Mitä sinulla on salkussa?

Omassa salkussa on lähinnä suomalaisia osakkeita osteltu osakesäästötilille sitten edellisen päivityksen. Fondian painoa on nostettu 10. suurimman sijoituksen tuntumaan ja uusina salkkuun ovat tulleet Nokian Renkaat, Viafin Service, Enento, Inderes ja Neste.
Ei myyntejä itselleni tyypilliseen tapaan.

24 tykkäystä

Qt oli silloin tosiaan noissa maisemissa. Itse ostin useassa erässä Mikaelin intoillessa/innoittamana, keskihinnan oltua lopulta 8,26€. Kun kurssi vaan jatkoi nousuaan, niin hyppäsin kerralla kokonaan junasta 120,40€:n hinnalla. No nousu senkuin vaan jatkui, mutta siltikin tuskin enää milloinkaan osuu omaan salkkuun yhtä tuottoisaa lappua. Joku voisi sanoa, että “onneksi on lotto”.

8 tykkäystä

Ulkomaisiin yhtiöihin sijoitukset pääsääntöisesti ETF:ien kautta. Syy laiskuus. Kotimaisia yhtiöitä määrältään kohtuullisesti.Jospa niitä ehtisi seuraamaan. Olen suht. tyytyväinen salkkuni sisältöön.Ainoana salkkuni pienimmän sijoituskohteeni kurssikehitys ihmetyttää, mutta katsellaan.
YTD 3,49% 12 kk 13,64%. OST:lta löytyy kutakuinkin samoja suomalaisia yhtiöitä samansuuntaisin kehityksin.

27 tykkäystä

Tämän hetkinen salkun tilanne. Näillä positioitu vuoteen 2024

NORDIC MINING 23%

Position kokoa kasvatettu. Engebö rutiili/garnet kaivos avataan vuoden lopussa. Uskon kurssi nousuun loppuvuotta kohden.

INMODE 14%

Hyvin kannattavaa liiketoimintaa kauneudenhoito laitevalmistajana. Israelin tilanne, korot ja yleinen markkinatilanne painaa tällä hetkellä. Omien osakkeiden ostoille juuri saatu valtuutus. Itsellä löytyy luottoa ja mielestäni alihinnoiteltu yrityksen laatuun nähden.

GLOBAL ATOMIC, DEEP YELLOW, NEXGEN ENERGY Yhteensä 26% salkusta

Uraanin supersyklin spekulointia. Osakkeet hankittu 2021-2022 välillä

NORDEA 7%

Vakaata arvonnousua ja osinkoja salkkuun

HIMS 6%

Kasvuraketti terveydenhuolto sektorilta. Kääntynyt kannattavaksi ja kasvu jatkuu.

Sibanye Stillwater5%

Kulta ,platina ja tulevaisuudessa litium kaivaja

NOKIAN RENKAAT 3,5%

Romanian tehtaan tuotannonkasvu mielessä.

ATKORE 3,5%

Löytö täältä palstalta. Aloitus positio

INTELLEGO TECNOLOGIES 2%

Tutkimis positio Ruotsin pörssistä. Reipasta kasvua UV-valoon liittyvissä teknologioissa.

TECNOTREE,OROCO,EXELSIOR MINING,MAGNORA, SOFI Alle 1% osuus salkusta

13 tykkäystä

En selvästikään viihdy liian hajautetun salkun kumppanina. Back to basics, näiden kanssa minun on helppo elää.

Vaikka Acuvin suuri paino vaikuttaa ensivilkaisulla rajulta,
tilanne muuttuu oleellisesti kun otetaan mukaan vielä se suurin sijoitus,
jolle ei vielä ole markkinapaikkaa.

Tänään oli 3 vuotta täyttäneen sijoituksen osakasilta, jossa pääomasijoittajan ja johdon kanssa käytiin läpi missä mennään. Arvonmäärityksen perusteella osakkeen arvo on noussut 3 vuodessa yli 150%, mikä vastaa noin 40% arvonkasvua vuosittain. Toiset kolme vuotta vielä, ja sitten aletaan olla pisteessä, jossa exit alkaa olla ajankohtainen.

