Kyselyt ja vastaukset firman X tilanteesta TA:n näkökulmasta

Eiköhän tuo Kempin blokkimyynti (millä hintaa) mistä yhtiöketjussa oli puhetta määritä kurssia ainakin huomisen ja todennäköisesti lähipäivät.

1 tykkäys

Haluaisko joku kurkata miltä Albemarlen (ALB) kurssi näyttää TA:n näkökulmasta, onko tässä enää mitään tukitasoja olemassakaan vai mennäänkö vaan suoraan lattiasta läpi?

1 tykkäys

Miltäs tuo Hexatronic näyttää sinun silmiisi nyt aamun dipin jälkeen?

1 tykkäys


Maanantain kaltaista isoa volumea avauksessa, tosin bear volume voittoista. Selvästi shorttaajat lähti painamaan kurssia alas, mutta ostajat ilmaantui paikalle.

Daily bear flag - se on selvä, että NYSE matalapaine on helppo siirtää tähän kohteeseen, joten on täysin mahdollista, että jenkkien kurssien laskiessa, voidaan nähdä uusi weekly lower low. Mutta mikäli 24.82 pitää, eipä tässä mitään sen dramaattisempaa. Tämän nousu ylöspäin vaatii triggeriä, jolloin shortit joutuu kiireellä aktivoitumaan.

9 tykkäystä

Nopealla ja kevyellä analyysillä näkisin, että kyllä noita tasoja tuolta vielä löytyy, mutta sitä en tiedä mennäänkö silti lattiaan. 108$ tuntumassa on fibonacci-taso, jonka ympärillä voidaan liikkua ja 93$ kohdilla kulkee historiasta tuleva trendilinja, joka voi myös toimia vastuksena. Toivottavasti tästä oli jotain apuja :facepunch:

2 tykkäystä

Oisko tähän tilanteeseen päivitystä? Pientä korjausta tässä jo odottelisi, mutta niin varmaan kaikki muutkin.

Edit. Saa siirtää oikeaan ketjuun…

2 tykkäystä

Onko Admicomilla nyt tämä tilanne? Aika tietenkin näyttää, mutta yllätyin hiljattain kun pohjasta mentiin läpi. Jonkin sorttiseksi fake downiksi tuota itse ajattelin, mutta en ole uskaltanut ostaa.

1 tykkäys

@DayTraderXL saisiko näkemystä Porch Group tilanteesta. Kiitos paljon etukäteen!

Ei ole iHS, pitäisi laskea alemmaksi. Mutta muuten bullish, ellei tule double top.
P.S. Lentokentältä puhelimesta katsottuna.

6 tykkäystä

Nyt kun @Pohjolan_Eka ansiokkaasti kirjoitti pidemmän analyysin Magnorasta ja odotellaan kuumeisesti yritysjärjestelyuutisia ja kurssi ottanut jonkinverran takapakkia huipuista tasoille joilla oltiin ennen uutista, onkin hyvä aika kysellä miten erityisesti firmaa seurannut @DayTraderXL näkee firman teknisessä mielessä tällä hetkellä? Maallikon silmään voisi olla joitain hyviä tukitasoja tässä noin 30 nok huudeilla?

11 tykkäystä


MGN on weekly ja daily down trendissä, vaihtovolume laskussa ja yhtiön strategiasuunnittelu käynnissä. En näe itse järkeä ostaa tässä sentimentissä, vaikka suhteellisesti paljon on jo laskettukin. Ihan yhtähyvin voidaan jatkaa laskua vielä pitkäänkin, jos uutisia em. asiasta ei tule julki. Harva haluaa ostaa sikaa säkissä. Tämän vuoden pohjista katsottuna POC on 30.35 tällä hetkellä ja sen breakdown ei ainakaan lisäostajia houkuttele, päinvastoin.

12 tykkäystä


PRCH Vähän vaihdetut (rahassa mitattuna) senttiosakkeet lienee se kaikkein hankalin treidattava swing-mielessä, koska näihin voi yhtäkkiä hyökätä joku wsb-jengi tai uutinen. Vuodenvaihteesta katsottuna volume POC on näkyvissä, joten sen ylittäminen antaisi jonkinlaista turvaa pidempään holdanneille.

Tällaisen kohteen shortsqueeze ei myöskään ihan helpolla tapahdu, koska suurinosa on varmasti keskihinnallaan paljon korkeammalla ja lähinnä kyse lienee osittaisesta voittojen kotitutuksesta riippuen siitä, mikä on on lopullinen tavoite (eihän tässä kaukana nollasta käyty).

TA:sta ei hirveästi toistaiseksi ole apuja ennenkuin jokin merkittävä aaltoliike on tapahtunut eli rangen löytyminen isolla skaalalla ja volumen nousu sitä myötä.

3 tykkäystä

Haluaako joku kurkata tuota Starbreezen tilannetta. Kurssi teki hyvän loikan ja tuli ylöspäin oleva gap mielestäni kovalla volumella.

Mainitsit shortsqueezen, mistä heräsi kysymys, onko tuo ilmiö jotenkin maltillistunut noin keskimäärin ajan kuluessa? Nimittäin reilut 10 v sitten onnistuin puolivahingossa tienaamaan liki 10x silloisen vuosipalkkani 2 päivässä. Tuli siis aivan puun takaa joku roboveivaus, missä firman osakemäärä vaihtui muistaakseni moneen kertaan järjettömällä volyymilla päätyen n 400% nousuun, eli nousu kesti tasan 2 päivää ennen romahdusta. Se oli mulla holdiosake mutta myin kuitenkin liki kaikki pois huipulla. Eräs työkaveri onnistui vastaavalla senttiosakkeella n 3x tuottoihin. En ole tällä mielellä markkinaa enää seurannut tai pelannut mutta jotenkin on sellainen kutina, että satojen % nousuja ei enää juuri tapahdu. Iskeekö shorttarit kiinni aiempaa aikaisemmin? Osaatko sanoa, onko keskimäärin näin, vai vieläkö on löydettävissä vastaavia nousuja?

