Lääketeollisuuden teknologisia huipputuotteita etsimässä: tasaista tylsää vai vuoristorataa?

Ostin lisää salkun suurinta omistusta, koska kauan odotetun lääkelupa-anomuksen odotetaan lähtevän matkaan näillä näppäimillä ja uskon sen tiedotteen nostavan kurssia reilusti, koska arvostus on tällä hetkellä erittäin matala aikaisemmista viivästymisistä johtuen.

BBS-Bioactive Bone Substitutes

2 tykkäystä

No näyttää lupaavalta RDHL!
https://www.google.com/amp/s/www.nau.ch/amp/news/schweiz/coronavirus-neue-medi-hoffnung-gegen-covid-in-luzern-getestet-65895179

1 tykkäys

Mielestäni hyvä esimerkki pienten lääkefirmojen riskisyydestä.

Werewolf therapeutics, $HOWL listautuu.
Tickerin lisäksi firmassa on kiinnostavaa johdon avokätinen palkitseminen.
Prekliinisen vaiheen syöpälääkkeitä uniikilla delivery mekanismilla.

Hyvä artikkeli Covid rokotteista joita tulossa Pfizer/Biontech ja Moderna jäljessä.

Omistan näistä Modernaa pitkällä horisontilla koska uskon firman menestykseen. CureVacia lyhyemmällä koska mutu fiilis että tulevat vielä myymään lopulta eniten Covid piikkejä.

Plasmidi rokotteet vaikuttavat mielenkiintoisilta mutta teknologia ei kovin kypsältä vielä, itselläni on riittävästi riskiä salkussa jo.

3 tykkäystä

Pfizer laittoi melko kovat lukemat vuoden alkuun Q1/2021 - vaikka niitä siivottaisiin rokotteiden luvuista.

Synergiahyötyä lisäksi uusien rokotteiden kehittämiseen jatkossa. Ja uutta revenueta tulossa huomattavia määriä Covid-rokotteiden jatkotoimituksista.

https://seekingalpha.com/pr/18299464-pfizer-reports-strong-first-quarter-2021-results

Melkein posarin paikka olisi ollut jo aiemmin, sen verran ylittämässä aiempia ohjeistuksia.

Covid rokotteiden revenuet, ennuste

Revenues for BNT162b2 Approximately $26 billion
(previously approximately $15 billion)
Margin for BNT162b2 High-20s as a Percentage of Revenues
5 tykkäystä

Orphazymeltä epäonnistuminen. Joskus tuli oltua tässä mukana isosti. Näitä pitää varmaan olla hyvin hajautettuna pieninä määriä tai jotain… en tiedä mikä on voittava strategia pienissä lääkefirmoissa.

Toivottavasti ei ole montaa sijoittajaa jotka sijoittaa näihin tietämättä näitä jättimäisiä riskejä, jotka realisoituu mikäli ei päästä haluttuihin tuloksiin. Ehkä Red Eyekin voisi niitä hieman enemmän tuoda esiin, vaikka onhan noilla aina Bear-case mukana mietittynä…

2 tykkäystä

Pörssin pienet lääkeyhtiöt ovat sijoittajalle lähtökohtaisesti tappiollista toimintaa, joten hajauttamalla vain varmistat tappiosi. Noista on erittäin vaikea tehdä tuottoa, jonka vuoksi tutkimusvaiheen lääkefirmojen osakkeista käytetään myös laajasti nimitystä lottolappu.

5 tykkäystä

Jep. Toisinku öljyn poraaminen tai kupari? :wink:

2 tykkäystä

Kyllä, erityisesti tutkimusvaiheen juniorit kaivos- ja öljypuolella ovat ihan samanlaisia lottolappuja ja lähtökohtaisesti tuottavat sijoittajalle pelkkää tappiota. Koska viittaat minun salkkuuni, niin haluan mainita että yhtiöitteni arvo ei nojaa tuohon tutkimukseen ja uusiin löytöihin, vaan tuotantoon ja sen kasvattamiseen. Analogia lääkesektorilla voisi olla yhtiö joka on saanut tutkimukset tehtyä ja myyntiluvan, mutta joka on tuotteen myynnin osalta vasta alkuvaiheessa. Tällaisiin yhtiöihin tykkään myös itse lääkesektorilla sijoittaa, koska suurin tuurielementti on jo poistunut ja tulevia kassavirtoja sekä yhtiön arvoa voi jo alkaa haarukoimaan myynnin perusteella. Näin ollen yhtiö ei enää pelaa upporikasta ja rutiköyhää vaan kyse on enemmän lähinnä tiimin suorittamisesta.

10 tykkäystä

Vaikka ei lääketeollisuuteen liitykään niin pakko kommentoida sen verran että kaivos/öljysektorin juniorit toimivat yleensä hyvänä viputuotteena sen alla olevan raaka-aineen hinnankehitykselle. Eli jos uskot että kulta, öljy tai vaikka kupari tulee nousemaan niin satsaamalla kyseisten raaka-aineiden junioreihin joilla on todistetusti olemassa oleva varanto saat yleensä hyvää vipua kyseisen raaka-aineen hinnan kehitykselle… mikä pätee sitten sekä raaka-aineiden nousu- että laskumarkkinassa. Toki pitkässä juoksussa nämä yhtiöt pääsääntöisesti tuottavat turskaa mutta onnistuneella ajoituksella uskon että näilläkin on mahdollista tehdä ylituottoa.

