Mitä sinulla on salkussa?

image
Medifilmin salkun omistukset nyt pitkästä aikaa päivitettynä myös tänne :slight_smile: Tällä hetkellä ei ole treidejä päällä, joten tässä siis longit kokonaisuudessaan!
Huomautus: Outotec ja Caverion hankittu ennen koronakriisiä, kaikki muut omistukset hankittu koronakriisin aikana.

18 tykkäystä

Nyt helatorstain sallimana siistin hieman dashboardiani. Salkku hiljalleen ottaa haluamaani muotoa ja olen saanut pari longipositiota sisään.

23 tykkäystä

Grafiikka näyttää kivalta, millä ohjelmalla olet sen tehnyt?

2 tykkäystä

Tattis :relaxed:

Ihan googlen datastudiolla pyöräytetty raportti. Yhdistetty google sheetsiin, jossa salkun ja osakkeiden kehityksen tiedot.

6 tykkäystä

pitkästä aikaa.

  1. Qt
    2.Fortum
    3.Sampo
    4.Talenom (Jota kevensin synkillä hetkillä, osan tosin ihan huipuilta ennen koronaa…)
    5 Revenio (jossa sama homma)

  2. Remedy (tätä osasin sentään ostaa lisää ja +80%

  3. Basware, Nokia, Sanoma, Gofore, Innofactor, siili jne.Herantis Pharma. ihan pikkaisen Taaleria. Taaleria lukuunottamatta hankittu korona aleista.

  4. Erittäin hajautettu uusiutuvien salkko joissa isoinmpina, VectolQ, Power cell, Nel, Impactit ja Umicore. Mukava Offshere tuuliyhtiöitä, jenkki Fuelcell yhtiöitä pikkuisilla siivuilla ja isoista Air liquide, Engie, Shell, Exxon.
    Uusiutuvat ovat toistaiseksi päässeet plussalle koronasta huolimatta. Muut sijoitukset ovat miinuksella huipuista, mutta plussalla absoluuttisesti ihan kohtuullisesti.

Varattuna 100 k laina ja jonkin verran cash sitten muuten. Mutta osakkeissa ollaan melkolailla.

Ostin Sampoa ja Fortumia isommat siivut kun kurssit minusta antaa nousuvaraan ja osingoksi arvioisn 7-8% jatkossa. Kuten joku voi huomata ei nuo muut ole mitään hirmu osingon maksajia.
Sampo ja Fortum tarkoitus pantata jos dipataan ja periaatteessa vivutus varaakin on selvästi lisää.

Koronassa tuli tehtyä virheitä, mutta myös oikeita liikkeitä… miinukselle vähän jäi, kun möin liian halvalla Talenomia ja Reveniota ja periaatteessa Kamuxitkin…

Salkusta lähti suosikeista siis Kamux ja Capman, mutta tarkkaillaan…Oikeita liikkeitä oli myydä Glaston, Avidly, Sammot 40,40 hinnalla, Nohot (melkein heti) ja suurin osa Taalereista… Samoin BAsware kävi ulkoilulla (velka), Sanoma kävi ulkoilulla (tapahtumat ja mainonta). Goforet ehdin myös rahastaa ja ostin pikku erän jostain 5 eur päältä (harmi ettäm nuukailin).

Capmania ja Kamuxia tarkkaillen ja toista aaltoa peläten (tai odottaen).

JAHAS numerot järjestaytyivät hölmästi itsestään…

21 tykkäystä

Salkkurapsa 21/2020

Päivitystä viikon takaiseen.

Näin vähää ei ole tullut käytyä kauppaa sitten hetkeen. Uutta rahaa lisätty salkkuun tälläkin viikolla varsin reippaasti ja tästähän salkun arvo tykkää. Osakepaino pitkään pysynyt tuossa 50% paikkeilla ja tarkoitus pitää se noilla nurkilla ja lisäillä sitten, jos/kun dippaillaan syksyä kohden.

Yllättäen Remedy oli viikon ainut laskija. Toki Luckin Cofee otti myös melkoisen laskun, kun avautui kaupankäyntiin muutaman viikon tauon jälkeen. Yritin itse asiassa tuolla hiukan treidata, mutta onneksi laitoin stopparin ja pysyin päätöksessä, että jos stoppari laukeaa, niin en lähde enempiä leikkimään treidaajaa.

Oma salkku pysyi hyvin jälleen vertailuindeksien mukana. Indeksien viikkokisassa voitto napsahti parin edellisen viikon peränpitäjälle OMXHCAPGI-indeksille (+6.13), oma salkku (+3.54) hyvänä kakkosena ja tällä kertaa S&P 500 (+3.08) jäi peränpitäjäksi.

