Osakesijoittaminen

Massen Helmipähkinä

Masse-sedän taannoinen joulupähkinä saavutti foorumilla aivan ennennäkemättömän suosion. Uudet foorumilaiset voivat alkuverryttelynä katsoa sen ketjun kohdasta “FA:n Joulupähkinä”.

Nyt keskellä kiihkeää tuloskautta tarvitaan vähän viihdettä ja rauhoittumista, joten mennään helmipähkinän pariin. Pysytään edelleen finanssimaailmassa, mutta siirrytään Kreikasta Euroopan toiseen taannoiseen ongelmapesäkkeeseen eli Islantiin. Kuka toimi Islannin valtiovarainministerinä silloin takavuosina kun maan talous ajautui hurjaan kuplakriisiin ja talousjossittelu oli kiihkeimmillään: 1. Hordur Spekulasson 2. Runar Saivarsson vai 3. Olafur Jargosson?

Oikea vastaus ei taaskaan löydy katsomalla faktoja jostain KVG-nimisestä härpäkkeestä, mutta Islannin lempilapsi eli jalkapallo saattaa ohjata oikealle uralle::slight_smile:

Oikea vastaus perusteluineen tulee sitten maaliskuun alkupuolella näille sivuille. Nyt setää kiellettiin antamasta tarkkaa päivää ja kellonaikaa, kun viimeksi kävi ilmi, että monen foorumilaisen joulunaaton vietto perheen kanssa meni pilalle, kun foorumilaisen piti koko aattoilta kytätä kännystä milloin Masse-setä paljastaa joulupähkinän ratkaisun.

Pähkinä-Masse, FA

9 tykkäystä

Kyllä Masse on hieno mies!

1 tykkäys

Ettei olisi ollut peräti Tuhlarsson tai Allinson? :thinking:

1 tykkäys

Kannatusta löytyy ja tykkäystä, mutta oikeaa vastausta perusteluineen ei ole vielä kukaan uskaltanut näin julkisesti veikata. No, kunhan tuloskausi alkaa loppua, niin teillä on rajattomasti aikaa Helmipähkinälle ja eiköhän sitten muutamat uskalla asian tiimoilta ihan palstallekin…

Pähkinä-Masse, sijoittamisen viihdepuolta arvostava veteraani :sunglasses:

No niin. Nyt on vielä muutama päivä aikaa yrittää ratkaista helmipähkinä perusteluineen. Rohkeasti vaan veikkaamaan 1., 2. vai 3. Mutta perustelut tarvitaan. Vihje oikeaan vastaukseen on yllä annettu itse helmipähkinässä.

Koittakaa kestää vielä muutama päivä. Älkääkä nyt sentään pilatko perheen talvilomaa hermoilemalla aivan liikaa pähkinän ratkaisun kanssa.

Perhe-Masse, finanssipähkinöiden kuningas

Islannissa oli tuolloin myös pilkkiminister…vai olikohan se kalastusministeri. Luultavasti on edelleen.

Tuli vaan mieleen, että olikohan se pilkkimisministeriön johdolla, kun islantilaiset kalasti Suomestakin läjäpäin Finnairia, Elisaa, Sampoa ja mitä muita niitä nyt oli.

Pilkkiminen ei ollut varsinaisesti pohjaongintaa, ottivat lopulta kymmeniä prosentteja köniinsä etenkin Finnairissa, joka syöksyi 12 eurosta kohti viitosta nopealla tahdilla.

Veikkaan 2. Runar Saivarsson. Islannin talous alkoi kohentua finanssikriisin jälkeen nopeammin kuin islantilainen Rúnar Kristinsson ehtii potkaista pallon maaliin. Toivottavasti Islannin talous ei vaan vajoa hyvien vuosien jälkeen samalle tasolle kuin Kristonssonin valmennusura.

Menikö lähellekkään oikein?

1 tykkäys

No niin, on aika paljastaa Helmipähkinän ratkaisu. Yllä Astrix veikkasi oikein eli kohta 2. Runar Saivarsson. Täysiä pisteitä armoton setä ei pysty kuitenkaan antamaan, koska vihje ei ollut etunimi Runar (ja siten Islannin maajoukkueen pelaaja Runar Kristinsson) vaan sukunimi Saivarsson (ja siten Islannin maajoukkueen luottopakki Birkir Mar Saivarsson)!!
image

Juttu juontaa siihen, kun setä kerran kotimatkalla kuunteli radiosta Islannin peliä ja selosta vaahtosi: “Saivarsson vetää rankkarin karkeasti ohi ja nyt hän ryntää kädet ojossa tuomarin eteen saivartelemaan jotain ihan käsittämätöntä …”

Tämä kolahti setään oikein kunnolla “ei juma, ei jonkun nimi voi olla oikeasti Saivarsson”. Kyllä oli ja siitä kehittyi tämä varsin vaikeaksi osoittautunut Helmipähkinä.

