Mercell Holdings A/S - Kilpailutusten konsolidoija

Vaikea muodostaa oikein mitään näkemystä, kun uutisvirta on olematonta. Omat omistukset on tähdätty useamman vuoden päähän, joten tällä kvartaalilla ei sijoituscasen kannalta ole itselle suurta merkitystä. Odotukset menee aiemman sijoittajamateriaalin pohjalta.

Q2:ssa tuskin tulee mitään olennaista informaatiota laajentumisesta, korkeintaan sanamuotojen tarkistuksia. Ehkä jotain viitteitä uusista yritysostoista.

Myös US-markkinan eteneminen on mielenkiintoinen, vaikkakin nähdäkseni enemmän kasvuoptio tässä vaiheessa.

Cloudian osto tulee mukaan lukuihin, jotka hyppää paria kertaloikkaa ylemmäs. Markkinoille yritysostojen muutokset tuntuu usein tulevan yllätyksenä, vaikka ollut jo tiedossa pari kuukautta.

25.8. on Q2
https://investor.mercell.com/financial-calendar/event-details/2021/Half-yearly-Report/default.aspx

2 tykkäystä

Q2/H1 raportit julkaistu

Kovaa kasvua niin liikevaihdossa, jatkuvassa laskutuksessa (ARR) kuten myös kuluissa.

presentaatio

ja tarkemmat luvut ja raportti

Edit:
materiaalista ja esityksestä poimittua, ei ole tulossa merkittäviä ostoja H2:n aikana. Kannattavuus paremmaksi. Hyviin ostopaikkoihin on varattu kuitenkin valmiit rahoitukset

image

5 tykkäystä

Laitetaan nyt vielä Finansavisenin juttu jakoon, ei mitään kovin uutta ja ihmeellistä. Google Translate auttaa, jos ei norski taivu :wink:

Tämä on kyllä nopealla vilkaisulla aika mielenkiintoinen yhtiö. Otin seurantaposition itsekin ja pitää jatkaa tutustumista. Onhan tuo vähän epäilyttävää miten tullaan onnistumaan jatkuvassa yritysostojen integroinnissa, toisaalta norjassa ja ruotsissa on jo saavutettu tuo 40% ebitda taso.

Cloudiaa olen itsekin käyttänyt. Ei sinänsä tietoa mitä vastaavia palveluita on ja miten kallis tuo on, mutta ihan ajanut asiansa kilpailutuksissa.

Aika mörnijältä vaikuttaa kurssikehityksen perusteella. Onkohan tuo 400MNOK anti 8.65NOK suututtanut sijoittajat? mutta nyt saa sen alle :woozy_face: :rofl:

1 tykkäys

Todellakin, regulaatio pakottaa alalle kasvua. Mutta ei myöskään mikään hypehypelappu missään nimessä, vaan potentiaalisesti vakaata kasvua pitkällä ajalla. 5 vuoden sisään kasvu täyteen strategian mukaan ja sen jälkeen vakaa ja tylsä osinkolappu - nykyhinnalla potentiaalisesti osinko% silloin todella messevä.

Cloudia ei taida laskuttaa molempia osapuolia vielä, mikäli oikein ymmärsin. Sopparit on voimassa 2026 asti nykyisellä kilpailutuksella, jonka jälkeen Suomessakin avataan peli uusiksi. Siihen asti käytännön monopoli. Cloudia on myös tehnyt hyvää tulosta.

Annit on kaiketi olleet suunnattuja yritysostoja varten sekä aiempien lainojen poismaksuun.
H2/2021 on tarkoitus keskittyä nykyisten yritysostojen integraatioon sekä kannattavuuden parantamiseen. Uusia ostoja ei ole odotettavissa, ainakaan aktiivisesti hankittuna, vaan siirtynee 2022 puolelle. Tämä siis Q2 investor callin ja materiaalien perusteella tulkittuna.

1 tykkäys

Ensi viikolla Q3 raporttia 24.11.

