Mitä sinulla on salkussa?

Omistukseni suurimmasta pienimpään:

1.Revenio
2. Qt
3. Talenom
4. Sampo
5. Bittium
6. Taaleri
7. Neste
8. Robit

Hoivatilojen poistuminen salkustani on jättänyt huomattavan tyhjiön, jonka täyttämiseen soveltuvaa yhtiötä en ole vielä löytänyt. Ihan hyvin tässä on pärjätty ilmankin. Robittia minulla on ihan pieni siivu jäänyt vain käytännössä istumaan salkun pohjalle. Reveniota ja Qt:tä edelleen mielellään ostaisin lisää, en vain näillä hinnoilla.

4 tykkäystä

Salkkuni osakeomistukset:
Huom. Salkkuni sisältää muutakin kuin osakkeita.

  • Sampo 13 %
  • Oma Sp 11 %
  • Investors House 8 %
  • Beyond Meat 4 %

Portfolioni sisältö kokonaisuudessaan:
https://www.sickboy-blogi.com/salkkuni-juuri-nyt

5 tykkäystä

Lisäksi Nordnet Smart 15 kuukausisäästöllä, Handelsbanken Eurooppa indeksi kuukausisäästöllä, OP-Maailma indeksi kuukausisäästöllä ja OP-Venäjää pieni siivu.

5 tykkäystä

Rahastot 35%
Etf 10%
Talenom,tyres 5%
Valmet,nike,3m,kamux,h&m,cummins 2,5-3%
Disney,revenio,harvia,j&j,outotec,loomis,handelsbanken,noho 1,8-2,5%

Tuossa isoimmat. Osa peliosakkeita ja osa pitkässä.

3 tykkäystä

Oma salkkuni, järjestys satunnainen. Suurimmat sijoitukset poimittuna ovat Revenio 15,6%, PYN 9,1%, Vow 5,3%, Novo Nordisk 4,5%, Neste 4,4%, UPM 4,2%, Investor 4,1% ja Kone 4,1%.

American Water Works
BASF
3M Company
Realty Income
SPDR Europe Small Cap Value ETF
SPDR USA Small Cap Value ETF
Canadian National Railway
Amazon
Aedifica
Starbucks
Berkshire Hathaway B
Cellavision
eQ Oyj
Vow
Latour B
Scatec Solar
Investor A
iShares MSCI Core EM ETF
iShares MSCI Core World ETF
KONE Corporation
Huhtamäki
Neste
Accenture
Svenska Handelsbanken A
Novo Nordisk B
Osuuskunta KPY
Revenio Group Oyj
Sampo Plc A
Elisa
UPM Kymmene
Harvia
PYN Elite
Nordnet Smart 15
Seligson & Co Global Brands
Seligson & Co Phoebus

4 tykkäystä

Salkkurapsa 07/2020

Päivitystä parin viikon takaiseen.

Käteisen painoa piti lisätä, mutta eipä tuo tunnu millään onnistuvan. Armotonta veivailua on tullut harrastettua taas päivittäin.

Salkun tilanne tällä hetkellä:


3 tykkäystä

Hieno blogi sulla ja hyvin olet jäsentänyt tavoitteesi ja sijoitusstrategiasi :ok_hand: :blush:.

12% tuottotavoite / vuosi on kova mutta saavutettavissa oleva. Tavoitteita on hyvä olla ja onhan osalla inden pojistakin niinkin komeita tavoitelukemia kuin 20%/v johon tarvitaan jo huippunäkemystä. Itselläni on minimi tavoite 6-7% vuosi, mutta bull tavoite (markkina pysyy suotuisana ja sijoituskohteet onnistuu) pyörii myös tuolla 12% :ssa.

1 tykkäys

vaihteeksi tällainen päivä salkussa
image

:smiley: ehkä koronavirus tai muu black swan pilaa vielä juhlat…

8 tykkäystä

Kiva voittaa jatkuvasti indeksiä, mullakin salkku yli 2% plussalla vaikka hajautusta riittää

1 tykkäys

Oheiset laput nyt salkussa. Finski ja Dynacert täysiä pelilappuja, runkopelaajina Harvia, CapMan, Kamux sekä vuodenvaihteessa tankattu Wärre, jota pidän edelleen aliarvostettuna.

Pakko oli hypätä myöskin Qt junaan, kun ei halvalla maistunut niin kallilla sitten. Kaveriksi ajattelin lisätä IPO:sta Bilotia, palvelupuolelta pieni siivu Digiaa.

