Mitä osaketta aiot holdata pitkään?

Tämä! Omasta suvusta löytyi niiden vanhojen astiastojen joukosta mm. Pölyyntyneitä Nokian osakkeita. Siis sen ikivanhan kumisaapasfirman. Että jotkut tykkää säilöä tavaraa. :innocent:

7 tykkäystä

Muokkasin sijoitushorisontin 5-10 vuotta, :+1:

4 tykkäystä

Muokkasin otsikon @ChuckPeddle n suosittelemaan muotoon, onko ok? :slight_smile:

LeadDesk, kasvaa hyvin ja kaikki on mennyt kohdalleen, mutta uskon että parhaat ajat ovat vasta edessä. Tuntuu monille olevan vielä vähän vieras ja aika harva on mielestäni perehtynyt tähän firmaan hyvin pl. analyytikot.

Marimekko, toki on muotialalla, missä kai voi tapahtua, mitä vain, mutta jotenkin uskon Mekosta tulevan vielä jotain paljon suurempaa. Heikkilä & Vilén -jaksossa Heikkilä heitti hyvin leikkisästi eikä vakavalla mielellä, että Mekko voisi olla tenbäggeri, kun pohtivat huumorilla ja rennoissa meiningeissä, mitkä voisivat tenbägätä. :grin:

Orthex, on turvallisen tuntuinen, mutta samalla kasvanee paljon ja isosti. :slight_smile:

On mulla muitakin osakkeita, jotka on valittu siten, että voisin pitää niitä piiiiitkään, mutta ajattelin valita tähän tällaisen mielenkiintoisen kolmikon. :slight_smile:

Edit 1: Muokkasin vielä otsikossa pitää -sanan hodlata -sanaan. Otsikko on tehty JanneBoin + ChuckPeddlen kanssa siis yhteistyössä. :upside_down_face:
Edit 2: Ajattelin, että tämä on rennompi ketju, joten perustelut ovat rennon tiiviitä eikä ehkä niin analyyttisiä. :slightly_smiling_face:

13 tykkäystä

On ok, toki hodlata ois ollut tähän päivään :sweat_smile:

3 tykkäystä

Oma osake on RDS B nykyisellä 90+% turvamarginaalilla yoc 8% nykyosingolla, kasvavaan osinkoon ja tulevilla panostuksilla uusiutuviin energian muotoihin, jotka jää toki tulevaisuuden näytettäviksi.

2 tykkäystä

Tecnotree. Padmaa lainaten “very clear five year plan”.

22 tykkäystä

Jätän listasta puhtaat osinkopaperit (niitä on 13 eri - hajauta ja harkitse?) pois, joita lähtökohtaisesti holdaan niin kauan kuin tuottavat :slight_smile:

  • Hyzon varmaan sen 5 vuoden ajan, sillä perusteesi on, että vuosi 2025 on pitkälti se huippukohta, joten 2026 viimeistään näkyy mahdollinen tulos myös hinnassa
  • Voxtur aikalailla sama kuin Hyzon, joskin huippukausi voi tulla aiemminkin, riippuen miten tarina etenee
  • Microsoft ja Apple sellaisina nobrainereinä
16 tykkäystä

Tuo nyt ne oikeesti tuottavatkin esille :+1:

1 tykkäys

Juuri tämä. Hyzonin ennusteet ja muutenkin vety hommat on kaikki ajoitettu vuodelle 2025 joten siihen asti pysyy Hyzon, Nel, Hexagon Purus, PowerCell.
Kryptosalkku BTC, ADA, MANA, ETH myös +5v.
Näitä ei oteta pois jos ei mitään sen isompaa hälyyttäväää tapahdu.

6 tykkäystä

Verkkokauppa ja Tecnotree vähintään 10-15v ellei tarina muutu rajusti. Tecnotree vaikuttaa äärettömän lupaavalta ja VerkkokauppaCom on ollut tärkeä yhtiö ja kauppapaikka jo vuosia itselleni harrastusten yhteydessä.

5 tykkäystä

Neste, Nibe: Salkun kivijalkoja. Onnistuneita poimintoja vuosia sitten. Katson vihreän trendin loppuun. Niben arvostus niin kova tunnusluvuilla, että hieman kevensin. Loput pysyy, hyvät tuotteet.
Sampo: Sama juttu, pitkään olleet salkussa ja lisäilty myös matkan varrella. Tasaista osinkovirtaa ja arvonnousua samalla.
Oma säästöpankki: Tämä uudempi sijoitus, mutta katsotaan tarina loppuun tässäkin.

