Mitä sinulla on salkussa?

Nyt koronadipin aikaan on tullut ostettua paljon ja tulosta on saanut hyvin :smiley:
Salkusta löytyy seuraavia yhtiöitä:

  • Qt
  • Fortum
  • Harvia
  • CapMan
  • Outokumpu
  • Outotec

Jotain pankkia olen ajatellut myös mukaan portfolioon (saa ehdottaa perusteluiden kera). Lisäksi olen seuraillut vähän pienempiä yrityksiä, eli Scanfilia ja Tecnotreeta. Tulkaa mukaan keskustelemaan yhtiöistä ja pistäkää palstat seurantaan!
Scanfil
Tecnotree

Scanfilista Inderes on julkaissut hiljattain laajan raportin ja Tecnotreella tällä hetkellä tuloskäänne menossa. Raportin yhtiö julkisti tänään.

4 tykkäystä

Nyt tuli vuosituhannen salkkumatch :heart_eyes: :drooling_face:
Täällä muuten täysin identtinen sisältö, mutta löytyy näiden lisäksi vielä Incap ja Bilot

7 tykkäystä

Salkkuni täyttää tänään 3 vuotta. Avaan noin 6kk välein sijoitussuunnitelmani. Hymähtelen ensimmäisille riveille ja kirjoitan sijoitussuunnitelman loppuun muutaman rivin suurimmista puolen vuoden aikana tapahtuneista muutoksista salkussa sekä myös yhden virkkeen perustelu myynnille tai ostolle.

Sampo 15%
Neste 14%
OP Amerikka 11%
Fortum 9%
UPM Kymmene 8%
iShares EM IMI UCITS ETF 8%
iShares CORE MSCI WORLD ETF 6%
Revenio Group 5%
Qt Group 5%
Kamux 4%
Siltronic 4%
iShares CORE S&P 500 UCITS ETF 4%
Terveystalo 3 %
Exel 2%
eQ 1%
Capman 1%

3 tykkäystä
Osake Sektori Osuus Keskihinta
Bilot Oy Teknologia 2,66 % 6,01 €
CapMan Plc Finanssi 6,79 % 1,76 €
eQ Oyj Finanssi 4,24 % 11,97 €
Fortum Oyj Energia 19,08 % 14,35 €
Harvia Plc Kuluttaja 6,40 % 9,03 €
Huhtamäki Oyj Materiaalit 3,16 % 25,45 €
Kamux Corporation Kuluttaja 6,86 % 7,74 €
Neste Corporation Energia 8,71 % 30,70 €
QT Group Oyj Teknologia 9,89 % 19,92 €
Revenio Group Terveydenhuolto 10,51 % 23,71 €
Sampo Oyj Finanssi 11,71 % 26,42 €
Wärtsilä Corporation Konepaja 9,99 % 7,04 €

Käteistä enää 13%, ehkä pientä kevennystä tulossa varsinkin Fortumin ylipainosta Q1 jälkeen.

6 tykkäystä

Salkun sisältöä jaoteltuna brutto-osingon suuruuden mukaan, kaikki yhtiöt eivät mahtuneet nimeltä mukaan, koska maksavat pientä osinkoa (Mastercard, Visa ym) tai eivät maksa lainkaan osinkoa tältä vuodelta (Alibaba, Google, Nokia, Scandic Hotels, Carnival Corp ym). Brutto-osingot yhteensä noin 11800€ ja perheen salkut yhteensä 268000€, mikä antaisi keskimääräiseksi osinkoprosentiksi 4,4%.

22 tykkäystä

Salkkurapsa 18/2020

Päivitystä viikon takaiseen.

Uutta rahaa lisäsin salkkuun tälläkin viikolla, joten salkun arvo nousi jälleen hyvin. Myös salkun indeksi nousi jo varsin lähelle viikon 8 huippua (111,79 vs 112,13). Itselleni sopii siis tulevalle viikolle varsin hyvin molemmat vaihtoedot: lähdetään hakemaan uusia pohjia tai vaihtoehtoisesti noustaan tekemään oman salkkuindeksin uudet huiput.

