Mistä arvo-osuustili Oy:lle helposti?

Hei
Vilkaisin keskustelua välittäjävertailusta, mutta ajattelin laittaa toisen hieman erilaisesta näkökulmasta. Yksityishenkilölle saa arvo-osuustilin todella helposti online, mutta yritykselle tuntuu olevan aikamoinen paperien täyttäminen. Nordnetista kyselin, mutta asiakaspalvelussa aika pitkä viive. Muuten tärkeää olisi

  • Kohtuulliset kulut noin 10t€ kaupoissa.
  • Toimivat sovellukset tietokoneelle ja puhelimelle
  • Mahdollisuus osallistua listautumisiin kattavasti
  • Kätevät raportit kirjanpitoon
  • Plussaa hyvistä uutispalveluista

Itse olen katsellut Mandatum Traderia ja Nordnetia. Nordnet ennestään tuttu. Mandatum innostus tyssäsi, kun olisi ilmeisesti iso nippu sopimuksia englanniksi täytettävänä. Nordnet taas sanoo, että käsittely kestää pitkään.

Luulisi että siihen pankkiin missä firmalla on tili AOT avautuisi nopeiten

1 tykkäys

Oma pankki OmaSp. Toimisi kai teoriassa, mutta puhelinsovelluksilla kaupan voisi varmaan ainakin unohtaa.

Mandatumi on ollut nopea ja avulias kaikissa yhteydenotoissa mitä olen tehnyt. Tykkään että sen sovellus on erittäin hyvä, sekä hinnasta ja valikoimasta. Kokonaisuus on valovuoden muita mitä käytän edellä (Nordea, Nordnet)

Tätä hieman epäilinkin, että Mandatum Trader voisi olla vaihtoehto Nordnetilla näistä mitä tiedän.

Firmalle tuli avattua viime vuonna tilit Nordnet ja Mandatum. Nordnetissa sähköisestä hakemuksesta kesti 7 viikkoa AOT luomiseen. Mandatumissa meni kolme viikkoa, tosin siellä vähän työläämpi prosessi noin viiden eri PDF muotoisen kaavakkeen kanssa. Itse näen asian näin:

Nordnet

  • (+) Superluotto firmalle
  • (+) Osallistuminen eri anteihin kätevästi suoraan palvelusta.
  • (-) Suppea valikoima eri pörssejä
  • (-) Liian kovat (kermankuorinta) kaupankäyntikulut, jos ei Active Trader / Private Banking hintoja

Mandatum

  • (+) Laaja pääsy lähes jokaiseen maailman pörssiin.
  • (+) Jos salkku yli 50k€, niin kaupankäyntikulut reilusti NN Private Bankingia halvemmat.
  • (+) Kattavampi uutis/analyysitarjonta Saxon puolelta.
  • (-) Ei realiaikaisia kursseja pohjoismaihin (Hyvitysjärjestelmä, missä ne saa ilmaiseksi, jos tekee 4 kauppaa/kk)
  • (+) Pääsee käymään kauppaa jenkkien pre-marketissa :rocket:
  • (+) Pääsee käymään kauppaa optioilla!
  • (-) Ei vastinetta superluotolle
  • (-) Ei pääsyä anteihin

Mandatumilla Trader Pro soveullus Windows/Mac maksuton, Nordnetin puolella Infront lisämaksusta. Mobiilisovellukset molemmilla toimii hyvin, molemmista raportit helposti ulos kirjanpitoa varten.

Jos Mandatumilla tulisi superluottoa vastaava tuote markkinoille, niin keskittäisin sinne kaiken kaupankäynnin, pl. pieni kassa Nordnetissa anteja varten.

4 tykkäystä

Kiitos kattavasta koonnista! Oletko perehtynyt, muuttuuko tilanne mikäli Nordnetissa pääsee Private Banking puolelle?

Tuota Saxon uutistarjontaa jo aiemmin ihastelinkin.

Erittäin ajankohtainen aihe myös itselleni, pistin juuri yritykselleni LEI-tunnuksen hakuun ja pohdin juuri minne tilin avaisi.

Muutama juttu itselleni keskeisiä:

  • itselläni firman tili Holvissa. Ainakin aiemmin Nordnetille ei vissiin kelpaa vastatiliksi Holvin tili, mitenköhän Mandatumissa?
  • tarkoituksena olisi pääosin sijoittaa ETF:iin verotehokkuuden vuoksi, Oy joutuu maksamaan yhteisöverot kaikista osinkotuloista jos yhtiön tulos muuten pinnalla. Toimiikohan Nordnetin kk-säästö myös yrityksille?
  • toimiiko Nordnetissä ja mandatumissa omat ja yrityksen tilit yhdellä tunnuksella?

