Lemonsoft - ERP Solutions for SMEs

Lemonsoftin Q3-tulos ylitti selvästi varovaiset odotuksemme. Liikevaihdon kasvu oli odotustemme mukaisesti orgaanisesti -1 % ja tehdyistä yritysostoista liikevaihtoa kertyi hieman odotuksia enemmän. Tulosylitys tuli täysin kulupuolelta ja yhtiö on selkeästi pitänyt tiukkaa kulukuria yllä viime aikoina. Liiketoiminnan rahavirta oli selvästi tulosta heikompi, mutta yhtiön mukaan tähän vaikutti katsauskaudelle ajoittunut hinnoittelumuutos, jonka myötä myyntisaatavat kasvoivat väliaikaisesti. Siten jatkossa rahavirran pitäisi olla myös taas selvästi parempi ja aktivoitavien tuotekehitysinvestointien kanssakin oltiin neljänneksellä hieman höllätty kaasua alkuvuoden tasosta.

Näkymät pidettiiin odotetusti ennallaan.

Lyhyen aikavälin näkymä säilyy ennakoidusti epävarmana, mutta tj-katsauksesta löydettävissä myös pieniä positiivisia merkkejä:

Ensipuraisulla varovaisiin odotuksiin nähden ihan myönteinen fiilis jää raportista. Klo 13 vielä sitten Lemonsoftin webcast ja sitä ennen jo nauhoitellaan Jan-Erikin haastattelu purkkiin InderesTV:seen.

6 tykkäystä

@Atte_Riikola nämä Kauppalehden otsikot taitaa olla ilmeisesti taas ihan pielessä?

Joo hieman ärsytti nähdä tuo KL:n uutinen, kun siellä oli luvut aivan päin honkia ja sitten vedetään täysin vääriä johtopäätöksiä :poop: Toivottavasti kukaan ei tuon pohjalta ole sijoituspäätöksiään tehnyt…

Edit. Laitoin heille korjauspyyntöä myös aiheesta.

6 tykkäystä

Kyllä juuri näin. Näitä tulee vähän turhan usein KL:n palstalla ja vaarana aina tietysti se, että hätäisiä johtopäätöksiä (myyntejä/ostoja) saatetaan tehdä virheellisen uutisoinnin perusteella… Ainakin tässä kohtaa nuo otsikot menivät niin vihkoon kuin voi olla…

1 tykkäys

Atte on tehnyt uuden yhtiöraportin Lemonsoftista. :slight_smile: :gem:

Yhtiön kannattavuus ylitti selvästi varovaiset odotuksemme, mikä osaltaan osoitti yhtiön pystyvän tekevän hyvää tulosta heikommassakin markkinassa. Lyhyellä aikavälillä yhtiön kasvunäkymä on yhä epävarma, mutta nousseilla tulosennusteilla osakkeen arvostus saa jo selkeää tukea nykyisestä tulostasosta. Siten näemme tuotto/riski-suhteen kiinnostavana, sillä keskipitkällä aikavälillä näemme yhtiöllä hyvät edellytykset kiihdyttää tuloskasvuaan niin orgaanisen kasvun piristymisen kuin yritysostojen kautta.

image

https://www.inderes.fi/fi/research/tulosylityksen-myota-arvostus-aiempaa-tukevammalla-pohjalla


EDIT:

Aamarikommentit vielä. Pitäisköhän tästä itse hissukseen kiinnostua. :thinking:

2 tykkäystä

Ohhoh onpas hiljainen ketju! :smiley:

Lemonsoft julkaisi tänään kelpo tuloksen, tässä toimarin haastista liiketoiminnan sujumisesta ja näkymistä.

10 tykkäystä

Tämä Admicom-ketjuun tekemäni kirjoitus Rule of X:stä myös hyvin relevantti Lemonsoftin kannalta.

2 tykkäystä

Lemonsoftilta lehdistötiedotetta yhteistyöstä FreightOptin kanssa. Ei sinänsä yksittäisenä uutisena merkittävä osakkeen kannalta, mutta strategian mukainen askel asiakkaalle tarjottavan kokonaisuuden vahvistamisessa.