Sitten olisi hyvin mielenkiintoista saada TA-näkemys Physitrack:ista. Kasvu/SaaS firma mm Physiotoolsin takana ja juuri kääntymässä kassavirtaplussalle. Kurssikäyrä on kapenevassa suppilossa. Lisäilin lappuja osarista, kun käytiin tuossa alalaidalla. Tarkoitus pitää pidempään ja lähinnä mietin, ostanko heti lisää, vai odottelenko. Makrokuva näyttäisi nyt siltä, että pitäisi lisätä suht nopeasti, ennenkuin nämä pikkufirmat lähtevät nousukiitoon, kun(jos) markkinapohja näyttäisi olevan takana.

2 tykkäystä

Physitrackin osalta omissa kartoissa olikin tuo kolmio jo piirretty.
Siitä rikottiin jo alaspäin, toki tuo ei ole kovin puhdas piirros yläreunan osalta ainakaan.

14,50SEK kohdilla myös jonkinlainen tukitaso, missä myös käytiin osarin yhteydessä.

2 tykkäystä


STAR_B weekly on aika lohduton, tehty pientä nousua ATL:sta.

Daily sikäli positiivinen, että RSI jäähtyi oversold-tilasta. Toisaalta se mahdollistaa myös shorttien uudelleenaktivoitumisen. Osarin pomppu oli sikäli harmillinen, että jäi edellisestä LH:sta hieman. Bullien pitäisi saada tuo 0.548 seuraavaksi rikottua. Pomppu sai toisaalta aikaan myös daily gapin, joka uhkaa täyttyä nopeasti, jos bullit ei saa jatkoa nousulle.

Tilanne 1H näkökulmasta. HL 0.4270 pitäisi nyt ehdottomasti pitää ja lähteä tästä nousuun. On edelleen ema12 (pun) alapuolelle, sen yläpuolelle pitäisi ensin saada H-bar suljettua.

6 tykkäystä


PTRK on aika lohduton myös weekly:nä, ei saanut pohjilta tehtyä trend changea.

Nämä vähän vaihdetut kohteet on ikäviä, koska ne synnyttää noita wickejä, jotka hankaloittaa TA:n kautta analyysiä. Mutta koska tuo viimeisin syntyi osarin myötä, ei sitä voi poiskaan sulkea eli se on nyt rangen alalaita 14.60 ja ylälaita 19. Range on siis laaja daily:nä.

1H EQ, tightning range 15.60-16.45. Noista laidoista voisi ottaa treidin kumpaankin suuntaan, mutta jos longia haet, niin 16.45 breakout:ia voi yrittää. stoppari 15.60 alle.
Yleisilmeeltään hyvin “choppy” = epäselvä, mikä ei houkuttele treidaamaan ennenkuin suunta löytyy. Daily trend change up pitäisi tapahtua nopeasti.

9 tykkäystä

Short Squeeze:t liittyy yleensä tyypillisesti pennistokkeihin tai shorttirapsoihin tai joihinkin muihin epätavallisiin fundatilanteisiin, jotka on alkaneet jostain yhtiöön liittyviin “skandaalin” poikasiin, joista joku on saanut vihiä. Nämä sitten ajallisesti korostuu noina WSB-tyyppisiä ajanjaksoina, kun kurssit nousee, FOMO kasvaa ja someen ilmestyy kaikenlaista onnenonkijaa.
Keskimäärin näissä saa normijamppa lähes aina näpeilleen, joten en näitä suosittele etsimään. Sanoisin, että sinulla kävi vain lottovoitto - sen todennäköisyyden voit miettiä, miten usein osuu uudelleen kohdalle.

14 tykkäystä

Mites Oatly nyt eilisen kiiman jälkeen jatkaa? Tämä räjähti suurella vaihdolla vauhdikkaasti ylös. Mitään järkevää syytä ei löytynyt (Tai no jakelusopimus suklaajuomasta 250 liikkeeseen, mutta selitääkö yli +43% /sadan miljoonan arvonnousua?

1 tykkäys

Tämä ZAP on erikoinen. Vaikka tuli Q3 ennätystulos ja hyvät luvut, niin osaketta painetaan alas, eikä haluta sen nousevan 19 ylemmäs. Mitä tuota itse seuraillut, niin koko ajan sekä osto ja myyntipuolella on 1000/2000kpl eriä joita veivataan ees taas. Kun tulos tuli ulos keskiviikkona, niin hetkessä nousi +11% mutta jo tunnin sisään myyntiin työnnettiin niin paljon osakkeita, että lopulta päätyi -5% päivän päätteeksi. Sama jatkui seuraavana päivänä ja taas -5%. Vaihto on ollut suurta näinä päivinä vs normaali. Onko niin, että tuolla joku haluaa päästä eroon tosi isosta positiosta ja ripottelee noita 2k eriä tasaisesti myyntiin? Vai onko niin, että nuo kaksi eri shorttaritahoa veivaavat sitä keskenään koko ajan alemmas mutta toi 19 tasolla bullerot ostelee sitä jolloin kurssi ei pääse romahtamaan? Näkeekö enää mistään ajantasaisia omistajaluetteloita?

1 tykkäys