Wärtsilän ja ABN AMRO Groupin pienet positiot myin pois, kun päädyin siihen, että en halua niitä lisätäkkään vaikka vähän lasketeltaisiin. Berkshire Hathawayta vähensin reilummin, kun rupesi häiritsemään se, että kyseinen instrumentti ei meinaa pysyä nousupäivinä S&P 500:n matkassa. Muut ostot/myynnit pienimuotoista veivailua.

Indeksien viikkokisassa voiton vei OMXHCAPGI. Oma salkku sijoittui toiseksi ja tällä kertaa peränpitäjäksi jäi S&P 500. OMXHCAPGI pääsi hiukan hyötymään perjantain kiinniolosta muiden laskiessa.

Viikon tapahtumat:

  • Ostettu Scorpio Tankers Inc
  • Myyty Wärtsilä Corporation
  • Myyty ABN AMRO Group NV
  • Lisätty Twitter
  • Lisätty Meredith Corp
  • Lisätty Golar LNG
  • Lisätty PayPal Holdings Inc
  • Lisätty Paycom Software
  • Vähennetty Berkshire Hathaway B
  • Vähennetty EPR Properties
  • Lisätty XACT Bear 2 (ETF)
  • Vähennetty TIN Ny Teknik A (rahasto)
  • Veivailtu eläkevakuutussalkussa 44%/56% osake/korko-rahasto

Salkun allokaatio:


Salkun kehitys:

Indeksien ranking:

5 tykkäystä

Ylempänä puhuin ottaneeni ilon irti laskusta. Tarkastelkaamme mitä tämä “ilo” tarkoittaa :smiley: Tässä ostoja korona-aikana.

Kamux. Ihan ok, tuskin vika osto plussalla enää on.
kamuxx

Revenio (huom. ensimmäinen osto ennen koronaa…). Toka laukaus lähti kyl liian hätäseen.
revenio

Qt. Tää oli hyvä! Viimeisin osto oli aika avot, lisäksi sain napattua vikan oston jopa alempaa kuin Inderes (hahaa).
qt

Wärtsilä näyttää aivan hirveältä näin katsottuna. Tuo viimeisin osto on siis “korona-osto”. Kaks ekaa ostoa pidin jopa erinomaisena, enkä vieläkään kadu niitä, silloin ei ollut koronasta tietoakaan.
wärre

Pohjiin osuminen on niin vaikeaa, niin vaikeaa. Lisäksi, maltti on valttia. Noh, ehkäpä pääasia että nämäkin ostot tuli tehtyä alle osakkeen käyvän arvon, muu on toissijaista - mutta on näitä omia laukauksia joskus hauska katsella. Salkun kehitys on silti ollut ihan siedettävää tämän viimeisimmän nousun ansiosta, mutta katsotaan lähdetäänkö kokeilemaan uusia pohjia…(ei kehityksestä sen enempää, tämä ei ole salkun tuotto -ketju)(en ole varma mihin ketjuun tämä olisi pitänyt sijoittaa mutta olkoot tämä hyvä ketju)

27 tykkäystä

Salkku näyttää tältä tänä päivänä, kasvavia, tulevaisuudessa oikein kannattavia teknoyhtiöitä. Microsoft on salkun perustana. Pyrkinyt valitsemaan semmoisia, joilla on jotenkin vaikuttava tuote/bisnesmalli. Qt positiota pienennetään, kunhan siihen löytyy oiva tilaisuus.

salkku05052020

4 tykkäystä

Laitetaanpa taas kuva “lopullisesta” salkusta muutosten seurauksena. Heivasin USA-osakkeet, koska kotimaisissa on helpompi pysyä kärryillä. Outotec riittää mulle. Nelesiä voi harkita sitten myöhemmin jos tarvetta on. Salkussa on nyt omasta mielestä sopivasti “varmoja” valintoja sekä kasvavia laatufirmoja :slight_smile:

