Lemonsoft - ERP Solutions for SMEs

Herätellään tätäkin ketjua, kun Lemonsoftin suunnalta tullut viikon sisään useampiakin uutisia.

Ensimmäisenä Finvoicer-yritysosto, jolla Lemonsoftin tarjooma laajenee laskun elinkaaren hallinnassa.

Heti perään tuli uutinen, että varatoimitusjohtaja Lindforsista tulee 1.8. toimitusjohtaja, kun Lemonsoftin perustaja Joki-Hollanti jättäytyy tehtävästä ja keskittyy tuotekehityspuoleen kehitysjohtajana.

Eilen vielä tuli uutinen pienistä muutosneuvotteluista, joilla haetaan lisää tehokkuutta nyt kun heikentyvä talousnäkymä painaa lyhyen aikavälin orgaanista kasvua.

9 tykkäystä

Lemonsoft sai muutosneuvottelut päätökseen. @Roni_Peuranheimo:n kommentit löytyy alta:

Lemonsoftin eilen päättyneillä muutosneuvotteluilla on vaikutuksia yhteensä 9 henkilön työsuhteeseen. Vähennystarve toteutetaan irtisanomisina sekä tehtävämuutoksina. Lemonsoftin mukaan neuvottelujen tavoitteena oli yhtiön toiminnan sopeuttaminen vastaamaan haastavaa taloustilannetta ja varmistaa edellytykset yhtiön pitkän aikavälin kasvustrategian toteuttamiselle.

1 tykkäys

Lemonsoftin Q2-luvut jäivät hieman odotuksiamme pehmeämmiksi:

Orgaaninen kasvu painui Q2:lla -3,9 %, kun odotuksissamme oli niukasti (~1 %) positiivista kasvua. Alitus tuli kuitenkin pitkälti “konsultointi ja muu liikevaihto” -erästä, ja arvonluonnin kannalta olennaisempi SaaS-kasvu jäi vain niukasti odotuksista.

Talousnäkymän heikentyminen painaa tänä vuonna odotetusti Lemonsoftin kasvua, mutta neljänneksen lopussa nähtävissä oli pientä piristymistä teollisuuden uusmyynnissä:

image

Finvoicer-yritysoston yhteydessä päivitetyt näkymät odotusti ennallaan:

image

1 tykkäys

Atte Riikola haastatteli Lemonsoftin toimitusjohtaja Jan-Erik Lindforsia. :slight_smile:

Aiheet:
00:00 Aloitus
00:15 Jan-Erik Lindfors toimitusjohtajaksi
02:20 Lemonsoft Q2’23
03:32 Orgaaninen kasvu
05:47 Finvoicer
07:10 Kulut vs tuotekehitys
08:35 Askelmerkit ohjeistukseen

1 tykkäys

Tässä olisi uusi yhtiöraportti Lemonsoftista. :slight_smile: :gem:

Vaikea markkinaympäristö painoi Lemonsoftin orgaanisen kasvun lievästi negatiiviseksi Q2:lla, eikä näkymien perusteella tilanteeseen ole tulossa olennaista helpotusta. Tähän peilattuna osakkeen nykyinen arvostus ei houkuta vielä riskinottoon. Pitkällä aikavälillä näemme Lemonsoftilla yhä hyvät edellytykset kiihdyttää tuloskasvuaan niin orgaanisen kasvun piristymisen kuin yritysostojen kautta.

https://www.inderes.fi/fi/vaikea-markkina-nakyy-heikossa-kasvutrendissa


@Atte_Riikola ja @Verneri_Pulkkinen juttelivat Lemonsoftista.

00:00 Nihkeä Q2
02:16 Vaikea toimintaympäristö
05:18 Osakkeen arvostus

3 tykkäystä

Päiviteltiin tällä viikolla näkemystä Lemonsoftista, kun osake jatkanut muun pörssin mukana valumista ja arvostustaso tervehtynyt jo hyvinkin kohtuulliseksi: https://www.inderes.fi/fi/vaisua-kasvua-hinnoiteltu-osakkeeseen-jo-riittavasti

Ennusteissa oletuksena orgaanisen kasvun elpyminen lähivuosina maltilliselle yksinumeroiselle tasolle, joten odotukset eivät enää päätä huimaa. Kannattavuuden osaltakaan ei lähivuosille erityistä lätkämailaa ole piirretty, pientä skaalautumista kasvun mukana, ja potentiaalia voisi olla myös parempaan suoritukseen.

6 tykkäystä

Lemonsoft rapsaa Q3-tuloksensa torstaina ja Atte on siihen liittyen kirjoitellut ennakkokommentit.

