Metso - Edelläkävijä kiviainesten käsittelyssä

Lisätään vielä pätkä aamuisesta OP:n Q4/20 tulosennakosta




5 tykkäystä
2 tykkäystä

Kurssihan on suunnilleen eilisen lukemissa?

Näillä eväillä ensi viikkoon:

PS. Ping @Yu_Gong tämä puuttuu teidän omasta pörssikalenterista 16,2 kohdalta.

3 tykkäystä

Moro TomiP, kiitos kalenterihuomiosta. Asia on prosessissa, vaikka se ei aivan Yun rootelia olekaan. Eikä minun. Terv. Eki

2 tykkäystä

@TomiP Mä kävin jo korjaamssa :slight_smile: lähipäivinä tulee meidän uus kalenteri, mikä on automatisoitu :slight_smile:

6 tykkäystä
8 tykkäystä

Tästä vielä lisää eväitä huomiselle:

1 tykkäys

Sopivan rauhallinen kurssi tänää niin tankattu 8.6 hintaan ja salkun keskikurssi reilu kutosessa.Huomenna positiiviset luvut pöytään ja keskiviikkona inderesiltä tavote hinnan muutos?

6 tykkäystä

Tässä 2020 tilinpäätöstiedotetta odotellessa huomasin, että jonkinlainen numerobugi noissa Indereksen tiedoissa:

Ehkä tunnettu bugi ja turhaan huutelen, mutta osuipa silmään. Tosin kelpaisi tuollainen kasvu viime vuodellekin.

5 tykkäystä

Tässä vielä ennusteet. Harmittavan pehmeältä näyttää, jälleen kerran. Odotellaan Ekin kommentteja.

5 tykkäystä

Ennustettua isompi osinko 0,2€ - viestii hyvästä luottamuksesta vuodelle 2021

Tilauskertymä kehittynyt myös hyvin (ainakin) kivenmurskausliiketoiminnassa tämän kommentin perusteella:

Tästä huolimatta positiiviset uutiset rokotteen kehityksestä ja korkeat metallien hinnat aktivoivat päätöksentekoa neljännessä neljänneksessä ja johtivat vahvaan tilauskertymään. Palveluliiketoimintaan vaikuttivat jonkin verran rajoitukset, jotka liittyivät pääsyyn asiakkaiden luokse suunnittelemaan, valmistelemaan ja suorittamaan palvelu- ja modernisointitöitä. Vara- ja kulutusosien kysyntä pysyi hyvänä kaivosten korkeiden käyttöasteiden ja metallien korkeiden hintojen ansiosta.

edit: Saadut tilaukset 1045m€ :arrow_right: 1304 m€

8 tykkäystä

voiko joku minua viisaampi sanoa onko tämä hyvä uutinen vai huono?

1 tykkäys

Sekä että. Q4 jäi sekä liikevaihdon että voiton suhteen odotuksista, mutta tilauskirja näytti selvästi paksummalta kuin ennuste ja +25% viime vuodelle. Jos toimituskyky ei sakkaa, voi olla lievästi positiivinenkin tulos.

8 tykkäystä

Kaksijakoista. Yhtiö haluaa viestiä paremmasta tulevaisuudesta kasvaneen tilausmäärän muodossa, mutta samaan aikaan Q4:n liikevaihto ja tulos pettivät.

Luulen, että markkinat ovat tänään kriittisiä, sillä markkinatilanne antoi odotuttaa hyviä uutisia tilauskertymästä, mutta Q4 on selvä pettymys. Nyt kun metallien hinnat ovat nousseet ja nousevat edelleen ovat myös odotukset korkealla.

10 tykkäystä

Uutisointi ainakin positiivissävytteistä… Q4 on taakse jäänyttä aikaa. Nyt katseet tulevaisuuteen!

11 tykkäystä

KL tosiaan yllättää positiivisuudellaan:

edit: nyt sinne oli ilmestynyt “lähes odotusten mukaisia”: Metso Outotecin loppuvuoden uudet tilaukset ylittivät analyytikkojen odotukset. Tulosluvut sen sijaan olivat lähes odotusten mukaisia, kun mukaan otetaan myynnissä oleva kierrätys-liiketoiminta.

1 tykkäys

Näin se luultavasti on. Tilauskirjan perusteella rukataan ennusteita ylöspäin ja se määrää arvon. Tässä-ja-nyt sijoittajat saavat isomman osingon.

4 tykkäystä

Jos olisi saanut valita positiivisen yllätyksen tilauksiin tai tulokseen, tämän yhtiön tässä vaiheessa ehdottomasti tilauksiin.

19 tykkäystä