“Lemonsoftin strategia keskittyy tarjoamaan asiakkaille kattava ohjelmisto- ja palvelukokonaisuus sekä suoraan Lemonsoftin että valittujen kumppaneiden kautta tietyillä osaamisalueilla. Kumppanuus FreightOptin kanssa tuo Lemonsoftin askeleen lähemmäksi kokonaisvaltaista logistiikkatarjontaa valmistavan teollisuuden ja tukkukaupan asiakkailleen. Tavoitteena on aloittaa FreightOptin tarjoaminen integroituna ratkaisuna Lemonsoftin ERP-asiakkaille vuoden 2024 ensimmäisen puoliskon aikana.”

6 tykkäystä

Toimarille potkut:

Lemonsoft Oyj | Sisäpiiritieto | 28.03.2024 klo 18:36:00 EET

Lemonsoft Oyj:n hallitus ja toimitusjohtaja Jan-Erik Lindfors ovat yhteisesti sopineet, että Lindfors jättää toimitusjohtajan tehtävät välittömästi. Hallitus on aloittanut uuden toimitusjohtajan hakuprosessin.

Lemonsoft Oyj:n hallitus on nimittänyt Lemonsoft Oyj:n perustajan ja konsernin kehitysjohtajan Kari Joki-Hollannin väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tässä tehtävässä välittömästi. Väliaikaisen toimitusjohtajuuden ohella Joki-Hollanti hoitaa myös kehitysjohtajan tehtävää.

https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=b704fe6b96f3d3b0557ce66e4869a2c4c&lang=fi&src=listed

9 tykkäystä

Tässä on Aten kommentit toimitusjohtajan vaihdoksesta.

Lemonsoft tiedotti torstaina, että yhtiön hallitus ja toimitusjohtaja Jan-Erik Lindfors ovat yhteisesti sopineet, että Lindfors jättää toimitusjohtajan tehtävät välittömästi. Hallitus on aloittanut uuden toimitusjohtajan hakuprosessin.

1 tykkäys

Lemonsoftilta pehmeä startti vuoteen, ja alkuvuoden tuloskehitys jäi melko reippaasti meidän odotuksista.

Orgaaninen kasvu oli -1 % pakkasella, kun meidän odotukset olivat nollan tuntumassa. Finvoicer-yritysoston vaikutus alkuvuoden kasvuun oli myös aavistuksen odotuksiamme pienempi. Tulospuolella toimitusjohtajan irtisanomisesta aiheutui ylimääräisiä kustannuksia Q1:lle, mutta muutenkin kannattavuus vähän pehmeäksi jäi alkuvuodesta. Suomen talouden heikkous näkyy tällä hetkellä Lemonsoftin asiakkaissa, mitä tässä tiiviissä katsauksessa avataan:

Loppuvuotta kohti pitää petrata, jotta ennallaan pidettyyn ohjeistukseen päästään. Finvoicer tuo epäorgaanista piristettä vielä Q2:lle, mutta sen jälkeen myös orgaanista kasvua pitäisi saada kiihdytettyä.

image

7 tykkäystä

@Atte_Riikola on tehnyt uuden yhtiöraportin Lemonsoftista. :slight_smile: :gem:

Lemonsoftin vuosi käynnistyi pehmeästi ja ennallaan pidetyt näkymät vaativat orgaanisen kasvun selvää piristymistä loppuvuodesta. Markkinatilanteessa ei ole kuitenkaan vielä havaittavissa selkeitä merkkejä paremmasta, joten loppuvuoden yllä on tulosvaroituksen riski. Osakkeen arvostus ei ole erityisen vaativa, mikäli kasvuvauhti piristyy lähivuosina. Lyhyellä aikavälillä näemme tuotto/riski-suhteen kuitenkin neutraalina ja pysyttelemme odottavissa tunnelmissa osakkeen suhteen.


EDIT:

Tässä on vielä kommentit.