Kasvatin Genoviksen pottia 23,50 SEK tuntumasta samaan kuin muittenki osuus. Sillä onkin jo 8% tuotto näinkin lyhyeltä ajalta. Mukava jännäillä näin tasatilanteessa, että mikä firma sieltä nousee ensimmäisenä johonkin tiettyyn summaan :slight_smile:

Oriolan tilalle vaihtui Siili Solutions. Uskon enemmän Siilin tulevaisuuteen ja asiaa auttaa se, että Analyytikko on Siilissä kohdallaan. :smiley:

IMG_20200507_150607

6 tykkäystä

Tervehdys palstan aktiivit ja asiantuntijat! Ekaa viestiä tänne kirjoittelen, toivottavasti tulee suunnilleen oikeaan paikkaan :blush:

Itse olen vasta “sijoittamisen” alkutaipaleella ja haluaisin tiedustella, että kuinka “osakeuskovaista” porukkaa olette? Eli jos omistatte tietyn firman osakkeita, niin käytättekö myös ko. firman palveluita ainoastaan, ettekä käy " kilpailijoilla " ostoksilla?

Jos siis omistat vaikka Keskon osaketta niin et käy S-ryhmässä, Kamuxin omistajana et osta autoasi muualta, Sammon omistajana vakuutuksesi ovat IF:ssä jne…

Eli omalla omistajuudellasi vaikutat täten omien osakkeidesi arvoon mikro-tasolla! Tuli vain tällainen ajatus mieleen, että miten omistajuutesi vaikuttaa omaan ostoskäyttäytymiseesi?

Terkuin,

Amatööri :sweat_smile:

7 tykkäystä

Kyllähän sitä tulee omia osakkeita/firmoja suosittua ja jos ei tule ”omien firmojen” palveluita käytettyä niin ainakin jotenkin tarkkailtua. On se vaan jotenkin siistimpää käydä Terveystalossa hoidossa, ostaa Fortumilta pörssisähkö ja keskittää vakuutukset Iffiin. Tästä ainakin itse saa sitä omistamisen fiilistä ja tuleepahan välillä tehtyä ns. katutason analyysia asiakkaan roolissa.

Näistä palvelukokemuksista ja niiden epäkohdista tulee myös välillä laitettua rakentavaa palautetta, koska olenhan omistaja ja haluan että muiden kokemukset ovat hyviä. Sataahan se jotenkin omaan laariin, vaikkakin ihan mikroskooppisessa mittasuhteessa.

Fiilishommaahan se on ja ehkä sitä tekee enemmän sen takia koska sijoittaminen on jonkintyyppinen elämäntapa ja harrastus. Tervetuloa foorumille ! :wink:

2 tykkäystä

ETF paperit Eunl,is3n,ius. Haluttu suhde kutakuinkin 80/10/10
Osakkeet Sampo, Fortum, Cargotec.

Aika tylsä salkku, niin kuin “KISS” strategian mukaan kuuluu ollakkin. Pidän korkeintaa 3 osaketta salkussa, joilla tarkoitus hakea ylituottoa indeksiin nähden. Saattavat olla salkus vuoden tai 10v.

4 tykkäystä

Tottakai omistajan kannattaa suosia omia tuotteita/palveluita jos mahdollista, saa sitten mahdollisten osinkojen muodossa ainakin (murto)osan takaisin :slight_smile: Ja tuleehan siinä omistajan fiilis kun pääsee omassa firmassa asioimaan.

Itsellä harvemmin on salkussa ollut sellaista mihin normiarjessa törmää mutta hauska sattuma oli pari kesää sitten Minskissä. Kun saavuttiin maahan niin puhelimeen tuli ehdotus kahdesta eri verkosta mihin voisi liittyä: toinen vaihtoehto sattui olemaan MTC (Mobile TeleSystems) jota itsekin omistan joten valintahan oli sitä myöten selvä. Vaimo pyöritteli silmiään kun kehotin surffailemaan nyt kerrankin kunnolla mobiilidatalla, iskä käärii sitten osingot kotiin myöhemmin :grinning:

2 tykkäystä

Salkkurapsa 19/2020

Päivitystä viikon takaiseen.

