Mestarien lounge

Mestarien lounge on viihtymispaikka, jossa mestarit voivat nauttia virtuaalisikareista tasoisessaan seurassaūüėČ

Mestarien lounge ei ole kahvihuonerupattelua varten, vaan loungen tarkoitus on esitellä eri elämänalueiden tunnettuja tai tuntemattomia mestareita sanoin ja/tai valokuvin yllättävistäkin näkökulmista. Viihtyminen, ajoittainen tähtiglamour sekä hyödyllisyys lukijoille/katsojille ovat loungen avainseikkoja.

Tervetuloa viihtymään Mestarien loungessa!

26 tykkäystä

40 tykkäystä

image

50 tykkäystä

Arvostuspuheen mestari filosofi Esa Saarinen

K√§site ‚Äúvihapuhe‚ÄĚ on valitettavasti kuulunut suomalaisten sanavarastoon useita vuosia. Olen miettinyt, mik√§ olisi vihapuheen vastakohta ja mielest√§ni ‚Äúarvostuspuhe‚ÄĚ sopii vastakohdaksi hyvin.

Arvostuspuheessa arvostetaan nimensä mukaisesti puheen kohdetta ja verbaalisuitsutetaan ihmistä tarvittaessa. Mahdollisessa kritiikissäkin on rivien välissä kuultavissa jakamaton ihmisarvo.

Mielest√§ni filosofi Esa Saarinen on arvostuspuheen mestari! Esa Saarinen nimitteli 1980-luvulla ihmisi√§ julkisesti ‚Äúpaski*isiksi‚ÄĚ, mutta my√∂hemmin puhetyyli on muuttunut radikaalisti. Esa Saarinen osaa puhua kaikista ihmisist√§ arvostavasti ja luo my√∂nteist√§ ilmapiiri√§ ymp√§rilleen. Maailma olisi parempi paikka, mik√§li vihapuhetta olisi huomattavasti v√§hemm√§n ja arvostuspuhetta enemm√§n.

Foorumilla @Sijoittaja-alokas on hieno esimerkki arvostuspuheen osaajasta. Jos haluaa kuunnella arvostuspuheen mestaria, Keskusteluja filosofin kanssa-videosarja löytyy Yle Areenasta ja Youtubesta.

39 tykkäystä

6 tykkäystä

4 tykkäystä

IMG_2037

4 tykkäystä

Mestari monessakin taistelulajissa.

10 tykkäystä

Se pitäs lähteä kyykkäämään.

16 tykkäystä

Saadaankohan tällä jo ketju lukkoon :grin:

22 tykkäystä

7 tykkäystä

Mestari Tikku
image

8 tykkäystä


Mies jolla riitti niin ala- kuin ylämäkeä. Silti aina Mestari. Toista ei ole eikä tule.

9 tykkäystä

Ehdotan että tän ketjun nimeksi vaihdetaan Mestarien Liiga

5 tykkäystä


Saksahan on tunnetusti paska maa ja näin pääsiäisen lähestyessä jännätään meneekö 100 tuokkosen raja rikki

11 tykkäystä

image
Raumanmeren Juhannus 2009. Mestarit hiukan viihteellä, ihan vaan vaihteeksi.
Mäki- ja bodipeukut kertovat että jatkoon menee.

10 tykkäystä

image

Ei mestari vaan kunkku! Saa liputtaa jos ei ole mestaritasoa

11 tykkäystä

Elämän vastoinkäymisiin suhtautumisen mestari
Nelson Mandela

Nelson Mandela sai 43-vuotiaana elinkautistuomion rotusortoa ja aparheit-politiikka harjoittavassa Etel√§-Afrikassa. Olot vankilassa olivat poikkeuksellisen hankalat. Mandela eristettiin perheest√§√§n (jonka nuorimmat lapset olivat 4- ja 6-vuotiaita) ja l√§heisist√§√§n l√§hes kokonaan: h√§n sai tavata vain yhden vieraan kerran puolessa vuodessa. Samoin Mandela sai l√§hett√§√§ ja vastaanottaa yhden kirjeen puolivuosittain. √Ąitins√§ ja liikenneonnettomuudessa kuolleen poikansa hautajaisiin Mandela ei saanut osallistua. Sanomalehtien lukemiskieltoa rikottuaan Nelson Mandela joutui eristysselliin 3 vuorokauden ajaksi ilman ruokaa.

Nelson Mandela ei kuitenkaan lannistunut erittäin vaikeissa vankilaolosuhteissa, vaan ymmärsi tilanteensa ja eli niin hyvää elämää kuin ääriolosuhteissaan pystyi. Mandela piti huolta henkisestä ja fyysisestä kunnostaan opiskelemalla ja treenaamalla pienessä vankisellissään mm. paikallaanjuoksua. Henkistä tyydytystä Mandela sai esim. tekemällä omalla siivousvuorollaan työnsä erinomaisen tarkasti.