18 tykkäystä

Mobiilipankissa paistatelleen omistukset-rivin ensimmäisen pikaisen 100k€-piipahduksen kunniaksi Shinjuku-sedän salkkukatsaus. :slight_smile:

Sama hyväksi todettu omistajalähtöinen sijoituslinja jatkuu samoilla suunnitelmilla, eli suorat osakkeet Hesuliin “Osta, lisää, holdaa” -periaatteella ja indeksirahastoilla yhä kasvavassa määrin ikään kuin kusetusmarkkinoiden kestävät perustukset tukemaan natisevia salkun saumoja ja tutisevia ostohousujen puntteja.

Pientä lisäinfoa:

  • Arvo-osuustili tällä hetkellä +40,88% ja osakesäästötili -1,38%.

  • AOT:n kaikki osakkeet ja indeksirahastot olleet jo vuosia mukavasti plussalla, OST:lla muut plussalla, paitsi pakkasella Neste enemmän, sekä Sampo ja Valmet vähemmän.

  • Indeksirahastoihin tein kuukausisäästösopimukseen muutoksen seuraavaksi 10 vuodeksi, että näihin menee jatkossa +16,7% (50 €) enemmän rahaa joka kuukausi, eli suht hillitty omavalintainen ostovoiman heikennys, jonka ansiosta ajan mittaan mojova AOT:n tuottovoiman vahvennus.

29 tykkäystä

Tylsä indeksisalkku.

Yritän pitää omien osakepoimintojen osuuden pienenä. Poikkeuksena on suuri rakkauteni Berkshire Hathaway.

33 tykkäystä

Nokian Renkaiden valta-asema salkussa on kuihtunut vuoden edetessä marginaaliin, varojen siirryttyä mielestäni potentiaalisempaan kohteeseen.

14 tykkäystä

Tuli viikonloppuna joutoaikana taas kiusattua Exceliä. Excelistä on niin helppo varsin yksinkertaisin käskyin ottaa omia mielivaltaisia luokitteluja ja vieläpä niin, että samat rakenteet on jatkossa pysyvästi käytössä, kun omistukset muuttuvat - halusit tai et. Samaan Exceliin saa sekä AOT- että OST-reput, vaikka olisivat eri välittäjillä.

Yllättävin tulos oli omistusviipaleet eri firmoissa kategorisoinnista karkeimmassa nelijaossa: finanssisektorin turvasatama 51% (viisi firmaa), käänneyhtiöt 46% (neljä firmaa) sekä ynnä muut (hupi, info, tuki & reaaliosingot) 3% (kuusi firmaa). Kasvufirmoiksi luokiteltavat firmat ovat edelleen 0% (nolla firmaa).

Onko kukaan muu tehnyt omistuksistaan ja niiden osuuksista vastaavia karkeita kategorisointeja? Ei sillä, että sellaisia tarvittaisiin, mutta jos.

9 tykkäystä

AOT
osuuus salkusta
CapMan 8,38%
Evolution 5,05%
Incap 4;73%
Innofactor 2,50%
Kemira 4,36%
Mandatum 0,84%
Nordea 9,57%
Sampo 7,90%
Scanfil 5,40%

Sijoitusrahastot
iShs MSCI EM USD 2,46%
Seligson OMXH 25 9,31%
ISHR MSCI WrldA 11,96%
iShs Core SP500 21,22%
iShs Glb Water 6,30%

OST
Huhtamäki 16,59%
Innofactor 7,31%
Mandatum !4,03%
Marimekko 6,63%
Nordea 14,47%
Optomed 5,73%
Puuilo 23,93%
Qt 4,97%

Salkusta ovat saaneet lähteä pahasti tappiolliset KH Group, Tecnotree, Vinci, Neste (±0) ja Oma Säästöpankki. Vapautuvilla varoilla tilalle ostettu mm. lisää Huhtamäkeä, Mandatumia, Innofactoria, Seligsonia OMXH 25, Fortumia ja ISHR MSCI WrldA ja Nordea.
Molemmat salkut on plussalla, eikä pahasti tappiollisia osakkeita salkut enää sisällä. Noita tappiolla myytyjä AOT:n osakkeita voi käyttää verosuunnittelussa. OST:n joutuisi lopettamaan saadakseen verohyödyn tappiollisista osakkeista, siinä yksi huonous kyseisessä tilissä.
Ulkomaista osuutta salkussa tulen kasvattamaan ETF-rahastojen kautta, kotimaisiin osakkeisiin en tällä hetkellä enää kovin paljon panosta. Kasvuosakkeet saavat jäädä minimiin.

