Osakesijoittaminen

Massen Juhannuspähkinä

Masse-sedän jo legendaksi muodostuneet joulu-, helmi- ja vappupähkinät (ks. ketjut hakusanalla “pähkinä”) saavat yleisön pyynnöstä jatkoa! Loma- ja pyhäpäivinä seurakunta tuppaa vaipumaan tylsyyteen, joten Masse-sedällä on ollut eettis-moraalinen velvollisuus viihdyttää rahakansaa ja samalla pitää kansa Masse ja masse koukussa.

Aiemmat pähkinät liikkuivat finanssi- ja urheilumaailmassa ja sisälsivät pirullisen vaihtoehtokysymyksen. Nyt tällä kertaa vaihtoehtoja ei tarjota, mutta seurakunta saa alkaa pitkinä pyhinä ideoida. Kysymys kuuluu: “Kaikki alan ihmiset tuntevat käsitteen Kuolleen Kissan Pomppu eli jonkin osakekurssin hetkellinen, sentimentaalinen nousu kunnes pomppu lakkaa ja kurssi nopeasti hiipuu takaisin lähtötasolle. Mutta mikä olisi sopiva nimitys vastakkaiselle ilmiölle eli kun kurssi ilman selvää syytä äkkiä putoaa ja nousee sitten nopeasti takaisin?”

Ensimmäisen kerran saa tehdä ehdotuksia vasta juhannusaaton iltana ja peli on auki aina su iltaan asti. Miettiä omaa ehdotusta saa alkaa heti, mutta vain yksi ehdotus per foorumilainen ja se julki ei ennen aattoiltaa.

Sedällä on oma ehdotus jo olemassa, mutta se paljastetaan vasta sitten su iltana…

Masse-setä, FA, vähän yllättäen myös asiallisen viihteen ammattilainen :cowboy_hat_face::cowboy_hat_face::cowboy_hat_face:

1 tykkäys

Ja pikkutarkennus vielä: ilmiön nimen tulisi olla myös kissa-maailmasta.

1 tykkäys

Laiskan leijonan loikka

Juoksevan jaguaarin kompastus

1 tykkäys

Kollikissan ryöpsäys

Melania Trumpin kömmähdys

2 tykkäystä

Regressiivisen kissan rekyyli

1 tykkäys

Nuoren kissakalan sukellus

1 tykkäys

Inderesin juhannus

7 tykkäystä

“osakekurssi on laskenut äkisti ilman syytä että kyseessä taitaa olla vain inderesin juhannus” =D

4 tykkäystä

Linda-kyykky

Kansainvälinen standardi 4,7%:n nopealle ja kissamaisen notkealle kyykkäykselle, josta jää muistoksi vain lievä päänsärky.

3 tykkäystä

Kissanaisen kuukautiset

4 tykkäystä

Hienoa! Paljon on jo tullut hienoja ehdotuksia, mutta yksikään niistä ei Masse-sedän mielestä kuvaa ihan kokonaan ja tyhjentävästi käänteisilmiötä Kuolleen Kissan Pompulle. Jatkakaa pohtimistä ja ehdotusta kehiin!

Peli on auki huomisiltaan eli su iltaan asti.

Masse-setä, FA, huolehtii myös sijoittajien viihtyvyydestä

1 tykkäys

Tämä taitaa olla pieni kompa sillä kissan lisäksi tähän liittyy myös koira. Tilanne on se kun Karvinen potkaisee Oskun alas pöydältä ja aina Osku vaan kiipeää takaisin vaikka kukaan ei tiedä miksi. Kyseessä on pörssimaailman vähemmän tunnettu KKK ilmiö (Kavalan Kissan Kumautus)

7 tykkäystä

EKP, eli Elävän Kissan Pudotus.

3 tykkäystä

Väyrysen kollin sukellus

1 tykkäys

Kissan dippi avantoon

1 tykkäys

Etenen itsekin kkk-linjalla: kissakiropraktikon kiskaisu.

Kissanpennun kompastus

No niin rakkaat seurakuntalaiset. Aika katsastaa ehdotussaldo. Aivan upeita ehdotuksia KKP:n eli Kuolleen Kissan Pompun käänteisilmiölle tuli, mutta Masse-sedän mielestä mikään niistä ei aivan täysin kuvannut ao. ilmiötä eli sitä, että ensin kurssi sentimenttipohjalta äkisti putoaa, saavuttaa pohjan ja tulee sitten lujaa takaisin.

Masse-sedän ajatuksenjuoksua tässä kiperässä pulmassa seurasi hienosti tuore seurakuntaan pyrkijä eli Alwar hauskalla ehdotuksella EKP eli Elävän Kissan Pudotus. Alwar on kisan ykkönen! Mutta ihan kymppiä hänkään ei saa, koska se kisun ylöstulo jää vähän epäselväksi. Masse-sedän oma ehdotus on EKKP eli Elävän Kissan Kuoppaan Pudotus. Eli kun elävän (jäntevän) kissan joku pudottaa kuoppaan, niin sieltähän se rekylöi ylös ja lujaa kunhan vain pohjakosketuksen tassuilleen saa :slight_smile:

Nyt meillä on siis Nallenkin hyväksymä ja laajasti käytetty KKP ja sen käänteisilmiönä tämä uusi EKKP!! Nähtäväksi jää, jääkö EKKP sijoittajapiireissä eloon ja yleiseen käyttöön. Tämä olisi Masse-sedälle unelmien täyttymys, mutta kaikkeahan ei elämässä saa - ei edes massen avulla.

Masse-setä, FA, long live EKKP :heartbeat::heartbeat::heartbeat:

3 tykkäystä