Myöhemmin vankeusolot paranivat ja Mandela vapautui 27 vankilavuoden jälkeen. Nelson Mandela valittiin vuonna 1994 Etelä-Afrikan presidentiksi. Vapauden, tasa-arvon ja sovinnon puolesta elämäntyönsä tehneen mestarin muisto säilyy kirkkaana vielä yli 10 vuotta hänen kuolemansa jälkeen.

17 tykkäystä

T√§m√§ lanka kyll√§ kertoo meist√§ mestareista kaiken. Meill√§ on t√§√§ll√§ oma parempi kahvihuone, mutta ei meid√§n mielest√§ oikein tarvitse sanoa mit√§√§n. Ollaan vaan hiljaa ja myh√§ill√§√§n kesken√§mme sek√§ seurataan mit√§ ymp√§rill√§ tapahtuu. V√§lill√§ v√§h√§n postataan muista mestareista tai mestari esikuvista hassuja kuvia. T√§ytt√§ larppaustahan t√§m√§ titteli on, mutta on se kiva kuitenkin olla ‚Äúsikarikerhossa‚ÄĚ.

Mestaripostaukset ovat kuitenkin vähentyneet, eikä niitä muutenkaan montaa ollut, niin ehdotan että ruvetaan puhumaan jostakin aiheesta tähän väliin. Mulla ei kovin kummoisia puheenaiheita ole tähän hätään heittää. Lähinnä olis jakaa omat kuulumiset, jotka nyt skippaan ellei joku niitä oikeasti halua kuulla ja kertoa omiaan, tai sitten se miten mua suunnattomasti lämmitti eilinen uutinen että Nato esikunta tulee Mikkeliin. Oon pitkään harmitellut kun Itä-Suomi on vähän jäänyt ilman mitään ja tällä on varmasti elinvoimaisuutta lisäävä vaikutus plus onhan tällä erittäin hieno symbolinen arvo.

Onkos muilla mestareilla ollut jotain erityistä viime päivinä mielessä?

16 tykkäystä

Yhti√∂kokoukset l√§hinn√§ py√∂rineet mieless√§ viime p√§ivin√§, osuihan niit√§ omalle kohdalleni nelj√§ t√§ll√§ viikolla(Remedyn j√§tin v√§liin, koska kuka l√§htee Espooseen aamuyhdeks√§ksiūüôā). Mestarien velvollisuuksiin kuitenkin kuuluu k√§yd√§ s√§√§nn√∂llisen ep√§s√§√§nn√∂llisesti paikan p√§√§ll√§ katsomassa, mit√§ omistusyhti√∂ille oikeasti kuuluu ja mik√§ on atmosf√§√§ri kokouspaikalla.

Tarjoiluja olen jo varmasti kyll√§stymiseen asti mainostanut asianomaisissa ketjuissa, koska er√§st√§ viesti√§ni lainattiin meemiketjussakinūüôā. Otetaan siis k√§sittelyyn johdon k√§ytt√§ytyminen kokousten aikana, osa heist√§kin mestareita ainakin omalla alallaan. Hienon vaikutelman tekee, kun yhti√∂n toimitusjohtaja on kokouspaikan oviaukon l√§heisyydess√§ tervehtim√§ss√§ saapuvia osakkaita, taktisesti paikka tietenkin kannattaa mietti√§ tarkkaan, koska ainakin oma katseeni kohdistuu ensin ilmoittautumistiskiin ja oman sukunimeni alkukirjaimen etsimiseen(niille, jotka eiv√§t koskaan ole k√§yneet yhti√∂kokouksessa tiedoksi, ett√§ isommissa kokouksissa ilmoittautumistiski on jaettu aakkoshaarukoihin kuten A-H, I-P jne. ehk√§isem√§√§n jononmuodostusta ja lis√§√§m√§√§n muutenkin sujuvuutta).Hienoja esimerkkej√§ n√§ist√§ kokousvieraat henkil√∂kohtaisesti tervetulleeksi toivottavista, ovat foorumilaisten suosikkiyhti√∂n Inderesin toimitusjohtaja @Mikael_Rautanen ja entinen Orionin toimitusjohtaja Timo Lappalainen, joka oli Helsingin messukeskuksen aulassa tervehtim√§ss√§ saapuvia osakkaita Jos varsinaisessa kokoussalissa on vain yksi sis√§√§nk√§yntiovi, niin strategisesti hyv√§ paikka toimitusjohtajalle on oviaukon v√§lit√∂n l√§heisyys, t√§t√§ noudatti mm. Raision v√§istyv√§ toimitusjohtaja @Pekka_Kuusniemi . Elisan uusi toimitusjohtaja Topi Manner taas keskusteli er√§√§n yhti√∂n ty√∂ntekij√§n kanssa kahvitarjoilutilan oviaukon l√§heisyydess√§ ainakin silloin, kun itse siit√§ satuin k√§velem√§√§n ohi. T√§ss√§ oli tosin selke√§sti k√§ytetty turvahenkil√∂taktiikkaa eli oli keskusteluseuraa, ettei tarvinnut yksikseen seisoskella. Valitettavan usein kyll√§ ensimm√§inen havainto toimitusjohtajasta on se, kun h√§n nousee eturivist√§ ja kipuaa lavalle pit√§m√§√§n katsauksensa. Tilaisuuden is√§nn√§n(em√§nn√§n) kirjoittamaton velvollisuus on toivottaa vieraat tervetulleiksi. Koska k√§ttelyurakka olisi loputon eik√§ v√§ltt√§m√§tt√§ tarkoituksenmukainen t√§ss√§ kulkutautien riivaamassa maailmassa, niin vahva ja n√§kyv√§ l√§sn√§olo ajaa saman asian.