Uusia yritysostoja ei ole tullut ja fokus H1 yhteydessä mainittuna pitäisi olla enemmän kannattavuuden parantamiseen sekä palvelujen integroimiseen. Näiden osalta kustannuksia siis huomattavasti vähemmän odotettavissa kokonaisuutena, vaikka tuotekehitykseen lienee jonkin verran enemmän panostuksia.

EPS pitäisi olla selkeästi plussalla riippuen integroinnin kuluista.
Merkittävää ARR nousua tuskin on odotettavissa suhteessa H1 raporttiin, vaikkakin kannattavuuteen lisäksi myyntiin oli enemmän painotusta.

Tavoitehinnat on 140% yli nykyisen kurssin, joka näyttäisi löytäneen jonkinlaisen pohjan 5NOK pinnasta.
image

Täydensin positiota tänään vajaa 50% lisäyksellä. Pitkässä salkussa edelleen tukevasti norjalaiseen malliin turskalla :fish:

3 tykkäystä

Tämä on kyllä jännittävä osari. Ottanut jo sen verran takapakkia, että myös itselläni hyvin turskalla. Otin ennakkoon kopin 5,8 tasolta…alkanut jo epäilyt heräilemään, että sieltä on vieläkin tappiota tulossa (toivottavasti ei ainakaan älyttömästi). Mutta nyt kun ei aikaisemmin myynyt, niin nyt se on vaan oltava kyydissä ei tältä tasolta mitään järkeä myydä enää pois.

1 tykkäys

Tuolta jos vertaa vaikka Q1:stä, niin pienemmillä M&A aktiviteeteillä viivan alla on jo huomattavasti terveemmän näköinen lukema. Siellä toki valuutoista taisi tulla iso hyöty.

Poistojen ja arvonalenemien arviointi on aika haastavaa. Niiden ajoitukset ja määrät heittelevät todella paljon aiemmissa raporteissa. Mutta hiha-arvioilla aiempiin kvartaaleihin suhteuttamalla EPS näyttäisi olevan 0 pinnassa, minkä uskoisin kelpaavan markkinallekin, kunhan ARR näyttää myös edes jonkinlaista kasvua. Se kuitenkin kasvaa lähinnä uusien yritysostojen kautta.

Tästä kyllä samaa mieltä, kun uutisvirta ollut olematonta ja odotuksia sen kautta juuri ole.

Nordic alkaa olla kutakuinkin monopolitilanteessa, joten asema on vahva. Siihen suhteutettuna alkaa olla valuaation osaltakin jo edullisemman puolella kasvavana SaaS -yhtiönä
image

FCF kuitenkin raksuttaa koko ajan, joten ainoastaan mahdollisten isompien ostojen ostalta pitää nähdäkseni printata lisää lappuja tai järjestää anteja.

1 tykkäys

https://newsweb.oslobors.no/message/547658

@kettunen löytyykö sinulta kommenttia tulokseen ja omiin odotuksiisi ennen pörssin avautumista? Saa myös muut kommentoida :slightly_smiling_face: Päällisin puolin vaikuttavat hyviltä. Haluaisin kuitenkin kuulla yhtiötä tarkemmin seuranneen kommentit:

ARR of NOK 792m per September, +134% year-on-year with organic growth of
+21%
· Q3 revenue of NOK 189m, up +142% year-on-year
· Adjusted EBITDA of NOK 49.3m, with 26% margin
· Reported EBITDA of NOK 12.0m including NOK 37.3m in special cost items
· Development CAPEX of NOK ~165m in 2021, set to decline to NOK ~130m in 2022

1 tykkäys

Aika neutraalin oloinen tulos mielestäni. Tulosta ilmeisesti vieläkin painaa nuo M&A kulut. Ei tämä nyt silti vaikuta erityisen kalliilta, jos uskoo noihin 40% ebitda ennusteisiin. Rahaakin hyvin palanut, joten toivoisin ettei heti tulisi lisää hankintoja ja anteja. Q4 ja Q1 pitäisi jo numeroiden parantua, saa nähdä käykö näin.

EPS jäi pakkaselle 0,11NOK, joka itselle oli hienoinen pettymys. Fokus oli kannattavuuteen, joten odottelin lähemmäs breakeven -tasoa. Joskin kertaerien ja poistojen ajoitukset vaikuttaa kvartaaleittain paljon.

