Lamor - Ympäristöratkaisuiden tuotteet ja palvelut

Ensimmäinen juttu Sijoittaja.fi:ssä on julkaistu marraskuussa ja silloin taisi olla vielä Pirneskoski puikoissa. Olisikohan siis kuitenkin edellisen toimarin tilaamia maksullisia juttuja nuo?

2 tykkäystä

Onkohan tuo Syklon ilmoittama hanke lainkaan kilpaileva hanke Lamorin Kilpilahteen tulevan laitoksen kanssa? Syklon tiedotteessa sanotaan näin: “Kierrätysprosessin lopputuotteena laitos tuottaa kierrätysmuovigranulaattia muovituoteteollisuuden raaka-aineeksi.”

Kyseessä on siis mekaanisen kierrätyksen laitos, joka ei käsitykseni mukaan kilpaile kemiallisen kierrätyksen kanssa. Muovi kannattaa ensisijaisesti kierrättää mekaanisen kierrätyksen avulla, ja mekaaniseen kierrätykseen soveltumaton muovi voidaan ohjata kemiallisen kierrätykseen.

Sekä mekaaniselle että kemialliselle kierrätykselle on kyllä markkinoilla tilaa ja kysyntää.

8 tykkäystä

Punaisellamerellä on kehkeytymässä mahdollisesti isonpuoleinen öljyvahinko. Uskoisin Lamorin seuraavan tilannetta tarkasti siltä varalta, että tuonne kutsu käy.

Lamorilla on Omanissa ja Saudi-Arabiassa edustus ja jälkimmäisessä myös voimassa oleva, öljyntorjuntavalmiuden ylläpitoa koskeva sopimus, joten yhtiö on jo valmiiksi hyvin asemoitunut, jos sen palveluita tarvitaan.

11 tykkäystä

Ja näin ikävästihän siinä kävi:

Joko on Lamor menossa paikalle? @Lamor_IR

9 tykkäystä

Hei, olemme julkaisseet vuosikertomuksemme 2023. Kerromme, mitä vaikutuksia olemme saaneet viime vuonna aikaan eri puolilla maailmaa. Käykäähän tutustumassa: Lamor | Lamorin vuosikertomus 2023 on julkaistu

8 tykkäystä

Olen jo aikaisemmin täällä moittinut Lamourin tapaa hoitaa sijoittajasuhteitaan mutta nyt kyllä tuli tarvetta moittia hiukan lisää.
Koska tietoa Lamorista on niin vähän ajattelin, että voisin osallistua yhtiökokoukseen.
Suoraan sanoen järkytyin kun huomasin, että yhtiökokous pidetään etänä.
Ei edes yhtiökokouksen muosossa haluta huomioida piensijoittajia.
Tämä on mielestäni ennenkuulumatonta.

1 tykkäys

Eikö etäosallistuminen juuri helpota piensijoittajien osallistumista yhtiökokoukseen?

10 tykkäystä

Ei todellakaan. Yhtiökokouksissa verkostoudutaan ja tutustutaan muihin sijoittajiin sekä nähdään yhtiön johto lähietäisyydeltä.
Noin yleisesti sanotaan myös, että yhtiöllä on yhtiökokouksissa mahdollisuus palkita sijoittajia esim tarjoilull?
Lamor, joka ei jaa osinkoa pitäisi hyödyntää nämä mahdollisuudet.

Raaka-ainevirtoja varmistellaan tulevaan Kilpilahden laitokseen: Lamor ja Remeo solmivat sopimuksen muovijätteen toimituksista raaka-aineeksi Lamor Recyclingin laitokselle Porvoon Kilpilahteen | Kauppalehti

11 tykkäystä

Tämä on kyllä mainio hanke. Raaka-aineen kuljetusmatka 20 km…ympäristöystävällistä.
Mahdollista nostaa tulevaisuudessa kapasiteettia hyvän raaka-aineen saannin johdosta. Erittäin hyvä. Johtaa kovempaan kannattavuuteen ja parempaan tuottoon sijoittajillekin.

10 tykkäystä

Toimitusjohtaja Johan Grönin katsaus eilisestä yhtiökokouksesta. :blush:

7 tykkäystä

Terve tänne Lamor-ketjuun,

Yhtiöön liittyen uusi laaja raportti julkaistu tänä aamuna. Raportti on vapaasti luettavissa täältä. Videota tulossa myös tuttuun tapaan ja katsotaan, josko se saataisiin vielä tänään kuvailtua.