Lemonsoft raportoi Q3-tuloksensa torstaina. Ennustamme yhtiön näkymien mukaisesti Q3-liikevaihdon kasvaneen vahvaa kaksinumeroista vauhtia tehtyjen yritysostojen vetämänä. Orgaanisen kasvun odotamme olleen lievästi miinusmerkkistä edellisen neljänneksen tavoin. Vertailukauteen nähden odotamme suhteellisen kannattavuuden heikentyneen tehtyjen yritysostojen ja lisättyjen tuotekehityspanostusten myötä. Raportissa kiinnostuksen kohteena ovat erityisesti orgaanisen kasvun näkymät viime kuukausina entisestään heikentyneessä talousympäristössä. Varovaista toimintaympäristöä heijastellen päivitimme ennusteitamme syyskuun lopussa kasvun osalta entistä varovaisempaan asentoon. Niihin peilattuna Lemonsoftin osakkeen nykyinen arvostus alkaa näyttää jo maltilliselta.

1 tykkäys

Lemonsoftin Q3-tulos ylitti selvästi varovaiset odotuksemme. Liikevaihdon kasvu oli odotustemme mukaisesti orgaanisesti -1 % ja tehdyistä yritysostoista liikevaihtoa kertyi hieman odotuksia enemmän. Tulosylitys tuli täysin kulupuolelta ja yhtiö on selkeästi pitänyt tiukkaa kulukuria yllä viime aikoina. Liiketoiminnan rahavirta oli selvästi tulosta heikompi, mutta yhtiön mukaan tähän vaikutti katsauskaudelle ajoittunut hinnoittelumuutos, jonka myötä myyntisaatavat kasvoivat väliaikaisesti. Siten jatkossa rahavirran pitäisi olla myös taas selvästi parempi ja aktivoitavien tuotekehitysinvestointien kanssakin oltiin neljänneksellä hieman höllätty kaasua alkuvuoden tasosta.

Näkymät pidettiiin odotetusti ennallaan.

Lyhyen aikavälin näkymä säilyy ennakoidusti epävarmana, mutta tj-katsauksesta löydettävissä myös pieniä positiivisia merkkejä:

Ensipuraisulla varovaisiin odotuksiin nähden ihan myönteinen fiilis jää raportista. Klo 13 vielä sitten Lemonsoftin webcast ja sitä ennen jo nauhoitellaan Jan-Erikin haastattelu purkkiin InderesTV:seen.

6 tykkäystä

@Atte_Riikola nämä Kauppalehden otsikot taitaa olla ilmeisesti taas ihan pielessä?

Joo hieman ärsytti nähdä tuo KL:n uutinen, kun siellä oli luvut aivan päin honkia ja sitten vedetään täysin vääriä johtopäätöksiä :poop: Toivottavasti kukaan ei tuon pohjalta ole sijoituspäätöksiään tehnyt…

Edit. Laitoin heille korjauspyyntöä myös aiheesta.

6 tykkäystä

Kyllä juuri näin. Näitä tulee vähän turhan usein KL:n palstalla ja vaarana aina tietysti se, että hätäisiä johtopäätöksiä (myyntejä/ostoja) saatetaan tehdä virheellisen uutisoinnin perusteella… Ainakin tässä kohtaa nuo otsikot menivät niin vihkoon kuin voi olla…

1 tykkäys

Atte on tehnyt uuden yhtiöraportin Lemonsoftista. :slight_smile: :gem:

Yhtiön kannattavuus ylitti selvästi varovaiset odotuksemme, mikä osaltaan osoitti yhtiön pystyvän tekevän hyvää tulosta heikommassakin markkinassa. Lyhyellä aikavälillä yhtiön kasvunäkymä on yhä epävarma, mutta nousseilla tulosennusteilla osakkeen arvostus saa jo selkeää tukea nykyisestä tulostasosta. Siten näemme tuotto/riski-suhteen kiinnostavana, sillä keskipitkällä aikavälillä näemme yhtiöllä hyvät edellytykset kiihdyttää tuloskasvuaan niin orgaanisen kasvun piristymisen kuin yritysostojen kautta.

image

https://www.inderes.fi/fi/research/tulosylityksen-myota-arvostus-aiempaa-tukevammalla-pohjalla


EDIT:

Aamarikommentit vielä. Pitäisköhän tästä itse hissukseen kiinnostua. :thinking:

2 tykkäystä

Ohhoh onpas hiljainen ketju! :smiley:

Lemonsoft julkaisi tänään kelpo tuloksen, tässä toimarin haastista liiketoiminnan sujumisesta ja näkymistä.