PS: Ensipostaus tälle forumille, passiivista infoa imuroitu jo pidempään :slight_smile:

14 tykkäystä

Tervetuloa foorumille.

Ootko kiinnittäny huomiota kaupankäyntikuluihin. Esim Dynacertilla yksi kauppa maksaa 20€ eli tekee aika ison loven sijoitettuun pääomaan.

Suomalaisillakin osakkeilla perus hinnat Nordnetissa 7-9€ kauppa.
Yhdelle treidile (osto + myynti) tulee siis helposti 14€ kustannuksia mikä tekee 500€ pääomalle 2,8% ja tonnille 1,4%.

Tämä vaikkei siis olisi tarkoitus erityisemmin treidata, mutta jos pitää yhtä osaketta keskimäärin 1-2v niin lohkoo odotusarvoisesta 7% pa. tuotosta ihan muikean siivun.

7 tykkäystä

Thanks!

Joo valitettavasti olen, ja todennäköisesti suorat omistukset onkin jollain aikavälillä tarkoitus siirtää pois Nordnetistä matalampien kulujen perässä. Suunnitelmana kuitenkin pitää em. yhtiöitä pääasiassa yli ajan joitakin poikkeuksia lukuunottamatta.

Yllä kuvattu on itseasiassa pelisalkkuni, ja sijoitusvarallisuudesta 75% on huomattavasti kustannustehokkaammissa instrumenteissa kuukausisäästön myötä.

1 tykkäys

Ymmärän hyvin halun ostaa pieniä eriä useista kiinnostavista yhtiöistä. Kuitenkin kannattaa ajatella voisiko olla järkevämpää ostaa harvempia yhtiöitä isommalla sijoituksella per yhtiö.

10 tykkäystä

Muutaman sadan euron kertasijoituksilla OP:n ja Nordean 1% hintakatto on erittäin suositeltava :+1:

19 tykkäystä

Löytyy 3 eri salkkua, tavallinen arvo-osuustili, tammikuun alussa avattu OST-tili sekä indeksisalkku

Tässä salkussa Efecte ja Aspire ovat sellaisia, joille olen antanut kvartaali toisensa perään vielä yhden mahdollisuuden. Nyt on jonkin aikaa tehnyt mieli pistää nämä lihoiksi ja ostaa tilalle Remedyä tai lisäillä omistuksia Kamuxissa/Qt:ssa. Hoivatilat oli salkun ylivoimaisesti suurin omistus ennen pörssistä poistumistaan. Tässä salkussa hieman harmittaa, kun oli tarkoitus lisätä Digiaa ja Exeliä, kun olivat vielä tappiolla, mutta jäi lisäämättä. Sen jälkeen molemmat menneet pystysuoraan ylöspäin. Näemmä hieman varkain Huhtamäki prosentuaalisesti parhaiten tuottanut. Taitaa olla myös vanhin omistukseni lyhyellä sijoittajan urallani. Tuota ostin, kun aloittelijana olin juuri lukenut jonkun kirjan, jossa kerrottiin “tylsistä” osakkeista, jotka eivät kiinnosta “ketään” ja näiden tuottavuudesta. Tästä viisastuneena naiivisti ajattelin, että näitä pahvikuppeja ja kansiahan on joka puolella. lopullisen vaikutuksen Huhtamäen voimasta minuun teki, kun keskellä Australian korpea, täysin keskellä ei mitään, pienellä ja ränsistyneellä keskiverto R-Kioskin kokoisella huoltoasemalla kahvia tarjoiltiin Huhtamäen pahvikupeista.

Tässä salkussa oli myös laskeviin kursseihin ostettuja Nordeaa, Nokiaa ja Nokian Renkaita. Aloittelijana sitä katsoi, että onpas Nordea halpa kun laskenut maksimeistaan jo noin paljon. Nykyään toki jo edes sen verran viisastunut, että tietää tämän olevan jotain muuta kuin totuus. Nordeasta ja Nokian Renkaista luovuin lopulta vuoden viimeisenä pörssipäivänä saaden tämä verovähennyksiin. Myös Lehtoa omistin hetken 2018 vuonna samoilla ostoperusteilla, mutta onneksi tajusin toisen negarin jälkeen hypätä pois.

