Osakesijoittaminen

Luckin Coffee - nouseva mokkamestari vaiko filtteritön mokamestari

Itsellä loppuu ajatteluosaaminen tämän kanssa, kun ei ole kokemusta vastaavasta tapahtuneesta. Eli Luckin Coffee palasi viime viikolla kuuden viikon treiditauon jälkeen kaupalle ja nyt sieltä jo ennestään reilun 4$ halvasta hinnasta upposi 1,39$ per osake. Tällä hetkellä näyttää ensimmäistä kertaa reilua vihreää pre-markeetissa, jopa +26%.

Mitä tässä mahdollisesti tapahtuu oheisissa skenaarioissa:

1.Nasdaqista tulee tod. näk. potkut, mihin seuraavaksi ja miten nykyiset osakkeet noteerataan? Jääkö laput siis itselle ja jos Luckin listautuisi esim kiinaan, tai muualle, niin miten arvo osakkeelle muodostetaan ja muuttuuko nuo omat laput 1:1?

  1. Nasdaq antaa “anteeksi”, epätodennäköistä, mutta vielä on kuuleminen kesken (A hearing on the delisting recommendation is expected to be heard in 30 to 45 days.), lähde: https://www.shine.cn/biz/economy/2005268889/

Taitaa olla jotain huhuilua, että muut toimijat ovat kiinnostuneitä ostamaan (osan?) Luckinin pois.Tämä ehkä pieni maahdollisuus? Tuskin.

Edit. Danske Bank sai ilmeisesti myös vapautettua kaupan, eli nyt itsekin saisin taas tehdä kauppaa, ostaa tai myydä. Arvosta hävisi tässä jo -69% toki, mutta kaikki on auki, olin aika minimaalisella positiolla ja senkin onnistuin sipasemaan samana päivänä kun kauppa laitettiin stoppiin.

2 tykkäystä

Kuuntelin Aasiaan keskittyvää tech podcastia jossa usein juttua kiinalaisista firmoista, ja Luckin Coffee ilmeisesti väärentänyt luvut ja mennyt tarinalla jota ei Kiinalaiset ostaneet mutta meni jenkeissä kaupaksi “kiinan starbucksina”.

Wikipedia summaa aika hyvin väärinkäytökset https://en.m.wikipedia.org/wiki/Luckin_Coffee

Editoin tähän vielä linkin podcast jaksoon. Kannattaa kuunnella jos aikoo sijoittaa tähän https://pca.st/episode/fc7994d5-3f0c-488d-a15d-63da67f0298d

2 tykkäystä

75 pinnaa plussalla painaa nyt.:smile: kannatti vähän ottaa riskiä kun dippaili monta päivää.

Hyvä sauma ottaa ero tästä ja selvitellä vähän hommaa tarkemmin.Nyt olis tappiot kuitattu.

Onkohan tässä jo aistittavissa orastava nousukanava, lisää vaan :zap: :fire:

Hienosti vähän palautuu, nyt pre-marketissa jo +38% taas. Eilen oli 2,4$ myyntitriggeri, mutta ei mennyt, ja kauan sitäkin pohdin, että jatkuisikohan nousu vielä shokin jälkeen pidempään. Paha sanoa vieläkään, vähän tekisi mieli myydä pois ja katsoa hommaa sitten kalliimmallakin kun johonkin listautuu uudestaan. En tuon usko säilyvän nassessa kuitenkaan.Capture

edit. toki tässä olisi ollu melkonen sauma tehdä lyhyttärahaa, ja oli sekin toissapäivänä hyvin lähellä mielessä. En vain uskonut tällaiseen,.

kovaa on meno😀

Puhalletaas taas LK ketjuun hieman eloa. Yritin täs etsiä syytä tämän päivän keulimiseen. En löytäny muuta kun negatiivisen uutisoinnin raskaista oikeustoimista LK vastaan. Ei kai täs voine muuta kun todeta, et vissiin vaan isot pojat leikkii lapuilla roopeankkaa. :wink:
https://finance.yahoo.com/news/lk-investor-alert-kyros-law-115400898.html

Shares of Luckin Coffee (NASDAQ: LK) continued to rally today as some investors believe the low-priced Chinese coffee chain is a bargain after revelations of fraud caused the stock to plunge. Though there was no news out on the stock today, the shares rallied for the third day in a row and have now gained more than 60% since Monday as a potential short squeeze could also be lifting the stock.

