Mitä sinulla on salkussa?

Aikaa taas kulunut ja salkku etenee tasaisesti kohti tavoitetilaa :slight_smile: Ensi vuosi näyttää osinkojen valossa jo todella kivalta, vaikkei valmis vielä ole. Samalla lähestyy ensimmäinen virstanpylväskin, joka tuli yllättävän nopeasti. Toivottavasti kehitys jatkuu :slight_smile:

Osake Markkina Jakauma Suunnitelma
AroCell :sweden: 32,02 % 20 kr tasoa odotellessa :smiley:
New York Mortgage Trust :us: 14,01 % Osinkoja
Fisker :us: 8,71 % Pidossa 2023 asti ja katotaan mikä meno
Ares :us: 7,73 % Osinkoja
PennantPark Investment :us: 4,18 % Osinkoja
Decarbonization Plus :us: 4,12 % Palikat hyvin paketissa, tavoite 60 USD mutta katotaan miten 2022
Voxtur Analytics :canada: 4,10 % Piiiiiitkässä holdissa
RioCan :canada: 3,80 % Osinkoja ja kasvua, mutta vähän mietiskelen
Resurs Holding :sweden: 3,35 % Osinkojen hajautusta
PennyMac :us: 3,16 % Osinkoja
Paysafe :us: 2,96 % Katotaan vuoden loppuun, toive siinä 50 USD
Apollo Commercial :us: 2,01 % Osinkoja
Citycon :finland: 1,85 % Osinkojen hajautusta
True North Commercial :canada: 1,81 % Osinkoja
Nordea :finland: 1,61 % Osinkojen hajautusta
Peptonic Medical :sweden: 1,31 % Vielä lanseerausta odotellen, toiveena 15 kr
Ready Capital :us: 1,21 % Osinkoja
OmniCar :sweden: 0,80 % Katotaan jos pääsee 10 kr tasolle
Greenlane Renewables :canada: 0,70 % Katotaan pari vuotta lisäillen hiljakseen
Smart Eye :sweden: 0,56 % Vähitellen position kasvatusta

Jahka harmittavan isot veronpalautukset (korona leikkasi “aina maksetut” vuosibonukset täysin, joten veroprosentti heitti häränpyllyä :smiley: ) ja seuraava palkka tulevat, tulee tuohon vielä yksi aika iso harppaus Apollon kohdalla, kun hyppää saman tien 2 % → 4,2 % ja PennyMacin kohdalla 3,16 % → 4,2 % myös.

29 tykkäystä

Huomasin, että viimeisen reilun kolmen kuukauden aikana olen tiivistänyt osakeomistuksiani yllättävänkin reilusti. Omien arvioideni perusteella moni epävarmalta tuntunut tai niukasti nousuvaraa sisältänyt omistus on poistunut ainakin tilapäisesti, ja muistaakseni kaikki enemmän tai vähemmän voitolla. Lisäykset ovat olleet strategiani mukaisia Harvian selvää ylipainoa lukuunottamatta, mutta niiden rahoittamiseksi tehdyt myynnit eivät täysin. Sinänsä tehdyt ratkaisut tuntuvat tällä hetkellä oikeilta, joten suuntaan hyvin sujuneen alkuvuoden jälkeen tyytyväisin ja rauhallisin mielin kohti Q2/puolivuosiraportointeja.

Välillä 1.4.-9.7.2021

  • Kokonaan myydyt suuruusjärjestyksessä: Kone, Kemira, Metso-Outotec, Gofore, Vincit, Efecte, Kamux, Tecnotree, Talenom, Orthex
  • Salkussa pistäytyivät: Dovre ja Ponsse
  • Uutena salkussa: Enersense ja Aplagon

Muuten myynneistä saadut rahat on sijoitettu salkussa jo ennestään olleisiin yhtiöihin. Eli käytännössä täydellä osakepainolla - jopa vähän ylikin, kun on käyty säästöpossulla - mennään edelleen salkun osalta. Muu omaisuus on sitten erikseen.

