti ostot ja/tai odota daily trend changea. Vuoden 2020 kurssit on jo vanhentuneita pitkälti, koska yhtiö on muuttunut sen jälkeen niin paljon. En ainakaan itse hae niistä enää mitään tukea. Tämä pikaisesti.

24 tykkäystä

@DayTraderXL , voitko antaa näkemyksen Jinkosolarista? Viimeiset kaksi vuotta menty isolla vaihteluvälillä ylös / alas ja nyt omaan silmään voisi olla taas oston paikka.

6 tykkäystä

Monthly/Weekly up trend, daily down trend. Hyvä lähtökohta ostoille, kunhan daily löytää HL:n ja tekee 1H up trendin. Nyt ollaan kuitenkin laskettu lähelle weekly supporttia, joten ollaan siinä “kinthaalla” siitä näkökulmasta. Itsellä vakioseurantakohde, ei pitkässä vielä, mutta odotellut pitkään ostopaikkaa.
En hätäilisi ennen selkeää suunnanmuutosta 1H/4H/1D. Kiina-ilmiö rasitteena, muuten alan tekninen johtaja IMO. Kiinalla precious metal johtajuus huom! = iso etu.

14 tykkäystä

Mitä foorumin tietäjät on mieltä Betssonista? Lähestyy usean kerran vastustasona toiminutta 87 SEK:iä. Suhteellinen vahvuus erinomainen vuonna 2022 verrattuna muuhun markkinaan. Kurssi jäänyt mielenkiintoisesti tuohon 50SMA ja 87 SEK väliin.

2 tykkäystä


Voisihan tuosta nähdä C&H muodostuvan, vaikkei ATH-nousun huipulla ollakaan.
Nykyinen hintataso on kyllä vahva vastus, monthly on hakannut siihen neljä peräkkäistä kuukautta ja taustalla vielä aikaisempi 89.30. Osake on ollut vähän sellainen vuorovuosittain kulkija - 2019 alas, 2020 ylös, 2021 alas ja nyt 2022 ylös. Onko laskun vuoro? :face_with_peeking_eye:

Verrattaessa suhteellista vahvuutta yleiseen markkinaan ei anna täyttä oikeutusta. Mitkä on kohteen verrokit, niin voisin katsoa siitä näkökulmasta?

2 tykkäystä

Suorin verrokki on Kindred Group, joka oli 2022 käytännössä flätti. Samankaltainen +30% tempasu lokakuusta tähän päivään kuin Betssonilla.

Pohjosmaisille uhkapelisijoittajille toinen konkreettinen verrokki on Evolution. Vuosi 2022 -21%. Evolla paljon muita enemmän vastusta?

3 tykkäystä


Loppuvuosi meni huonommin

Samoin tämän kanssa

Viime vuoden osalta Betsson on ollut vahva. Olisi tietysti mielenkiintoista verrata koko markkinaan.
Mutta TA:n näkökulmasta seuraavaksi pitäisi pystyä rikkomaan tuo 86-89 vastusalue. Sen jälkeen nousulle on hyvin tilaa, ihan mielenkiintoinen tapaus.

5 tykkäystä

Miltä EVO näyttää TA-gurujen silmin?
Onko oikeutusta lähteä laukalle vai haetaanko taas vauhtia tonnin kieppeiltä?

1 tykkäys


@everlaastia PLUG on edelleen falling knife. 50% linja on 13.59 ja sen alla ollaan weekly bear flagissa.
Daily lopetti eilen HL nousun, nyt pitää seurata, pysytäänkö 1H up trendissä vai rikotaanko se ja ryhdytään vähintään konsolidoitumaan. LH:n muodostuminen 13.03 on sikäli heikko, että HL:lle jää vähän tilaa ollakseen bullish. Bull volume on kadoksissa, joten sekin on bearien puolella toistaiseksi. Tämä pikaisesti.

28 tykkäystä

Nyt kun Evo painaa vihreetä päivästä toiseen, niin miltä nousu näyttää TA:n näkökulmasta? Otetaanko koht happea taas vai never stop the madness?

6 tykkäystä

Plugilla aika vahva meno jatkunut, mutta vain pysyäkseen laskutrendissä edelleen?

1 tykkäys


Weekly ema12 (15.11 tällä hetkellä) olisi ihanteellinen käännepiste eli LH:n muodostuminen sille tasolle.

Daily on juuri sellainen toistaiseksi, kuin bullit toivoi. LH nousi jo 50% retracementin yläpuolelle, kuten aikaisemmin tuon rajan merkkasin. Nyt on enää kyse siitä, miten markkinat kehittyy, koska Growth-sektori on herkkä yleiselle kehitykselle. Daily gapin välinen alue on sopiva HL:n syntymiselle, joten hyvältä näyttää toistaiseksi.

32 tykkäystä

Onkohan täällä tapahtumassa jotakin, viikkotason käyrät tässä, taisikin antaa päivätason: ROVIO ENTERTAINMENT OYJ : Technical Analysis Chart | ROVIO | FI4000266804 | MarketScreener

RSI on neutraali viikko- ja kuukausitasolla: ROVIO Technical Analysis (ROVIO) - Investing.com

2 tykkäystä


Minulle ei nuo Investingin TA:t sano mitään eli en niitä noteeraa kyllä lainkaan.
Mutta jos itse katson, niin marraskuusta alkaen pudonneet viikkovaihdot kertoo, että ollaan hiljennytty odottelemaan jotain. Weekly tight range, jonka purkautumista pitää odotella.

8 tykkäystä

Kiitos tulkinnasta @DayTraderXL , en fundamenttienkaan puolesta tässä kyllä mitään ihmeitä odota. Näköjään tuossa sinun laatikossasi aika mukavasti treidaa tällä hetkellä.

Sinänsä loogista, että markkinat haluavat lisätietoa Rovion tilinpäätöstiedotteesta ja ohjeistuksesta tälle vuodelle, 9.2 julkaistaan Q4-tulos.

1 tykkäys

Sain hyvän ehdotuksen privana, että tässä ketjussa jokaisessa viestissä mainittaisiin, mistä firmasta puhutaan. Tämä auttaa mm. siihen, että ei tarvitse kelata ketjua edestakaisin jossain tapauksissa. :slight_smile: Useimmissa se onkin toki mainittu tai näkyvillä.

Tämä ketju on todella arvokas monille ja on hienoa, että konkarit jeesaavat ja porukka kysyy hyviä kysymyksiä heiltä.

Eli vain pieni toive olisi, jos jokaisessa viestissä olisi maininta yhtiöstä tai sijoituskohteesta, josta puhutaan. Tämä ei ole reklamaatiota, vaan ihan vain pyyntö kaikille ketjulaisille. Laadukas ketju.

Kiitos tästä ketjusta erityisesti ketjun aktiiveille!
image

30 tykkäystä

Näiden kuvien vasemmassa yläreunassa lukee firmojen nimi.

14 tykkäystä

Mites toi Fortum? Joulukuun puolivälissä tästä 14,30-14,40 otti käänteen. Kestäiskö tää taso nytkin?

4 tykkäystä