Lifeline Spac I

Tämä firma ei varmaan olisi arvostuksella pilattu, mikähän on mennyt pieleen ?

" We hereby regretfully inform the decision to close down Lumineq Oy operations as of 31st December 2023."

2 tykkäystä

Lifeline SPAC julkaisi tilinpäätöksen. Helsingin pörssin alakulo hidastaa neuvotteluja.

Heinä-joulukuu 2023

  • Lifeline SPAC I Oyj (”Lifeline SPAC I” tai ”Yhtiö”) jatkoi katsauskaudella korkean kasvupotentiaalin teknologiayhtiöiden arviointia ja analysointia Suomessa sekä muissa Pohjoismaissa.
  • Liiketappio katsauskaudelta oli 0,7 miljoonaa euroa ja kauden tulos 1,2 miljoonaa euroa. Etsintävaiheessa olevalle SPAC-yhtiölle tyypillisesti Yhtiöllä ei ollut katsauskaudella lainkaan liikevaihtoa.
  • Yhtiön käyttötilille ja suljetulle pankkitilille talletetut varat tuottivat katsauskaudella korkotuottoja yhteensä 2,0 miljoonaa euroa.

Lifeline SPAC I:n näkökulmasta kielteinen tekijä on ollut voimakkaan laskun mahdollisesti aiheuttama tietty hitaus joidenkin kohdeyhtiöiden kanssa neuvoteltaessa. Mikäli teknologiasektorin arvostusympäristön vakautuminen jatkuisi, vaikuttaisi se mahdollisesti Lifeline SPAC I:n toimintaan positiivisesti.

4 tykkäystä

Mielenkiintoista. Oma logiikkani sanoo, että kireät rahoitusolosuhteet ja laskenut arvostustaso olisivat nimenomaan positiivista Lifelinelle, joka on ostajan roolissa. Ovatko potentiaaliset yhtiöt sitten niin hyvin rahoitettuja valmiiksi, että eivät ole valmiita joustamaan arvostasossa?

15 tykkäystä

Ei tätähän sijoittaessa arvannut tekevänsä korkosijoitusta😂 Ehkä pitäis vaan luovuttaa se kohteen etsintä ja panostaa niihin korkoihin jatkossakin

23 tykkäystä

Ostajan roolissa nimenomaan pitäisi loogisesti ajatellen olla hyvä tilanne, varsinkin jos kohdeyrityksellä on akuutimpi rahoitustarve.

Listaamattomilla yrityksillä on kuitenkin tiedotteen viestinnästä tulkiten yritysarvon ankkurointi jäänyt parin vuoden taakse. Sitä kautta nykyiseen markkinatilanteeseen suhteutettuna Lifelinen arvonmääritys ei vastaa myyjän näkemystä.

Näkemysten pitäisi alkaa vähitellen kohdata, jotta asiat edistyisivät määräaikaan mennessä.
Listoille saattaminen kestää kuitenkin sen 4-6kk, joten pian tulee kiire.

Yhtiön suljetulle pankkitilille talletetut varat olivat tilikauden lopussa noin 103,5 miljoonaa euroa

Tämähän alkaa näyttämään paremmalta, jotain tuottoa sentään odotettavissa :grin:
Puoleen vuoteen vielä ehtii saada korkotuottoja 2-3M€, suljetulle tilillä tällöin n. 106M€ jakovaroja, eli osakekohtaisena 10,60€

18 tykkäystä

Joitain ajatuksia yhtiöstä.

-Jakokelpoiset varat vuodenvaihteessa 103,5M. Osaketta kohti 10,35e

-Suljetun tilin korko Q4/23 ollut 4,0%

-Mahdollisen sulautuvan yhtiön viimeinen yhdistymisaika 15.10.2024

-Siinä vaiheessa jakokelpoisia varoja lienee ainakin 105,5M (10,55e / osake)

-Osakehinta tällä hetkellä 9,80

-Jos sulautuvaa yhtiötä ei löydetä niin korkoa tulisi sijoitukselle 8 kuukaudessa 7-8%.

