Kyselyt ja vastaukset firman X tilanteesta TA:n näkökulmasta

Miltäs näyttää GLNG ta-velhojen silmään? Rajusti nousut viikossa, ja nyt päivätasolla liukuvien yläpuolella. Ensi viikolla tulosjulkistusta.

E: Myös OET kiinnostais kuulla.

3 tykkäystä

Onko ammattilaisilla mielipidettä Maximin kurssista? Olisiko aika breakoutille vai väliaikaiselle huipulle? Funda mielessä yhtiö on erittäin halpa varsinkin kun katalysti, huollossa olleen voimalan käynnistys lähestyy.

Saisiko Evolutionista näkemystä?

4 tykkäystä

Daily trend down. Liukuvista ei ollut tukea, eli ollaan kaikkien alapuolella. Daily rsi huitelee jo alle 25:ssa, joten myyntipainetta on. Selviä tukitasoja ei omaan silmään näy.

(Disclaimer: Nämä näin aloittelijan silmin)

7 tykkäystä

OMXH 25 päivägraafilla falling wedge. Tulkitsenko kuviota oikein? Kumpaan suuntaan mahd. breakout voisi lähteä?

5 tykkäystä

Alla omia ajatuksia Better Collectivesta (Betco, Nasdaq Stockholm). Mikä on pidempään TA:ta harrastaneiden näkemys, ja bongaatteko jotain bull/bear-case kuvioita charteista?

Edit: selvennyksenä nuo viittaamani tasot: eli 5H 256,5SEK, 1D 261SEK ja 1W 266SEK. Lisäksi tuo stop loss @ 248SEK. Näyttäisi tuo vaihteluväli kapenevan, joten uskon tämän purkautuvan suuntaan tai toiseen vielä tällä viikolla.

4 tykkäystä

TA kiinnostaa aina, kun jollain on oma näkemys taustalla. :smiling_face_with_three_hearts:


Monthly on sikäli mielenkiintoinen, että koko vuosi on tehty higher low:ta (stairstep pattern). Erittäin bullish, mutta - lower high:n todennäköisyys kasvaa, koska ollaan OB. Se ei voi jatkua loputtomiin.

LinReg on hyödyllinen weekly:nä. Ylälaidan kosketus/breakout painoi kurssin alaspäin. Vähän double top tyyppinen tilanne.

Gap on aina vaarallinen näissä, missä pomppu on osarin seurausta. Ylireagointia? Gapeilla on taipumus täyttyä. Mutta jos treidiä ajattelee, niin toki tässä tarjotaan hyvää R&R:ää - stopparin voisi laittaa 248:n alle esim. 245, hieman gapin ylärajan ylle. Target tähtäimenä ATH.

15 tykkäystä

Mahtavaa, iso kiitos @DayTraderXL! :raised_hands:

Joo tosiaan noilla spekseillä ja tiukalla stopparilla oli tarkoitus bullia hakea, tunnistaen riskit.

Funda on edennyt kaikkien odotuksia paremmin, eikä osarin pomppu ollut mielestäni liioiteltu (jopa RedEyen tavoitteilla pyyhittiin lattiaa :wink:). Posari syyskuun alkuun on myös mahdollista, kun saavat datat kasaan isojen sarjojen ekoista kierroksista, sekä koriksen että yleisurheilun mm-kisoista (kaikki suht isoja juttuja jenkkilässä, josta viime aikojen kasvu on pääasiassa tullut). Lisäoptiona myös uusi omien osto-ohjelma, joita Betco on tehnyt melko tiheään.

6 tykkäystä

Olisikohan tässä Nokialle muodostumassa härkämäinen lippu?

9 tykkäystä

No nyt se näyttäisi tekevän irtiottoa, 3,68€ jo. Seuraavaksi ~3,75€?