Jatketaan ainakin vielä toistaiseksi viikottaista seurantaa, niin pysyy paremmin ajan hermoilla siitä, mitä markkinoilla tapahtuu.

Uutta rahaa lisäsin salkkuun tälläkin viikolla hiukan ja kun nousu tuntuu kestävän markkinoilla muutenkin, niin salkun arvo kehittyi jälleen varsin mukavasti. Salkun indeksi teki uuden huipun 10 viikon takaiseen nähden.

XACT Bear 2 karhun myin pois tiistaina, kun ei tuo karhuilu oikein kantanut hedelmää. Jos siltä alkaa jatkossa tuntumaan, että markkinoilla keulitaan niin taidan jatkossa mielummin kevennellä kuin yrittää karhuilulla miettiä kurssien suuntaa. Suurin osa pienimuotoisista lisäilyistä alkuviikosta. Perjantaina pitkään katselin salkkua sillä silmällä, että jotain pientä keventelyä tekisin, mutta en sitten kuitenkaan halunnut mitään myydä pois. Kai tämä sitten tarkoittaa sitä, että olen tyytyväinen nykyiseen salkun sisältöön ja tuleville viikoille käy kurssien meno ylös tai alas.

Indeksien viikkokisassa voiton vei tällä kertaa S&P 500. Oma salkku sijoittui jälleen toiseksi ja tälle kertaa OMXHCAPGI jäi peränpitäjäksi.

Viikon tapahtumat:

  • Ostettu Wells Fargo & Co
  • Ostettu Electrolux Professional AB ser. B
  • Lisätty Pricer AB ser. B
  • Lisätty Meredith Corp
  • Lisätty Berkshire Hathaway B
  • Lisätty Main Street Capital Corp
  • Lisätty Iron Mountain Inc
  • Lisätty Qt Group Oyj
  • Lisätty Sampo Plc A
  • Lisätty Unum Group
  • Lisätty Scorpio Tankers
  • Lisätty EPR Properties
  • Myyty XACT Bear 2 (ETF)
  • Vähennetty TIN Ny Teknik A (rahasto)
  • Veivailtu eläkevakuutussalkussa 48%/52% osake/korko-rahasto

Salkun allokaatio:


Salkun kehitys:

Indeksien ranking:

5 tykkäystä

Kauppaa eli lähinnä veivausta harrastettu edellisen päivityksen(28.3) jälkeen kohtuullisessa määrin(42 kpl). Veivauksen ero treidaukseen on minun kohdallani siinä, että käytän jonkinlaista “köyhän miehen” teknistä analyysia silloin kun muistan ja pitäydyn koko ajan samoissa osakkeissa, jotka ovat vakiokalustoa salkussani. Koko positiota harvoin myydään pois vaan 1/4 on kerrallaan tyypillinen veivausmäärä. Verkkis oli ainoa opportunistinen heräteostos edellisen päivityksen jälkeen ja huonostihan siinä kävi :slight_smile: Tällä kertaa otin turskat pois nopeasti.

Edelleen odotan uutta romahdusta viimeistään silloin, kun Q2-lukuja lyödään pöytään. Vaikka markkina olisi kuinka paljon eteenpäin katsova, niin niitä sen on vaikea pureskelematta niellä. Uskon hyviin ostopaikkoihin silloin.

Salkun sisältö:
Sampo. 23,9%
Fortum. 20,15%
Tokmanni. 17,15%
Nokian Rinkulat. 11,4%
Tikkurila. 4,6%
Käteinen 22,8%.
Lisäksi Suomi indeksirahastoa. Lassila/Tikanoja, Metso ja Wärtsilä palaavat salkkuun sopivan tilaisuuden tullen. Erityisen ilahtunut olen siitä, että tällä kertaa Inderesin mallisalkku peesasi minua, mitä tulee Fortumiin ja Sampoon :slight_smile:

Tikkurila on ilmaantunut salkkuuni uutena osakkeena, muistaakseni 47% liikevaihdosta tulee kuluttaja-asiakkailta ja tänä kesänähän lienee aikaa kaikenlaista pientä maalailua tehdä. Lisäksi raaka-aineiden(öljy!) ja pakkausmateriaalien hinnat alhaalla, joka suosii vahvasti kannattavuutta. Toki riskejäkin on(Venäjä, teollisuus- ja rakennuspuolen asiakkaat), mutta kalastin kuitenkin salkkuuni runsaan 10 euron hinnalla. Ennen koronakriisiähän Tikkurila alkoi taas saamaan liiketoimintansa takavuosien iskuun.