No, nyt hetkeksi takaisin massen tekoon ja palataan finanssipähkinöiden pariin taas sitten vähän myöhemmin. Kiitokset osanonotosta ja peukutuksista.

Masse, finassipähkinöiden kuningas

3 tykkäystä

Oliko tässä jokin viestikin; luu, ydin, tms.!?

Massen jorinoissa ja yhtiökommenteissa on aina pieni totuuden siemen, jotka kyllä sieltä löytää, jos on pelisilmää. Massen pähkinöissä ei ole seurakunnalle mitään sen suurempaa opetusta: ne ovat ihan pelkkää viihdettä raskaan massen teon lomassa. Pähkinät ovat tietenkin vain niille veitikoille, jotka niitä ymmärtävät:wink:

Pähkinä Masse, FA

2 tykkäystä

Höpö höpö. Sun jorinoissa ei ole mitään järkeä. Mä olen jo vuoden verran yrittänyt positiivisesti etsiä noista floodauksista järjen itua - turhaan. Vaikuttaa fix-ide-eläkeläisvuodatukselta. Kirjoittele paikallislehteen.

Ikävä kuulla, että gravyllä on ajatusmaailma noin rajoittunut. Massen pähkinöitä ei todellakaan tarvitse lukea tai ruveta miettimään, jos tuntuu ahdistavalta. Ne ovat puhdasta viihdettä. Yhtiökommentit ovat sen sijaan tiukkoja, yleensä nopeita yhteenvetoja siitä, mitä tapahtuu. Niissä Masse on ollut kiusallisen usein oikeassa tai ainakin oikeilla jäljillä. Ammattilaiselle ne antavat todennäköisesti vähän, mutta tavalliset karvalakit tuntuvat niistä tykkäävän ja saavan niistä buustia ja uskoa omiin tekemisiinsä. Ehkä siksi peukkuja FA:lle tulee aika mukavasti. Toki Verpu, Sauli, Mikael ym. ovat omassa peukkukastissaan:sunglasses:

Analyysikilpasille setä ei ammattilaisten kanssa lähde, mutta joskus sedän yksinkertaiset totuudet tässä sijoittamisen monimutkaisessa ja kavalassa maailmassa toimivat varsin hyvin, esim. case Titanium, jota voi seurata ketjussa pitkälle taaksepäin.

Ja neuvontaa ja suosituksiahan me emme anna; vain mielipiteitä ja näkemyksiä ja kertomuksia omista tekemisistä::slight_smile:

Masse, Inden aateloima

Tämä foorumihan on moderni versio paikallislehden mielipidepalstalta. Tälläkin foorumilla moni koulutukseltaan pätevämpi analysoimaan yhtiöitä kuin Inderesin toimitusjohtaja xD

1 tykkäys

Mahtais olla aika hiljasta täällä foorumilla jos Inden toimari olis ainoo joka kirjottelis eikä kellään ois oikeutta kommentoida/haastaa mitenkään :grinning:

1 tykkäys

Lueppa uudestaan ja mieti vielä kerran mitä sanoin.

Jos kommenttisi ei ollut arvostelua foorumilaisten kyvykkyydestä analysoida yhtiöitä niin mitä sitten?

Sanasta sanaan kun tuota tulkitsee kuin piru raamattua niin mukaasi monet palstalaiset ovat koulutukseltaan pätevämpiä analysoimaan yhtiöitä kuin Inderesin toimari, tätäkö tosiaan tarkoitit?

ottakaahan iisisti… nautitaan viikonlopusta… korkit kii ja nukkumaan…?

Näin se pitikin tulkita. Ilmeisesti et kuitenkaan onnistunut tulkitsemaan viestin huumoriastetta.

Mitäs jos nautin viikonlopusta Inderesin foorumilla? Tai jos en keksi muutakaan tekemistä.

Eli tarkoitit mitä kirjoitit, mutta et ihan kuitenkaan kun oli puoliksi vitsi? Ok, tosta nyt on ihan turha lähteä kenenkään luetunymmärtämistä arvostelemaan, ajatustenlukija pitäisi ennemmin olla että tosta selon saisi…

Eikä tässä mitään rauhoittelemista ole, kuten ei ole korkkikaan auki. Koitin vaan selvittää mitä tuo tarkoitti, ei sen kummempaa. Ei puolestani tästä sen enempää, väärä ketjukin kaiken lisäksi.