Kyselyt ja vastaukset firman X tilanteesta TA:n näkökulmasta

Iltaa arvon foorumilaiset

Miltä ZignSec AB näyttää silmäänne teknisestä näkökulmasta? Tiukka nousupäivä takana, näyttäisi kolkuttelevan 25 NOK tienoilla olevaa tuplahuipun muodostamaa resistancea, joten otetaanko takapakkia samantein? Näyttää toisaalta vahvalta, koska ylittänyt voimalla MA200:n ja MA20 tehnyt bullish crossoverin MA200:n läpi. Tuo symmetrical triangle ei taida olla kauhean validi alaviivan suhteen. Trend changea kehitteillä hyvien uutisten myötätuulessa?

Etukäteen kiittäen
vilpukkaulpukka

2 tykkäystä

Muistanko väärin että @SijoitusSeppo seurailee Tecnotreen taulukoita? Jos näin on niin miltäs pieni korjailu näyttää tukitasojen osalta?

4 tykkäystä

Jaa en nyt näe mitä kriittisiä tukitasoja tässä ollaan rikkomassa :smiley:

  • RSI jäähdyttelee daily chartilla hieman joka ei yhtään paha jos tänne tienoille konsolidoituu.

  • Toukokuun alussa daily chartilla golden cross, kun MA 50 leikkasi ylös päin MA 100 :+1:

  • Ehkä MACD trendi daily chartilla voisi enteillä laskua, mutta aikaisempien käännösten osalta Tecnotreellä ei ollut analyytikkoseurantaa. Funda tukee. Kuinka alas tämän pitäisi valua että olisi houkutteleva :wink: Nytkin tavoitehintaan matkaa +15%.

9 tykkäystä

Salkussa on jo n. 15t kappaletta että houkutteleva ollut jo pitkässä holdissa😅. Lähinnä täyttöjä pohtinut.

Edit. Laitetaan tähän vielä kiitokset @SijoitusSeppo ja @Badwithmoney vastauksista🤝. Hienoa olla tecnotreen omistajia.

6 tykkäystä

Kylläpä kyllä, tämä on nousun myötä noussut salkun isoimmaksi possaksi joten tarkasti seurataan :wink:

1h-graafilla tuo MA100 tuki muutaman kerran hyvin, nyt ollaan ensimmäistä kertaa tuon huhtikuun lopun jälkeen valahdettu sen alapuolelle. Eli ihan lyhyellä aikavälillä slightly bearish -näkymä.

Päivätasolla nousutrendi on mukaillut hyvin EMA14 ja sitä tultiin tänään taas koskettamaan. Päivätason nousutrendi jatkuu edelleen, edellinen pohja n. 0,857 ja nyt jos muodostettaisiin HL tähän EMA14 pintaan niin voitaisiin lähteä tekemään uutta huippua. Maanantain kynttilä on tärkeä, että pidetäänkö tuo päivätason nousutrendi.

0,9€ (jonne hetkellisesti piikattiin jo viime lokakuussa) näyttäisi vastustavan, mutta tästä jos päästään läpi niin sitten on open skies :rocket:

Kaiken kaikkiaan näyttää mielestäni hyvältä. Daily EMA50 nousee vauhdilla (nyt n. 0,77€) myös tukemaan ja koska nousu on ollut melkein 50% pariin kuukauteen niin voi olla että tässä vähän sulatellaan 0,8-0,9€ välillä. Teknisessä (enkä tosin kyllä fundamielessäkään) näe isompia huolia vaan ennemmin itsekin katson pieniä tankkauspaikkoja jos tullaan vaikka tuota EMA50stä vielä koskettamaan kuin että olisin näiltä tasoilta myymässä.

22 tykkäystä

Ajatuksia Kambista: saa täydentää ja opponoida vapaasti!

  • 1D-kynttilöillä EMA20 on mielenkiintoisessa tilassa. Eilen suljettiin 2 kruunua tason alle, joten jos tänään suljetaan sen päälle, niin voisi todeta kyseisen tason tukeneen hyvin.
  • 1H ja 15min -kynttilöillä RSI nousee melko selvästi, joten myyntipaine on vähenemään päin.
  • Trendi kuitenkin edelleen laskeva aina 1H:sta 1D:hen. Viikkotasolla trendi edelleen nouseva, mutta sekin saattaa vaihtua ensi viikolla.
  • Ns. “fundapuolella” tukee hyvin etenevä bisnes ja tulevan kesän urheilutapahtumat. Huomioitavaa lisäksi, että UBS:llä on eilisen ilmoituksen mukaan 0,67% kannasta shorttina, ja UBS on pari päivää ollut välittäjätilastossa ostolaidalla. Yritys itse on ilmoittanut omien ostojen aloituksesta kesäkuun loppupuolella.
  • Edit: omana huomiona vielä se, että kurssi vaikuttaisi korreloivan enemmän DAXin kuin Nasdaqin kanssa. Tosin viimeiset pari päivää ollaan peesattu vain DAXin alamäkiä :sweat_smile: Samoja huomioita myös EVOn suhteen.

