McPhy - vetyosaamista Ranskasta

Sijainti Saksaan ja Ranskasta McPhy mukaan niin siinä on molemmille maille jotain.

Lisäksi kun McPhyltä löytyy tämä suht tuore tiedote.

“today announces that the Apex Energy’s zero-carbon hydrogen production plant located in Laage, Germany, and equipped with McPhy’s electrolyzers has been inaugurated on June the 12th.”

Toki Saksassa on paljon muitakin projekteja

Tässä vielä toisesta lähteestä lainauksen kera

https://www.euractiv.com/section/energy/news/franco-german-team-up-aims-to-drive-hydrogen-production-forward/

“As France wants to make sure it does not become dependent on foreign companies for hydrogen, it intends to produce the required technology entirely in France.”

Ranska myös väläytellyt ydinvoima+vety komboa
“” f we want clean hydrogen, green hydrogen, we’ll need lots of electricity — and where will we produce it? In North Africa, the Middle East, then repatriate that hydrogen back to France? The carbon footprint won’t be very good," he told BFMTV soon after the German announcement. “Or should we instead fight to make our own green hydrogen in France, using our nuclear plants? I think that’s a better option.”

“Majority state-owned utility EDF, which owns and operates the national nuclear fleet, began working on an internal nuclear-powered hydrogen program in late 2017 and in 2018 acquired a more than 20 percent stake in French electrolyzer startup McPhy.”

Tässä muuten loistava sivu Ranskan vetyprojekteihin
https://www.vighy-afhypac.org/

4 tykkäystä

En päässyt lukemaan, mutta projektia Le Mansissa eli Mcphyn vahvinta aluetta.

2 tykkäystä

Energiaketjussa on ollut keskustelua silloin tällöin tuosta Saksan Westkuste 100 projektissa.

Projektisivut ovat täällä: Westküste100
“First real-world laboratory of the energy transition”

Tuo on aivan järjettömän kokoinen projekti. Olen aina kuvitellut kun partnereissa on Thyssenkrupp ja EDF niin Thyssen rakentaa sitten itse lyysivehkeensä sinne.

Pläräilin ranskalaisia uutisia ja silmiin sattui muutama mielenkiintoinen juttu. EDF:n täysin omistama tytäryhtiö Hynamics (kotisivut tässä Hynamics | Hynamics). Kotisivuilta kuvakaappaus ja lainaus


“Hynamics offers a turnkey solution for the generation and distribution of hydrogen by electrolysis: it invests, manages and ensures the maintenance of facilities.”
Hynamics on saanut tuonne Westkuste 100 projektiin diilin, linkki diiliin tässä: Hynamics, filiale d'EDF pour l'hydrogène, remporte son premier contrat en Allemagne On maksumuurin takana ja ranskaksi, mutta kääntäjällä näkyvän osan englanniksi saa tarvittavan tiedon.

Tähän ynnätään Ranskalaisten ja Saksalaisten yhteistyö vedyn osalta, josta viime viikkoina on ollut juttua. Tähän vielä sitten Hynamicsin diiliä ja heidän kotisivujen informaatio osaamisesta. En mene varmaan hirveästi arvaukseni kanssa metsään jos WestKuste 100 projektin elektrolyysilaitteiston valmistaja on McPhy.

Niin ja se projektin koko ? Westkusten projektisviuilta uutisosiosta 2. tuoreinta uutista

Tuoreimmasta lainaus (linkki uutiseen: https://www.westkueste100.de/en/prime-ministers-visit-raffinerie-heide/)

"During a tour of the Raffinerie Heide site, Mr. Günther and Mr. Laschet were shown the future location of the electrolysis plant, which will have a capacity of 30 megawatts. "

No kurkataampa tuo toisiksi tuorein uutinen. (https://www.westkueste100.de/en/green-light-for-green-hydrogen-westkuste100-receives-funding-approval-from-the-federal-ministry-of-economic-affairs/)

“An electrolysis plant with a capacity of 700 MW – this is our vision and the next milestone in implementing the development targets laid down in the national hydrogen strategy by 2030,” says Jürgen Wollschläger, managing director of Raffinerie Heide and coordinator of the WESTKÜSTE100 project. “Starting from today, the WESTKÜSTE100 partners will be working together to create this green future and build an ecologically and economically sustainable business model. We see the energy transition as a cross-sectoral endeavour. With industry, science and politicians all pulling together, our 700 MW vision will become reality.””