Pääomia lisätty 10% maaliskuun alusta laskien, lisäksi osinkoja tippunut tasaiseen tahtiin. Salkun YTD lukemat - 8,8%. ATH-lukemista(osui minun kohdallani päivämäärälle 20.2) -13,2%. Sinänsä en ole millään tavalla kilpailuhenkinen, joten nämä prosentit ovat lähinnä lukijoiden iloksi, mikäli vertailuja toisiin foorumilaisiin haluaa tehdä. Varsin kohtuullisesti olen mielestäni siis selvinnyt tähän asti koronasta. Painotus sanoilla “tähän asti”. Paniikkimyyntejä ei tullut harrastettua ja suhteellisen oikeaan aikaan tuli laskettua salkun riskitasoa.

11 tykkäystä

Päivitetään taas salkun tilannetta.

Edelliseen salkkupäivitykseen nähden muutoksena on NoHon myynti 15.4. kuten Ostin/myin-ketjuun raportoin.

Käteinen

Salkun käteispaino on tuon myynnin sekä pienten osinkojen jälkeen vajaa 10 %, mitä pidän nykytilanteessa ihan hyvänä. Voisi olla enemmän, toisaalta säästän koko ajan joten nykyisen käteispainon merkitys on pienempi kuin henkilöllä tai insituutiolla, joka pelaa vain sillä rahalla mitä salkussa juuri nyt sattuu olemaan.

Osingot

Salkun osinkotuotto on n. 1,5 %. Kuten kirjoituksistani usein paistaa läpi, osinko ei ole minulle sijoituskriteeri ja katson hyvällä yhtiöitä jotka voivat sijoittaa “minulle kuuluvat” voittorahat tuottavasti joko takaisin liiketoimintaan, yritysostoihin tai uusille liiketoiminta-alueille. Monet salkussa olevista yhtiöistä eivät maksa ollenkaan osinkoa tai osinko näyttelee vain pientä osaa tarinasta.

Eri yhtiöille se tarkoittaa hieman eri asioita. Esimerkiksi Talenom investoi paljon edelleen omaan kirjanpitojärjestelmään sekä vauhdittaa kasvuaan yritysostoin. Berkshire Hathawayn tuntee niin moni että tuskin erikseen tarvitsee mainita, mihin se käyttää voittojaan. Kamux pystyy samaan aikaan investoimaan kasvuun sekä maksamaan osinkoa, samoin Revenio mikä on sijoittajalle tietysti se paras tilanne. Monen firman tämän päivän osinko tulee huomisen tuloskasvun kustannuksella. Näin ei näillä firmoilla todellakaan ole!

Remedyn voitot jää pitkälti kassaan, mutta isompi kassa tuo peliyhtiölle etua neuvotteluissa sekä mahdollistaa pelirintamalla kunnianhimoisempia projekteja. Qt:lla on valtava kiitorata edessä ja investointikohteita piisaa enemmän kuin on järkevää lähteä työstämään. Yhtiön kääntyminen voitolliseksi on jo ollut tarpeeksi vastenmielistä ja osinko saisi minut voimaan vielä pahemmin omistajana. Jaksan odottaa hedelmien poimimista pitkään.

Arvostus

Salkku tuli muun pörssin mukana kiltisti alas yli kolmanneksen helmikuun huipuista maaliskuun pohjiin, mutta on nyt kammennut vuoden alusta mitattuna 8 % plussalle. Samalla tämän vuoden tulosennusteet ovat pudonneet suurimmalla osalla firmoista. Salkun mediaani P/E onkin tälle vuodelle korkeahko, n. 32x. P/E koko salkun “tuloksesta” laskettuna on saman suuntainen 33x.