-Optio siitä että sulautuva yhtiö löydetään ja kurssi kimpoaa ainakin hetkellisesti 12 euroon. Tai jos joku AI-hypefirma niin ehkä 15 euroon. Mahdollisuus toki jättää laput pitkäänkin pitoon, jolloin saa yhdistyessä yhden warrantin kolmea osaketta kohden.

-Jos yhdistyvät Jankon betonin tai vastaavan kanssa, niin joka tapauksessa saa halutessaan 10 euroa osakkeelta jos äänestää sulautumista vastaan ja haluaa lunastaa osuutensa pois.

Onkohan mun arvioissa jotain aukkoja? Tuntuu minusta riski/tuottosuhteeltaan houkuttelevalta tällä hinnalla.

34 tykkäystä

Lähinnä yritin itse löytää listausesitteestä vahvistusta, onko palautus 10€ vai 10€+ korot mikäli ostettavaa ei löydy. En tätä tietoa saanut vahvistettua.

Liekö sitten pahin riski, että myönnetään lisäaikaa tuon 10/2024 jälkeen?

3 tykkäystä

Vuosikertomuksen 2023 sivulta 39

"Mikäli Yhtiö ei onnistu toteuttamaan Yritysostoa 15.10.2024 mennessä, on Yhtiön hallitus
yhtiöjärjestyksen mukaan velvollinen kutsumaan yhtiökokouksen koolle päättämään Yhtiön
selvitystilaan asettamisesta. Yhtiökokous on tässä tilanteessa velvollinen hyväksymään selvitystilaan
asettamista koskevan ehdotuksen ja tekemään päätöksen Yhtiön asettamisesta selvitystilaan.

Selvitystilassa Yhtiön sulkutilille talletetut varat vapautetaan ja Yhtiön nettovarallisuus jaetaan Yhtiön
A-sarjan osakkeenomistajille pro rata -periaatteella. B-sarjan osakkeenomistajilla ei ole oikeutta jako-
osuuteen selvitysmenettelyssä. Tilikauden lopussa Yhtiön sulkutilille talletetut varat olivat 103,5
miljoonaa euroa ja siten ylittivät A-sarjan osakkeiden alkuperäisten merkintähintojen summan 100
miljoonaa euroa. Yhtiön purkamisella ja siihen liittyvien velvoitteiden suorittamisella tulisi kuitenkin
olemaan vaikutusta mahdollisessa selvitysmenettelyssä A-sarjan osakkeenomistajille jaettaviin
varoihin."

Ilmeisesti lisäajan myöntäminen ensi lokakuun jälkeen ei ole mahdollista. Tuota yhtiön purkamiseen liittyvien velvotteiden suorittamisen kulua ei ole avattu. Luulisi ettei siihen miljoonia menisi.

12 tykkäystä

Juu, lokakuun jälkeen ei voi jatkaa ja jakokelpoiset varat jaetaan A-sarjan osakkeenomistajille.

7 tykkäystä

On myös mahdollista että Lifeline spac sijoittaa yhtiöön joka ei markkinan mielestä ole hyvä sijoitus, jolloin kurssi voi laskea vielä nykyisestäkin. Toki ennen tuota sijoituspäätöstä jokaisella osakkeenomistajalla on vaihtoehtona aina valita ottaa rahat ulos, jolloin saa sen 10€/osake takaisin.

Eli ehkä tässä markkina nyt hinnoittelee että on todennäköisempää että sijoitus kohdistuu huonoon yhtiöön, kuin hyvään tai että ei sijoiteta mihinkään.

Mahdolliseen yhtiön purkamiseen menee myös jonkun aikaa, jolloin rahat on siellä jumissa ja ns. vuosituotto ainakin jonkin verran pienenee. Ja toki aina pieni riski että löytyy jotain epäselvyyksiä purkamisen aikana, jonka johdosta rahat jäisivät jumiin pidemmäksikin aikaa.

