Metso - Edelläkävijä kiviainesten käsittelyssä

Kauppalehden pohdintaa Valmetin Neles-hankinnasta.

2 tykkäystä

Melko edullisesti näyttää Valmet saavan pääomistajan jakkaran Neleksessä. Se ei tuo Solidium ymmärrä rahan päälle. Tosin onhan siellä sopimuksessa jotain lisähintaan liittyviä ehtoja.

1 tykkäys

Tässä vielä Outotecistä :slightly_smiling_face:

Törmäsin Kauppalehdessä myös kolmeen uutiseen Neleksestä (nämä valitettavasti maksumuurin takana ja yhden @Harvasepaiva onkin jo linkannut :slightly_smiling_face: ).

2 tykkäystä

Sitten vielä pieni kysely jatkossa omaksi yhtiöksi erkaantuvasta Neleksestä:
Aiotko ostaa Neleksen osaketta?

  • ostan
  • en osta
  • en osaa sanoa

0 voters

No, eipä ollut Valmetitn liike kuitenkaan mikään iso yllätys. Vapailla markkinoilla olisi Neles luultavasti mennyt nopeastikin isompien suihin P&P asemansa ja hyvän O&G tuoteohjelmansa takia.

Kiva nähdä Neleksen (ja myös MO’n) hintalappu Heinäkuun pörssissä.

1 tykkäys

Tänään pidetyn audiocastin tallenne liittyen Valmetin Neles-kuvioihin. Parikin Anttia äänessä, mutta taisivat olla eri puulaakista. Mielenkiintoisia kysymyksiä ja vastauksia. Lopussa arveltiin jo, ettei Neleksen kurssi voi pudota kovinkaan paljoa, koska Valmet on julkisesti kertonut “markkinatakauksesta”.

3 tykkäystä

Koskas tuo Neles tulee myyntiin? Olin siellä kesätöissä viimeisenä opiskelukesänä -97 ja ajattelin että voisi pienen siivun ostaa vanhaa työnantajaa.

Eiköhän se heti 1.7 fuusion jälkeen ole suoraan ostettavissa. Itse käytännössä jo omistan Metson kautta, niin eipähän tarvitse heti alkuun miettiä, mihin Neleksen hinta asettuu.

Metso 23,00??? Mikä tuon tekee? Onko jotain mitä pitäisi ymmärtää ennen kuin suinpäin ostaa??? Sijoittajaharjoittelija tarvitsis taas neuvoa :slight_smile:

1 tykkäys

Metso -23% nyt olen kyllä pihalla… onko joku virhe vai mikä nyt mättää? Neleskin irtoo vasta viikon päästä?
diipadaapa 100 merkkiä

Mistä moisia näet? Nordnetin sivujen mukaan päivän alin on 29,79…? 23e niin ostaisin kaiken mitä irti lähtee…

2 tykkäystä

Aamun huutokaupassa oli hetken 23 euroa. Ihmettelin itsekin samaa. En tiedä, vaikuttiko viimeisin tiedote, jossa kaikki viranomaishyväksynnät oli saatu. Josko markkinat meinas frontata jakautumista hieman etupeltoon…

1 tykkäys

Huutiksessa oli alimmillaan 23.00. Korjaantui juuri ennen pörssin aukeamista. Mietin kyllä onko tapahtunut jotain vai joku näpytellyt väärin vai miksi. Mutta tosiaan korjaantui jo.

1 tykkäys

Isot tahot taitaa joskus tehdä noin jos haluavat myydä isomman paketin kerralla, että laittavat rajahinnan vaan reilusti alas. Botit ja muut korjaavat sen sitten kyllä avaukseen.

1 tykkäys

Ah. Aamuhuutarissa voi olla välillä ihan häröjä hintoja. Ei moisista pidä hätkähtää ellei ole härö ~minuuttia ennen avausta :smiley:

1 tykkäys

Nuo Finnairin häröhinnat koettuna vaan pisti miettimään, jotta mitä ihmettä tapahtuu. Siitä sentään oli etukäteen tiedossa, nin nyt tuli fiilis että mitä on jäänyt huomaamatta :slight_smile:

Mitä luulette, onkohan pika voittoa tarjolla kun yhdistyminen tapahtuu? Tuli vaan mieleen tuosta aamuhuutarin herättämistä kyssäreistä. Listautumisissa tuppaa aina alussa avaamaan antia korkeammalla hinnalla, niin onko samaa näkynyt yhdistymisissä?

1 tykkäys

Moro Jamo, kyllä Metso Outotecin ja Nelesin noteeraukset omina yhtiöinään alkavat heti 1.7. Terv. Eki

2 tykkäystä

:slightly_smiling_face:

4 tykkäystä

Onko joku ehtinyt/osannut tehdä suuntaa antavia laskelmia post-fuusio ajalle kurssin osalta? Valtavasti kiittäisin vaivannäöstä!