Salkkuyhtiöistä kuitenkaan esim. Remedy (P/E 28x 2020e) tai Qt (P/E >70x 2020e) eivät ole sellaisia, että nyt pitäisi katsoa tuloskertoimia. Molemmat laittavat paukkuja kasvuun eivätkä optimoi omaa tuloksentekoaan. Arvostukset ovat tähän kasvuun nähden myös rikkaita, mutta parin vuoden päähän katsoen ei mahdottomia.

Hillotolppien ollessa vuosien päässä, uskon niiden omistajakunnan olevan myös pitkäjänteisellä mielellä varustettuja eikä sijoittajien huomio ole yhden vuoden tuloksessa. Se antaa johdolle työrauhan, ja hyvä niin.

Admicom ja Revenio ovat tulosta tekeviä kasvuhtiöitä ja molemman P/E:t huitelee 50x maissa, joskin lähivuosina arvostukset laskevat rajun tuloskasvun myötä.

Silti, salkun yhtiöiden laatua, kilpailuetuaa ja asemaa omilla toimialoillaan miettien arvostus on nyt isoin huolenaihe. Salkun P/E:stä voisi leikata ~20 % helposti pois, eikä yhtiöt olisi huutavan halpoja siltikään. Toisaalta, mistä löydät +20 - +30 % vuodessa kasvavia yhtiöitä hitaan kasvun nollakorkomaailmassa? Aika on erinomaisen yhtiön paras ystävä. En kyllä ihmettelisi, jos monella rajusti nousseella osakkeella kuten Admicomilla olisi edessä parin vuoden sulattelujakso, kun tuloskasvu ottaa kiinni osakekurssia. Siten odotukseni salkun tuottopotentiaalille lähivuosina on suht konservatiivinen, mutta pörssi voi tunnetusti paisuttaa arvostuskertoimia tai romahtaa kuukaudessa vaikka 40 %. Harvemmin portfolio menee vuosia kiltisti sivuliitoa kertoimien normalisoitumista odotellen. Romahdukset olisi tietysti hyviä ostopaikkoja lisätä näitä loistavia yhtiöitä, ceteris paribus.

Paljon riippuu myös yhtiöiden nälästä. Jos esimerkiksi Admicom on pystynyt laajentamaan omaa potentiaalista markkinaansa mihin kasvaa ja +30 % kasvunäkymä on näköpiirissä myös 2021 jälkeen, voi kertoimet leijua korkealla edelleen silloinkin. Sama koskee noita muitakin. Esim. Reveniolla (yhtiön P/E on ollut 40x viimeiset viisi vuotta) ja Qt:lla kiitoradat ovat suht pitkät. Remedyn potentiaalilla spekuloimisella rajat on todella kaukana, mutta silti pitää pitää maltti mielessä ja muistaa pelitalon suht niche fokus peleissään. Pajatson räjäyttävä peli on aina mahdollisuus joka tekisi talosta EV/Sales 10x treidaavan monsterin (kuten CD Projekt tai Paradox) mutta tuo ei mielestäni ole se skenaario, mihin sijoittaja voi parkkeeraa kaikki odotuksensa.

Kaiken kaikkiaan kaikki nuo yhtiöt ovat hyvin nälkäisiä, mutta samalla järkeviä ja kohtuullisia, kasvun suhteen mikä tekee niistä mielenkiintoisia seurata ja olla osa niiden tarinoita.