Jaa, vissiin target price oli ottanu pomppua? :grin:
LK Luckin Coffee laugh at the money

Aikamoista nousua vaan tuo Luckin Coffee tekee. Onneks ei tullu vielä myytyä pois. Tästä ois mahkuja ihan kunnon veiviosakkeeks. Ei vaan mitään uutista löydy kurssinousun tueksi. Täällä veikataan nyt vahvasti et ei tule fuduja Nasdaqista. Asiat jotenkin järjestyy. Jos näin sattuisi käymään, tämä on sit lunarilappu LK. :cowboy_hat_face:

Oisko tässä alkuvuoden voittojen mahdollinen sijoituskohde :thinking: 1k olisi vara heittää kiinni ja katsoa mitä käy :sunglasses:

Itse jos operoisin noin pienellä kassalla, en tähän sijoittaisi.Tällä hetkellä LK ei ole mitään näkyvyyttä jatkon suhteen.

Ilmeisesti haluat kuitenkin ns. pelata tuon kilon? Veivaa vaik tankkeriosakkeilla. Niiden kurssi kun seilaa eestaas. Dipistä kyytiin.

Kassaa on toki enemmän mutta tuon verran voisi heittää ja katsoa mitä käy, jos käy huonosti ei harmita :sunglasses:

1 tykkäys

Hulvaton otsikko tällä ketjulla :smiley:

En pitkään aikaa ole seurannut Kiinan tapahtumia, mutta miten kyseinen yhtiö on teidän mukaanne selvinnyt tästä taannoisesta skandaalista? Onko arvostustasoilla keskitytty spekulatiiviseen potentiaaliin?

Starbucks taitaa edelleen myydä Frabuccinoa ikkunasta, tuotteita nostettu kauppojen hyllyille (ainakin K-citymarketeista löytyy omia hyllyjäkin) ja portfolio on ylipäätään kattava. Tämä nyt toki fragmentoituneelta markkinalta pelkistetty kilpailunäkökulma, mutta taitaa olla keskeinen kilpailija.

LK myy nykyään jo muutakin kuin kahvia. Väittävät myös niin, et laajenevat kovaa tahtia 10 myymälää päivässä. Toivottavasti eivät nyt vaan enää koijaa. :wink:

https://techcrunch.com/2020/05/14/china-luckin-coffee-sells-lifestyle-products/

Vähän himottaisi tätä ostaa vaikka pieni 500-1000€ kasa, josko vaikka tuplaisi rahat pikaisesti. Oli jo sormi ostonapilla tuossa nousun alussa 2 taalan paikkeilla, mutta meni pupu pöksyyn noiden Nasdaqin potkujen uhan takia.

1 tykkäys

Ainakin omistajamäärät ovat tämän volatiliteetin seurauksesta kasvaneet aika huimasti Robinhood-palvelussa

mitäs tälle nyt sit tapahtuu?

Kannattanee myydä laput ennenkuin delistaavat. Muuten voi kaupankäynti mennä vaikeaksi ja kalliiksi…

Nordnet esim. ei edes listaa hintaa jenkki-OTC kaupalle, mutta pohjoismaisilla se on min 40€ + 1.6% varainsiirtoverosta puolet maksaa myyjä. En tiedä jenkkitilanteesta, mutta villi arvaus että taatusti vielä enemmän.

1 tykkäys

Luultavasti siirtyy OTC-kauppaan.

Mitä se tarkoittaisi omistajan kannalta?

  • Reilusti korkeammat välityskulut

  • Paljon matalampi vaihto

  • Suurempi tarjoustasojen ero

1 tykkäys