Lamor - Ympäristöratkaisuiden tuotteet ja palvelut

Oli saudien hanke miten suuruudenhullu, julma ja typerä hyvänsä, 55 miljoonan euron liikevaihdon lisäys lunastaa nyt vähän näitä Lamorin lupauksia. Usko olikin jo päässyt vähiin ja se on näkynyt valuaatiossa.

10 tykkäystä

@Aapeli_Pursimo on antanut kommenttinsa tästä isosta sopparista. :slight_smile:

9 tykkäystä

Hei, iloisena kerron, että meillä aloittaa IR- ja viestintäjohtaja heinäkuussa! Kerroimme juuri Tapio Pesolan nimityksestä → Lamor | Lamor nimittää Tapio Pesolan sijoittajasuhde- ja…

Lisäresurssit mahdollistavat aktiivisemman läsnäolon täällä ja muuallakin sijoittajarajapinnassa :wink:

27 tykkäystä
8 tykkäystä

Lamor Corporation Oyj – Johdon liiketoimet – Larsen Family Corporation Oy - Inderes

siinä taitaa olla myyjä

5 tykkäystä

Ei luottamusta herätä, kun muut suuret myyjät ovat olleet firman entinen talousjohtaja Timo Koponen ja todennäköisesti omistajasukuun kytköksissä oleva Nico Larsen. Kannattaa huomioida, että myynnit tapahtuivat lähes pohjilta, pienen tilapäisen hyppäyksen ja likviditeetin paranemisen myötä. Sinänsä Larsenien myynnit ovat mitättömiä kokonaisomistusmäärään nähden, mutta ei noin, jos halutaan rakentaa markkinoiden luottamusta uudelleen.

9 tykkäystä
3 tykkäystä

@KaroliinaLoikkanen ja Lamorin Johanna Grönroos juttelivat yhtiöstä sekä vastuullisuusjutuista. :slight_smile:

Johanna Grönroos, Chief Strategy Officer, shares how Designation reflects Lamor´s business model, and provides transparency for investors around green business strategies.

Tämä video löytyy Inderes Nordic -kanavalta:

5 tykkäystä

Johanna avasi tuossa videossa hyvin sekä sitä miten kestävä liiketoiminta määritellään tässä Nasdaqin designationin konseptissa ja miten se linkittäytyy ns. “vihreään” rahoitukseen mitä Lamorikin käyttää ja sen mukanaan tuomiin mahdollisuuksiin. Pieniä mutta pitkässä juoksussa mahdollisesti merkittäviä yksityiskohtia laajemminkin eri yritysten kannalta.

9 tykkäystä

Julkaisemme H1-tuloksen to 25.7. - tervetuloa webcastiin klo 10! Lisätiedot: Lamor | Kutsu: Lamorin puolivuosikatsaus vuodelta 2024 julkaistaan…

11 tykkäystä

Tässä olisi vielä ennakkokommentit tähän liittyen Aapelilta. :slight_smile:

4 tykkäystä

Täältä löytyy sekä H1-raporttimme että webcastin aineisto: Lamor | Raportit ja esitykset
Linkki webcastin tallenteeseen tulee myöhemmin tänään samaan paikkaan!

10 tykkäystä

Lamorin strategiajohtaja Johanna Grönroos kertoi Karoliina Loikkaselle, miten Designation heijastaa Lamorin liiketoimintamallia ja tarjoaa sijoittajille läpinäkyvyyttä vihreiden liiketoimintastrategioiden suhteen.

Tämäkin video löytyy täältä: https://www.youtube.com/@inderesnordic


Antti tenttaili toimitusjohtaja Johan Gröniä Q2:sta ja monesta muustakin asiasta. :slight_smile:

Aiheet:

00:00 Aloitus
00:10 Q2’24
01:45 Kuwaitin projektin kustannusarvion päivitys
02:54 Kasvun täytyy kiihtyä
04:15 Ohjeistuksen tarkentaminen
05:14 Käyttöpääoman sitoutuminen ja rahavirta
07:00 Merkittävä uusi hanke Saudi-Arabiassa
09:15 “80 % kannattavuudesta tehdään ennen sopimuksen allekirjoitusta”
10:48 ”Land and expand”-kasvustrategian toimivuus
11:55 Laaja myyntiputki ja kilpailutusten aikataulutus

7 tykkäystä

Antti Järvenpää, miksi Kilpilahden projekti ei ollut ensinkään esillä haastattelussa. Eikös projektin pitäisi valmistua jo h2:lla? Tämä projekti on esimerkiksi allekirjoittaneella positiivisena ajurina sijoituspäätösten suhteen.

