Inderesin kahvihuone (Osa 3)

@DayTraderXL on paras! :star_struck:

29 tykkäystä

Voin vahvistaa, että uuteen tietoon/ymmärrykseen pohjautuva päätös oli ainakin osaltani. Siksi minulla ei ole vielä kovin kiire takaisin.

Pitkän aikavälin case on ennallaan, mutta riskit lyhyellä aikavälillä ovat mielestäni enemmän koholla kuin aikaisemmin arvelin. Kävin aikaisemmin asiaa läpi.

En saanut tätä puhelimella menemään kahvihuoneen puolelle niin jos YP voisi siirtää :blush: @Johannes_Sippola

39 tykkäystä

Tätä kiitosviestiä voi kyllä kompata täysin. Tarjolla on tietoa ja tekstiä ilmaiseksi, josta todella moni olisi valmis maksamaankin. Itse ollut täysin @DayTraderXL :n kuunteluoppilaana niin kuin varmasti moni meistä ja yrittänyt imeä tuota valtavaa määrä tietoa, jota ehkä joskus myöhemmin osaisi itsekin hyödyntää.

Kiitos minunkin puolesta.

26 tykkäystä

Tulee heti mieleen Aki Pyysingin kolumni, jossa hän harmitteli, että oli tullut joskus julkisesti kehuttua Ålandsbankenia ensin ja itse ostettua vasta myöhemmin, ja vielä kalliimmalla tietysti. Poikkeus vahvistaa säännön.

Pääsääntö luonnollisesti on, että kun löytää hinnoitteluvirheen, hyödyntää sitä itse, ennen kuin on myöhäistä. Eihän siinä ole mitään moitittavaa. Kyseessä ei ole kurssimanipulaatio, vaikka hinnoitteluvirheen paljastaisi myöhemmin muillekin. Mitä enemmän informaatiota ja näkemyksiä, sen parempi.

Kerro ihmeessä lisää tuosta Euroclearissa. Onko maksullinen palvelu? Juuri tällä viikolla eräs Juurikin ystävä (se toinen niistä kahdesta, joiden kanssa voi keskustella pörssistä) kyseli mistä osakeluettelot löytäisi netistä. Osakeyhtiölakihan veloittaa pitämään sen vapaasti nähtävillä pääkonttorilla. Menneen maailman meininkiä.

4 tykkäystä

Mukava nähdä, että @Jukka_Lepikko on liittynyt mukaan palstalle.

Jukalle vain tiedoksi, että täältä löytyy hyvin vähän trolleja ja foorumipoliisi @Verneri_Pulkkinen laittaa porukkaa kyllä heti jäähylle, jos kirjoitukset menevät ylihilseen. Välillä se myös näkyy siinä, että foorumipoliisi on rikkomassa mahdollisen alkavan riidan jo ennen kuin se ehtii edes roihahtaa.

Näkemyksiäsi täällä tosin joudut perustelemaan ja puolustelemaan, koska täällä on osaavampaa väkeä kuin esimerkiksi twitterissä. Ja osaavat sijoittajat mielellään haastavat tosissaan toisten näkemyksiä.

Vinkkinä vielä, että ei kannata liikaa lukea Osto/myy- ketjua. Sitä lukiessa usko fooruminen tasoon käy välillä koetuksella, kun sopulit hyppäävät hypelapusta toiseen. Ainoa mikä siellä ketjussa haisee on turska.

15 tykkäystä

Tervetuloa @Jukka_Lepikko minunkin puolestani!

Tietynlainen suodatus kannattaa olla päällä täällä silti lukiessa :slight_smile: Sinulle osuvimmat ketjut voisi olla;

Varsinkin @DayTraderXL on kovasti kaivannut seuraa ja aktiivisuutta lisää TA:n pariin (ei ole Mikko Mäkinen), joten tuolta varmaan löytyy parhaimmat matskut sulle!

3 tykkäystä

Muistan joskus 15v sitten kun tuli joku pokeri ohjelma jossa ihan amatöörit kilpaili kovimpia ammattilaisia vastaan pokerissa ja joku täysin nobody tyhjensi suvereenisti kaikkien ammattilaisten taskut ja voitti koko kisan. En muista kyllä oliko pyysing tuossa ohjelmassa mukana.