Talenomin ja Kamuxin ostin Inderesin hehkutusten myötä “liian myöhään”. Talenomiakin oli tullut seurattua jo vaikka kuinka pitkään Inderesin ansiokkaiden raporttien kautta, mutta salkkuun se ei ollut koskaan päätynyt, sillä ajattelin koko ajan tämän olevan kallis. Kun hinta kuitenkin jatkuvasti kiipeää vain ylöspäin, hyppäsin lopulta kesällä kelkkaan. Kamuxia ostin lopulta syksyllä päivää ennen q3 julkistusta ja hyvä niin, sillä kurssi ampaisi tulosjulkistuksen jälkeen räjähdysmäiseen nousuun ja tuon jälkeen olisikin ollut taas psykologisesti vaikeaa hypätä mukaan. Toisaalta harmittaa, että en ole koskaan hypännyt samasta syystä Admicomin kelkkaan, lisäksi Remedy on jäänyt ostamatta, vaikka olenkin sitä jo pidempään Inderesin kautta tarkkaillut.

Iso ansio salkusta kuuluu Inderesille. Salkussa ei ilman Inderesiä ja tätä palstaa olisi Digiaa, Efecteä, Kamuxia, eikä Talenomia.

Toinen salkku on sitten OST-salkku, jonka avasin vuodenvaihteen jälkeen. Nokiat siirsin arvo-osuustililtäni tänne, muutoin ostin TOP3-osakkeet ostolistaltani. Seuraavat olisivat olleet Neste ja Remedy, joten hieman harmittaa niiden nousu. Toisaalta salkussa on tällä hetkellä jo 11 yhtiötä, joka on aikalailla maksimi, itse asiassa tavoitteena voisikin olla tiivistää salkkujen yhtiöiden lukumääräksi sellainen 8-9kpl. Näistä kahdesta salkusta liipaisimella ovat Aspire, Efecte ja Nokia. Katsellaan nyt kuitenkin tämä tuloskausi ensin.

OST-salkussani Revenio on kanssa sellainen, jonka kelkkaan ei ole tullut koskaan aiemmin hypättyä “kalliin” hinnan vuoksi. Samoin myös Qt, jota etenkin on tullut seurattua tämän palstan ansiosta tiiviisti viime ajat, mutta kurssinousun myötä on ollut psykologisesti vaikeaa hypätä kelkkaan. OST-tilille ostaessani kuitenkin päätin, että nyt ostan hinnasta riippumatta pelkästään yhtiötä. Tämäkin kuitenkin taas kerran vain osoittaa sen, ettei ole mikään häpeä ostaa nouseviin kursseihin, sillä ne todennäköisimmin jatkavat nousuaan myös jatkossa, laskevilla kursseilla taas päinvastoin.

Alunperin sijoittamisen aloittassani olin puhdas indeksisijoittaja, pikkuhiljaa olen kuitenkin lisäillyt painoa suoriin osakeostoihin ja nyt edellisestä kuukausisäästämisellä tapahtuneesta indeksiostostani on kulunut aikaa jo yli vuosi. Syksyllä 2018 sain parikymmentä tuhatta ylimääräistä sijoitettavakseni ja tuossa kävikin sellainen hauskuus, löin tuon summan samantien suoraan osakkeisiin. Sellainen hauskuus tuossa vain kävi, että onnistuin ajoittamaan tarkalleen päivän tarkkuudella tuon syksyn huiput, ennen kuin alkoi se lasku ja kaikkialla alettiin puhumaan seuraavasta taantumasta ja ties mistä. Onneksi en kuitenkaan hätiköinyt ja tuon jälkeen onkin menty suoraan ylöspäin. Samalla tuli testattua omat vatsahapot ja ainakin toistaiseksi kurssilasku ei aiheuttanut ongelmia, vaikka melkein puolet salkusta on kaiken lisäksi opintolainaa.

Alkaessani sijoittamaan enemmän suoriin osakkeisiin, oli minulla tavoitteena, että noin puolet salkusta on oltava indekseissä, ettei käy niin, että joskus vanhana harmittelisi kun indekseillä olisi tehnyt tuottoa pitkässä juoksussa kymmeniä, ellei satoja prosentteja enemmän. Onneksi tämä salkku on sen verran voitolla, etten verojenkaan vuoksi lähtisi näitä myymään. Tämän salkun painoa on tarkoitus kasvattaa ehkä vielä sitten joskus… Tällä hetkellä näyttää kuitenkin hyvältä ja kuten eräs palstan nimeltä mainitsematon viisas tapaakin sanoa: “Sijoittaminen on harrastus, josta kuuluu vähän maksaakin”.