3 tykkäystä

Olipas iso vaihto klo 12 pintaan reilu miljuuna osaketta. Kukas liputtaa?
Myyjä ja ostaja DDB

1 tykkäys

Oli muutekin kiva yllätys kun kyseisenä päivänä menin yrityksen kotisivuille katsomaan omistaja listaa rupesi puhelimeen paukkumaan virus varoitusta ja puhelin jumiin.

Lemonsoftille on ilmeisesti tehty tietomurto. 11 gigaa viety, mukana ilmeisesti esim. henkilötunnuksia. Tietosuojavaltuutettu on saanut yli 100 ilmoitusta eri firmoilta tästä asiasta. Noin kohdassa 12:30 alkaa keskustelu aiheessa: Spotify tai täältä jakso 71: https://tietosuojapodcast.libsyn.com/

Liittynee tähän: Candytownin työntekijät järkyttyivät saamastaan sähköpostista – Ohjelmistoyritys kiistää tietovuodon Tärkein osuus uutisesta: “Lemonsoft Oyj:n toimitusjohtaja Kari Joki-Hollanti kiistää tietovuodon ja kertoo hyökkäyksen jääneen vain yritykseksi. Hänen mukaansa tietoturvaloukkaus oli kiristyshaittaohjelman yritys, jonka takana oli mahdollisesti BlackCat-ohjelma.”

EDIT: näköjään ollut esillä jo aiemmin 2023: Suurin osa Lemonsoftin asiakkaista pystyy nyt käyttämään palveluitaan normaalisti – osa asiakasympäristöistä rakennetaan vielä uudelleen kyberhyökkäyksen takia | Herea Oy

Lemonsoft siis kiistää tietojen vuotamisen…

:sweat_smile:

2 tykkäystä

Sisäpiiritieto: Lemonsoft Oyj ostaa huollon ja kunnossapidon ohjelmisto Spotillaa kehittävän Atmotics Oy:n | Kauppalehti

3 tykkäystä

Tuossa vielä meikäläisen kommentit tästä tuoteportfoliota hyvin täydentävästä hankinnasta:

3 tykkäystä

Inside information: Lemonsoft Oyj acquires a rental industry management software provider Applirent Oy and directs a share issue to the sellers

3 tykkäystä

Lemonsoft on taas ollut shoppailutuulella ja tässä olisi Ronin kommentit siitä. :slight_smile:

Lemonsoft tiedotti maanantaina ostavansa vuokratoimialan ja kalustonhallinnan toiminnanohjaukseen erikoistuneen ohjelmistoyhtiö Applirent Oy:n. Kyseessä on strateginen, tuoteportfoliota vahvistava kauppa, minkä myötä Lemonsoft laajentaa tarjoomaansa vuokrausliiketoimintaa harjoittaville yrityksille. Kokoluokaltaan järjestely on suhteellisen pieni, eikä sillä ole vaikutusta Lemonsoftin kuluvan vuoden näkymiin. Myöskään meidän näkemykseemme osakkeesta sillä ei ole välitöntä vaikutusta, ja lisäämme kaupan sekä hiljattain tiedotetun Atmotics Oy -kaupan ennusteisiimme viimeistään Q2-tuloksen yhteydessä.

1 tykkäys

Atte on päivitellyt Lemonsoftin yhtiöraporttia. :gem:

Toistamme Lemonsoftin vähennä-suosituksen, mutta tarkistamme tavoitehintaa 6,4 euroon (aik. 6,0 EUR). Olemme lisänneet yhtiön kesä-heinäkuussa tekemät tuoteportfoliota täydentävät pienet yritysostot ennusteisiimme. Mielestämme molemmat järjestelyt näyttävät strategisesti järkeviltä hankinnoilta ja myös maksetut kohtuulliset kauppahinnat antavat edellytyksiä arvonluonnille. Osakkeen arvostus näyttää ensi vuoteen katsottuna mielestämme hieman kireähköltä, ja puoltaa odottelemaan parempaa tuotto/riski-suhdetta.

2 tykkäystä