Viikon tapahtumat:

  • Veivattu (osto/myynti) Genovis AB
  • Osto WisdomTree Cloud Computing UCITS ETF
  • Lisätty Digital Realty Trust
  • Lisätty Scorpio Tankers
  • Myyty Luckin Coffee

Yhteenveto:


Salkun allokaatio:

Salkun kehitys:

Indeksien ranking:

7 tykkäystä

Myin kuitenkin puolet Glastonista ja sijoitin ne parempiin yhtiöihin. Olen tässä päivitellyt salkkua edelleen ja nyt mielestäni alkaa olemaan aika rauhoittua. Osa koronapohjilta ostetuista on jo yli 100 %. Tällä hetkellä:

Suomi:
Cargotec
Fortum
Glaston
Revenio
Sampo
Savosolar
Siili

Eurooppa:
Airbus
Brembo
Gomspace
NEL ASA
Scandic Hotels
Zignsec

Jenkit:
Digital Turbine
Dynavax
Luckin Coffee
Nexstar Media Group
NMI Holdings
Plug Power
Sasol
Vectoiq Acquisition

Varsinkin Luckin Coffee ja Scandic Hotels tarkkailun alla, mitä ratkaisuja lähiaikoina tehdään.

1 tykkäys

Kirjoitellaanpa tänne, kun pitkästä aikaa löysin omasta mielestäni jotain kiinnostavaa. Tein myös tältä pohjalta ostoni. Todetaan heti kärkeen että nyt ei ole tarjolla välttämättä kestävää kilpailuetua, hienoa teknologiaa enkä tiedä onko edes sitä Tarinaa. Avataan nyt siitäkin huolimatta vähän tätäkin.

Ajatus siis lähti siitä kun katselin Tradingviewin screenerillä löytyykö HEXistä jotain ylimyytyä (tai edes lähellä) olevaa yhtiöä. Vastaan tuli muutama yhtiö, mutta ainoa joka herätti kiinnostukseni oli Wulff yhtiöt. Yhtiö oli tuttu minulle jollain tasolla, mutta aloin perehtymään lisää.

Tässä video josta saa käsitystä yhtiöstä ja sen toimialasta. Video siis ajalta ennen koronaa ja oltiin vielä opimistisia yhtiön suhteen.

Tämän videon jälkeen kurssi on tippunut noin 70% ja suositukset siinä mukana.
Perusceissi on siis tällä hetkellä se, että messuliiketoiminta kärsii kun messuja ei järjestetä ja toimitotarvikkeet ovat leikkauslistalla yritysten toiminnassa.

Mielestäni on selvää että messut kärsii. Itse olen varovaisen opimistininen että Q4:llä voi olla joitain, mutta en laske sen varaan. Toimistotarvikkeiden osalta en ihan osta sitä, että ne ovat ensimäinen kohde mistä lähdetään karsimaan. En tiedä minkälainen kuluerä ne ylipäätään ovat mutta voisi kuvitella, että joltain osin tarpeellinen yritysten toiminnassa, toki vaihtoehtojakin on.
Uskoisin kuitenkin että säästökohteita voidaan etsiä ensin muualta ja sitten miettiä jos noista toimistotarvikkeista saataisiin säästöä.

Se mikä herätti oman kiinnokseni oli hyvin sujunut Q1 ja johdon kommentit siitä miten menettettyä myyntiä oli korvattu muilla tuotteilla. Jos yhtiötä mielletään käänneyhtiöksi ja pystyy nopeasti sopeutumaan vallitsevaan tilanteeseen on jo vahva näyttö.

Wulffiltahan löytyy todella laaja valikoima hygieeniatuotteta, mm. käsidesejä, kasvomaskeja, hanskoja etc.
Myös etätyöhön ja työergonomiaan liittyvät tuotteet olivat käyneet´Q1 komenttien perusteella kaupaksi.

Oma ajatus on siis se, että hygienituotteilla on hyvin saatu paikattua messuliiketoiminnan tuomaa aukkoa ja kysyntä on ehkä yllättänyt myös yhtiön. Käsidesi näytti olevan joltain osin välillä jo loppukin, mutta nyt tuntuisi taas löytyvän eli kysyntää on.

Lisäksi se ettei messuja järjestetä uskoisin olevan väliaikaista, mutta entä hygieeniatuotteet? Toki niidenkin käyttö vähenee ajan myötä, sanoisin kuitenkin että ennen sitä mennään messuille ja ovella on käsidesiä tarjolla.