10 tykkäystä

Tämä Admicom-ketjuun tekemäni kirjoitus Rule of X:stä myös hyvin relevantti Lemonsoftin kannalta.

2 tykkäystä

Lemonsoftilta lehdistötiedotetta yhteistyöstä FreightOptin kanssa. Ei sinänsä yksittäisenä uutisena merkittävä osakkeen kannalta, mutta strategian mukainen askel asiakkaalle tarjottavan kokonaisuuden vahvistamisessa.

“Lemonsoftin strategia keskittyy tarjoamaan asiakkaille kattava ohjelmisto- ja palvelukokonaisuus sekä suoraan Lemonsoftin että valittujen kumppaneiden kautta tietyillä osaamisalueilla. Kumppanuus FreightOptin kanssa tuo Lemonsoftin askeleen lähemmäksi kokonaisvaltaista logistiikkatarjontaa valmistavan teollisuuden ja tukkukaupan asiakkailleen. Tavoitteena on aloittaa FreightOptin tarjoaminen integroituna ratkaisuna Lemonsoftin ERP-asiakkaille vuoden 2024 ensimmäisen puoliskon aikana.”

6 tykkäystä

Toimarille potkut:

Lemonsoft Oyj | Sisäpiiritieto | 28.03.2024 klo 18:36:00 EET

Lemonsoft Oyj:n hallitus ja toimitusjohtaja Jan-Erik Lindfors ovat yhteisesti sopineet, että Lindfors jättää toimitusjohtajan tehtävät välittömästi. Hallitus on aloittanut uuden toimitusjohtajan hakuprosessin.

Lemonsoft Oyj:n hallitus on nimittänyt Lemonsoft Oyj:n perustajan ja konsernin kehitysjohtajan Kari Joki-Hollannin väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tässä tehtävässä välittömästi. Väliaikaisen toimitusjohtajuuden ohella Joki-Hollanti hoitaa myös kehitysjohtajan tehtävää.

https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=b704fe6b96f3d3b0557ce66e4869a2c4c&lang=fi&src=listed

9 tykkäystä

Tässä on Aten kommentit toimitusjohtajan vaihdoksesta.

Lemonsoft tiedotti torstaina, että yhtiön hallitus ja toimitusjohtaja Jan-Erik Lindfors ovat yhteisesti sopineet, että Lindfors jättää toimitusjohtajan tehtävät välittömästi. Hallitus on aloittanut uuden toimitusjohtajan hakuprosessin.

1 tykkäys

Lemonsoftilta pehmeä startti vuoteen, ja alkuvuoden tuloskehitys jäi melko reippaasti meidän odotuksista.

Orgaaninen kasvu oli -1 % pakkasella, kun meidän odotukset olivat nollan tuntumassa. Finvoicer-yritysoston vaikutus alkuvuoden kasvuun oli myös aavistuksen odotuksiamme pienempi. Tulospuolella toimitusjohtajan irtisanomisesta aiheutui ylimääräisiä kustannuksia Q1:lle, mutta muutenkin kannattavuus vähän pehmeäksi jäi alkuvuodesta. Suomen talouden heikkous näkyy tällä hetkellä Lemonsoftin asiakkaissa, mitä tässä tiiviissä katsauksessa avataan:

Loppuvuotta kohti pitää petrata, jotta ennallaan pidettyyn ohjeistukseen päästään. Finvoicer tuo epäorgaanista piristettä vielä Q2:lle, mutta sen jälkeen myös orgaanista kasvua pitäisi saada kiihdytettyä.

image

7 tykkäystä

@Atte_Riikola on tehnyt uuden yhtiöraportin Lemonsoftista. :slight_smile: :gem:

Lemonsoftin vuosi käynnistyi pehmeästi ja ennallaan pidetyt näkymät vaativat orgaanisen kasvun selvää piristymistä loppuvuodesta. Markkinatilanteessa ei ole kuitenkaan vielä havaittavissa selkeitä merkkejä paremmasta, joten loppuvuoden yllä on tulosvaroituksen riski. Osakkeen arvostus ei ole erityisen vaativa, mikäli kasvuvauhti piristyy lähivuosina. Lyhyellä aikavälillä näemme tuotto/riski-suhteen kuitenkin neutraalina ja pysyttelemme odottavissa tunnelmissa osakkeen suhteen.


EDIT:

Tässä on vielä kommentit.

3 tykkäystä

Olipas iso vaihto klo 12 pintaan reilu miljuuna osaketta. Kukas liputtaa?
Myyjä ja ostaja DDB

1 tykkäys