4 tykkäystä

UPM. Paljon muutakin kuin sellua.

Nordeaa omistanut jo 30 vuotta SYPin ajoista asti :thinking:

17 tykkäystä

Elisaa. Koska ne on saatu perinnöksi ja osinkojen tullessa on mukava muistella isotätiä.

Muuten kaikki lähtee jos hinnasta sovitaan, paitsi yksittäiset ostetut osakkeet (näillä voi käydä yhtiökokouksessa, löytyy kymmentä eri sorttia).

Ehkä tiukimmassa ovat Fondiat.

8 tykkäystä

UPM osinkokoneena myös itsellä ollut pitkään ja en helposti myy. Pidän yhtiön energiaomavaraisuudesta ja muutenkin yhtiön panostuksesta uusille alueille.

Lisätään vielä yo. omaan listaan naapurimaasta: Getinge ja Astrazeneca. Nekin olleet yli 10 v. molemmat. Lääkefirmoissa ja terveydenhuollon toimijoissa Helsingin pörssin tarjonta niin suppeaa, että näitä siis hakenut Ruotsista.

7 tykkäystä

Remedyä on pidetty IPOsta lähtien ja aion pitää ja kasvattaa, kunnes kenties joskus joku isompi tekijä ostaa koko studion pois.

Myös pientä Ethereum-siivua on tarkoitus myös holdata pitkällä aikavälillä. Lisäksi sp500 ja muut indeksi-etft pysyvät tietysti salkussa “ikuisesti”

7 tykkäystä

Ennen mies sanansa syö, kuin Nionsa myö.

12 tykkäystä

Xbrane Biopharma :ok_hand:on ja pysyy

6 tykkäystä

Omasta salkusta kaikki osakkeet on ostettu ajatuksella, että niitä omistetaan pitkäjänteisesti. Neljä nostoa voisi olla Harvia (syyt hyvin perusteltu aiemmin), Orthex (kasvava, kannattava firma hyvällä johdolla ja riittävän tylsällä sektorilla) Leaddesk ja Efecte (ollaan kasvupolun alkupäässä, SaaS liikemallin mukaisestikin voittojen korjaus tiedossa vasta tulevaisuudessa, miksi en odottaisi ainakin sinne?)

Kuitenkin muutama on ns. tarkkailuluokalla, eli nykyisellä suorittamisella ne eivät salkkuun tule jäämään vaan käänne parempaan on tultava, että istun kyydissä. Tämä on toki ollut jo teesi sijoittaessa. Näitä on Rovio ja Fondia

Mikään osake/firma ei ole semmoinen, että en niistä luopuisi missään tilanteessa. En kuitenkaan lähde hötkyilemään heiluvien pörssikurssien lue arvostustasojen muutoksista vaan yhtiössä itsessään on tapahduttava joku käänne huonompaan, että osakkeista luovun.

Lisäksi sijoitan elääkseni en toisinpäin. Eli jos siviilielämässä tapahtuisi jotain odottamatonta tai mullistavaa joka olisi helpotettavissa rahalla, myyn osakkeitani. Tämä ei kuitenkaan pidä sisällään mökin/auton/veneen/ulkomaanmatkan hankintaa, vaan esim sairastumisen tms.

13 tykkäystä

En pistäisi pahakseni jos Marimekko vielä tenbaggaisi tästä, kh 3€ ja ensi kesänä tulee 20v täyteen holdia.

Aikoinaan Lynchmäinen osto kun katukuva tuntui olevan täynnä Mekkoa.

Kirsti Paakkasen aikana kovaa suoritusta, sitten Mika Ihamuotilan aikana mörnintää, sitten taas Tiina Alahuhta-Kaskon aikana ihan jäätävän kovaa suoritusta.

Niin se vain tj vaikuttaa ratkaisevasti.

Harmikseni kevensin kolmanneksen tuolla mörnintäkaudella, sekin olisi vielä 5-bagannut myyntihinnasta jos olisin malttanut.

30 tykkäystä

Kyllä se Fortum taitaa olla mulla.
Se ylimääräinen “kesäloma raha” mikä sieltä
Keväisin tupsahtaa on mukava.
On näitä tietenki muitakin. Mut jos yks yli muiden nostetaan.

6 tykkäystä