Kasvu ihan ok ja odotetulla tasolla. Hieman alle 800MNOK ARR odottelin, mihin päädyttiinkin.

Isojen rahastojen ja/tai instikoiden myynnit painaa kurssia ja voi tehdä niin vielä jonkin aikaa. Ostajia ei taida olla jonoksi asti. Niiden loputtua suunta muuttunee, kun vaan kasvutarina on ennallaan. Norskien välittäjäseurantaa ei taida oikein olla saatavilla :thinking:

Linkit raportteihin

Q3 raportti

Q3 Esitys:

Pitää tutkia vielä tarkemmin ajan kanssa, työt häiritsee harrastuksia :sweat_smile:

1 tykkäys

Kiitos pika-analyysista. Tosiaan viestini jälkeen katselin lisää ja lukasin tämän viestiketjun pari edellistä viestiä ja huomasin tuon Epsin jäämisen tappiolliseksi, minkä odotit kääntyneen jo plussalle. Katselin tuossa myös, että hankinnat poisotettuna asiakaspoistuma (churn) olisi sekä q3 (-16) että YTD (-55) isompi kuin asiakkaiden uushankinta (vastaavat 14 ja 46). Pitäisiköhän tuosta olla huolissaan? Kasvua siis lähinnä lisämyyntien kautta (upselling)…

2 tykkäystä

On tuo ihan oleellista tuotakin miettiä. Ei tässä ainakaan vielä voi suuremmin todeta orgaanisen kasvun olevan mitenkään erityisen kovaa, kun asiakkaita myös poistuu. Itse tosin odotankin yhtiöltä maltillista kasvua ja perus bisneksen tuottavan voittoa hyvällä marginaalilla.

Vähän vielä kysymysmerkki miten integraatiot tulevat onnistumaan. Käsittääkseni tuossa oli tarkoitus, jossain vaiheessa tulla yhteinen platformi palveluille.

Yhtiön ohjeistus:
As described on the Capital Markets Update in May,
Mercell sees potential for 15%-20% average annual growth
in ARR from 2020 to 2025, although growth trajectory will
vary between quarters and years depending on product
launches and market introductions. The company expects
increased scale and improved efficiency from the ongoing
platform integration program to gradually strengthen the
EBITDA-margin towards the target level of 40%+

2 tykkäystä

Pitää laittaa seurantaan. Churn on kuitenkin maltillinen, mutta vaatii vastaavasti toisesta päästä putkea lisää myyntiä.

Upsell ainakin kommenttien perusteella olisi potentiaalinen eriotyisesti Supplier side -puolelta, joka ainakin tähän mennesä on puuttunut kokonaan mm. Cloudian osalta. Myös muita lisäpalveluita on kehitteillä, joilla tähän on tulossa lisäkehitystä. Asiakaskunta huomioiden kovin merkittäviä määriä uusia asiakkaita ei välttämättä ole edes odotettavissa, tarjoajien puolelle ehkä enemmänkin. Ja sitten yksityinen sektori tietysti myös ostajien puolelle on mahdollinen, mutta nykyinen asiakaskunta ostopuolella on enemmän julkiset palvelut.

Juurikin näin ja yritysostoissa sekä integraatioissa on aina riskit olemassa koko toteutuksen onnistumisen että kulujen kasvun osalta.

The many acquisitions also means that Mercell currently operates and maintains a wide range of different platforms for both buyers and suppliers in both the pre-award and post-award markets. As described in earlier reports, the company is currently investing heavily into product development to move towards a common platform suite with new products and solutions for both buyers and suppliers

2022 on tulossa siirtoa uudelle yhteiselle alustalla, jonka jälkeen ylläpitokuluissa pitäisi saada synergioista tulevaa säästöä

As we gradually upgrade our customers to these solutions and sunset our old platforms over the coming years, we expect to save additional costs such as server costs on the multiple platforms we operate today. As we transition towards a common platform, we will deliver improved solutions to our customers and do it in a more cost-efficient manner. The upgrade of the first customers has started and the solutions will be rolled-out in volume throughout 2022.

image

Uniikkien asiakkaiden määrä laskee Q4:n aikana, kun eri asiakastilejä yhdistetään. Laskutusmäärään ei pitäisi olla merkittävää vaikutusta

The ongoing consolidation of customer accounts will have very limited effect on the underlying value of the contracts, although the change to unique customer IDs is expected to lead to a decline in the number of registered customers of approximately 2,000 in the fourth quarter.

