Meriaura Group (entinen Savosolar)

Salkunrakentaja on tehnyt jutun Savosolarista.

Viime syksynä Savosolar sitten päätti tehdä ison strategisen järjestelyn, jonka turvin se yrittää vauhdittaa liiketoimintansa kasvua.

Yhtiö allekirjoitti osakevaihtosopimuksen, jolla se osti VG-Shipping Oy:ltä merilogistiikkayhtiö Meriaura Oy:n ja biopolttoaineiden valmistaja ja markkinoija VG EcoFuel Oy:n liiketoiminnan.

Meriaura on turkulainen perheomisteinen merikuljetusyritys. Yhtiö kuljettaa esimerkiksi bio- ja kiertotalouden tuotteita, agribulkia, sekä vaativia erikoislasteja Pohjois-Euroopan alueella. VG-EcoFuel valmistaa kierrätettyjä biopolttoaineita teollisuuden sivutuotteina syntyvistä bio- ja kierrätysöljyistä.

2 tykkäystä

Tämä oli asiallinen kommentti.On niin paljon epäkuranttia kirjoitusta erinäisissä keskustelu palstoissa, tuntuu siltä että ei osata lukea/tulkita osavuosi/tilinpäätöksiä.Mikään ei tunnu riittävän.Nyt katsottiin liikaa uusiutuvan liiketoimintaa ja jätettiin Meriaura huomiotta.Meriaurahan teki ihan kelpo tuloksen vaikka olikin vain1kk mukana.Mitenköhän tämä reagoi kuin ensimmäinen osavuosikatsaus tulee.Mikä on sitten käypä arvo.

3 tykkäystä

Heh. “MiniWärtsilä”
Tämä on kyllä mielenkiintoinen muutos ja toivotaan menestystä

Inderes aloitti tänään seurannan Myy-suosituksella ja 0.06€ tavoitehinnalla:

9 tykkäystä

Ihemettelen et miten tässä raportin ennusteessa arvioidaan, että meriauran liikevoitto supistuu 2 miljoonaan euroon tänä vuonna, vaikka laskisi, että savosolar tekisi miinusta 2,5 miljoonaa ja meriauran tuloskunto pysyisi viime vuoden tasolla niin tekisi konserni silti 7,5 miljoonan tuloksen? onko tässä siis arvioitu että meriauran tulos tippuu 5 miljoonaan ja savosolar tekee 2,5 miljoonaa tappiota? Voisko joku viisaampi kertoa miten tää ennuste tämän vuoden tuloksesta on laskettu?

1 tykkäys

@Jeremias_Makkonen ja @Pauli_Lohi juttelivat Savosolarista. :slight_smile:

Aiheet:

00:00 Aloitus
00:14 Savosolar pähkinänkuoressa
01:30 Uusiutuva energia -yksikkö tarvitsee tuloskäänteen
05:33 Merilogistiikassa hyvä kannattavuus juuri nyt
09:00 Yhdistymisen tavoitteena kiihdyttää kasvua
11:13 Yhdistymisen myötä taseesta tuli vahvempi
12:18 Nykyinen arvostustaso on korkea

P.S. @TJT, nyt kuuntelemaan :cowboy_hat_face:

2 tykkäystä

Koko “fuusio” on varsin outolempitapaus…

Synergiaetuna lienee lähinnä tuleva pörssinoteeraus…?

Siellähän se lukee raportissa.

Ennuste 2023:
Merilogistiikka +7,1 (meriaura)
Uusiutuva energia -3,9 (savosolar)
Rahoituskulut -1,2
= 2,0

Savosolar teki vuonna 2022 -4,3 miljoonan tuloksen, niin tälle odotetaan lähtökohtaisesti aika kovaa parannusta…

Vaan -2,5 miljoonaa kuullostais kyl aika hyvältä :wink:

2 tykkäystä

Niinpäs, nyt olisi näin tämän seurannan aloittamisen reunalla yksityissijoittajien odotusarvojen muodostamisen(=selkiyttämisen) kannaltakin ns. “tuhannen taalan paikka” laittaa ns. “yrityshaastatteluvideota” kehiin jossain vaiheessa tämän vuoden saatossa …

  • “Yhdistyminen Meriauraan vuoden 2022 lopulla vahvisti Savosolarin tasetta ja auttanee kääntämään konsernin tuloksen voitolliseksi vuonna 2023. Nykyisen osakekurssin perusteleminen vaatisi kuitenkin selvää parantamista.”

Joku jo assosioikin jotta:

  • Ekana tietenkin seurannan aloitus, toiseksi tuore tilinpäätös ja kolmanneksi tämä optiomerkintä. Jossain määrin voisikin olettaa, että merkintöjen alkaessa tällainen haastisvideo tehdään…

TO10-optioiden viimeinen määrittelypäivä tänään(=perjantaina merkintähinta…?).

Tänään ei ehdi kaupankäynnissä enää tapahtua ihmeitä, joten määrittelyjakson keskihinnaksi (painotetut kauppahinnat 9 päivän ajalta) tullee 0,072 euroa. Merkintähinnan pitäisi olla siis 25 prosentin alennuksella 0,054 euroa. Huomenna tästä tosiaan tiedotetaan, ainakin aiempien optiokierrosten mallin mukaan.

Ruotsalaisten optioiden merkintähinta lienee 0,60 tai 0,61 kruunua sen mukaan, mihin virallinen vaihtokurssi huomenna asettuu.