Myös johto on kunnostaunut kiitettävästi osakkeiden ostossa hyvän Q1:n jälkeen.

Nopeasti katsoin että ainakin seuraavat hankinnat on tehty.

Toimitusjohtaja Elina Pienimäki 20 000 kpl
Hallituksenjäsen Heikki Vienola 14500 kpl. (osto ohjelma päällä?)
Hallituksenjäsen Jussi Vienola 9000 kpl
HallituksenPj Kari Juutilainen 9000kpl
Hallituksenjäsen Lauri Sipponen 20 000kpl.

Erityisesti Lauri Sipposen (Lidl Suomen ex-tj) ostos miellytti. Lauri nousi uutena Wulffin hallitukseen ja varmasti löytyy kokemusta sekä objektiivista näkemystä yrityksestä ja sekä sen tilanteesta. Vaikka muuten tuntui ettei tapahtumat yhtiön ympärillä herätä mitään mielenkiintoa tuo Laurin ostos tuntui herättävän sijoittajia. En tiedä oliko kyseinen päivä kun tiedote tuli yhtiön historiassa kovin vaihto ikinä, mutta varmasti aika lähelle :slight_smile:
Mainittakoon vielä että yhtiö aloitti myös omien ostot (tosin pienellä) 70 000kpl:n määrällä.


Aluksi lähdin tähän lähes puhtaasti kun huomasin houkuttelevan arvostuksen ja single seller setupin. Nyt olen vähän sitä mieltä, että tässä voisi olla jotain myös hieman pidempään salkkuun. Vaikka messuliiketoiminta on suhteellisen iso osa Wulffin liikevaihdosta, uskon tilanteen olevan tilapäinen töyssy ja hygieeniapuolesta saadaan tulosvipua vielä ainakin ensivuoteen.

Lisäksi olen varovaisen optimistinen että ensi keväänä saadaan Wulffin 130-vuotisjuhlavuoden kunniaksi 0,13€ juhlaosinko :grin:

Edit. Ettei tämäkin vaikuttaisi liian hyvältä ollakseen totta tässä vielä uusin raportti, jossa käyty hyvin riskejä läpi.

https://www.inderes.fi/fi/alkuvuoden-loistosuoritus-pehmentaa-iskua

14 tykkäystä

Kiitos vinkistä! Tutustuin itsekin kyseiseen firmaan viimeisten osarien, analyysien ja verkkokaupan (https://www.wulffinkulma.fi/) osalta. Alkuun tilanne vaikuttikin mielenkiintoiselta, koska käännettä on pedattu jo jonkin aikaa ja ensimmäiset askeleet (ennen koronaa) oli sen suhteen jo otettu. Ilmeisesti myös Varma on laittanut lähiaikoina paljon lappuja laitaan ja tosiaan sisäpiiri on niitä jonkin verran myös kauhonut. Uskonkin, että lyhyellä tähtäimellä nousuvaraa voi löytyä joitain kymmeniä prosentteja, mutta loppuvuonna silti tuskin nähdään 2:lla alkavia kursseja.

Vaikka Wulff on siirtynyt (ilmeisen onnistuneesti) uusiin tuoteryhmiin korona-aikana, niin iso kuva ja ongelmat ovat hälyttävän samanlaisia kuin Martelalla. Oletan Wulffin asiakaskunnan olevan suureksi osaksi asiantuntijaorganisaatioita, ja toimistotarvikkeet (sis. välipalat, kahvikoneet, tussit jne) kuuluvat niihin tuotteisiin, joita ei etätöissä juurikaan tarvita. Kotikonttoreilla käytetään joko itse Prismasta hankittuja tarvikkeita, tai sitten haetaan olemassa olevia tarvikkeita toimistoilta, jolloin niiden käyttöikä pitenee huomattavasti (koska ei tarvitse ostaa uusia imagosyistä). En ainakaan vielä ole kuullut, että työnantajat olisivat tilanneet tällaisia tarvikkeita työntekijöilleen kotiin (korjatkaa toki jos olen väärässä, olisi hienoa toimintaa!).

Myöskään verkkokauppa ei vakuuttanut. Ylihintaiset maskit, käsidesit ja eväät saa tilattua aika helposti monelta muultakin toimittajalta. Vaikuttaisi siltä, että Wulffin kysyntä nojaa aika vahvasti face-to-face myyntiin ja kun ei asiakaskäyntejä voida järjestää, huomaa moni asiakasyritys saavansa samat tuotteet (ja paljon muutakin) halvemmalla muualta. Isompia messuja tuskin kukaan järjestää seuraavaan 1,5 vuoteen, joten tästä saadaan kunnon tukea vasta vuodelle 2022.

