Osakesijoittaminen

Mitä osaketta aiot holdata pitkään?

Luodaan tällainen pitläaikaisen sijoittamisen ketju muille kuin daytreidereille tai muuten vain hype-osakkeille. Eli kerro tarinasi miksi kyseinen osake, millä hinnalla, milloin ja miksi? Saa olla jo aiemminkin ostettu kohde. Sanotaan nyt sijoituksen aikaväliksi vähintään 5-10 vuotta eteenpäin, toki pitempi aikaväli aina parempi.

24 tykkäystä

Tämä on tavallaan ironisesti hype-osake ja se naurettavin trooppi tällä foorumilla, mutta Harvia.

Harvia pysyy salkussa seuraavat 5+ vuotta. Ostin harviaa jo ennen foorumille liittymistä, eli pari kuukautta sitten, mutta täällä tehdyt analyysit ovat vahvistaneet käsitystäni pitkän aikavälin compounderista.
Jokaisesta dipistä olen Harviaa kaapinut verisin kynsin, mutta pitkät kiikarit silmillä.

Toinen todennäköinen pitkä sijoitus on itse asiassa Inderes.

Tää ketju on hyvä avaus! Kiinnostaa kuulla mietteitänne!

27 tykkäystä

Modulight. 6,49 € / kpl annista. Unelma tämän suuruudesta elää ja kehittyy ikuisesti ja ylikin: mustan aukon reunamille, tapahtumahorisonttiin…

Ja olisihan hienoa omistaa kymmenkertaistuja!

70 kpl näitä toki minulla vain…

Valaistuneena

Bosaboi

:star:

16 tykkäystä

Lähtökohtaisesti kaikki on aina myynnissä, jos hinta on riittävän korkea.

Tämä ketjun otsikon kategoria jää siis tyhjäksi. Osakkeet on vain rivejä tilillä. Toki voin useampaa holdata pitkäänkin, mutta mihinkään en sitoudu riippumatta kurssista.

7 tykkäystä

Ehkä väärä ketju sinulle?

17 tykkäystä

Eli etsitäänkö osakkeita, joita ei aio myydä koskaan, vai osakkeita, joita aikoo omistaa vähintään kaksi vuotta? Otsikko on nyt hieman hämäävä.

Tätä foorumia lukenut nyt vuoden päivät, niin valtaosan sentimentin näkemys 4 ever on aika lyhyt. Eli mieluiten pitkää näkemystä haetaan, mutt kukin sen omalla kohdalla päättää…

2 tykkäystä

Sitten ehkä muokkaisin otsikkoa muotoon “Mitä osaketta aiot omistaa pitkään?” tai jotain muunnelmaa siitä.

1 tykkäys

Noo 2-5 vuotta on aika kaukana myös 4 ever, eihän siinä ehdi edes hyödyntämään hankintameno-olettamaa.

Mutta oma pitkä salkku koostuu:

Remedy, joskus silloin, kun hinta oli 7e
Sampo, keskari taitaa olla 25e
Nordea, keskari jossain 6e ja 7e välillä, ostellut niin monta erää, että en jaksa niin seurata
Fortum, keskari 15e, ostin kasan koronamontusta

Mulle noi tuntuu tutuilta ja turvallisilta ja business puksuttaa eteenpäin.

Edit: mjaa olisiko tarkoitus ollutkin valita vain yksi osake…

12 tykkäystä

Vai onko? Jään kyllä mielenkiinnolla seuraamaan, että mihin suuntaan ketjun keskustelu liikkuu. Minun on vaikea mieltää aloituksessa kuvattua toimintamallia sijoittamiseksi.

En oikein tiedä, että mitä se on. Ehkä jonkinlaiseen keräilyharrastukseen verrattavissa… Pakko saada joku tietty muumimuki ja säilöä sitä kaapissaan, kun se nyt vaan on niin kiva. Riippumatta muista ulkoisista tekijöistä.

Oletettavasti tuotot tässä kärsivät, mutta ne tuskin ovatkaan tässä minkäänlaisena tavoitteena, joten se taitaa olla ihan okei.

