Kysy & vastaa -ketju sijoittamisesta

Degirossa on tilillä nyt hetken aikaa rahaa, joka ylittää rajasumman jonka yli money market fundin tappioita ei enää korvata. Mikä olisi Degiron tiliä parempi väliaikainen parkkipaikka rahalle? Pitää olla mahdollisimman matalariskinen ja likvidoitavissa välittömästi. Tuoton ei ole niin väliä kunhan voittaa Money Market Fundin pienen tappion. En etsi sijoitussuositusta mutta kaipaan esimerkkejä vaihtoehdoista. (Onko suositus edes laskettavissa sijoitussuositukseksi jos tarkoitus ei ole tehdä voittoa, vaan säilyttää nykyisen omaisuuden arvo?)

TINA nostaa päätään myös retail-sijoittajan elämässä. Saman ongelman kanssa painivat kuule isotkin pojat… :smiley:

3 tykkäystä

Käytössä on Nordnet ja siellä näkyy osakkeiden välittäjätilastoissa välittäjät lyhenteillä tyyliin ENS ,GSI, AVA, BRC, CSV jne…
Suurelta osin nuo muistankin mitä välittäjiä lyhenteet tarkoittavat, mutta kaikkia en.
Miltä sivulta nämä voisi käydä tarvittaessa lunttaamassa?
Pikainen googlailukaan ei nyt auttanut.

http://www.sijoitus.org/valit.php

Tuolta löytyy ihan mukavan kokoinen kattaus.

Ja se 100 merkkiä täyteen

2 tykkäystä

Kuulu tyhmiin kysymyksiin, mutta en löytänyt ketjua.

Nordnet ja OST. Jenkki osakkaiden osingot, millaisella viiveellä nuo yleensä tulee tilille? Itsellä maksupäivä oli 26.6.2020 ja ei ainakaan vielä näy?

https://keskustelut.inderes.fi/t/ulkomaisten-yhtioiden-osakkeista-saatavien-osinkojen-kirjautuminen-tilille perusteella voi mennä helposti viikkokin.

1 tykkäys

Moikka, jenkkeistä saaduissa osingoissa on joskus on mennyt maksupäivä + 7 pankkipäivää, mutta joidenkin yhtiöiden osingot tulevat maksupäivänä. Mitään selkeää nyrkkisääntöä on vaikea antaa taikka selostaa tarkemmin, mistä viiveet johtuvat. Sen voin sanoa varmaksi, että jos olet omistanut osakkeet täsmäytyspäivänä (record date), niin kyllä ne osingot tulevat tilille jossakin vaiheessa.

1 tykkäys

Kiitos. Riittää tieto, että tulossa on.

Olisiko ilmaista sivustoa josta näkisi graafina valittun kahden suomalaisen yhtiön osakekurssien suhteellisen kehityksen :chart_with_upwards_trend:?

Jos ei, niin missä sivustossa saisi samaan graafiin vertailuun kahden tai useamman yhtiön kurssikäyrät?

(Haastetta lisää se, että kiinnostuksen kohteena on usein suomalaiset mid- ja small cap sekä First North listan yhtiöt)

Kannattaa, oon itsekin välillä tehnyt niin. 1-2 pv väliä vaan ostoon ja myyntiin.

TradingViewstä löytyy ainakin jotain: Stock Screener: Search and Filter Stocks — TradingView

Yläpalkin oikeasta reunasta vaihda USAn lippu Suomen lipuksi niin näet Suomi osakkeet. Klikkaa siitä firma, sitten “Full Featured Chart”, sitten yläpalkista compare. Avautuvaan ikkunaan voi sitten kirjoittaa mihin haluaa verrata. Oikealta voi vaihtaa kauppa paikkaa, defaultina muistaakseni NYSE tai NASDAQ.