Nordnetissa sanoivat kauan aikaa sitten, että valtuutuksella saa toimimaan. En tosiaan tiedä todellisuutta

Toimii nordnetissa valtakirjan avulla kaikki saman tunnuksen alla.

Edit:
Itsellä samat kokemukset kuin @Nalle2 tuossa aiemmin. Nordnetissa kaikki salkut ja olen tyytyväinen muuten paitsi välityspalkkiot ja aspan nopeus.

1 tykkäys

Käytin tässä ehkä vähän liioitellusti “reilusti” sanaa. Jääny traumat Nordnetista, kun Nikola position myynnistä velottivat henk. koht. tililtä $56 kaupankäyntipalkkion :grin:

Mandatum >50k€: 0,06%
Nordnet Private (>200k€): 0.08%

10k€ osto & myynti, niin NN kulut 16€ ja Mandatum 12€, eli aika mitätön ero.

Sit taas jos salkku >500k€, niin Mandatumilla 0,03% kulut. Tuossa sit alkaa eroa jo kertymään kaupan keskikoon kasvaessa.

Lisäkysenä aiempaan listaan, Mandatumilla pääsee myös käsiksi jenkkien pre-markettiin, sitä tullut itse pari kertaa hyödynnettyä, hyödyllinen varsinkin jos pelaa SPACien kanssa!

Juu, tää pelaa tosin Nordnetilla hieman paremmin, siellä saat kaikki salkut, joihin sulla on valtakirja (firma) näkymään omassa yleisnäkymässä ja toimeksiantoa tehdessä henk. koht. tililtä valtakirjan alaiset salkut löytyy tililuettelosta. Mandatumilla kun kirjaudut pankkitunnareilla sisään, niin ensin pitää valita, aloitatko oman henk. koht. session vai firman session. Näiden välillä vaihtaminen vaatii aina uuden sisäänkirjautumisen pankkitunnareilla.

Tämä olikin arvokasta käytännön tietoa, johon ei pääse oikein käsiksi esitteitä lukemalla. Tämä saattaa oikeastaan ratkaista pelin. Tai olisin jo tilin avannut, mutta kun se siellä lukee “Asiakashakemusten käsittelyaika on tällä hetkellä arviolta 3–5 viikkoa.” Tulee mieleen jos jostain vähän nopeammin saisi.

Vastaan itse itselleni, tämä taitaa olla Dealbreaker minun yhtiölleni:

Holvi-tili voi olla vastatilinä, mutta sille ei voi Nordnetin online-palvelun kautta nostaa rahaa. Nostot onnistuvat vain manuaalisesti maksuliikenneosaston tekeminä. Manuaalisen nostopyynnön käsittelykulu on 20 euroa.

2 tykkäystä

Suosittelen silti Nordnettiä eikä se oikeasti välttämättä niin kauan kestä. Heidän pitää vain antaa worst case-skenaario.

Huomaathan, että tarvitset yritykselle LEI-tunnuksen joka tapauksessa - otit tilin mistä tahansa.
Bloombergin kautta LEI on halvin mutta suoraviivaisempi ehkä esim. PRH:lta.

1 tykkäys

Avaa henk.koht. tili johonkin pankkiin ja käytä sitä välitilinä s.e. siirrät sieltä rahat heti Holviin. Kirjanpidossa lainaat nostetut rahat itsellesi ja palautat firmalle saman tien. Pidä huolta, ettet ole velkaa firmalle tilikauden päättyessä - muuten tulee veroja.

Jos firmasi on sinulle velkaa jo, tai tulee käteiskuluja tms., joilla tätä kertyy, sitten ei tarvitse
kaikkea edes firmalle laittaa takaisin.

1 tykkäys

Onko kenelläkään tuoreempaa kokemusta yritystilien avaamisesta? LEI nyt hankittu, ja pitäisi päättää menenkö Nordnetin vai Mandatumin (vai jonkun muun) yritystilillä. @Nalle2 :n ylempi koonti kertoikin Mandatumin eduista, mutta toisaalta Nordnet olisi itselle ennakkoon tuttu ja turvallinen ja toimisi samoilla tunnuksilla kuin mitä yksilöpuolellakin käytössä.

Onko jotain muuta mitä pitäisi vielä pitää mielessä tai muistaa ennen sijoittamisen aloittamista, kuin LEI-tunnuksen hakeminen?

1 tykkäys

Nykyään Nordnetin tilin avaus sujuu suoraan nettisivujen kautta myös yritykselle. Ei siis ole enää iso homma. Tilin siirto hieman isompi projekti, mutta siitäkin selvisin

1 tykkäys