Osakesijoittaminen

Kyselyt ja vastaukset firman X tilanteesta TA:n näkökulmasta

Tää ois descending triangle, ei bullish pennant :slight_smile:

12 tykkäystä

Noniin sieltähän sitä kokemusta tulikin. :slightly_smiling_face:
Tuollasen vaan löysin netin syövereistä niin vaikutti kovin samanlaiselta.

Kiitos korjauksesta. :+1:

2 tykkäystä


Aika hankala arvioitava, mutta konsolidoituminen on tietysti yksi mahdollisuus. Tässä päivässä ei kuitenkaan ollut muuta hyvää kuin gap up open. Rejection Daily ema12:sta eli se toimi vastuksena avauksessa.

1H:lla katsottuna tämä päivä kertoo, että käytännön vaakasuuntainen liike, pienessä rangessa. Silti bear volume voittoinen päivä, saman suuruinen kuin eilen vaihdon osalta.

Gapit tekee tilanteesta hyvin rikkinäisen ja tuossa 1H:ssa näkyy hyvin gap, joka on nyt hyvä kohde beareille. Käytännössä sen elimointi vaatisi uutta gap up openia, muuten tuo on shorteille hyvä paikka.
Gap up teki myös sen, että nyt ei enää olla daily OS eli sen puolesta on taas laskuvaraa.
Tämä lyhyesti.

9 tykkäystä

Olen aina suuresti arvostanut ammattilaisen näkemystä, joten kysytään:

OmaSäästöpankki, miltä vaikuttaa. On 3.isoin omistukseni ja seuraavaa lisäystä pohdin.

Kiitos etukäteen.

1 tykkäys

Allekirjoittaneen 2c: OmaSP on aika rauhallinen tapaus teknisessä mielessä imho. Historian mukaan liikutaan aika tiukassa kanavassa kunnes tulee joku fundaan liittyvä uutinen joka siirtää kurssia. Toistaiseksi ne ovat olleet aina ylöspäin.

Piirsin tähän ajanhetkeen aika tiukan vaihteluvälin (15,75-16,25) jonka laitoja on käyty kolistelemassa:

Tuo elokuun alun hyppy on tehty reilulla volyymillä ja siitä on jääty lähes suoraan tuohon nykyiseen kanavaan kun hätäisimmät ovat myyneet voittonsa pois. Lähtökohtaisesti tämä vahvistaa kanavan alalaitaa tukitasona.
Alalaidan alle päättäminen nostaisi kulmakarvoja. Ja jos käännöstä ei tapahdu ~15,50 kohdilta, ihan mahdollista että tuo väli täytetään, eli haetaan vauhtia 14,65 paikkeilta.

Lisäksi 20 pv liukuva toiminut sekä tukitasona että vastuksena historiassa vähän tilanteen mukaan joten hirveän suurta painoa en tälle antaisi. Puhtaasti ostopaikkana ilman muuta tietoa itse tarttuisin tuossa kanavan alalaidassa (15,75) tai sen lähistöllä kun liike on kääntynyt taas ylöspäin.

Oma oletus toisaalta on että k.o. kanavassa ei jatketa liian pitkään. Vähän liian symmetristä menoa että usko riittäisi tuon jatkumiseen. “Liian helppo” kuvio. Ehkä pitää laittaa itse tähän myös swingipositio jos tuolla rajalla käydään. :slight_smile:

EDIT: paremmin zoomattu/rajattu kuva

3 tykkäystä

@Allupalluvaan , tässä lienee oikeampi ketju kyselyllesi.

3 tykkäystä


monthly bull flag

weekly bull flag

Daily down trend, RSI weekly OB:sta suoraan daily OS:ään. Erikoinen liike.
Laskeva volume daily-tasolla viittaa siihen, että myyjät vähenee, mitä alemmaksi hinta laskee. Mikäli pomppua ei synny ennen fib 0.382 tasoa 31.22, niin tämä kääntyy myös dailynä bear flagiksi.
Suunnanvaihtoa kannattaa odotella, koska mitään selkeää tukitasoa ei oikein ole, koska on noustu tikapuulla ylöspäin. Kesäkuun alusta katsottuna, volume profile POC on 31.08, joka voisi toimia myös fib 0.382 kautta katsottuna, tukena siis.

8 tykkäystä

Ketjun mestareita ihaillen seuraillessa rohkenen itsekin kysyä jaksaisiko joku ottaa kantaa Lontoon pörssissä noteerattavaan venäläiseen Tatneftiin. Vuosi sitten tuli tätä osteltua 37 ja 42 dollarin välilllä ja olen jo hetken miettinyt, että olisiko nyt sopivahko paikka lisäillä. Kiitos jo etukäteen.