Jos haluat vaihtaa alkuperäistä firmaa niin voit klikata vasemmalta alhaalta “Stock Screener”. Stock Screenerin oikeassa reunassa yläreunassa on defaultina USAn lippu, vaihda tämä suomen lipuksi niin näet Suomi firmoja. Voit myös klikata kurssi käyrää ja kirjoittaa firman nimen.

YouTubesta löytyy tuohon tutorialejakin jos ei heti lähde. Itse tuolla leikkinyt nyt ehkä kaksi kuukautta mutta en kyllä läheskään kaikkea vielä tiedä.

1 tykkäys

Minkä välittäjän kautta olette osallistuneet jenkki IPO:hin?

Tämän vuoksi kysyn https://www.nytimes.com/2020/07/06/technology/palantir-technologies-ipo.html

1 tykkäys

Aloittelija kysyy:

Jos ostan osaketta x hintaan 2€ 100kpl ja hintaan 3€ 50kpl ja päätän sitten myydä 50kpl, millä hinnalla ostetut myydään ensin?

1 tykkäys

Ensin ostetut menee ensin myyntiin. Fifo periaate.

4 tykkäystä

Tuli tuossa mieleen, että jos on “vanha” osinko-osake, jonka arvo on noussut tyyliin “mahottomasti”, niin myyttekö sen yleensä pois vai pidättekö edelleen keräämässä osinkoja? Erityisesti jos tuo “vanha” osake on vain esim. 20 % koko saman osakkeen positiosta?

Osaisiko joku sanoa, miten saisi kaikista fiksuiten ja helpoiten selville Nordnetista sen, että tuotot vs. tappiot tietyltä ajanjaksolta? Tappioiden vähentämisiä tässä pohdin.

9A raportti?

image

Aukeaa vanhalle puolelle. Siihen voi sitten säveltää aikajakson miltä haluaa. Vakiona tämän vuoden tapahtumat.

Ja siis 2020 sieltä löytyy vaikka Nordnetin sivu puhuu tuossa vielä 2019 vuodesta :smiley:

lienee suora linkki.

Hienoa, kiitos! Tuota en osannutkaan linkin otsikon takia katsoa :slight_smile:

Jos ostat yritystä X 10e hinnalla, koska 1e (10%) osinko houkuttelee. Mutta arvo nouseekin 40euroon ja osingon pysyessä samana, on se nykyään 2,5%.

Jos et itse näe että osinko tai hinta olisi nousemassa, tyydyt tuohon 2,5% tuottoon tulevaisuudessa. Jostain syystä sijoittajat toisinaan kuitenkin laskevat osinkotuoton omalla hankintahinnallaan (10%) ja jäävät “nauttimaan” tästä tuotosta (2,5%).

Eli jos luulen saavani jostain muualta yli 2,5% tuoton, niin myisin pois enkä jäisi nauttimaan osingoista, vaikkakin verot realisoituu myytäessä.

Loppu osaa viestistäsi en oikein ymmärtänyt

1 tykkäys

Sanotaan, että ostat osinko-osaketta viidessä erässä, joka kerta 100 kpl:

  • Eka @ 2 € ja osinko 0,15 € ostovuonna
  • Toka @ 2,5 € ja osinko 0,15 € ostovuonna
  • Kolmas @ 3 € ja osinko 0,2 € ostovuonna
  • Neljäs @ 3,5 € ja osinko 0,2 € ostovuonna
  • Viides @ 4 € ja osinko 0,2 € ostovuonna

Niin nyt tuon ekan satsin (20 % koko positiosta) arvo olisi +100 % (2 € → 4 €). Voittohan olisi tosi jees siinä, mutta kannattaisiko sitä myydä, koska osinkoa siitä saa periaatteessa 10 %. Toki jos löytyy toinen osake, josta saa yli 10 % (heh heh).

Mutta sitten jos onkin niin, että tuon ekan satsin osinko onkin 6 %, niin voisi hyvinkin löytyä esim. 7 % osinkoa tuottava osake.