Medistim ASA - terveysteknologiaa leikkaussaliin

Avataan ketju ja keskustelu mielenkiintoisesta terveysteknologiayrityksestä Oslon pörssissä. Onko foorumilla medistim sijoittajia?

Medistim ASA on Norjalainen pörssiyhtiö, joka kehittää, valmistaa ja jakelee lääkinnällisiä laitteita pääasiassa sydän- ja verisuonikirurgian tarpeisiin.

Medistimin omat tuotteet katsotaan hoidon standardiksi useimmissa Euroopan maissa ja Japanissa, kun taas markkinoilletulo on vasta käynnissä ja kasvussa Yhdysvalloissa, Aasiassa ja Lähi-idässä. Medistim on markkinajohtaja leikkauksen sisäisessä transit time flow -mittauksessa (TTFM) ja ultraäänikuvauksessa. Näiden järjestelmien avulla lääketieteen ammattilaiset voivat vähentää leikkauksen aikaisten komplikaatioiden riskiä sydän-, verisuoni- ja siirtoleikkausten aikana. Ne tarjoavat kliinisesti merkityksellistä tietoa, joka antaa kirurgille mahdollisuuden tehdä parempia päätöksiä leikkaussalissa. Yrityksen laitteita kehitetään tiiviissä yhteistyössä kirurgien kanssa.

Pieni yhtiö on vahvalla kasvu-uralla. 2021 lukuina:

  • Liikevaihto 427MNOK Kasvua 17,7% (vaaluuttaoikaistu 24,6%)
  • Liikevoitto 90,9MNOK EBIT Kasvua 21,8%
    Omien tuotteiden myynnin kasvu 26%, josta kuvausportfolion tuotteiden myynti kasvoi 29% ja verisuoniportfolion 21%.

Osakkeen arvostus 4.4.2022 kurssiin 285NOK PE: 57 toteutuneella 2021 tuloksella

Tilaa yhtiöllä on kasvaa maailmanlaajuisesti. Yhtiön tuotteet ovat standardeja ja markkinajohtajia useissa Euroopan maissa, mutta esimerkiksi Yhdysvalloissa ja kehittyvillä markkinoilla on reilusti tilaa kasvaa. Esimerkiksi Intiassa yhtiön hallussa on arviolta vain 1% markkinaosuus. Yhdysvalloissa markkinaosuus on n. 28% ja myynti kasvoi USD-määräisenä 28% vuonna 2021.

Lähde: www.medistim.com

Otteita 2021 vuosikertomuksesta:

Liikevaihto ja liikevoitto:
Sales
EBIT

Yhtiön tavoitteena on maksimoida omistaja-arvon luominen. Osinkoa maksetaan kun se sopii yksiin kasvustrategian ja taloudellisten tavoitteiden kanssa. Käytännössä osinko on kasvanut voimakkaasti:

Markkinaosuuksia:


Osakekurssi:

Omistajapohja:

16 tykkäystä

Mielenkiintoinen firma. Avasin seurantaposition maaliskuun alussa kun osake lasketteli muiden kasvuyritysten tapaan alas tuolta vuodenvaihteen yli 400NOK huipuistaan.

Vakuuttavaa kasvua ja tekemistä. Koronapandemian päättyminen taas vauhdittanee kasvua, kun kasaantunutta leikkausvelkaa puretaan.

2 tykkäystä

Tästäkin yhtiöstä heräsi pari kysymystä:

Miten kilpailukykyisiä kilpailijoita ja tuotteita yhtiöllä on?

Onko yhtiön kilpailukyky kuinka monen tuotteen varassa?

Mistä 5,5% myynnin lasku Euroopassa johtuu?

Jos kasvetaan kovaa, miksi yhtiö jakaa näin paljon osinkoa kassastaan (about 70MNOK verran), vai tarvitseeko se ylipäätään rahaa investointeihin? Eikö sitä voisi käyttää tuotekehitykseen tai epäorgaaniseen kasvuun?

Jos Q3 tasoisesti koko vuoden menisi, saadaan
ROE 29% ROI 31% ROIC 27% ja nykykurssilla P/E 41 ja EV/EBIT about 39. Kasvua melko hyvin muualla kuin Euroopassa.

2 tykkäystä

Q4 ja 2022 tulos ulkona

https://medistim.com/investor-relations/company-disclosures/

"Another record quarter ending at MNOK 141.8 in sales (MNOK 112.7). Full year revenue at MNOK 491.9 (MNOK 427.3) is also a new record, up 15.1 %.

Sales growth is driven by all major geographical regions. Currency neutral sales increase by 21.6 % for the quarter and 11.9 % for the year.

Currency neutral sales of own products increase 24.6 % for the quarter and 14.0 % for the year.

The Vascular business segment grows at 8.8 % for the quarter and 27.3 % for the year.

The Imaging products grows at 33.5 % for the quarter and 44.0 % for the year.

Operating profit (EBIT) for the quarter ended at MNOK 36.5 (MNOK 19.5), with an EBIT margin of 25.7 % (17.3 %). For the year, EBIT ended at MNOK 141.3 (MNOK 116.3), with an EBIT margin of 28.7 % (27.6 %).

The board suggests a dividend of NOK 4.5 (NOK 3.75) per share to the General meeting, a total dividend payout of MNOK 82.1."

2 tykkäystä