4 tykkäystä

Pitää muistaa, että yhtiökokouksen pitää hyväksyä sijoitus, muussa tapauksessa mihinkään ei sijoiteta ja varat palautetaan omistajille. Se 10e lunastusvaatimus koskee skenaariota, jossa enemmistö äänestää puolesta ja ne jotka eivät usko keissiin voivat sitten pyytää osakkeidensa lunastusta.

Skenaariossa, jossa moni pitää valittua sijoituskohdetta huonona, käy usein niin, että kurssi pyörii siinä 10 tienoilla, mutta yhä useampi alkaa shortata yhtiötä. Siihen sisältyy kuitenkin riski, että suurin osa pyytää lunastusta, ja osakkeen free float jää todella ohueksi. Näissä tapauksissa nähdään Jenkeissä usein lyhytaikainen short squeeze heti kaupankäynnin alettua uudella tikkerillä (joskus nousevat muutaman sata prosenttiakin).

Jenkeissähän on palveluja, jotka träkkäävät kunkin spacin jakokelpoisia varoja ja siellä yleensä kurssi nousee sitä mukaa, kun likvidointiajankohta lähestyy. Suomessa markkinat eivät ole näin tehokkaat.

7 tykkäystä

Aika kuluu ja tiimalasissa hiekka käy vähiin. :hourglass:

Nostetaanpas taas ehdokasta esille, eli Solarfoods

  • Listautumisesta puhuttu jo aiemmin, nyt nostettu taas esille
  • Valuaation kokoluokka oikean suuntainen
  • Tyypillisempi SPAC -kohdeyhtiö, varhaisen vaiheen kasvuyritys

Yhtiö käynnisti Soleinin tuotannon viime vuoden lopulla Vantaa Vehkalassa. Tehdas maksoi 42 miljoonaa euroa. Vainikan mukaan kyseessä on yksikkö, jossa tuotantoa voidaan testata teollisessa mittakaavassa.

Tuossa kyse siis ensimmäisestä tehtaasta, joka jää kehitysyksiköksi. Teollisen mittaluokan tehdas merkittävästi kalliimpi investointi, johon tarvitaan pääomia. Ja joita siis Lifelinelle olisi tarjolla.

Suurempi, yli 200 miljoonaa euroa maksava tehdas on jo suunnitelmissa. Listautuminen ja listautumisannissa kerättävä pääoma voisi olla merkittävässä roolissa tämän investoinnin rahoittamisessa.

Valuaatio on aiemmin rahoituskierroksella ollut oikealla pallokentällä:

Solar Foods keräsi rahoitusta vuonna 2023 kasvurahoitusyhtiö Springvestin kautta. Kierroksella yhtiön arvostettiin 177 miljoonan euron arvoiseksi.

Tehdas, patentit jne. ainakin mainittu arvokkaiksi. Sopivaa kokonaisarvoa saa arvailla :man_shrugging:


Itsellä on Lifelinea runsaasti ja olen alkanut toivomaan koko himmelin nopeutettua purkamisilmoitusta seuraavassa yhtiökokouksessa. Korkotuotto on ollut kohtuullinen ja rahastoitu pääoma on sopivasti kasvanut. En tiedä, mitä jokin heikko kohdeyritys tähän kohtaan aiheuttaisi. Viivettä ainakin lappujen omasta salkusta poistamiseen.

Onko Solarfoods sitten hyvä kohde LL:lle vai ei? Ainakin riskipitoinen kasvuyhtiö, kuten SPAC-kohdeyhtiöt yleensä. Solarfoodsille ainakin varmempi tie onnistuneeseen listautumiseen kuin perinteinen tapa, näin olettaisin.

16 tykkäystä

Solarfoodsin markkinoinnit liittyivät näköjään tälläkin kertaa Springvestin kierrokseen.