2 tykkäystä


Gap fill area voisi vihdoin tuoda buustia Noksulle ja oikeastaan koko sektorille. Erkki on paljon enemmän bullish - front runner

22 tykkäystä

Kiitos lämpimästi @DayTraderXL, että jaat osaamistasi ja näkemyksiäsi tekniseen analyysiin liittyen täällä. Mielestäni se rikastaa foorumin sisältöä mukavasti. :slight_smile:

Vaikka seuraankin enemmän fundamentteja, niin ajattelen kuitenkin, että teknisellä analyysillä saattaa löytää merkityksellisiä signaaleja ostojen tai myyntien ajoittamiseen.

Mitä mieltä olet muuten Western Digital:n kurssikehityksestä teknisen analyysin näkökulmasta. Yhtiön tuotteita ovat esimerkiksi HDD ja SSD-kovalevyt sekä Sandisk muistikortit, muistitikut ja SSD-levyt.

19 tykkäystä


Tuttu yhtiö, yrittää vahvistaa monthly HL:ää 29.73 - yrittää TC:tä.


Daily gap up, samalla overbought. Kyllä tässä on eväät vahvaan juoksuun ylöspäin, seuraava vastus 48.29. Viimeistään siellä nousu jäähtyy, sanoisin.

12 tykkäystä

Kiitos kommenteista ja näkemyksestä. Mukava kuulla, että WDC on sinullekin tuttu yhtiö.

Mielenkiintoista Western Digitalissa on se, että sen taustalla vaikuttaa Elliot Investment Management. Ymmärtääkseni Elliotin tahtotila on, että Western Digital eriyttäisi flash-liiketoiminnan täysin esimerkiksi spin-offin, myynnin tai yhdistymisen kautta. Mikäli näin tapahtuisi, niin WDC osakkeessa saattaisi olla nousuvaraa olettaen, että Elliotin viime vuoden kevään näkemys on edelleen validi.

Elliothan on sama taho, joka oli ohjaamassa Sampoa keskittymään vakuutustoimintaan ja luopumaan Nordea-omistuksestaan.

Mielestäni on varsin kiinnostavaa seurata, miten ja missä aikataulussa Elliott etenee Western Digitalin suhteen. Seuraavassa koottuna yhteen askeleet, jotka ovat tähän asti tapahtuneet. Jää nähtäväksi, mikä on seuraava edistysaskel Elliotin tavoitteiden suuntaan.

4 tykkäystä

Tällä kertaa olisi tarkoitus ostaa Goforea pitkään salkkuun, mutta ajoituksen täsmentämiseksi pitänee siirtyä teknisen analyysin pariin.

osakekurssia voisi ajatella painavan laskevat liikkuvat keskiarvot mahdollisesti jo 50-päivän MA, kun taas osake vaikuttaa oleskelevan nyt tuossa 21-20.5 alueella melko vahvasti, eikä ole sen alapuolelle juuri pudonnut.

Kannattaisiko siis rahaa laittaa nyt sisään vai odottaa, että saa hieman halvemmalla?

8 tykkäystä

Miltä Realty Income, $O, näyttää tällä hetkellä teknisesti? Tänään kolkuttaa jo 52wk low:ta

2 tykkäystä


Huonolta, ollaan jouduttu alueelle, jossa on hyvin vähän vaihtoa. Enemmän vaihdettu tukialue on 48-53 välinen alue.

14 tykkäystä


Pikasilmäyksellä tuossa on pitkän aikavälin range ja lähin support 20.3 ja res 22. Joudut odottelemaan, kumpi noista menee rikki, jotta jotain oleellista tapahtuisi.

16 tykkäystä

@DayTraderXL saisko näkemystä Incappiin liittyen. Kesän pohjat taitaa olla tossa 9.30 tienoilla ja sitä menossa kokeilemaan?

2 tykkäystä


Heikkoa on, tuossa 9.20-9.30 tasolla on viimeinen tukitaso ja sen jälkeen oikeastaan jonkinlainen, kun ollaan weekly oversold noin 8.50. Kannattaa olla kärsivällinen, jos hakee ostopaikkaa. On parempi ostaa vasta käänteestä kuin arvailla pohjia.

17 tykkäystä