Kun tämän kaiken yhdistää firman melko korkeaan velka-asteeseen ja heikkoihin marginaaleihin, niin spekuloitu käänne saattaa jäädä myös tapahtumatta. Toki positiivisessa casessa firma saattaa jopa nelinkertaistaa kurssinsa, mutta en antaisi tälle kuin korkeintaan 15% todennäköisyyden.

4 tykkäystä

Eiköhän syksyä kohden ole valtaosa jo takaisin konttorilla.

Joo, melkein joka aamu näkyy sama kaveri Inderesin “Johdon liiketoimet” seurantaviesteissä :smiley:

1 tykkäys

Juu, samaa mieltä. Toisaalta käännettä on tehty jo kaksi vuotta ja alkoi pikku hiljaa tulla läpi.Koronan myötä käänne ikään kuin peruttiin ja aloin miettimään onkohan ihan noin.
Siinä mielessä Q2 on erityisen mielenkiintoinen. Maskit ja desit voi olla ylihintaisia joo, mutta mielestäni kysymys on enemmänkin siitä onko niitä saatu myytyä. Jos yhtiöllä on sopimusasiakkaita muissa segmenteissä voi olla että näitä hyvinkin menee mutta ei voi tietää.

Toinen asia on messut mitä olen pohtinut. Voi olla että ensi vuosi on vielä hiljaisempi niiden osalta mutta uskoisin että tässä on vähän sama kuin konserteissa. Tällainen pandemia on sen luontoinen ihmisille että tietyssä mielessä halutaan varmasti palata mahdollisuuksien rajoissa takaisin normaaliin ja mahdollisimman pian. Se milloin se tapahtuu on arvailuiden varassa.

Edit: Luin @AnttiM tekstisi uudestaan ja siinä oli tosiaan samat huomiot ja ajatukset käänteestä kuin itselläni ja olen samaa mieltä että jos huippuihin halutaan palata pitää menon tästä vielä parantua huomattavasti.

Oman kirjoitukseni kirvoitti lähinnä kun huomasin Pörssien suunta ketjussa keskustelua näistä dipin L- palautujista. Lisäksi tuntuu että jahdataan sitä suurinta nousijaa ja tartutaan siihen ja näin tällaiset Wulffin kaltaiset yhtiöt jäävät huomioitta. Tässäkin yhtiössä tapahtui lähes kuukauden positiivisia asioita ja tuntui ettei niitä huomioida juuri mitenkään.

1 tykkäys

No, tuo helmikuun piikki oli muutenkin tosi mysteeri. Osake kävi hetken ajan +51 % normaalista 5 vuoden “keskiarvosta” ja palasi siitä takaisin normaalin yhtä nopeasti :smiley: Sitä ennen Wulff on ollut 2 eurossa vuonna 2012. Olikohan Nokian hovitoimittaja, kun “niihin aikoihin” oli osake peräti 8 euroa.

Tästä on jo joitakin vuosia, mutta eräs firma jossa työskentelin oli Wulffin asiakas ja sieltä tuli kerran kuukaudessa toimistolle paketti missä oli kaikki kahveista, aamupuuroihin ja toimistotarvikkeisiin. Muistaakseni homma meni niin, että hoidettiin puhelimessa perusasioiden läpikäynti + verkkokaupan kautta pääsi luomaan jatkuvan tilauksen, jota pääsi muokkailemaan tarpeen mukaan. Toivottavasti ei ainakaan ole mennyt heikompaan suuntaan, että pitäisi kasvotusten kaikki tavata saadakseen kauppaa syntymään :see_no_evil:

En vertaisi tätä Martelaan, purot ovat pienempiä, hajautetumpia ja tarjonta laajempaa. Näen esimerkiksi verkkiksen paljon lähempänä sekä myös kilpailijana, mutta Wulffin fokus on yritysasiakkaissa siinä missä verkkis myy kaikille kaikkea.

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä: https://edition.cnn.com/2020/05/22/tech/work-from-home-companies/index.html

Uskon siis, että kyseessä on pysyvämpi trendi mitä moni vielä uskoo, ja kaikki toimistotiloihin liittyvä bisnes tulee kärsimään suuresti. Erona esim. matkustusbisnekseen tässä on se, että teknologia on oikeasti tukenut etätapaamisia kiitettävästi jo pitkän aikaa, mutta suurimmalla osalla ei ole ollut sitä pakottavaa tarvetta hyödyntää sitä.