16 tykkäystä

Terve foorumi,

Ajattelin avata tänne omaa portfoliotani, koska tätä ketjua lukiessani olen huomannut, että monilla on todella hajautettuja salkkuja. Joillakin on kymmeniä yhtiöitä salkussa pienillä omistuksilla, onko teillä aikaa seurata yhtiöiden kehitystä tarkemmin? Onko salkku todella hajautettu, koska salkku itsessään on niin suuri, että tällä tavoin hallitaan riskiä?

Itse nuorena, kohta ammattikorkeakoulusta valmistuvana jo työelämässä olevana pystyn ottamaan riskiä, joten sijoitan vain harvoihin yhtiöihin, mihin minulla on suuri luotto tulevaisuuden suhteen ja joiden kehitystä seuraan päivittäin. Teesejäni yrityksistä en ainakaan tässä kohtaa vielä jaksa alkaa avaamaan.

High conviction investment portfolio

image

34 tykkäystä

Kun on tämmönen vanha paskamahaukko ja osakkeita on ihmetelly kohta 40 vuotta enemmän vähemmän elämänvaiheesta riippuen. Jos joku tonnilla ostettu pompsi on ny vaikka 7 tonnin arvonen. Ei tohdi ostaa lisää ku on jo niin paljo noussu. Vaikka tippus puoleen, ei paljo jaksa kiinnostaa. Osinkoja tulee kuitenkin ja hyvin on silti nousua.

Sitte ostaa taas jotain uutta mikä on olevinaan evullista. Jos on masentavat ajat, voi hakata vaikka halkoja. Sillai kertyy monenlaisia ostoksia, kymmenittäin. Ja halkoja.

Mulla ei o osakkeet salkussa. Kaipa ennemmin semmosessa hikisessä repussa ennemmin. Sikin sokin, osa pölyssä, osa homeessa. Mut halot on kuivassa liiterissä. Ehkä osakkeetkin vois viedä sinne, halkopinon pääle tuultumaan.

52 tykkäystä

Osakesäästötilillä kannattaa asiantuntijoiden mukaan olla osinko-osakkeita. Olen noudattanut ohjetta tarkasti, koska ost:ni näyttää tältä:

100 % Nordea

48 tykkäystä

Tämä on oikeesti tosi hyvä kysymys, ja yllä tuli hyvä vastaus, joka varmasti usealla pitkään sijoittaneella pitää paikkansa. Mun suorien osakkeiden salkkua pyrin pitämään 10-15 osakkeen rivissä - nyt enemmän, mutta on joitakin joissa suunnitelma luopua syklin muuttuessa. Toisaalta taas nyt löytynyt kiinnostavaa ostettavaa, niin tänä vuonna tullut 2 uutta lisää.

Lisäks mulla on nordnetin rahastosalkun kyljessä useampia ihan minirivejä jenkeistä. Oon ottanut tavaksi ostaa blackfridaynä pieniä eriä kiinnostavia jenkkiyhtiöitä, saatan lisätä osaa vuosittain, välillä tulee uusia ja ne on sellaiseen ikuiseen pitoon. En tiedä onko tässä järkeä, mutta ei kai se nyt tuottoja ole tuhonnutkaan.

3 tykkäystä

Melko paljon ollut Hexin pienyhtiöitä pienemmillä panostuksilla. Pienyrityksessä yli 20v työskennelleenä ja yrittäjänä on jonkinmoinen mielenkiinto seurata pienyritysten johdon toimintaa ja yritysten menestystä, paremmin kuin Nokiassa esim. Aloituspositio ensin ja katsoa kehitys jonkun aikaa ja myydä pois ja lisätä niitä jotka suoriutuu paremmin, analysoimalla noista ei tahdo saada selvää. Keskimäärin firmoilla kyllä mennyt hyvin heikosti kauttalinjan joka ollut isohko pettymys. Siitä syystä rahaa siirtynyt HEX25 indeksirahastoon odottelemaan josko ketsuppipullo aukeasi pienyhtiössäkin jossakin myöhemmässä vaiheessa tätä noususykliä. Olen myös Ruotsin pienyrityskentästä hakenut parempia hevosia, ne onkin suoriutuneet selvästi paremmin kuin Suomalaiset, mutta sekin ollut omiaan lisäämään yritysten määrää salkussa. Nyt on evoluutio ollut jonkin aikaa käynnissä ja huonompien karsinta pois.