7 tykkäystä

Haluaisiko joku taitaja antaa Wärtsilästä jotain analyysia? Kurssi tullut muutamassa kuukaudessa +50% ja mietityttää onko se nyt kuinka kestävällä pohjalla teknisen analyysin kantilta.

Mielestäni on nyt vastustustason kohdalla ja koht pääsee taistelee 200luikkarin (viikko n. 12,70e) kanssa. Kuitenkin kurssi nyt ylempänä, kuin ennen koronaa.

Nousukanavastaan hyppäs kans ylös :thinking:

2 tykkäystä

Mielestäni tuo hahmottelemasi supportti näyttää ihan validilta ja samanlaista symmetristä kolmiota itsekin olen piirrellyt. Tosin myönnetään, että ihmetellyt olen itsekin kyseistä kuviota – joskin lähinnä siksi, että en ymmärrä miksi ihmeessä kurssi hyppäsi noin rajusti tuonne 28SEK paikkeille jo syyskuussa -20. (Mahdollisesti silloinkin härkänä puski ulos kolmiosta)

Mielestäni tuon kolmion kuitenkin lopullisesti vahvisti oikeaksi tuo 21.05 tullut breakout gap, jonka jälkeen hyppäsin itse kelkkaan. Ostopaikkaa tulikin hetki kytättyä… Tulkintaa tukee myös nuo MA crossit, jotka mainitsit. Tuplahuippua en tosin havaitse. Sen sijaan 28SEK näyttäisi olevan resistanssitaso, jonka spekuloin olevan nousevan kolmion katto, joka puhkaistaneen lopullisesti 2022 keväällä. Sitä odotellessa kurssi lienee nyt hetken uudessa symmetrisessä kolmiossa. Aika näyttää.

2 tykkäystä

Miltäs Plug Powerin tilanne näyttää tällä hetkellä? OST:n pitkään ja välillä pahasti turskalla olleen erän break eveniin olis vielä pari dollaria matkaa. Pähkäilen olisiko nyt hyvä paikka minimoida tappiot, vai odotella vielä hetki ja katsoa jatkuuko nousu vielä pidemmälle?

AOT:n puolella aiemmin hankitut laput on pitkässä pidossa ja uskoa firmaan löytyy. Tartuin putoavaan puukkoon liian aikaisin ja otin OST:lle toisen position, josta mielisin eroon…

Nöyrästi kyselisin ChargePointin tilannetta oi TA velhot? :man_mage:t3:

@Kuusisaari Mitään en firmasta tiedä, mutta aika selvä triple bottom tuossa on. TA perspektiivistä pitäis siis olla lähiajat ainakin suunta ylöspäin ja nyt kohtuu hyvä aika ostaa kun tuosta breakout viivasta just puskettu läpi :ox: :chart_with_upwards_trend: (Ei sijoitussuositus ja kuten sanoin mitään en firmasta tiedä.)

1 tykkäys

Viitittekö heittää kommenttia cdon osakkeesta.

Koska muilta ei ole vielä tullut kommenttia niin tässä allekirjoittaneen 2c “perus” TA näkökulmasta:

Seuraan paria muutakin osaketta joilla vastaavaanlaista kuviota ja omat huomiot:

  • Ei dailytasolla vahvaa tukea kovin lähellä (joku muu voi kommentoida fibojen osalta)
  • Tuossa on melko vahva tukilinja jossa ollaan pompittu pidemmän aikaa jonka pitämiselle löytyy markkinoilta uskoa (huom: kuvaaja logaritmisella asteikolla)
  • Volyymi on koko ajan laskevalla trendillä joten ilman uutisia oletan että jatketaan kohti tuota kolmion kärkeä (~360 taso)
  • Samalla kuitenkin oletus että breikkaa jompaan kumpaan suuntaan ennen kuin päästään perille asti

Yleisesti tämä samanlainen kuvaaja löytyy niin monesta toisestakin sektorin edustajasta että henkilökohtaisesti odotan ennen mukaan hyppäämistä että muodostuu HL ja selkeä breikkaus tuosta ylemmästä linjasta tai sellaista huhua/uutista joka kääntäisi tämän yhtiön trendin muusta sektorista poikkeavaksi.