Jos palataan aiheeseen niin itsekin olen välillä sekaantunut näihin tutkimusvaiheen lääkefirmoihin mutta näin maallikkona koen että on hyvin vaikea saada mitään kilpailuetua siihen arvailuun mikä näistä tuhansista kauniista tarinoista tulee lopulta olemaan se lääke joka lopulta saa myyntiluvan ja tulee lyömään maailmanlaajuisesti läpi. Sen takia positiot onkin ollut lähinnä ‘läppä’ kokoluokkaa eli puhtaasti lottokuponkeina.

Tällä hetkellä omasta spekulointisalkusta löytyy Anixa joka eksyi sinne hieman vahingossa vuosi sitten lähinnä treidipohjalta kun etsin mahdollisia covid-rokottajia, tarkoitus ei alun perin ollut kuin pitää muutaman viikon swingissä mutta sisäpiirin massiiviset ostot (jotka ovat itse asiassa jatkuneet jo vuoden ajan vaikka kurssi on tuplaantunut) saivat miettimään että voisiko tässä sittenkin olla jotain ja jätin osan positiosta salkun pohjille muhimaan.

Yhtiö puuhailee siis CAR-T terapian sekä rinta- ja munasarjasyövän rokotteiden parissa joiden markkinat onnistuessaan olisivat miljardiluokkaa, toki ollaan vielä hyvin kaukana siitä että tuote olisi myynnissä.

Tavoitehintojen konsensus on 10.00 $ mikä antaisi osakkeelle yli 100% nousuvaran nykykurssiin nähden, toki otanta on suppea koska vain kaksi analyytikkoa seuraa.

Itsellä mielenkiinto heräsi koska sisäpiiri on vahvasti mukana tässä projektissa omalla rahalla, lääkekehittäjissä käsittääkseni tämä taitaa olla harvinaista sillä eikös yleensä rahoitus haeta ulkoa ja tekijät ovat ennemminkin (kova)palkattuna vaan töissä ko. projektissa.

6 tykkäystä

Mulla on aika paljon, suhteessa omaan varallisuuteen, kiinni kehitysvaiheen lääkefirmoissa.

Yritän löytää tuotteita joista tuntuu itselleni selvältä että niillä on etu suhteessa muihin kehityksen alla oleviin. Noista on mahdollista, joskaan ei yleensä helppoa, löytää tietoa. Syöpälääkkeiden arviointi tuntuu mahdottomalta.

Sisäpiiriostot ovat tietysti erittäin hyvä merkki, yritän myös perehtyä avainhenkilöiden taustoihin ja johdon palkitsemiseen. Näissä riittää firmoja joissa johto kuittaa hirveät palkkiot vaikka tuloksista ei mitään tietoa. Joskus harvoin toisin päin, avainhenkilöitä siirtyy hyväpalkkaisista positioista isosta firmasta kehitysfirmaan ilman selvää syytä.

Ketjun aiheeseen liittyivä kommentti on että analyytikoiden tavoitehinnoille en anna mitään arvoa kun puhutaan lääkesektorista big pharman ulkopuolella. Jos niihin päästään olen vuoden päästä satumaisen rikas. Tai ainakin velaton…

5 tykkäystä

Nobel-palkintoa odotellessa.

“Alpha1H triggered massive shedding of tumor cells and tumor fragments into patient urine.”

Osake jaettiin A ja B sarjaan tässä keväällä, joista B on pörssissä.

4 tykkäystä

VDRM? Onko tällainen noteeramaton pennystock kenelläkään kiikarissa? Riskiä ja kasvunvaraa tuossa ainakin on.ViaDerma

2 tykkäystä

Eikö tuo vaikuta vähän pump&dumpilta?
Tuotteesta vähän tietoja, toimitusjohtajan taustat epäselvät, vuosien historia katteettomia lupauksia mukaan lukien kannabisbisnes josta ei enää puhuta mitään?

3 tykkäystä

Joo en itsekään tuosta VDRM:stä äkkiä vielä niin paljon vakuuttunut että ostaisin, mutta täytyy vielä katsoa löytyisikö lisää tietoa jostain.

3 tykkäystä

Onko kukaan osallistunut Elicera therapeutics ab ipoon? Kiinnostaisi muidenkin mielipiteet yrityksestä.

6 tykkäystä

Uskoisin, että ainakin yleisesti, kun väestö harmaantuu ja vaurastuu, niin myös rahaa käytetään elinpäivien pidentämiseen. Yrityksen speksejä en tunne, mutta valtava markkina tarjolla, jos tekevät läpimurron syöpätutkimuksessa.

3 tykkäystä

Vihdoinkin hyviä uutisia…

4 tykkäystä

Itse ostin 1.3.2021 hintaan 201,02 peesaten. Nyt punaisella 49,94.

1 tykkäys