7 tykkäystä

Hyvä huomio. Tästä olisin voinut kysyä vielä. Kilpilahtea käsiteltiin webcastissä. Tehdasrakennus on “lähes valmis”, ensimmäiset laitetoimitukset ovat alkaneet ja tuotantoprosessin on tarkoitus käynnistyä loppuvuonna. Oletan, että seuraavissa haastatteluissa @Aapeli_Pursimo tulee kysymään tästä. Tässä kohtaa @Lamor_IR voi täydentää tarkemmin näiden tiimoilta, missä mennään.

10 tykkäystä

Kiitos. Jos seuraava Aapeli Pursimon haastattelu on vasta q3 jälkeen, toivon, että kommentoitte/päivitätte asian aikaisemmin. Tämä on merkittävä asia Lamorille ja meille sijoittajille. Tottakai on hienoa, jos Lamor IR kommentoi itsekin juttua.

9 tykkäystä

IR-ikkuna on SalkunRakentajan ja Sijoittaja.fi:n yrityskumppaneiden kanava taustoittaville ja analyyttisille artikkeleille sekä muulle mielenkiintoiselle sijoittajatiedolle. Artikkeli on osa kaupallista yhteistyötä yhtiön kanssa. Artikkeli ei sisällä sijoitussuosituksia

Tässä olisi Sijottaja.fi:n analyysi Lamorista. :slight_smile:

Vuoden toisen neljänneksen tulos jäi niin ikään ennusteista. Pörssin auettua Lamor Oyj:n osake lähti parin prosentin laskuun. Päivän mittaan suunta kuitenkin vaihtui ja osake korjasi takaisin edellisen päivän päätöskurssiin. Markkinat ennakoivat tilausten kasvun tuovan liikevaihdon kasvua ja parempaa kannattavuutta tulevaisuudessa.

2 tykkäystä

Aapelikin on näpytellyt yöllä ja tässä olisi sen tulos, eli Lamorin yhtiöraportti. :slight_smile: :gem:

Yhtiön Q2-luvut jäivät selvästi odotuksistamme projektien ajoituksia heijastellen. Kehitystä peilaten yhtiöllä jäi kirittävää loppuvuodelle liikevaihto-ohjeistuksen saavuttamiseksi, mikä on arviomme mukaan myös nykyisellään osaltaan riippuvaista projektien jaksottumisesta Q4:llä. Kokonaisuutena ennustemuutokset jäivät hyvin vähäisiksi ja näemmekin osakkeen riskikorjatun tuotto-odotuksen edelleen heikkona ennen kassavirran selkeämpää vahvistumista.

5 tykkäystä

Moikka,

Käsitykseni mukaan Kilpilahden laitoksen rakennustyöt ovat edenneet viime aikoina suunnitellusti eikä aikataulussa ole tapahtunut isompia muutoksia Q1:n verrattuna. Tätä peilaten käyttöönoton pitäisi tapahtua vuoden loppupuolella (oma nykyinen arvioni on marras-joulukuu). Ylösajon vaatimaan aikaan on vaikea ottaa kantaa, mutta pitäisin varsin todennäköisenä, että ensi vuoden puolelle menee, että tuotanto saadaan täyteen kapasiteettiin ja näkymään isommin luvuissa. Tämä skenaario myös linjassa nykyisiin ennusteisiin. Mutta kysellään tästä sitten johdolta Q3-haastattelussa, kun käyttöönotonkin pitäisi olla varsin ajankohtainen.

10 tykkäystä

Terve,

Iso kiitos nopeasta vastauksesta. Noista aikatauluasioista olen kanssasi samaa mieltä. Näin tulkitsin Johanna Grönroosin kommenteista Tampereen sijoitusmessuilla myöskin. Valmista pitäisi tulla h2:lla ja testauskin silloin pääosin kuntoon. Raha liikkeelle 2025.
Itseäni tietysti kiinnostaisi toimitusjohtajan ”julkiset kommentit”…videokeskustelussa, missä ollaan, onko ongelmia, konkreettinen aloitusaika, onko uudessa teknogiassa tullut yllätyksiä, kapasiteetin kehittyminen 2025-2026 ja viimeiseksi…mikä vaikutus uudella tuotteella on yhtiön kannattavuuteen samana ajanjaksona sekä myöhemmin.
Toimitusjohtajan kommenteista on ”kohtuullisen helppoa” aistia reaalitilanne, kun on kysymys uudesta teknologiasta ja uudesta businessalueesta. Aivan ”piece of cake” se ei todellakaan ole. Parasta viikonloppua.

1 tykkäys