Voi hyvää päivää tuota kokoluokkaa jota kaavailtu!

@InvestA Eiköhän ne McPhyn hommia ole kun vahvasti tuolla Le Manssissa touhuavat. Itsekkään en pääse juttua lukemaan.

7 tykkäystä

Hyvä nosto. Voisiko tuo tai aikaisemmin linkkaamani uutinen Le Mans-projektista olla jokin niistä isoista, joihin Mcphyn toimitusjohtaja viittasi aikaisemmin ja joista voisi tulla Mcphylle urakkaa?

2 tykkäystä

https://twitter.com/EDFofficiel/status/1309053446457262080?s=19

McPhy myös tässä

2 tykkäystä

Melkoisen hiljasta ollut McPhy:llä toistaiseksi.

1 tykkäys

Just kattelin samaa, että tämä neljännes on ollut aika hiljaista uusien tiedotteiden muodossa. Toivon ja uskon, että siellä kuitenkin suoritetaan olemassaolevaa tilauskantaa.

Yhtiöltä suunnattua antia ja uusia strategisia yhteiskumppaneita omistajiksi. Pitää nuo uudet omistajat yrittää ehtiä selvitellä jossain vaiheessa. Hinta varmaan selviää tänään, mutta diluutio taisi olla itse lehdistötiedotteen mukaan voimakasta, jotain 30 prosentin luokkaa. Dippiälisäysmahdollisuutta odotellessa :yum:

5 tykkäystä

Dilutaatio 27,3%. No, mutta lähtökohtaisesti kassan ja pääoman saaminen kasvuyhtiöön on positiivinen asia. Kaksi ankkurisijoittajaa ovat alan toimijoita: Chart ja Technipfmc.

2 tykkäystä

Saa nähdä, riittäisikö tuo rahamäärä jo siihen asti, että kääntyy voitolliseksi, eikä anteja enää tarvittaisi. Ainakin lehdistötiedotteen mukaan annista saatavat rahat käytetään seuraavan 48 kuukauden toiminnan tarpeisiin eli 4 vuoden ajaksi.

1 tykkäys

Toivotaan. Mielenkiintoista on, minkälaista guidancea (jos minkäänlaista) tulevat antamaan tulevaisuudesta.

Noi strategiset ankkurisijoittajat on myös aika mielenkiintoisia. Chart (NasdaqGS: GTLS) on erinäköisten kaasujen (mm. vety ja LNG) kanssa tekemisissä paljonkin. Liikevaihtoa 2020 odotetaan 1,3-1,4 mrd$ ja voittoakin 3-3,5$ EPS (osakkeen hinta eilen 75$). Olis ollut aika hyvä koronadippiosake.

Technip (NYSE FTI) taas on toisenlainen tarina: hemmetin paljon isompi firma, jonka bisnes on nojannut paljon vedenalaiseen energiatoimintaan (mm. öljy) ja jonka osake on käyttäytynyt hyvin paljon öljy-yhtiöiden, esim. Shell -tyyliin. Technip:illä oli Q2 liikevaihto yli 3 mrd USD ja net liquidity 6.8 mrd USD. Q2 voitollinen mutta Q1 isosti tappiollinen (n. 3 mrd), johtuen mm. arvonalentamisista goodwillissä. Nyttemmin paljon aktiviteettia suunnattu näihin uusiutuviin. Mielenkiintoinen Q2 infogrammi, katotaan saanko sen tähän copy/pastettua. On ehkä mielenkiintoinen sijoituskohdekin. Tunteeko kukaan ennestään?