2min analysiina voisi nähdä weekly bear flagin muodostuneen tuon desc triangle patternin myötä. Pattern ei ole alatukitason myötä ihan tarkka, mutta antaa riittävän kuvan, että tuota 39 hintatasoa vasten muodostuu painetta. Näyttäisi olevan jokaisella isolla TF:llä down trendissä, joten ehdottomasti kannattaisi odottaa tilanteen selkeytymistä ja katsoa, miten tuo 39 kestää.

  • tuon kotipörssi on Venäjällä, Lontoossa ADS
2 tykkäystä

Saisiko mestareilta näkemystä Volvon kehityksestä? Oma mutu on et viel hieman menis alas, mutta missä kohtaa olisi tukia vastassa?
Mainio firma ja pitäisi vähän lisäillä.

2 tykkäystä

Aikas heikolta Volvo näyttää. Kuvassa viikko kynttilät

Mahtava nousu korona pohjista ja nyt lasku trendissä.
Tukea saattaa löytyä n. 183,5 sek, mutta viimeistään n.175 sek(harmaa viiva).
Melkein kaikkien liukkarien alapuolella kurssi seilaa, paitsi kuvan 200liukkari.

Nyt laskukanavan alalaidassa. Saa nähdä paineleeko suoraan läpi, vai ottaako kimmokkeen ylöspäin…? :thinking:

E: Myös uusi seisokki ja komponentti pula haittaa tekemistä.

4 tykkäystä

Kiitos paljon👍
Kuvio näyttää näin maalikonkin silmään melko selkeältä ja juuri tuo seisokki ja komponentti ongelmat tässä itselläkin mielessä.

2 tykkäystä

VOLV_B on kaikilla timeframeilla down trendissä, monthly->15min. Koronahuippu 02/2020 oli 175.10, jota nyt lähestytään. Voisi ennemminkin kysyä @EskiMaisa, että mitä on tapahtunut fundapuolella. Pelkkä sirupula ei ole voinut tätä saada aikaan.

4 tykkäystä

Osaisiko joku TA-velho avata enthusiastic gaming yhtiön tilannetta. Kurssi on valunut huhtikuun huipuista about puolet suhteellisen tasaisesti. Löytyiskö kohta jo isompaa tukea jostain? Ostopaikkaa kärkkynyt 5dollarin tienoilta asti mutta kurssin kehitys ei ole vakuuttanut vielä.

Kyllä. Jokasella timeframeilla on laskussa.

Jonkun yksikön Volvo myi, mutta en muista että minkä.
Tästä saadut rahat kuitenkin jaettiin kesällä lisäosinkoina osakkeen omistajille.

Volvo myi UD trucksin Isuzulle viime keväänä.

1 tykkäys

Mitä ajatuksia mestareilla on Plug Poweriin liittyen? Lisäyspaikka hakusessa ennen lokakuista Symposiumia. Kuvassa Plugin päiväkynttilähahmotelma, alkaako tila kohta käymään ahtaaksi? Ainakin äkkiseltään näyttäisi, että ylempi trendiviiva on osoittautunut hankalaksi vastukseksi.

10 tykkäystä

Olenko kuinka pahasti metsässä Avalanchen AVAX/USDT analyysissä. Päiväkynttilöistä kyse. Mitä negatiivista te löydätte tästä?

MA50/200 golden cross.
C&H break out toteutumassa?
BlueSky break out lähellä?
MACD risteämässä hyvään suuntaan?
Bollinger bands avautumassa.
HeikinAshi vahvat 1D kynttilät.
Daily RSI vastus rikottu.
Stoch RSI näyttää vahvalta.
Elliot Correction Wave?
TP $85, (kupin ~pohjasta arvioituna)
Resistanssi $71 (Fibo)
Fear and greed index 31.
BTC uusi korjaus tulossa? Ja sen vaikutus.

Osaisikos foorumin TA-tietäjät avata hieman Innofactorin tilannetta? Pienessä luisussa mennään, mutta alkaisikohan rattikelkasta löytyä jarruja jossain vaiheessa?

1 tykkäys

Teknisesti Innofactor on aika heikko. Daily RSI on ehkä ainoa, joka voisi indikoida pientä pomppua ylöspäin, sillä se on taas valunut 30 nurkille ja sieltä on pari edellistä kertaa saatu vähän nostetta. Tukitasot on vähissä 1,565-tasolta löytyisi maaliskuulta pohja ja weekly ema50. Olen osaketta itse vähän tankkaillut tässä 1,6€-tuntumassa hivenen heikosta TA-näkymästä huolimatta, koska alkaa olemaan niin ylimyyty ja fundamielessä edullinen.

Elo-syyskuun lasku johtuu myös pitkälti vain siitä, että SEB ulostaa osakkeita kovaan tahtiin, single-seller-setup. Tässä tilastoa syyskuulta:

12 tykkäystä