Osakesijoittaminen

Kyselyt ja vastaukset firman X tilanteesta TA:n näkökulmasta

Tähän ketjuun kyselyt ja vastaukset firman X tilanteesta TA:n näkökulmasta. Kysyjät voisivat ystävällisesti lisätä kysymyksen oheen kuvan esimerkiksi firman chartista.

Omat analyysit, joihin toivotaan muiden kommentteja ketjuun https://keskustelut.inderes.fi/t/tekninen-analyysi/

Keskustelulle ja kysymyksille TA:n opiskelusta, termeistä ja teoriasta on ketju: https://keskustelut.inderes.fi/t/tekninen-analyysi-ja-tradingview-opiskelu-kysy-vastaa-ketju/

25 tykkäystä

Voiskos täältä kysyä TA mielipidettä impact coatingista? Mikä voisi olla hyvä ostopaikka jos nyt laskee vielä? @DayTraderXL @Johannes_Sippola


Daily support 25 meni just rikki ja samalla weekly downtrend alkoi. Nyt on merkittävää, miten jatkuu - jääkö hetkelliseksi vai tuleeko volyymiä myyjien puolelta lisää.
Lähin support ema12 on 24 tasolla, sen jälkeen support löytyy vasta 18.50. Kyse on sinun omasta riskinottokyvystä/-halusta. Pohjien löytymistä voit seurata esim. 1H-tasolla suunnanmuutosta, joka voi ennustaa daily-tason bottomin löytymisestä.

4 tykkäystä

Mahtaako kukaan asiantuntija olla seurannut Outokummun tilannetta TA-näkökulmasta? Vetääkö pohjaimu vielä alemmas?

2 tykkäystä

Mites tällä hetkellä Powercell Sweden, siitä oli taannoin juttua TA-ketjussa, mutta silloiset tasot taisi mennä puhki ainakin hetkellisesti. Koitin hieman katsoa ja löysin jotakin vastustasoa 280sek paikkeilta ja puolestaan alhaalta vastusta joko 250 kohdilta tai 270… Mutts tuo alapää jäi hämärän peittoon kyllä.
Kurssi on pidemmän laskun jälkeen jäänyt juuri tuonne 260-280 paikkeille sahaamaan, päivätasolla jopa 4% vaihteluja jatkuvana. Onko tässä tulossa jokin suunnanmuutos “haku”, jossa odotetaan jotakin merkittävämpää läpimenoa suuntaan tai toiseen?

1 tykkäys

Outokumulla on vahva tukitaso 2.094 ja tuki 2.015 neljän vuoden takaa. RSI divergenssi signaloi käännettä nousuun. Itse ostin Outokumpua jo perjantaina fundan perusteella ja TA tukee tätä. Virtuaalinen stop loss 1.90.

10 tykkäystä

Voisiko joku osaava tsekata McPhy:n tilanteen TA-näkökulmasta? Lisäostot kiinnostelisi, mutta onko tässä laskuvaraa jälleen sinne 18-19€ tienoille?

1 tykkäys

PCELL teki breakdownin daily supportista 264.6, joten nousutrendille on painetta alaspäin. Seuraava tuki löytyy 248, joten toivottavasti higher low syntyy sen yläpuolelle. Nytkun katsoo tämän päivän daily-kynttilää, niin bullish reversal/hammer on syntymässä, joten on mahdollista, että pohjat syntyi.

3 tykkäystä

On muodostanut daily-tason EQ:n, low 20.25 ja high 23.75. Treidaa sen puolivälissä, ema12 päällä nippa nappa. Huominen kertoo, kumpaan suuntaan jatketaan.

2 tykkäystä

@MoneyWalker jo kommentoikin - osarin jälkeen markkinat vetää selvästi henkeä ja yrittää mutustella lukuja. Ollaan konsolidointivaiheessa, muodostettu nopeasti daily EQ, joten suunta voi jatkua mihin tahansa. Tänään on muodostanut inside barin, joten ensimmäinen signaali on, kumpi noista laidoista menee ensin rikki ja mikä on volyymi (vaihtomäärät tasaisesti laskussa).

1 tykkäys

Siinä pari firmaa jota tekisi mieli ostaa, mutta en ole saanut vielä ostettua. Trendi tuntuisi olevan nouseva.

2 tykkäystä

Miltä DAX indeksi näyttää, onko mitään elonmerkkeihin viittaavaa liikettä enää?

Nordic ID tarkoitus olisi tätä hankkia salkkuun. Mitä sanoo TA? Ja pitkällä pidolla, kiitos.

Onko jollain kokeneemmalla näkemystä siitä, miten Cisco Systems (CSCO) ja Intel (INTC) näyttävät TA:n kannalta?


4H EQ, low 48.39, high 49.40


1H ja 4H vahva oversold, lähes myös daily

  • päivän lopusta voi hahmottaa mahdollisen 15min iHS:n (suunnanmuutos), vasen olka tosin päätä alempana

Pitäisi vähintään laittaa vähän enemmän taustatiedoksi, että mitä itse näiltä hakee ja mihin tarkoitukseen, niin voisi kohdentaa paremmin vastauksen. Satuin vielä olemaan koneella, niin pikaisesti nämä sutaisin.

5 tykkäystä

Miltäs NEL näyttää TA:n näkökulmasta? Vieläkö matka jatkuu alas vai tapahtuiko tänään jotain käänteeseen viittaavaa? Reippaasti ainakin noustiin loppupäivästä. Missä olisi hyvä ostopaikka ja mitä kannattaa tarkkailla?

Edit. Pitempään pitoon, viikoista vuosiin, olisi tulossa. Volatiliteettiä on kuitenkin sen verran reippaasti, että kaipaisin jotain apuja oston ajoittamiseen.

3 tykkäystä

Mites tämä Hapag Lloyd näyttää tän päivän osarin jälkeen.
https://www.hapag-lloyd.com/en/ir/financial-news/financial-news.iry-2020.irid-2018761.html

2 tykkäystä

Onko McPhyssä mahdollisesti muodotumassa bearish pennants (1D)?
Vai pitäisikö ton salon olla “enemmän” tuolla viirissä?

TA:n näkökulma Kindred Group plc:stä sekä Swedish Match AB:stä kiinnostaisi. Aikoinaan tein oman huteran päätelmän kindredin kohdalla että 60sek tason läpäisy olisi merkityksellistä ja olisi hauska kuulla tähän ammattilaisten näkemys.

Kiitos jo etukäteen

Minusta olisi tosi hyvä jos kysyjät jaksaisi laittaa edes peruschartin ko. firmasta tähän ketjuun.

3 tykkäystä