Osakesijoittaminen

Meidän pienet söpöt pankit - joukkoistettu vertailu

Juurikki tietää kyllä, mitä sinä haluaisit. Juurikin sitä, että saataisiin joku vertaileva ymmärrys Suomen pikkupankkien välille.

Miten niitä voi verrata, jos ei ole edes ihan normi tunnuslukuja yhteen koottuna. Vielä vähemmän me tiedetään enemmän merkityksellisiä asioita, kuten mikä on minkin pankin isoin vahvuus, varainhoidon osuus tuloksesta, muut tulonlähteet, velanannon kohteet, taseen koronakestävyys, omistusrakenne jne. kivaa.

Tierit ja muut pankkisektorin tunnusluvut ovat outoja, joten jonkun pitäisi hanskata myös nämä, ettei ainakaan Juurikki pääse mestaroimaan asiassa, josta ei mitään älyä.

Siis. Jos löytyy vähintään kolme tai viisi naista tai miestä (nimimerkitkin käy), jotka osaavat lukea tuloslaskelmaa ja tasetta, voitaisiin joukkoistaa tämä vertailu.

Ensiksi pitäisi tarkentaa projektisuunnitelmaa, jonka ensimmäinen luonnos on näin yksinkertainen:

  1. ilmoittaudutaan mukaan edes periaatteessa, ilman velvoitetta
  2. keskustellaan, mitä kannattaa mitata
  3. kootaan faktat
  4. tehdään taulukko
  5. vedetään johtopäätökset
  6. nauretaan
  7. jätetään muu markkinoiden huoleksi

Suomessa pikkupankkeja (rahoituslaitoksia) on noin tusinan verran. Juurikki on vasta täikammannut Oolannin pankin, mutta muiden yksityiskohtaiseen tarkasteluun ei Juurikilla ole aikaa. Siksi joukkoistus. Eikun siksi, ihan siksi, että sinun on aika loistaa.

Joo, ei haeta ESR-rahoitusta talkootyöhön, ei. Mutta pienpankkien vieraaksi mielellään mennään kyselemään tarkempia yksityiskohtia.

3 tykkäystä