3 tykkäystä

Tiettyjen henkilöiden ostot ja myynnit ne jaksaa puhututtaa. Itsessänikin herää joitain kysymyksiä. Luonnollisesti koen hieman ihmetystä puheiden ja tekojen välillä, jos on paasannut hyvien yhtiöiden holdaamisen puolesta, tehnyt valtavan työn penkoakseen yhtiön taustat ja lopulta myy osakkeet, joita ei missään nimessä pitänytkään myydä. Mitä tapahtui?

Mutta yhtälailla voi omassakin salkussa tilanne muuttua, jos herään siihen että sijoituscase ei vastannutkaan niitä hehkutuksia joihin itse uskoin. Yritän minimoida tunteiden vaikutuksen ja pyrin omistamaan vain yhtiöitä, jotka voivat laskea ja nousta 30% ilman, että herättävät minussa suurempia tuntemuksia. Jos herättävät pelkoa tai ahneutta, oliko sittenkään kyseessä hyvä pitkän aikavälin case?

Jos jonkun influensserin toiminta ei miellytä niin jokainen voi toki äänestää “jaloillaan”. Luottamus on tässäkin ansaittava, jos haluaa olla tuhansien sijoittajien seurattavana. Jollain tasolla haluan itsekin avoimesti kertoa mitä salkussa on meneillään, millainen sijoitusstrategia itselläni on jotta muut sijoittajat voivat ymmärtää omia toimia, joita ihan mielelläni jaan vaikkapa Twitterissä huikealle 50 seuraajalleni :sweat_smile:

3 tykkäystä

Pokerilla taitaa olla ikiaikainen maine kierona bluffipelinä jossa savuisessa saluunassa kovanaamaisin aurinkolasipää voittaa kymppihai kädessään poloiselta vastustajalta omakotitalon. Mun silmissäni se on vain mielenkiintoinen älypeli muiden joukossa (tai joukko älypelejä).

Bluffaaminen on pienempi osa pokeria kuin luullaan, eikä siinä ole kyse mistään sen kummemmasta huijaamisesta kuin siinä, että Teemu Pukki harhauttaa vastustajan tai shakinpelaaja jättää daamin lyötäväksi mutta tekeekin yllättävän neljän siirron matin. Peleissähän on tarkoitus jallittaa vastustaja(t) ovelilla tavoilla sääntöjen puitteissa. Pokerissa on hyvinkin tiukat käytösetiketit, puheet pitää ja muiden poteissa ei spekuloida.

Ammattimaisen pokerinpelaajan on melkeinpä pakko olla analyyttinen, itsekriittinen, oppimishaluinen tyyppi, joten eväät sijoitusuralle ovat varsin hyvät. Yhden ison sudenkuopan kyllä näen. Varsinkin nopeatempoisessa nettipokerissa sattuman osuus haihtuu hyvinkin nopeasti, ja pokerinpelaajat ovat tottuneet, että tulokset näyttävät jo kuukausissa todellisen tason. Jos mörnii nettipokerissa puoli vuotta, siihen on mahtunut todennäköisesti niin valtava määrä jakoja, että pelaaja voi todeta jonkin olevan pielessä.

Sijoituspuolella on aivan toisin. Jos on ostanut Remedyä ja puoli vuotta myöhemmin on hävinnyt indeksille, se ei vielä yksinään kerro yhtään mitään. Sijoittamisessa kurssikehitykset ovat kuukausien aikajänteellä melko satunnaisia heilahteluja sijoittajien tuottovaatimusten ja riskinottohalun suhteen. Jos kuitenkin pokerinpelaajan kaveri on tienannut kryptoilla samassa ajassa hirveästi, pelaajan aivot ovat virittäytyneet siten, että hän saattaa todeta tämän olevan jo vakuuttava merkki siitä, että kaverin prosessi on paljon paremmassa kuosissa kuin oma. Pokerinpelaajilla (kuten myös urheiluvedonlyöjillä) saattaa siis sijoittamisessa olla taustansa vuoksi kohonnut riski tempoiluun ja hätiköityihin johtopäätöksiin.

Edit @Nordman01 Kyseessä oli Pokeritähti-niminen ohjelma, josta tehtiin pari tuotantokautta 2007-08. Ensimmäisellä kaudella tosiaan lappilainen amatööri päihitti viisi ammattilaista finaalipöydässä brutaalin suoraviivaisella taktiikalla.