Lifelinelle sitten muita kohteita, jos on vielä tulossa

Ja tämä ei ole sijoitussuositus :grin:

Edit:
Tosin kierros on vain 8M€, millä ei kateta kuin juoksevia kuluja tässä kohtaa. :thinking:
Varsinaista tehdasrakennusta ja tuotannon skaalausta varten tarvitaan sitten aika paljon enemmän pääomia.

4 tykkäystä

Yhtiön kaksi eri osakesarjaa tekevät mahdollisista skenaarioista mielenkiintoisia (tai vähemmän mielenkiintoisia). B sarjan osakkeiden takia A sarjan osakkeita omistavalle hyvät skenaariot ovat hyvinkin rajatut. Ensimmäinen hyvä skenaario on, että ostettavaa ei löydetä/ei hyväksytä ja varat jaetaan A sarjan osakkeenomistajille. Tällöin nykyisellä hinnalla tuotto mitä todennäköisimmin luokkaa 6-7%, jota voi pitää ihan kohtuullisena (kun “talletuskorkoa”). Asiasta tulee kuitenkin mielenkiintoista, jos yrityskauppa menisi läpi. B -sarjan osakkeen takia A -sarjan osakkeenomistajille tuleva arvonnousu olisi suhteellisen vähäistä diluution takia. A -sarjan osakkeenomistaja saisi purkamista selvästi paremman tuoton vasta kun osakkeen hinta ylittäisi 14 euroa. Tällöin tuotto olisi noin 12% ja luontaisesti nouseva suhteessa kuinka paljon yli 14 euron rajan mentäisiin. Tämä siksi, että kaupan toteutuessa B -sarjan osakkeenomistajat saavat muuttaa osakkeensa A -osakkeiksi tasojen 10e, 12e ja 14e mukaan. Osakkeesta ei siis ole tarjolla mitään jättimäistä arvonnousua, vaikka yrityskauppa olisi hyvinkin onnistunut (lyhyellä aikavälillä). Voisikin sanoa, että osakkeen tuotto (vuoden sisällä) on väliltä 5-15%, josta yli 7% tuotot ovat jo hyvin epätodennäköisiä. Nämä olettamukset sen mukaan, että julkistettava osakekauppa ei tuplaa nykykurssia yms. ja kunhan ei tulisi pitkiä selvitysprosesseja purkautumisen tapahtuessa (tämä se selvästi todennäköisempi “yllätys”).

1 tykkäys

Nimellisarvona 14€ olisi kyllä 40% nousu nykyarvoon. Ottaisin tämän helposti vastaan, vaikka diluutiota tapahtuisi kuinka :grin:

Osuus hankittavasta osuudesta kohdeyrityksessä dilutoituu kyllä näillä portailla.

Eli lähinnä diluution osuus jarruttaa potentiaalista arvostuksen nousua.
Olettaen toki, että kohdeyritys antaa tähän edellytyksiä.

Purkamisen aiheuttama viive on nähdäkseni isoin riski, jos sopivaa kohdetta ei löydy. Tästä johtuen toivoisinkin yhtiökokoukselta nopeutettua menettelyä, jos näyttää siltä että sopivaa kumppania ei löydy.

3 tykkäystä

Kyllä, juuri näin, tekstini hieman epäselvästi kirjoitettu. Osakekohtainen hinta voi tosiaan olla 14eurossa, mutta koska osakemäärä kasvaisi tästä, niin osake tulisi laskemaan myös osakekohtaisen hintansa osalta.

Ennen B sarjan osakkeiden muuntumista osakkeella ei pitäisi olla aitoa likviditeettiä 14 euron hinnassa, eli nykyinen omistaja ei pääsisi hyödyntämään ”40% nousua”. Hinnan muodostuksen ostolaidalla ei pitäisi olla kovinkaan suurta intoa dillutoituvaan osakkeeseen.