67 tykkäystä

Voe hitsi, ihan kun salkunhoitajan katsausta lukisi. Ei vaan, monien salkunhoitajien pitäisi katsauksissaan ottaa kyllä tuosta tekstistä mallia. Usein se on vaan (oman muisti- ja mielikuvan mukaan) kutakuinkin tämmöistä; salkun tuotto oli x ja jäi kaksi prosenttia vertailuindeksistä. Tuottoa heikensi suuri alipaino tuossa ja pieni ylipaino tässä. Ostimme tätä ja tätä ja kevensimme takaisin tuota ja tuota. Ostimme tuota kun se nousi ja myimme tätä kun se laski. Ylipainotamme snadisti tätä ja alipainotamme suuresti tätä. Painotamme vahvan taseen ja kilpailuetujen omaavia yhtiöitä joten kevensimme tuota ja ylipainotamme pitämällä suuressa alipainossa tätä. Loppuvuosi oli erinomainen jääden vain puoli prosenttia vertailuindeksistä. Vertailuindeksi tosin laski alkuvuonna enemmän kuin salkkumme loppuvuonna.

20 tykkäystä

Ohessa oma salkku jonka 50% nyrkki koostuu neljästä osakkeesta: Revenio, Berkshire, Remedy ja KONE. Näistä Revenion matkassa oltu vuodesta 2015, Berkshiressä vuodesta 2011, Remedyssä syksystä 2019 ja KONEessa vuodesta 2009. Olen ostanut osakkeita pääasiassa laatu edellä ja vuosien varrella olen myös lisännyt esimerkiksi Reveniota, Konetta ja Danaheria.

Uskon että näistä mun omistuksista tuntemattomin tällä foorumilla on toi Danaher, josta en oo löytänyt mitään keskustelua. Kyseessähän on kunnon 1000x bäggeri pitkällä aikavälillä, joka on voittanut jopa Buffetin 1980 luvulta lähtien. Market value firmalla nyt jo >100B.

The company designs, manufactures and markets professional, medical, industrial and commercial products and services. The company’s 3 segments are Life Sciences, Diagnostics and Environmental & Applied Solutions.

Ite Danaherin matkassa 2012 vuodesta lähtien. Lisäksi Danaherin spin-offina mulle on jäänyt tuo Fortiven omistus. Danaheriin voi tutustua täällä:

34 tykkäystä

Laitetaanpa omankin salkun koostumus. Osakkeissa on tällä hetkellä euromääräisesti 5 -numeroinen summa, mutta kuten näkyy olen pitänyt käteispositioni vielä prosentuaalisesti suurena, vaikka olenkin koko ajan lisäillyt ja nostanut “kuukausieriäni” koronaromahduksen jäljiltä. En kuitenkaan ole täysin vakuuttunut, että tämä romahdus ja sen vaikutukset oli tässä, joten en pidä yletöntä kiirettä työntää käteistä osakkeisiin. Käteisen osuus on sijoitusvarallisuuteni ja tämän ulkopuolella on juokseviin ja yllättäviin menoihin kuuluva käteisosuus, ns. autonvaihto/keittiöremonttiraha.

Suoria osakesijoituksia on tarkoitus tehdä vain Helsingin pörssistä, mutta ei tätä ole kuitenkaan kiveen hakattu, mutta en aktiivisesti tarkastele ulkomaisia osakkeita. Pyrin pitämään salkussa 10-15 yhtiötä kerralla, tuon verran pystyn järkevällä tasolla seuraamaan. Olen ikiholdari, joten en myy kuin erittäin hyvästä syystä. Viime vuonna salkusta lähti Stora Enso ja Hoivatilat ja tänä vuonna olen poistanut vain NoHon. Maantieteellistä hajautusta haen ETF:llä, joiden määrää aion lukumääräisesti lisätä siten, että niitä olisi 5-10 kpl.

Käteinen 77,7%
World Health Care ETF 3,2%
Revenio 2,8%
Neste 2,5%
Kamux 2,5%
Capman 2,0%
Fortum 1,8%
Qt Group 1,6%
Relais Group 1,4%
Nordea 1,1%
Taaleri 1,0%
F-Secure 0,8%
Nordnet Indeksfond Norge 0,8%
Global Water ETF 0,7%

8 tykkäystä

PepsiCo, Nvidia ja Fortum salkun tukijalkoina :grinning: Muut sitten vähän pienemmällä painolla

5 tykkäystä