Edit: vielä yksi mielenkiintoinen kohta oli se, että sekä Chartin että Technipin kanssa kirjoitetaan Memorandum of Understanding kaupallisesta yhteistyöstä (siis ei mitään kiveenhakattua), josta voisi näiden toimijoiden kokoluokassa irrota McPhy:lle ihan hyvänkokoista bisnestä. Eli pääoman lisäksi myös muuta etua mahdollisesti tulossa. Otan tämän varsin positiivisena juttuna.

6 tykkäystä

Hyviä tietoja nostit, kiitos siitä. Tosiaan selvästi positiiviseen kääntyy, kun yhtiö pääsee pelaamaan isompiensa kanssa. Ja näen tosiaan jo nyt, että tuo MoU on enemmän kuin pelkkä periaatepäätös, kun kerran sijoittavat yhtiöt ovat jo rahaakin Mcphyhyn laittamassa.

5 tykkäystä

Ja päivitys:

The Offering was oversubscribed several times which enables the Company to upsize the amount of the Offering from an envisaged € 150 m to € 180 m. The subscription price of the new shares was set at € 23.50 per share, representing a discount of 8.56% based on the last closing price.

5 tykkäystä

On hyvä pitää mielessä että McPhyn kokoluokka liiketoiminnallisesti on luokkaa mikkihiiri, H1 liikeviahto oli hieman reilu 5 miljoonaa.

Jos halutaan isoihin projekteihin (+100MW) ja isomman kapan asemiin (+2ton/päivä) niin varmasti tarvitsevat tukea muilta toimijoilta, itsenäisti he eivät tuohon pääse, muskelit ei vaan kerta kaikkiaan riitä.

Mitä tämä kertoo? Suunnitelmissa ja keskusteluissa on varmasti isompia projekteja, johon tämä toimenpide tähtää. Tässä luodaan perustaa koko touhulle.

Diluutio on reipas, ja mielestäni jatkossakin on tiedossa anteja. Olen myös erittäin skeptinen, että McPhy olisi voitollinen 4 vuoden päästäkään. Mielestäni nyt pitää kaikki aika ja tarmo keskittää kasvuun, erilaisiin yhteistyöprojekteihin ja ison teollisen mittakaavan ylösajoon.

10 tykkäystä

Ihan totta. Ja McPhyn markkina-arvokin on vielä vetyosakkeeksi pieni (ennen antia n. 500 MEUR). Tätä pitää aina tietysti arvioida kriittisesti, mutta prospectit on kovat ja nyt on ehkä paukkuja tosiaan lähteä tekemään juttuja. Uskon, että tuo strategisten toimijoiden mukaantulo omistajiksi voi olla todella merkittävä lisäys.

Vuoden 2019 out-of-pocket kustannukset olivat yhteensä n. 19 MEUR, joten sitäkin kautta voi peilata tuota nyt nostettua noin 180 MEUR:in kassaa. Varmaa on, että kustannuspuolella panostukset tulevat nousemaan merkittävästi.

3 tykkäystä

Kääntäjällä

“France and Germany are determined to take the next steps with a view to an official launch event for a PIIEC [important project of common European interest] on hydrogen before the end of 2020.”

Tuli vastaan LI:ssä tämän herran jakamana.

kuva

Edit: samaa asiaa

French President Macron Wants To Advance Hydrogen Alliance With Berlin - FuelCellsWorks

3 tykkäystä

Tässä Technipin vetyvisiota vielä

3 tykkäystä

“Following the example of the huge factories manufacturing cells for batteries which are growing like mushrooms in Asia but also in Europe, Bruno Le Maire therefore calls for a French “gigafactory” for the production of hydrogen. “Giga” is in fact 1000 times larger than “mega”. In the French “strategy”, the government has set a target of 6.5 GW (gigawatts) of electrolysers installed in 2030.”

Eipä tässä hirveästi tarvitse spekuloida onko McpPhy tuossa mukana vaan ehkä enemmänkin, että millä osuudella. Kyllähän nuo viimeaikojen pääoman keräilyt tähän vahvasti viittaavat.

10 tykkäystä

Hyvä laittaa tännekkin

2 tykkäystä