12 tykkäystä

@Aapeli_Pursimo laatinut uuden laajan raportin(kaikille luettavissa): Seuraavan kasvuvaiheen perustaa valamassa - Inderes

Tässä myös lyhyempi aamarikommentti: Lamor laaja raportti: Seuraavan kasvuvaiheen perustaa valamassa - Inderes

Tukee ainakin omia ajatuksiani, itse otin pienen miettimistauon tässä keississä jo kuukausi-pari sitten eli hyppäsin toistaiseksi pois kyydistä. Sinänsä voi olla epäviisasta, koska tilanne voi muuttua yli yön, koska tarjouskilpailut voi ratketa koska tahansa Lamorin hyväksi. Homma ei kuitenkaan vakuuttanut, varsinkin edellisen toimitusjohtajan äkkilähdön takia.

Aapeli ehtikin ensin, no jätän tämän kuitenkin tänne.

7 tykkäystä

Tässä vielä videolla firman läpikäyntiä rautalangasta.


Omaan silmään eniten pistää yhtiön (=omistajien) pääomien keskinkertainen tuotto. Yhtiön kokoluokka on paisunut vaikka ja kuinka, mutta ROCE on käytännössä pääoman tuottovaateen tasolla.

Toisin sanoen, kasvu ei ole ainakaan toistaseksi luonut joskaan ei onneksi tuhonnutkaan arvoa.

18 tykkäystä

Hei taas! Julkaisemme Q1:n perjantaina 26.4. Tervetuloa webcastiin klo 10.
Lisätietoja täältä → Lamor | Lamorin tammi–maaliskuun 2024 osavuosikatsauksen…

12 tykkäystä

Tässä @Aapeli_Pursimo :n ennakko perjantaita silmällä pitäen: Lamor Q1 perjantaina: Odotamme vertailukautta rivakampaa kehitystä - Inderes

Lamor Pre Q1'24

7 tykkäystä

Lamor Q1-tulos ulkona: Lamorin osavuosikatsaus 1.1.- 31.3.2024: Aktiivisuus markkinassa lisääntymässä geopoliittisesta tilanteesta huolimatta | Kauppalehti

Tammi–maaliskuu 2024 lyhyesti

  • Liikevaihto oli 23,9 miljoonaa euroa ja 4,5 % korkeampi kuin vertailukaudella (22,8)
  • Liikevoitto (EBIT) parani hieman vertailukaudesta ja oli 0,4 miljoonaa euroa (0,2)
  • Oikaistu liikevoitto (EBIT) oli 0,5 miljoonaa euroa (0,2) eli 2,0 % liikevaihdosta (0,9 %)
  • Liiketoiminnan rahavirta oli -13,1 miljoonaa euroa (-8,8)
  • Osakekohtainen tulos (laimentamaton) oli -0,01 euroa (-0,02)
  • Saadut tilaukset kasvoivat 48,1 % ja olivat 16,0 miljoonaa euroa (10,8)

Kyllähän siellä kaikenlaista on tekeillä eri puolilla maailmaa kuten toimitusjohtajan katsauksesta voi päätellä. Viivan alle ei tunnu kuitenkaan juurikaan mitään jäävän, toki riippuu varmaan paljon siitä, milloin tuloutetaan.

16 tykkäystä

Hei, jos satutte Tampereelle päin ensi perjantaina, olemme siellä Sijoittajamessuilla, Tampere-talolla - tervetuloa tapaamaan meitä: Lamor | Sijoitusmessut 2024

6 tykkäystä

Tässä on Sijoittaja.fi:n juttu Lamourista. :slight_smile:

Lamorin liiketoiminta on herkkä geopoliitisen tilanteen muutoksille, ja esimerkiksi Lähi-idän konfliktin eskaloituminen ennestään tai pitkittyminen voi heikentää, pitkittää tai jopa karsia kilpailutushankkeita, joihin Lamor osallistuu. Kuten yhtiön toimitusjohtaja Johan Grön sanoi tilinpäätöstiedotustilaisuudessa, voivat konfliktit toisaalta myös kasvattaa kysyntää Lamorin tarjoamille tuotteille ja palveluille.

Huom.

IR-ikkuna on SalkunRakentajan ja Sijoittaja.fi:n yrityskumppaneiden kanava taustoittaville ja analyyttisille artikkeleille sekä muulle mielenkiintoiselle sijoittajatiedolle. Artikkeli on osa kaupallista yhteistyötä yhtiön kanssa. Artikkeli ei sisällä sijoitussuosituksia.

4 tykkäystä

Ja @Aapeli_Pursimo käynyt haastattelemassa tj. Johan Gröniä: Lamor Q1’24: Kannattavuudessa parannettavaa - Inderes

00:00 Aloitus
00:13 Q1:n kuulumiset
02:10 Kannattavuus
03:50 Kassavirta
05:34 Suuret projektit
10:15 Markkinatilanne
13:13 Lähi-idän tilanne
14:52 Strategia ja tavoitteet

2 tykkäystä