Mielestäni salkku on nykymuodossaan luonteeltaan ihan laadukas ja varsin matalariskinen lukuunottamatta useampaa lääkekehitysyhtiötä, joista muutaman osalta edetään todella mielenkiintoisia aikoja (varsinkin Arocell).

Salkku 11.7.2021:

Harvia 36,9 %
Revenio 14,8 %
Orion 6,8 %
Vaisala 6,7 %
Solteq 5,4 %
Arocell (SWE) 5,2 %
Olvi 4,8 %
Apetit 4,8 %
Raisio 3,4 %
Metsä Board 2,5 %
Xbrane (SWE) 2,4 %
Smart Eye (SWE) 2,1 %
Reka 1,0 %
Enersense 0,9 %
Faron 0,8 %
Bonesupport (SWE) 0,7 %
BBS 0,4 %
Herantis 0,4 %

Pörssin ulkopuoliset
Aplagon 50 kpl
HPK 1 kpl
Aina 1 kpl

12 tykkäystä

Pysytty aika tiiviissä muodossa mutta kohteet on vaihtunut tänä vuonna ainakin kerran ellei kahdestikin. Mikä tosin ei ole aina ollut edes oman sijoitushistorian valossa fiksua. Mutta nyt mennään tällä.

11 tykkäystä

Olen sijoitellut vasta n. reilun vuoden päivät ja taktiikka on ns. varovainen:
Tecnotree 37,5 %
Finnair 35 %
Blackberry 15 %
Elisa 10 %
Nokia 2,5 %

8 tykkäystä

Voinko ihan mielenkiinnosta kysyä, miten määrittelet “varovainen” tässä asiayhteydessä? Kun salkusta kolmannes on kiinni Finnairissa, itselleni ei tule sana “varovainen” ihan ensimmäisenä mieleen :slight_smile:.

81 tykkäystä

Noh - ajattelin käydä kiinni, kun arvo oli ihan pohjamudissa muutama kuukausi sitten ja konkurssia ei varmaankaan ole ainakaan hetkeen odotettavissa : )

2 tykkäystä

Piti ihan tarkistaa - tästähän on jo siis reilu puoli vuotta ostopäivästä ja ostohinta oli 0,47 € .
Tämä on tarkoitus pitää vuosia, mutta riski on kuitenkin rahassa mitattuna maltillinen.

3 tykkäystä

Jos sitä kerta vuoteen kävisi päivittämässä. Tilanne vain se, että mitään muutoksia ei oikeastaan ole tapahtunut

  1. Bufab
  2. Ubiquiti Inc
  3. Axos Financial
  4. Kamux
  5. Talenom

Loppuosa aika tiukkaa ja tasaista. Jotain Faangeja ym. Salkussa kun vähän kiertoa ja kasvu tasaista niin salkku kasvaa suht veroystävällisesti

7 tykkäystä

Minulla meni tuolla aiemmin reippaasti puurot ja vellit pahasti sekaisin ja räknäsin sinne vain osakkeiden määrän, kun tottakai arvosta siis puhutaan. Toivottavasti tämä menee ensijännityksen piikkiin : )
Pahoittelut myös ja ei siis ihme,että asiaa ihmeteltiin ja iso kiitos varoituksista ja vastauksista.
Nyt oikea salkku arvoltaan siis tässä: (Euron kolikkoina n. 215 kg)

41 tykkäystä

Tässäpä oma salkku. Kertokaa mielipiteitä firmoista, toimialahajautuksesta yms. Suomi-painotus tällä hetkellä 100%, mikä on ihan tietoinen valinta. Harvian osuus on hiukan turhan korkea, mikä on sinällään positiivinen ongelma. Nousuralli on ollut niin kova, ettei hajautus ole pysynyt perässä :grinning:

34 tykkäystä

Hyvin löytyy toimialahajautusta. Vaikka kaikki ovatkin Suomi-firmoja, usealla on kansainvälistä liiketoimintaa, joten sitä kautta tulee kuitenkin maantieteellistä hajautusta.