43 tykkäystä

Itseä vähän ahdistaa jakaa ostoja tai osakepainoja tuttujen kesken, koska itsellä voi lähteä tavaraa salkusta sekunnissa jos koen että yleinen tilanne tai yksittäisen osakkeen tarina on muuttunut. En kuitenkaan ole ajatellut pitää lokia siitä mitä olen johonkin sanonut tai kirjoittanut, joten olisi vähän kohtuutonta myyntien jälkeen miettiä että pitäis kiertää kyliä ja taloja kertomassa että löysin parempia kohteita tai nostin käteispainoa vähentämällä riskilappuja.

Vastaavasti en kyllä myöskään ikinä kuvittelisi että edellyttäisin tätä muilta, koska muuten kukaan ei sanoisi mitään ellei ole analyytikko tai muu ammatin puolesta höpisevä.

5 tykkäystä

Nähtävästi foorumin seuraaminen on jäänyt alitajuntaan, kun muistin juuri nähneeni viime yönä unta jossa oli kuollut karhu. Tämä lienee enne jos mikä :ox::smile::rocket:

7 tykkäystä

Hyzon-ryhmässä ja täällä on syystä kiitelty @DayTraderXL :ää.

Olet ansainnut jokaiselta Hyzonia seuraavalta oluen vaikka koko firma kippaisi huomenna. Olen oppinut järjettömän paljon seuraamalla viestejäsi. Mutta haluan myös kiittää @Wilson1 sua.

Joka kerta kun tuun ketjuun jakamaan Twitter-uutisia niin nehän on jo siellä, auki analysoituina, helppolukuisina ja jäsenneltyinä.

Välillä tuntuu että ne on ketjussa nopeammin kun Knightin Twitterissä.

Joten kiitos. :gem:

24 tykkäystä

Analyysi pokerinpelaajasta sijoittajana osui ja upposi. Puolisoni on pokeriammattilainen ja sijoitustyyli tismalleen kuvailemasi kaltainen. Aiheuttaa monesti heikotusta vierestä seurattuna.

4 tykkäystä

Jos menet paikan päälle, osakasluetteloiden selaus on ilmaista. Puhelinpalvelun kautta tehdyt haut ovat maksullisia. Netissä ei voi selata omistajatietoja, tosin useimmat pörssifirmat listaavat omilla sivuillaan suurimmat omistajat.
Lisätietoja:

5 tykkäystä

Itsekin tuolla Euroclearissa kävin säännöllisesti ennen korona-aikaa, paikan päällä asiakaspäätteellä tosiaan voi tehdä vain yhtiökohtaisia hakuja eli et voi syöttää hakukenttään kenenkään nimeä ja saada kerralla kaikkia henkilön omistuksia eri yhtiöissä.

Ainakin ennen siellä oli vain yksi asiakaspalvelupääte yhtiöhakuja varten, mutta todella harvoin joutui odottamaan vuoroaan.

Helsingin Kampissa siis sijaitsee, kauppakeskuksen ulkopuolelta sisäänkäynti.

Lisäys: Sellainen pikku yksityiskohta tuli mieleen, että hakuja tehdessä osakkeenomistajien postiosoitteet ovat myös täysin näkyvillä eli melkoinen henkilörekisterihän tuossa on kyseessä.

11 tykkäystä

Löytyipäs kätevä sivusto. Pikku epätarkkuuksia löytyy, mutta kokonaislaatuiseen osakkeen vilkaisuun ihan ok, kerran on niin yksinkertainen ulkoasu. https://roic.ai/

4 tykkäystä

Ei ainakaan suomalaisia tunnu löytyvän, mitä nyt nopeasti muutamaa firmaa testasin haulla.

3 tykkäystä

Nokia oli ainoa mitä itsekin löysin pikatestillä.

1 tykkäys

Juu taitaa rajoittua pohjois-Amerikkaan, niin kuin nämä yleensä tuppaavat.

// Nokia tosiaan ADR jenkkipörsissä niin sen takia löytyy.

2 tykkäystä

Kiitos @pt99659 ja @NukkeNukuttaja!

Välitin tiedon jo eteenpäin ja sain kuulla, että hän oli jo ehtinyt kysellä jopa Fivalta, mitä tehdä kun eräs pieni pörssiyhtiö ei ole joko vastaillut sähköposteihin ollenkaan tai on vastannut kysymyksen ohi.

Pitääpä Juurikinkin käydä ihan mielenkiinnosta tutustumassa palveluun. Menee kylläkin ensi vuoteen, kun on korona-aikana ollut niin vähän syitä lähteä Suomen reunalle.

Saako sieltä printtejä? Entä saako ottaa tiedoista valokuvia? Vai pitääkö olla salavalokuvaussilmälasit päässä? :wink:

3 tykkäystä