P.S. nämä kommentit siis turvallisuushakuisen longipositioita hakevan näkökulmasta :slight_smile:

EDIT: kyseessä siis CDON koska unohdin että kun replyää suoraan niin tämä ei näytä että on vastaus edelliseen viestiin.

1 tykkäys

Mikä firma kyseessä?

CDON, jota kyseltiin ylemmässä viestissä?

1 tykkäys

Päivää arvon foorumilaiset

SEYE:n tilannetta katsastin, kaipaisin mielipiteitänne tästä. Base scenario Redeyella tällä hetkellä 340 SEK.

Tässä voisi olla kehitteillä IHS (keltainen), lisäksi on otettu tukea pitkään joko SMA50:sta (turkoosi) tai SMA 100:sta (sininen). Volyymi toistaseksi (palkit alhaalla) ei kerro merkittävästä voimasta ylöspäin, ei myöskään seuraavassa kuvassa näkyvä MACD. Alemmassa kuvassa näkyy lisäksi, että SMA20 tehnyt bullish crossoverin SMA50 päälle joitakin päiviä sitten, joten virettä ylöspäin kuitenkin voisi olla. RSI vajaa 50 ei kerro oikein mistään.

Tässä pari viistoviivaa, tässä price rangessa menty pitkälti, seuraava pysäkki vois olla tämän perusteella jopa all time high (reilu 300 SEK).

Röyhkeästi tägään ainakin @SijoitusSeppo ja @Jorma_Peras

Perakselta kiitokset Zignsec-analyysistä, näyttäisi olevan tuo tukevan MA20 kohdalla, mahdollisesti MA50 leikkaa lähipäivinä MA200:n, mutta hankala tuosta on uutta sanoa.

Etukäteen kiittäen
vilpukkaulpukka

6 tykkäystä

Saanhan osallistu myös? En ole mikään mestari, mutta yritetään

Itse näkisin Smart eyen hakevan vauhtia vielä 239-242sek tasoilta(punainen ympyrä).
1h näkymällä MA20 ja 50 näyttävät myös alaspäin

Lähes kaikki edelliset pomput on lähtenyt MA 20/50 alapuolelta n.10-20sek erolla liukkareihin. :thinking:

Viikkokuvassa MA20 on toiminut loistavana tukena. (Punainen viiva ja ympyrä poistettu tästä)

Jatko voisi olla tämä:

8 tykkäystä

En ehdi kovin tarkkaan puhelimella paneutua asiaan mutta pakko kommentoida tuosta SEYE “IHS” kuviosta senverran, että iHS syntyy kurssilaskun jälkeen pohjille, ja tämä @vilpukkaulpukka piirtämä on piirretty täysin päinvastoin eli huipulle. Kyse ei siis ole iHS.

Osake on vielä nousetrendissä päivätasolla mutta edellinen huippu meni juuri ja juuri aiemman yli. Aika lähellä tilanne jossa tulkitsisin tuon tupla/triplahuipuksi (mitä se ei kuitenkaan ole.) Nyt seuraisin itse pitääkö edellinen HL 223.5 tai muodostuuko uusi HL tuota korkeammalle ja vetäisin sitten uudet johtopäätökset. Tällähetkellä näyttää vähän nousu olevan hiipumassa ja hiljaiset kesäkuukaudet ei pörssissä ilman uutisia oikein aja osakkeita korkeammalle…

E: nyt ollaan 247.5 johon olen itselleni näemmä piirtänyt yhden tukitason (vanha kuva ja esim ylempi vastustaso väärä, en ole päivittänyt…) MA50 alitettu, joka ei hyvä merkki

7 tykkäystä

Juuri meinasin samaa tulla kirjoittamaan kuin Terva. Vaikka muoto toteutuisi, niin konteksti on väärä ja johtopäätös ontuva. Sen verran tuosta kontekstista että karkeasti ajateltuna on kaksi vaihtoehtoa:

  1. trendi jatkuu
  2. trendi ei jatku

Molempien ennakoimiseksi on olemassa muotoja, jotka toimivat tietyssä kontekstissa. IHS ennakoi trendin kääntymistä downtrendin kontekstissa ja HS ennakoi trendin kääntymistä uptrendin kontekstissa. Pelkän muodon perusteella näkemyksen ottaminen on käytännössä täysin fiilishommia eikä johda etuun markkinoilla. Ei sillä että muoto ja konteksti olisivat totuuksia, mutta ainakin jonkunmoisen prosentuaalisen edun voinet itsellesi kalastaa.

4 tykkäystä