M&A ja muita poistoja, arvonalennuksia on merkittävästi. Loogista stratega huomioiden, mutta näyttää ikävältä alariveillä. Kassavirta kuitenkin selkeästi positiivinen, mikä on olennaista.

image

Pientä jarrua vedetään yritysostoissa, että ei osteta liian kovalla valuaatiolla :+1:

image

1 tykkäys

Konffapuhelun Q&A:sta poimittuna:
Cloudian supplier side on tarkoitus julkaista Q4:n loppuun mennessä. ARR lisäystä olisi siis tulossa jo Q1:n aikana
2025 mennessä Cloudian ARR pitäisi olla tuplat nykyiseen, supplier side merkittävässä osassa tältä osin.

Olisi kyllä toivottavaa, että jotain IR ja PR -tyylistä tulisi ulos myös Q-raporttien lisäksi. Nykyisellään mennään niin tutkan alla, että edistyminen menee arpomiseksi. Hyvää on sentään kvartteriraportit, jotka taitaa nykyisellään olla pakollisia listan vaihdon myötä.

Markkinakaan ei nyt täysin tyrmännyt, mikä on positiivista moniin aiempiin Q3-raportteihin nähden :sweat_smile:

1 tykkäys

Naapuripalstalta lainattuna Pareton kommentit

Mercell - Capex to decline going forward

Mercell reports Q3’21 ARR of NOK 792m, up 134% y/y and roughly in-line with our expectations of NOK 795m. This converts to an organic growth rate of 21% y/y, reflecting both new sales & up-sales, but including NOK 4m in negative FX movement. Reported revenues amounted to NOK 189m for the quarter (7% below PAS expectations), while adj. EBITDA ended at NOK 49m, 15% below our exp. and equal to a margin of 26%. The company reiterates its long-term target to ‘more than double ARR in existing markets organically from the end of 2020 to 2025, translating to an annual growth rate of 15-20%. In addition, Mercell states that ongoing capex cycle related to the new platform is set to decline from next year on. The company expects capitalized software costs of NOK ~165m for FY’21e and NOK ~130m for FY’22e (30% below our estimate), before stabilizing at lower levels beyond ‘22e. We expect to lower our ARR and EBITDA adj. estimate in 2021 with ~1-7%, but also lower ’22-23e capex spend with ~30%. BUY reiterated

Pareto Securities beholder TP 14.0

1 tykkäys

Disclaimer: Täysin huhutasolla, yksi lähde, johon en pääse itse enempää käsiksi.

Heitetään nyt kuitenkin ilmoille, sillä valuaatio on sillä tasolla, että ei ole mitenkään pois suljettua.
Mercell siis on mahdollinen ostokohde jopa lähiaikoina.

UNCOOKED ALERT: Mercell Holding AS said to …

Monday, 24 January 2022, 3:16 pm
Mercell Holding AS, the Norway-listed software business, is at the centre of takeover talk.

People following the situation have heard Mercell Holding AS - which provides software that allows suppliers to find public sector tenders and contracts - has drawn interest from a mystery suitor interested in acquiring the business.

One person following the situation suggested the bidder for Mercell Holding AS could be a private equity firm looking to carry out a leveraged buy-out.

However, the identity of the suitor interested in Mercell Holding AS remains unclear, said people following the situation.

Nordnetistä lainattuna: P/S 2,83 P/B 1,03 :man_shrugging:
image

Positiivinen kassavirta, reipas kasvutahti, Pohjoismaissa lähes monopoli…

2 tykkäystä

Mitä odotuksia Q4 osalta?
Keskustelua yhtiöstä löytyy valitettavan huonosti, varsinkin nyt kun avanzan forumi on täysin alhaalla. Ymmärsin että tarkoituksena keskittyä edelleen kannattavuuden parantamiseen.