Tulipas pitkä viesti ja vähän ohi aiheestakin. Samalla tuli kuitenkin muistutettua itseäni tehdyistä virheistä sekä myös siitä ettei nouseviin kursseihin ostamista tule varoa. Pitkän aikavälin tavoitteena itselläni on saavuttaa jonkinlaista taloudellista vapautta ja liikkumavaraa hyvissä ajoin ennen virallisen eläkeiän alkua, jos minun sukupolveni sellaista tulee koskaan edes näkemään. Tällä hetkellä tuo suunnitelma on ihan hyvällä mallilla ja sijoittaminen neljän vuoden harjoittelun jälkeen kuitenkin vasta alkuvaiheilla. Kun tästä pikkuhiljaa opinnoista valmistuu ja jää enemmän varoja sijoitettavaksi työtulojen kasvaessa, uskoisin, että tästä vielä ihan hyvä tulee.

26 tykkäystä

Tällä erää näyttää tältä. Täältä ryövätty viimeisimpänä Hoivatilat ja kevennetty Nokiaa ja sen jäljiltä käteispositio edelleen aika suuri. Sillä ei ole kiirettä, tuntuu haastavalta löytää järkevää ostamista. Viimeisin lisäys oli Revenioon uuden pääomistajan saavuttua.

Ja on mulla toinenkin salkku. Osin päällekkäisiä siksi, että tämän perustin alunperin fifon takia. Ei vaan sitten ollutkaan mitään syytä myydä niitä sinne dipeistä tuplatankattuja Kotipizzoja, Revenioita tai Hoivatiloja :smiley: Reveniopaino salkkuyhtiöissä jäätävä siksi, että se on noussut niin paljon.

Kolmas salkku on idekseille. Siellä alkuvuodesta aloitin uutena kk-säästön kehittyvät markkinat-etf:ään.

9 tykkäystä

Kaksi salkkua; Hitaassa 75% osakepääomasta, Nopeassa loput. Käteistä tällä hetkellä sen verran, että ostoksella pääsisi hitaan salkun kolmoseksi. Ei tee mieli tehdä kovin isoja liikkeitä koronan tai muunkaan heilunnan vuoksi. Nopeassa salkussa useampikin saattaa vaihtua kevään aikana.

nimetön

1 tykkäys

Tässä minun salkkuni tällä hetkellä. Tarkoitus on antaa kaikkien lappujen istua rauhassa ennen kuin on mielestäni hyvin selvästi yliarvostettu. Lisäillään mukaan erilaisia lappuja sitten pääoman lisääntyessä

8 tykkäystä

Päivitetään omankin salkun tilanne. Itsellä kaikki rojut siis samassa salkussa. Salkun ytimen ainoa muutos on Qt-position avaaminen tammikuun lopulla Remedyn kevennyksistä tulleilla varoilla.

Remedyn painoa olen onnistunut jopa hieman pudottamaan sieltä yli 60 % tienoilta lähemmäs 50 %. Tiedän, että se on vieläkin törkeässä ylipainossa, mutta koen sen yrityksenä, jota jaksan aidosti seurata jatkuvasti ja jolla uskon olevan vielä paljon voitettavaa tulevien vuosien aikana. Aktiivisella seurannalla pyrin pitämään ylipainon riskit kohtuullisina, kun pystyn nopeasti reagoimaan, jos yhtiössä tapahtuu jotain merkittävän negatiivista tulevaisuuden kannalta.

HKScan alunperin ostettu ennen Q3:sta käänteen uskossa. Osa myyty silloin Q3 jälkeisillä nousuilla ja loput saa katsella vielä ainakin tämän vuoden kehityksen eteenpäin.

Glaston ostettu salkkuun katselemaan saisiko yhtiö kelkkansa nousu-uralle vuoden-parin sisään.

Nexstim tuli mukaan tällä viikolla pelilappuna, ja ‘muut’-kohdasta löytyy pienet positiot Herantis Pharmaa sekä Koneen ja Storan shorttia, joita olen hieman kevennellyt viikon sisään laskun (shorttien nousun) myötä.

8 tykkäystä

Pahoittelut offtopicista: Ovatko ym kuvakaappaukset Nordnetistä? Itse en moista näkymää ole löytänyt.