Jos ajattelee hypoteettista tilannetta, jossa yhtiö ilmoittaisi huomenna yrityskaupasta, jonka perusteella markkina hinnoittelisi yhtiötä 140miljoonan markkina-arvoon (=14e osake). Mutta tuon saman markkina-arvon toteutuessa osakemäärä nousisi 25% eli 140miljoonan markkina-arvon ylityksellä osakekohtainen hinta putoaisi 11,2 euroon, vaikka markkina-arvo pysyy samana.

Ainakaan oman pähkäilyn perusteella ei oikeastaan ole olemassa tilannetta, jossa 14euron kurssi voisi toteutua aidolla mahdollisuudella realisoida ”40% tuottoa” markkinalle. Kuka olisi ostopuolella ottamassa suoran dilutaation kontolleen?

Edit. Tietysti B sarjan osakkeiden omistajilla voisi olla intensiivi ostaa A sarjan osaketta markkinalta, jotta pääsevät hyödyntämään osakevaihtoa. Tämä tietysti loisi jonkinlaisen likviditeetin ja hetkellisen 14euron osakekohtaisen hinnan.

Näin kyllä laskennallisesti. Mutta tehokkailla markkinoilla tämä on laskettu jo sisään ennen kuin kurssi olisi päätynyt palkkioportaiden 12€ tai 14€ asti.

Tässä muuttuu laskenta myös sen osalta, että 100M€ ei ole alkuperäinen valuaatio, vaan osa kokonaisuudesta. Rahaston pääomilla hankitaan ehkä 10-40% koko kohdeyrityksestä, joten diluution määrä koko osakekannasta on pienempi.

2 tykkäystä

Tämä tietysti totta ja yrityskaupan jälkeisen markkina-arvon tulisi olla lähempänä 200miljoonaa (tuplana nykyisestä), jotta yhtiö todellisessa maailmassa treidaisi 14euron osakekohtaisella hinnalla. Tämä tietysti toteutuu hyvin epätodennäisesti, joka johtaa hyvin rajautuneeseen tuottopotentiaaliin. Purettaessa osakkeenomistaja saa luokkaa 10,5e osakkeelta ja hyvänkin kaupan syntyessä (markkina-arvo nousee selvästi) osakekohtaisen kurssin ei pitäisi nousta 12euroon (kun B sarjan osakkeiden muunnos hinnoitellaan), jolloin tuotot rajautuvat 5-15% väliin.

Tosiaan osana isompaa kokonaisuutta tapahtuva listautuminen sotkisi suoran laskennan täysin, joten spekuloinnista ei suurta hyötyä. Jännä nähdä miten tämän osalta käy. Ettei vaan vielä muutaman vuoden päästäkin selviteltäisi vapautuvia varoja ja vastuita.

1 tykkäys

Tuollainen spekulaatio on turhaa, kun on liikaa muuttujia (etenkin tulevaisuudenodotuksia on vaikea arvioida ja ne muodostavat ison osan kasvuyritysten arvostuksesta). Ruotsissa Buren SPACin eli nykyisen Yubicon kurssikehitys ollut hyvää, kun parhaillaan oli yli 130% tuotto listautumishintaan nähden ja edelleen yli 79%.

2 tykkäystä

Skannasin pitkästä aikaa läpi Lifeline Venturesin omat hankeyhtiöt, joissa se on mukana.
https://www.lifelineventures.com/companies/
Filtterinä nykyiset yhtiöt (Current) , iso osa listalta jo ostettu muualle tai listattu. Niitä ei kannattane tähän tuoda esille enää.

Muutama poiminta, joissa valuaatio olisi riittävä listoille tuomiseksi SPACin kautta - tai ainakin siihen voisi olla potentiaalia. Biotech -yritykset skippasin, en osaa niistä arvioida potentiaalia.

Luvut Finderista

Aiven

Aiven provides fully managed cloud database and messaging services hosted in the cloud of the customer’s choice, including Amazon Web Services, Google Cloud Platform, and Microsoft Azure. Its mission is to allow developers to focus on building awesome applications without worrying about data infrastructure management
image

Ductor

Ductor’s groundbreaking technology prevents ammonia inhibition in biogas production. This is done by adding one fermentation step, prior to biogas fermentation, as well as a nitrogen stripping unit. Ductor’s patented microbiological innovation eliminates the nitrogen dilemma by turning problem waste into profitable recyclable goods.