Itseltä löytyy myös Olvia ja Kamuxia, joiden kanssa nukun yöni hyvin. Ei tarvitse spekuloida kun tulokset puhuvat puolestaan vuodesta toiseen.

Kaikkiin en ole kovin tarkasti tutustunut, mutta vaikuttaa laadukkaalle kokonaisuudelle.

4 tykkäystä

Vain yhtä samaa firmaa (Harvia) omassa salkussa mutta olisin varsin tyytyväinen jos oma portfolio näyttäisi tuolta. Tämä alkaa Helsingin pörssissäkin olla hienoa, voit kasata ~ 10 firman salkun aika monella eri tavalla ja lopputulos on silti todella hyvä.

4 tykkäystä

Tähän salkkuun lisäisin JOS dipataan niin Olvia,Kamuxia,Nestettä,Orionia ja Aktiaa!! Samalla salkkusi riski tasapainottuu… Mutta toivotaan et Harvia raketoi myös jatkossa,aika näyttää!! :+1:

1 tykkäys

Itseäni ei ärsyttäisi tuossa salkussa mikään muu kuin epäsuhta yhtiökohtaisessa painoarvossa :sweat_smile: Toki se lienee lähinnä positiivinen ongelma, kuten sanoit.

1 tykkäys

Tollanen pikanen lista omista omistuksista euromäärällisesti isoimmasta pienimpään, jotku ehkä osaa laskea mitkä ne suurimmat voittajat ja mitkä häviäjät…

Edit. Tosiaan ajankuluksi vaan euromäärät sotkin, jos joku jaksaa/kiinnostaa laskeskella niin ei se mun elämää kaada.

16 tykkäystä

Muuten ihan hyvännäköistä menoa, mutta kannattako sijoituksia hajauttaa noin pienillä summilla?
Vaikka olet nuo summat mustannut, 10-50 osakkeen salkulla nuo kaupankäyntikulut muodostuvat erittäin suuriksi. :sweat_smile:

3 tykkäystä

Joo noi pienimmät sijoitukset (mm. BBS) tehty kun ei tollasia asioita osannut edes ajatella sijoittamisessa. Aika aloittelija tässä hommassa ja vasta alkanut oppimaan ettei pahemmin kannata alle 1000 eurolla sijoittaa ja lisäksi ei ole ollut oikeen enempää “ylimäärästä” rahaa ja uskallustakaan laittaa kerralla nykyistä enempää. Strategiana onkin sijoittaa enää pelkästään rahastoihin kuukausittain ja jättää nämä osakkeet kasvamaan, liikaa päänvaivaa osakkeista minulle…

22 tykkäystä

Itselläni palttearallaan 30% Tecnotree 30 Sievi ja 40% Harvia. Ja jos olisin ajatellut ettei alle tonnilla kannata sijoittaa, niin olisi tuotto ollut kyllä ihan jotain muuta. Toisaaltaan ne isot kaupankäyntikulut on laittaneet harkitsemaan jokaista liikettä tarkkaan.

Mutta alussa ehkä kaupanköyntikuluja tärkeämpää on, että aloittaa :thinking:

19 tykkäystä

Laitetaanhan omakin jakoon. Pienemmistä siivuista joissa ei nimeä näy, löytyy seurantapossat/jämät Wulf, Rovio, Tokmanni, Neste, Smart Eye, Enersense, Nexstim ja Tecnotree.
Suurin osa OST:llä mutta isosti nousseita (mm. qt, metso-outotec) vielä AOT:llä

Kuukausittain menee tällä hetkellä rahaa indekseihin ja ETFfiin ja osakkeita vaihtuu kohtuu harvakseltaan, viimeisimpänä eilinen Telia-possan tyhjennys. Vincit seuraavaksi kevennysvuorossa AOT:ltä kun sitä otin OST:lle. Kevennys siitä syystä että sektorin paino makuuni vähän suuri.
Käteistä tällä hetkellä n 5% salkusta

14 tykkäystä

Hyvin voi alle tuhannella eurolla sijoitella, kunhan valitsee oikean välittäjän :wink:

33 tykkäystä