Oma osallistuminen tuli tähän lynchmäisesti käyttäjäkokemuksen kautta. Näppärä palvelu, joka yhdistää datan yhteen paikkaan. Mitä työntekijöiltä olen koettanut udella, niin töitä ja tekemistä riittää.

Mercell on kyllä haastava seurattava, kun uutisvirta on niin vähäinen.

Nopealla vilkaisulla omat odotukset menisi 690-710M NOK revenue, lv-kasvun pitäisi vähän tasaantua loppuvuotta kohden, jos katsoo ARR-lukua. Q3:lla oli kasassa jo 500MNOK. Loppuvuoteen voi tosin olla, että budjettiostoja on tehty ja sitä kautta nousee suhteessa enemmän. Tästä olikin jo mainintaa, Q3-raportista poimittua
image

ARR odotuksissa vähän yli 800M NOK, eli pientä kasvua jatkuvassa laskutuksessa ilman uusia yritysostoja.

Kannattavuuden pitäisi taas olla parantunut sekä kehityskulujen ennusteet tulla alas. Näistäkin oli jo Q3:lla mainintaa, toteumaa odotellessa.

Valuaatiohan on tullut merkittävästi alas, joten tätä saa ostella nyt tasearvostuksella P/B 1 :man_shrugging:
Nousuvaraa pitäisi olla, varsinkin jos kannattavuudessa on saatu parempia merkkejä. Yritysostojen ja integraatioiden kulut painanee vielä EPS:n miinukselle. Kassavirta pitäisi kuitenkin pysyä plussalla

2 tykkäystä

MRCEL: Mercell reports growth and margin improvement in 2021

· Continued ARR growth to NOK 793 million, +44% year-on-year with organic growth

of 18%

· Revenue +83% to NOK 199 million in Q4 and +126% to NOK 706 million in 2021

· Reported EBITDA of NOK 59.7 million in Q4 and NOK 105.0 million for 2021

· Earn-out provisions reversed after downward revision of ARR in Cloudia

· Adjusted EBITDA of NOK 35.5 million in Q4 and NOK 172.9 million for 2021

· Current focus on enabling continued strong and profitable growth in the

existing businesses

· Expecting improved EBITDA-margins in 2022, and solid free cash flow from

2022 onwards

· On track for more than doubling ARR in existing markets in 2020-2025

Oslo, February 24, 2021: Mercell Holding ASA (Mercell) reports 44% growth in

Annual Recurring Revenue (ARR) to NOK 793 million at the end of 2021, combining

18% organic growth and acquisitions.

Revenue increased by 83% to NOK 199 million in the fourth quarter. Reported

EBITDA was NOK 59.7 million, including special items with a net positive effect

of NOK 24.3 million. Adjusted EBITDA was hence NOK 35.5 million, with an

adjusted EBITDA margin of 18%.

In the current market environment Mercell is putting the M&A strategy on hold

and will rather deploy its resources to enable continued strong and profitable

growth in the existing business.

-Our focus is on profitable organic growth in our five core markets in Norway,

Sweden, Denmark, Finland, and the Netherlands. We will be working to bring both

existing and new customers onto a new and common product platform and expect

this to both save costs and generate new revenue opportunities. We see the

potential to more than double ARR in our existing businesses from 2020 to 2025,

says CEO Terje Wibe in Mercell.

Revenue for the full year 2021 more than doubled to NOK 706 million, with

reported EBITDA of NOK 105.0 million. Adjusted EBITDA was NOK 172.9 million, and

the adjusted EBITDA-margin improved from 22% in 2020 to 24% in 2021.

  • We expect our existing businesses to generate continued revenue growth and

improving margins in 2022, and solid free cash flow from 2022 onwards, says CEO

Terje Wibe in Mercell.

Jutussa myös linkki raporttiin, jota ei voi jostain syystä suoraan linkata tänne:

4 tykkäystä