Numerot Finderissa vain emoyhtiölle, toimintaa paljon muualla maailmassa ja konsernin luvuista ei tietoa. Mielenkiintoinen vihreän teknologian vaihtoehto, joka mm. 2019 haki rahoitusta Springvestin kautta.

Iceye

Iceye empowers others to make better decisions in governmental and commercial industries by providing access to timely and reliable satellite imagery. Iceye is the first organization in the world to successfully launch synthetic-aperture radar (SAR) satellites with a launch mass under 100 kg.

Juuri haettu rahoituskierrokselta varoja, mm. Solidium mukana isosti

image

Oura Health

Oura is an award-winning wellness ring and app, designed to help people get more restful sleep and perform better. The independently validated science behind Oura and the design of the Oura ring make it the perfect companion for busy professionals, athletes and anyone who wants to get insights into their sleep, recovery and readiness to perform.

epätodennäköistä Helsingin pörssiin :grin: Nasdaq ehkä ennemmin kohteena, mutta kokoluokka kuitenkin validi. Tekee tappiota, joten pääomien lisäys kasvun rahoittamiseen mahdollisesti tarpeellista :person_shrugging:
image

P2X Solutions

As a developer of an emission-free welfare society P2X Solutions is a forerunner of the energy future – the company’s vision is to produce green hydrogen and refine it further into synthetic fuels in a cost-effective manner. P2X will construct a 20 MW electrolyzer plant, which runs on electricity produced by renewable energy and thus the final product will be green hydrogen. Part of the green hydrogen will be further refined utilizing Power-to-X technology.

Vihreää vetyä, tuotantolaitos tekeillä. Sveitsiläinen Alpiq tuli juuri pääomistajaksi. P2X jatkaa itsenäisenä yhtiönä.

Liikevaihtoa ei käytännössä ole vielä 2022 luvuilla

Smartly.io

Smartly.io automates every step of social advertising to unlock greater performance and creativity. Its advertising and creative automation platform makes online advertising easy, effective, and enjoyable. Smartly.io works closely with 650+ brands including eBay, Uber, TechStyle and Skyscanner, managing over $1 billion in annual ad spend.

image

Solar Foods

Solar Foods is a Finnish food tech company that creates innovations for producing food without agriculture. With its revolutionary biotech solution Solein, Solar Foods enables natural protein production anywhere by using air, water, and electricity. The unique bioprocess of Solein provides a new platform technology for nutritious food ingredients, plant-based meat alternatives or even cultured meat.

Tästä pari viestiä sitten lisää. Pieni kierros haettu lisärahaa, jolla pärjää puoli vuotta. Isommin tarvitaan, jos meinaa skaalata.

Sulapac

Sulapac® is a biodegradable and microplastic-free material made entirely from renewable sources and certified wood. It can be used as packaging for everything from cosmetics to foodstuff to gift boxes and more. It has all the benefits of plastic, yet it biodegrades completely and leaves no trace once it’s gone.

liikevaihto vielä pieni, skaalausta tarvitaan globaaliin laajenemiseen. 2023 Springvestin kautta ollut kierros

image

Swappie

Swappie is changing the European market in consumer electronics by building the world-leading marketplace for refurbished devices. The company’s marketplace offers easy and safe buying and selling of used smartphones. Swappie buys phones from customers and companies, refurbishes them in-house and sells them in top condition and with a proper warranty.

image

Varjo

Varjo was founded by a team of industry professionals with decades of experience and a vision of seamlessly merging the virtual and real worlds. The Bionic Display™ in Varjo’s VR devices delivers an unprecedented human-eye resolution of 60 pixels per degree. It revolutionizes professional VR by bringing every detail, texture, contour and color into 20/20 focus.

image

17 tykkäystä