Sijoitusfoorumi

Mistä etsiä tietoa sijoittamiseen?

#1

Tänne voi heittää omia idiksiä ja vinkkejä sivuista, podcasteista tai videoista mitä seuraatte sijoittamiseen liittyen :slight_smile: Käytiin Jasminin kaa läpi eri sivuja tällä videolla https://www.inderes.fi/videot/mista-loytaa-tietoa-sijoittamiseen-hamidpulkkinen-osa-8

Uutena vinkkinä awealthofcommensense, hyviä ja napakoita kirjoituksia sijoittamisesta http://awealthofcommonsense.com/

#2

Pörssikurssien yleiseen seuraamiseen ja yhtiön tunnuslukujen tarkasteluun arvopaperi-lehden sivut toimii. Selkeästi esitettynä tunnuslukuja kannattavuudesta ja vakavaraisuudesta 1 vuoden ja 1 kvartaalin ajalta:
https://www.arvopaperi.fi/porssi

Nordnetista löytyy myös ulkomaisia yhtiöitä, bondeja ym. Rumat graafit, mutta yhtiöiden screenaaminen onnistuu yksittäisten yleisimpien tunnuslukujen avulla. Hakupalkki löytää hyvin. Osakkeiden 1 tai 5 vuoden huiput/pohjat on sellainen tieto jota ei useasta palvelusta löydy ja Nordnetilla se on saatavilla.

Nasdaqilla on susirumat sivut mutta sieltä saa vertaansa vailla olevat morningstar-raportit (Fact Sheet) yhtiöiden kymmenen viime vuoden kehityksestä ja lukuisat eri tunnusluvut laskettuna PDF-muodossa. Raportti päivittyy tietääkseni kerran vuorokaudessa:
http://www.nasdaqomxnordic.com/osakkeet

Jos tiedät jo mistä yhtiöstä olet kiinnostunut, kaikkein kattavin ja oikeellisin tieto yhtiöstä löytyy yhtiön omalta nettisivulta vuosikertomuksesta.

Kokeneille sijoittajille, jos oma arvonmääritys kiinnostaa, niin YouTubesta löytyy rahoituksen professorin Aswath Damodarahin loistava luentosarja englanniksi. Materiaali on haastavaa, mutta antaa paljon enemmän kuin mielipiteiden lukeminen verkosta:
https://www.youtube.com/watch?v=znmQ7oMiQrM&list=PLUkh9m2BorqnKWu0g5ZUps_CbQ-JGtbI9

3 Likes
#3

www.4-traders.com tuolta tulee itse helpoiten tarkistettua eri osakkeille annettuja analyytikkojen tavoitehintoja (low, high, consensus).

2 Likes
#4

cnbc on hyvä ohjelma.
Kauppalehden keskustelupalsta. Ainakin on viihde arvo.
Shareville, Sijoitustieto, osakeareena ja Avanza Arena.
Jenkeissä onkin sitten enemmän. Eipä ole nyt tämän tietsikan bookmarkeissa.

3 Likes
#5

Pitää tsekkaa toi Avanza Arena, en oo ennen kurkannu :slight_smile: Kiitos!

3 Likes
#6

www.investing.com Investing hyvin samankaltainen kuin 4-traders. Yhtä lailla helppo pyöritellä omia stockeja ja piirrellä halutessaan chartteihin. Lisäksi todella vaivaton sivusto asettaa ja hallinnoida kurssihälytyksiä, eli auttaa fokusoimaan ajankäyttöä!

www.finviz.com Finviz puolestaan hauska ympäristö tunnuslukujen ystäville. Löytyy screenailtavaa ja informaatiota kahlattavaksi. Tosin löytyy ainoastaan NASDAQ, NYSE & AMEX valikoimasta…

3 Likes
#7

Hyvä kirjoitus miten noise eli “häly” haittaa sijoitusperformanssia https://behaviouralinvestment.com/2018/05/29/noise-destroys-investments-returns-as-much-as-any-behavioural-bias/

Ihmisen voi olla vaikea keskittyä oleelliseen.

#8

Tietääkö joku onko mahdollista löytää jostain Helsingin pörssin osakkeiden päiväkohtaisia historiahintoja päivän eri ajankohtina? Koitin kaivella, mutta en löytänyt itse.