Osakesijoittaminen

Laivuriosakkeet maailmalla

Onko täällä foorumilaisilla salkussa laivuri/tankkeri osakkeita? Nämä tuntuu ainakin olevan treidaajien suosiossa kun olen vähän yrittänyt penkoa tätä puolta. Olisi mukava kuulla toisten mielipiteitä tästä laivapuolesta. Seppo Saariokin oli Yle puheen vieraana ja kertoi olevan mukana myös yhdessä, 32 minuutin kohdalla alkaa kertoa tästä https://areena.yle.fi/1-50418804.

Itse olen kiinnostunut Golar LNG Limited (GLNG) ja sekä tuosta Seppo Saarion kertomasta Frontlinestä.

https://seekingalpha.com/article/4318909-golars-cash-flow-and-per-share-metrics-are-set-to-soar?utm_medium=email&utm_source=seeking_alpha Hyvä artikkeli GLNG:stä

6 tykkäystä

Ei kovin suosittu täällä ole tämä ala. Tuohon Golariin liittyen kirjoitettu hyvä artikkeli https://finance.yahoo.com/news/look-fair-value-golar-lng-145740781.html jossa on laskettu DCF-mallilla. DCF-mallilla osake treidaa 19% alennuksella.

1 tykkäys

Golarin alin anaali hinta 12, korkein 27.

Kommenttiosiossa nimimerkki SecretUser on aika bearish tän keissin kanssa. Lähinnä kysymyksenä siis riittääkö likviditeetti vuoden 2020 yli kun firma on jo nyt huikean vivutettu ja kehitysprojektit syövät edelleen likviditeettiä 2020 aikana (vaikka nyt vihdoinkin saadaan myös kassavirtaa takaisin).

https://seekingalpha.com/instablog/48117071-jowaniter/5229021-bear-case-for-glng
Jowaniterillä blogipostaus aiheesta onko Golarin taksaennusteet välttämättä realistisia ennustetulla LNG:n hinnalla ja kysynnällä.

En ole näitä ole fact checkannut kun yhtiörakenne, erilaiset rahoitusjärjestelyt, toimiala ja raaka-ainemarkkina on sen verran uusia asioita niin hommassa menee oma aikansa.

1 tykkäys