2 tykkäystä

Juh, varmistus tuli:

  • Savosolar Oyj (“Savosolar” tai “Yhtiö”) toteutti merkintäoikeusannin 11.10.2021 – 27.10.2021 välisenä aikana, missä optio-oikeuksia annettiin vastikkeetta osakkeiden merkitsijöille (”Optio-ohjelma 3-2021”). Optio-oikeuksien sarjan TO10 (”Optio-oikeudet”) perusteella osakkeen merkintähinnaksi on määräytynyt 0,054 euroa tai 0,60 Ruotsin kruunua per osake…

…Optio-oikeuksilla merkittävissä olevien osakkeiden merkintäaika on 20.03.2023 – 31.03.2023…
(=Optio-oikeuksien ehdot löytyvät osoitteesta Optio-ohjelmat - Savosolar)

1 tykkäys

Varjotien Jarppa ainakin merkkasi omiaan:

Asema: Toimitusjohtaja
Ensimmäinen ilmoitus
Liiketoimen luonne: Merkintä
Instrumentti: Osake ISIN: FI4000425848
Volyymi: 15000
Yksikköhinta: 0.05400 Euro

…ei hirveästi pitäisi kurssia tähän hätään ainakaan liudentaa…
:wink:

3 tykkäystä

Koskas tulee tieto T10 annin menestyksestä?

Diluvaikutus häviävän pieni:

…eli muutaman prosentin…

Tästä on siten taas hyvä jatkaa Savosolariksen Q2:sen tuijottamiseen…
(=Ja varsinkin sen Meriauraosuuden tulokseen)

7 tykkäystä

Mihinkä arvoon kurssi asettuu jos tulos on positiivinen Q1 jälkeen.On niin kauan ollu hyljeksitty osake.

3 tykkäystä

Sellaista tulemaa ei tarvinne edes assosioida, muuta kuin loppuvuodesta, jos sittenkään…

Savolainen Solar-osuus pitää siintä kyllä huolen hyvinkin pitkälti.


Vaikka aurinkokennot veneissä ihan ok juttu ovatkin:

  • Talojen katoilla paneelit suunnataan ja kallistetaan optimaalisesti auringon suuntaan. Veneessä se ei ole samalla tavalla mahdollista…

Niin ei tässä kyllä vielläkään ymmärrä, jotta mikä näiden kahden yhteinen synergia oikein on, muu kuin odotettavissa olevan korkeampiarvoisen listautumisen jouhevoittaminen…
:thinking:


Ei sen puoleen niin tuosta aurinkovoimabisneksestä voipi olla viellä moneksi, puhtaan veden puutteesta odotusarvollisesti kärsivässä tulevaisuudessa varsinkin:

  • Tämän opinnäytetyön tarkoituksena on selvittää, millaisia siirrettäviä aurinkoenergialla
    toimivia vedenpuhdistuslaitoksia on olemassa. Lisäksi tarkoituksena on myös suunnitella
    olemassa olevien ratkaisujen pohjalta erilaisia siirrettäviä aurinkovoimala- ja vedenpuh-
    distuslaitoskokonaisuuksia, jotka rakennetaan merikontteihin
1 tykkäys

Hyvä muistaa, että Savo-Solar ei tee aurinkopaneeleita vaan aurinkolämpökerääjiä. Eli se kerää lämmön talteen, voi sitte hellepäivinä vaikka lämmittää sitä venettä aurinkolämmöllä. Sähköähän nämä laitteet ei tuota.

7 tykkäystä

Tämä Kimskun selvennys mistä Savosolarin liiketoiminta rakentuu on kai vähän epäselvä monelle piensijottajalle, itse olen ihmetelly miksi aina puhutaan aurinkosähkö paneeleista kun missään ei puhuta niistä.Savosolarhan tekee suuria kenttiä kaukolämpöön auringosta veteen.Selventäkää minulle jos olen väärässä

Totta, sähköä tuottavien aurinkopaneelien valmistus jää lähinnä kiinalaisille, tällä hetkellä ainakin…

Savosolar-keräimet tuottavat energiaa aurinkolämpösovelluksiin, kuten kaukolämpö- ja prosessilämpöjärjestelmiin…
(= Keräimen sisällä kiertää lämmönsiirtoneste, vesi-glykoli-seos, joka lämpiää. Lämmennyt neste johdetaan lämmönvaihtimen läpi, jolloin neste luovuttaa lämpöenergiaa.)

Ja syy miksi aurinkopaneeli jää kakkoseksi “energian tuotannossa”:

  • Aurinkokeräinten hyötysuhde on noin 80 %, kun taas aurinkopaneeleiden hyötysuhde jää alle 20 %:iin. Saman energiamäärän tuottamiseen tarvitaan siis pinta-alaltaan nelinkertainen määrä aurinkopaneeleita.

Tulevaisuudessa omakotitalojen ja rakennuksien katoilta yleensäkin alkaakin löytymään enenevissä määrin aurinkopaneeli/-kerääjäyhdistelmiä(=erillisinä järjestelminä tietenkin)…?

  • Aurinkokeräimet ovat toimintavarmoja ja pitkäikäisiä eivätkä ne vaadi juurikaan huoltoa. Vuosihuolloksi riittää, että helmikuun puolivälin jälkeen tarvittaessa harjataan enimmät lumet pois keräinten päältä. Glykolineste kannattaa vaihtaa tai mitata n.10 vuoden jälkeen pakkasenkesto- ja lämmönsiirto-ominaisuuksien vuoksi…