Hallituksen puheenjohtaja lausuu yleensä kokouksen avaussanat arvokkaasti puhujapöntöstä, mutta toimitusjohtajan olisi mielestäni ihan jo yleisön mielenkiinnon takia hiukan liikkua lavalla esityksensä aikana. Vaatimustaso toki ei tarvitse olla Microsoftin ex-toimitusjohtaja Steve Ballmerin luokkaa: https://www.youtube.com/watch?v=_WW2JWIv6G8&t=8s Hyvä lavaesiintyjä oli muun muassa Nokian entinen tj. Rajeev Suri: https://www.youtube.com/watch?v=ECiQVYtz-L4, jonka käsien liikkeet ja sulava liikehdintä lavalla olivat suorastaan hypnotisoivia.

Yhti√∂, jossa johdon pukumiehet muodostavat tiiviin keskusteluringin ennen ja j√§lkeen kokouksen, ovat v√§ltett√§vi√§. Viime vuonna k√§v√§isin Oulussa Bittiumin kokouksessa ja siell√§ olin havaitsevinani edell√§ mainitun kaltaista k√§yt√∂st√§. Yhti√∂kokous on kuitenkin usein se ainoa paikka, jossa yksityissijoittaja p√§√§see kosketuksiin yhti√∂n johdon kanssa. Tiivis rinki n√§ht√§v√§sti ennaltaehk√§isee tehokkaasti tuulipukusijoittajien l√§hestymisen tai ainakin vaatii tavallista enemm√§n siviilirohkeutta sujauttaa itsens√§ rinkiinūüôā.

Tänä keväänä olen kahlannut seitsemän yhtiökokousta läpi ja näillä näkymin vielä neljän yhtiön toimitusjohtajan käyttäytyminen kokouspaikalla on kriittisen katseeni alla :slight_smile: Ymmärrän kyllä, että olen etuoikeutetussa asemassa, kun pystyn järjestelemään aikataulujani tämänkaltaiseen toimintaan ja perusfoorumilaisella lienee ajankäytöllisiä haasteita osallistua kokouksiin muuten kuin etänä, silloin ikävä kyllä jää kokematta se ilmapiiri ja moni muu huomionarvoinen pikkuseikka itse kokouspaikalla. Kannustan kuitenkin ehdottomasti mahdollisuuksien mukaan osallistumaan edes yhteen yhtiökokoukseen per vuosi. Olen usein käyttänyt esimerkkinä Stockmannin(nyk.Lindex) yhtiökokousta vuonna 2018, osakkaat olivat kuin teuraalle astelevia lampaita ja johto selitteli asioita parhain päin, kukaan minua lukuunottamatta ei tainnut edes esittää kysymyksiä toimitusjohtajan katsauksen jälkeen. Myin osakkeeni välittömästi kokouksen jälkeen pois yli neljän euron kurssilla ja niitähän saikin sitten myöhemmin alle eurolla.

Kirjoitin t√§h√§n ketjuun, koska hyv√§ varmaan pit√§√§ t√§t√§kin hengiss√§. Henkil√∂kohtaisesti olen jopa hieman t√§t√§ foorumimestarititteli√§ vastaan. Voi antaa uusille foorumilaisille v√§√§r√§n kuvan henkil√∂n sijoittajataidoista, no, kyseess√§ on toki luottamustaso eli eip√§ kai tuo v√§√§rink√§sityksen mahdollisuus kovin iso oleūüôā

32 tykkäystä