2 tykkäystä

Tämä! Omasta suvusta löytyi niiden vanhojen astiastojen joukosta mm. Pölyyntyneitä Nokian osakkeita. Siis sen ikivanhan kumisaapasfirman. Että jotkut tykkää säilöä tavaraa. :innocent:

6 tykkäystä

Muokkasin sijoitushorisontin 5-10 vuotta, :+1:

4 tykkäystä

Muokkasin otsikon @ChuckPeddle n suosittelemaan muotoon, onko ok? :slight_smile:

LeadDesk, kasvaa hyvin ja kaikki on mennyt kohdalleen, mutta uskon että parhaat ajat ovat vasta edessä. Tuntuu monille olevan vielä vähän vieras ja aika harva on mielestäni perehtynyt tähän firmaan hyvin pl. analyytikot.

Marimekko, toki on muotialalla, missä kai voi tapahtua, mitä vain, mutta jotenkin uskon Mekosta tulevan vielä jotain paljon suurempaa. Heikkilä & Vilén -jaksossa Heikkilä heitti hyvin leikkisästi eikä vakavalla mielellä, että Mekko voisi olla tenbäggeri, kun pohtivat huumorilla ja rennoissa meiningeissä, mitkä voisivat tenbägätä. :grin:

Orthex, on turvallisen tuntuinen, mutta samalla kasvanee paljon ja isosti. :slight_smile:

On mulla muitakin osakkeita, jotka on valittu siten, että voisin pitää niitä piiiiitkään, mutta ajattelin valita tähän tällaisen mielenkiintoisen kolmikon. :slight_smile:

Edit 1: Muokkasin vielä otsikossa pitää -sanan hodlata -sanaan. Otsikko on tehty JanneBoin + ChuckPeddlen kanssa siis yhteistyössä. :upside_down_face:
Edit 2: Ajattelin, että tämä on rennompi ketju, joten perustelut ovat rennon tiiviitä eikä ehkä niin analyyttisiä. :slightly_smiling_face:

12 tykkäystä

On ok, toki hodlata ois ollut tähän päivään :sweat_smile:

2 tykkäystä

Oma osake on RDS B nykyisellä 90+% turvamarginaalilla yoc 8% nykyosingolla, kasvavaan osinkoon ja tulevilla panostuksilla uusiutuviin energian muotoihin, jotka jää toki tulevaisuuden näytettäviksi.

2 tykkäystä

Tecnotree. Padmaa lainaten “very clear five year plan”.

18 tykkäystä

Vastauksena itse kysymykseen, omistan kolmea osaketta ja kaikkia “aion” omistaa pitkään, mutta omat mielenailahtelut tuntien myyn ne jonkinlaisen innostuspiikin saattelemana jo lähitulevaisuudessa.

Nämä ovat:

Harvia - ilmiselvä valinta. Hyvinvointitrendi, erinomaiset yritysostot, tehtaiden modernisointiin ja laajentamiseen panostaminen… Kaikki puhuu sen puolesta, että Harviaa on hyvä omistaa useampi vuosi.

Remedy - pidetään nyt ainakin siihen asti, kunnes joku ostaa Remedyn pörssistä pois. Se tuntuu jotenkin vääjäämättömältä, tällaista pelialan laatuyhtiötä ei enää vapailta markkinoilta oikein muualta löydy.

Tecnotree - matka vasta alussa, vaikka pitkään onkin jo juostu ja matkalla jo kerran omiin jalkoihin kompastuttu. Yritys Helsingin pörssissä, mutta tuntuu enemmän Intialaiselta yhtiöltä fiilikseltään. Ja jotenkin tykkään siitä.
MUOK: Tecnotreen myin pois tänään 12.10. Maito säilyy pidempään kuin minun suunnitelmani.

9 tykkäystä

Jätän listasta puhtaat osinkopaperit (niitä on 13 eri - hajauta ja harkitse?) pois, joita lähtökohtaisesti holdaan niin kauan kuin tuottavat :slight_smile:

  • Hyzon varmaan sen 5 vuoden ajan, sillä perusteesi on, että vuosi 2025 on pitkälti se huippukohta, joten 2026 viimeistään näkyy mahdollinen tulos myös hinnassa
  • Voxtur aikalailla sama kuin Hyzon, joskin huippukausi voi tulla aiemminkin, riippuen miten tarina etenee
  • Microsoft ja Apple sellaisina nobrainereinä
14 tykkäystä

Tuo nyt ne oikeesti tuottavatkin esille :+1:

1 tykkäys

Koska tunnen Hyzonin näkymiä niin huonosti ja se on palstalla jatkuvasti pinnalla niin kiinnostaa heti, että miksi juuri 2025-26 on se keihäänkärki?

3 tykkäystä