2 tykkäystä

Lienen poikkeus tai ainakin vähemmistöä siinä määrin, etten seuraa yhtiöitä. Olen valinnut salkkuihini niitä vähäriskisiä kotimaisia yhtiöitä, jotka on tuttuja nimeltään ja toimialaltaan, sekä varmoja toimijoita. Sijoitan pitkäjänteisesti ja omistajafiiliksellä, eli lisäilen ja holdailen. Siinä yhtiöiden seuraaminen, tavoitehinnat tai talousluvut ovat itselleni sivuseikka, ajallinen hajauttaminen ja aika on hyvä ystäväni. Yhtiöitä itsellä 19, joista nyt 18 plussalla ja 1 pakkasella.

5 tykkäystä

Alla ihan pikainen katsaus. Kevään pääkohdat:

  • Isompien firmojen positiot pois (esim. Nesteestä turskaa, voitollisena Mantaa, Nordeaa, Fortumit jne. jne.).
  • Fokusoituminen jälleen “omalle kiinnostusalueelle”, eli korkeamman riskin pienet yhtiöt (usein teknologiapainotus).
  • Isona linjana siirtyminen vakaista kypsän vaiheen yhtiöistä riskisempiin kasvuvaiheen yhtiöihin. Todennäköisesti suurin hyötyjäryhmä myös korkojen laskusta?

Salkku on siis elänyt paljon keväällä. Pientä säätöä sopivan tilaisuuden tullen varmasti tulee lisää.

Tässä jotain lyhyitä ajatuksia:

  • Smart Eye AB. :sweden: Tätä nyt on hehkutettu riittävästi joten ei siitä enempää. Hankittu tässä huhti-toukokuun aikana <80SEK. Tappiollinen teknologiafirma.

  • Lindex Group. :finland: :sweden: Puoliksi sweden, koska toimari ja ehkä vielä tarina siirtyy Tukholman pörssiin? Tätä hankittu viime vuodesta alkaen, kh. jossain ~2.4€. Odotellaan saneerauksen päättyminen. Katsotaan ehkä vielä 2025 kevään osingot riippuen onko aliarvostus purkaantunut ja mitä on tulossa. Minkähänlainen olisi puolen euron osinkodippi? :smiley:

  • Gofore Oyj. :finland: Sektorin paras, roikutaan mukana. Tätä hankittu viime syksyllä, kh. alta 20€. Kohta se kääntyy taas kasvuun markkinan mukana.

  • Magnora ASA. :norway: Hankittu viime vuonna. Kiitokset @Pohjolan_Eka keissin pitchaamisesta. Välillä vähän kevensin (talvella) ja viimeisimpien kehityskulkujen jälkeen taas vähän nostin painoa keväällä. Rasvaista öljysektorin tytäryhtiö-spinnausta on tulossa pian osakkeenomistajille, minkä lisäksi tämä voi avata tien ESG-rahastoille hypätä emoyhtiöön mukaan (win-win?). Reilu puolet ostettu 20NOK ja vajaa puolet takaisin 29NOK hinnasta (eri osaketilit).

  • Nordic Mining ASA. :norway: Tappiollinen pieni kaivosfirma :smiley: Katselin tätä jo sijoitusuran alkupuolella. Nyt aika näyttää olevan kypsä Engebon projektissa hypätä tähän mukaan. Hieman ehkä myöhässä mukaan 19NOK tienoilta, mutta kuitenkin. Kaivos alkaa tuottamaan vuoden vaihteessa ja latu pitäisi olla auki oikein hyville kaksinumeroisille tuotoille (IRR).

  • Elliptic Labs ASA. :norway: Its a question of when, not if. Ensi viikko on aika jännä monessakin mielessä. Liikkuja tullaan tekemään todennäköisesti suuntaan tai toiseen. Tämä on silti vuosien keissi, ja riskitaso on korkein omistuksistani. Jos pääsee omaan tavoitteeseensa, on tämä mielestäni 5-bagger.

