Olisiko täällä foorumilla asiantuntemusta opastaa systemaattisen futuuristrategian aloittamisesssa ? Minkä tasoinen on järkevä minimipääoma laajasti hajautetulle long&short (commodity) trend following strategialle (500k+ €?)? Vaatiiko tämä ohjelmointiasiantuntemusta jos haluaa automatisoida treidejä? Mikä olisi paras välittäjä? Jotain muuta kriittistä mikä pitää ottaa huomioon?
Iso kiitos. Menestyksekästä vuotta 2023 ja hyvää joulua kaikille!
Jos olisi tarpeeksi iso salkku (500k€) siirtäisin sen IBKR ja hakisin ammattimainen sijoittaja statusta. Tämä avaisi pääsyn jenkkilistattuihin etf ja ostaisin KMLM managed futures etf.
Europoor landiassa ei tälläisiä ole tarjolla, ainakaan retail sijoittajille.
KMLM vaikuttaa nopeasti katsottuna mielenkiintoiselta. 0,92% juokseva kulu ei ole mikään ihan älytön aktiiviselle strategialle. Tykkäisin vähän laajemmasta hajautuksesta, mutta ei ollenkaan huono jos tuottopalkkiota ei ole ollenkaan.
Minun mielestä alfasta kannattaa maksaa. Tai muusta sellaisesta joka parantaa salkkusi tuotto-riskisuhdetta. Mistään muusta ei. Tuo mandatumin vehje on saatavissa heidän säästöhenkivakuutukseen.
Ilman muuta jos näin olisi. Aika näyttää miten käy. Jos benchmarkkina on vaikkapa tuo KFA MLM Indexi niin voisin lyödä vetoa sen puolesta, että kulujen jälkeen jäädään indeksistä
Jos omaisuuksien tekeminen futuuritreidauksella kiinnostaa, suosittelen tutustumaan Tom Hougaardin oppeihin. Löytyy ainakin youtubesta ja telegramista jossa jakaa myös livetreidejä.
Treidaaminen ei kiinnosta ollenkaan. Futuurit kiinnostavat vain hyödyke exposuren takia ja silloinkin vain ja ainoastaan riskipreemion keräämisen kautta.
Kiitos silti vinkistä, luin Hougaardin Best loser wins tänään ja siinä oli monia hyviä kohtia.
Ok. Itse olen pitkälti siinä uskossa ettei hyödyke- ja/tai valuuttafutuureilla voi tienata ihan passiivisella strategialla vaan ainakin jonkin verran täytyy tehdä edes position tradingiä.
Joo ilman muuta täytyy. Monen eri preemion korjaamiseen tarvitaan jonkinverran ostoja ja myyntejä, mutta ei treidaamista siinä mielessä, että tuoton lähde olisi niinsanotusti omat yksittäiset valinnat tai jonkinlainen näkemys. Esimerkiksi hyödykkeissä on hedging pressure ja storage hypoteesit riskipreemion (rationaalisina) selityksinä. Tällöin lyöt vetoa, että ajan myötä sinut palkitaan riskin kantamisesta, eikä niinkään mistään “taitavasta treidaamisesta” tai jonkinlaisesta älykkäästä näkemyksestä.