Tämä on toki jonkin verran positiivisempaa mitä ensialkuun oletin. Toisaalta jos nämä tilaukset pitää kustomoida ja tehdä kymmeniä kertoja jokaiselle työntekijälle, niin uskon volyymien ja asiakasyritysten määrän vähentyvän jatkossa. Allekirjoitan myös sen, että verkkiksen yrityspuoli on parempi verrokki kuin hyvin kapealle alalle keskittynyt Martela.

Olen myös vakuuttunut, että negatiivinen leima etätyön tekemisestä poistuu. Tosin tämän karanteenin jälkeen odotan ainakin itse todella paljon että pääsee pois himasta takaisin toimistolle ja näkemään ihmisiä kasvotusten :smiley: 3 tai 4/5 päivää toimistolla olisi ihan hyvä :sweat_smile:

Voitte olla ihan satavarmoja että tämä Korona jättää pysyvän jäljen toimitilojen tarpeeseen ja työskentelytapoihin.

Etänä tullaan aivan takuulla olemaan huomattavasti enemmän myös sitten kuin korona on kukistettu.

Itsellä tilanne on se että etätyöskentely oli 1/5 ennen kriisiä, nyt 5/5 ja syksyllä se on 4,5/5 johon se tulee jäämään ja sama tilanne on about kaikilla kollegoilla. Työpaikalle tullaan 1-2 krt viikossa, muuten ollaan kotona koska säästyy työmatkat.

Vaikutukset huomattavia monilla aloilla

  1. Toimistotilavuokraajat
  2. Työpaikkaruokalat
  3. Leasing-palvelut

Yms. tulevat ihan varmasti ottamaan hittiä.

7 tykkäystä

Sama nähty omassa duunissa - vaikka jo suunniteltiinkin suositusten muutoksia (alustavasti kesälomakauden jälkeen) että enää lähtökohta ei välttämättä ole että tehkää kaikki minkä voitte etänä, on sanottu ihan suoraan että niin kauan kun hommat eivät kärsi, etätyötä saa tehdä täysin vapaasti niin paljon kuin sielu sietää myös sen jälkeen kun rajoitukset on purettu.

Koronavirus - maailman tehokkain etätyön edistäjä.

3 tykkäystä

Mitä itse olen sivukorvalla kuullut, niin yllättävän harvalla on kotitoimisto ns. kunnossa. Valittelevat ergonomiaa ja jopa kunnon työpöydän puutetta. Oliskohan Wulffilla tässä sauma laajentua pelkästä yritystoiminnasta myös kotitoimistoihin? Se tosin vaatisi aika paljon markkinointia yksityishenkilöiden suuntaan.

image

5 tykkäystä

Samaa mieltä etätyöstä että se varasti tulee lisääntymään.
En kuitenkaan ihan usko ajatteluun että joku asia tulee ja lopettaa jonkin yhtiön olemassa olon, tai sen tarpeen vaikka tätäkin toki tapahtuu.
Kun tutustuin Wulffiin luin jotain vanhoja raportteja ja sielä nostettiin, että amazon tulee ja “tuhoaa” yhtiön liiketoiminnan ja kohtuullisesti on kuitenkin pärjätty.
Kysehän on siitä miten pystytään sopeutumaan kyseiseen tilanteeseen. Tässä on varmasti se näytön paikka ja siihen tietysti myös suurimmat riskit liittyvät.

Wulffin liiketoiminta ei kuitenkaan painoitu pelkästään työpaikoille, (niin kuin vaikka vertauksena käytetty Martela) Tuotekirjoa kun selaa on se todella laaja.
Karrikoidusti jos yhtiö onnistuu myymään ne kynät ja kansiot sinne kotiin ei etätyö ole välttämättä niin kova isku kuin äkkiä ajattelisi.

Joku muuten itseäni pätevämpi foorumi-velho voisi muodostaa Wulffista oman ketjun ja siirtää keskustelut sinne varsinkin jos tämä tästä vielä intoutuu.

Samaa on näkyvissä myös omalla työpaikalla, että suunnitellaan enemmän “open space” työtiloja, jossa on X määrä työpisteitä ja jokainen saa “tarvittaessa” käydä toimistolla - muuten ollaan kotona. Meidän firma on todella kankea ja konservatiivinen, joten voin vain kuvitella, että samoja ajatuksia on todella laajasti liikkeellä myös muissa firmoissa.

Siitä mieleeni juolahti pieni omistukseni eQ:sta, joka tekee ison osan tuloksesta kiinteistörahastoilla. Pitäisiköhän ottaa uudelleen tarkastelun alle… :thinking:

1 tykkäys