  • Volvo Cars AB. :sweden: Eilen salkutin 33.4SEK:ssä. Pitää tutkia enemmän, mutta tämähän vaikuttaa asemoituneen erittäin hyvin markkinamurrokseen. Suurimmat investoinnit tehty ja SPA3-alustan myötä nautitaan nousevista marginaaleista ym.? Arvostus vaikuttaa kohtuulliselta näkymiin nähden. Ehkä pieni Trader’s Club peesaus? :smiley: Taitaa olla ensimmäistä kertaa Automotive OEM:ää salkussa sen lyhyen Ferrarin listautumisen ja hätäisen myynnin jälkeen silloin aivan alkuaikoina… Tuleekohan Volvosta Ferraria? Ei varmaan.

  • Evolution AB. :sweden: Tämä on palstalaisille sen verran tuttu, että ei siitä enempää.

Seurantapositiot:

  • MobilEye Global Inc.. :israel: :us: Tätä myöskin kuluvalla viikolla salkutin pienen seurantaposition. Bisneslogiikka samankaltainen, kuin SEYE, mutta vähemmän skaalaava ja enemmän kilpailtu markkina luullakseni. Tutkitaan lisää. Samoin pieni Trader’s Club -peesaus, mutta osui kyllä omaan “circle of competence and interests”, koska olen tutkinut paljon SEYE:ä vuosien aikana.

  • Raketech Group Holding. :sweden: Tätä myös hankittu olikohan eilen perjantaina. Better Collectivea myin loput pois hyvällä voitolla ja otin samalta sektorilta riskisemmän, mutta aika maltillisesti hinnoitellun firman. Vaatii lisää tutustumista. Seurantapositio. Ei tällä mitään kilpailuetuja ole ja on vähän kuin “lastu lainehilla”. Ainakin Penser Bankin ja RedEyen ever-so-bullish analyysien perusteella tuottopotentiaalia silti on.

Kevään suurin epäonnistuminen on selvästi ollut Neste. Eniten siinä huolettaa uusiutuvien myyntimixin edelleen kasvava USA-osuus sekä laskevat RIN-hinnat. Seuraillaan silti.

Ei muuta kuin aurinkoista viikonlopun jatkoa!

Pari Buffett-pätkää jatkoksi. Mutta minulla ei ole ihan vastaavaa Trackia tähän tarjota :smiley:

81 tykkäystä

Appiukko on melkein 90 v, ikänsä tehny duunarihommia. Ei ajokorttia. Tietokoneista ei mitään haisua. On omistanut saman Meriläis-hyttiveneen vuodesta 1973. Ehkä yllättävää että ukkeli on hieman kiinnostunut osakehommista. Ei ihan myötäänsä myllää sijotuksiaan eestaas. Hänellä on yhä 1970 -luvulla ostetut Nordean osakkeet. Eukkoansa ukkeli tituleeraa Pörssihaiksi, eukkosella on nääs enempi sijotuksia mut ei hänkään ymmärrä tietokoneiden päälle yhtään mitään. Sijotusta kerryttää kuukausisäästöllä rahastoon, eläkkeestä menee osa sinne. Just osaavat puhelimella soittaa. Ei tule sijotuslehtiä tms. Kunnostavat venettä, mökkeilevät ym. kivaa tekevät.

41 tykkäystä

Mitenköhän tämän muotoilisi… Ehkäpä niin, että kun valitsee salkkuun pääosin Investor AB:n, Emerson Electricin, Fortisin, NNN REITin jne. kaltaisia yhtiöitä, niin ei tarvitsekaan olla aikaa seurata yhtiöiden kehitystä tarkemmin.

11 tykkäystä

Meikäläisellä salkussa tällä hetkellä 50 yhtiötä. Mutta käytännössä kaikki suuria vakiintuneita firmoja, joita ei mielestäni tarvitse kovin tarkasti seurata. Seuraan kyllä markkinaa jonkin verran päivittäin, ja jos jostain yhtiöstä tulee jotain isoa uutista niin todennäköisesti huomaan sen.
Onhan toi määrä silti aika iso. Jatkossa yritän mieluummin pienentää kuin kasvattaa sitä.

19 tykkäystä