Modulight sijoituskohteena

Yleisöannin koko reilu 5 miljoonaa. Jos kaikki on kunnossa, kunhan bisneksestä saa paremman käsityksen, niin haiskahtaisi sellaiselta 10x ylimerkinnältä tuon osalta. Riippuen miten yleisö vastaanottaa high-techia joka ei ole helpointa ymmärtää

28 tykkäystä

Miksi näitä tuodaan pörssiin jo kyntensä näyttäneiden kuten Revenion arvostusluvuilla?

2 tykkäystä

Jos kysyntä on kovaa niin tottakai kannattaa rahat ottaa pois?

On tämä mielenkiintoinen ja luultavasti tulen merkitsemään, uskon että tässäkin tosiaan tulee ylimerkintä ja jonkinlaista IPO pomppua.

Tarkemmin pitää vielä tutustua onko tässä oikeasti jotain tulevaisuuden potentiaalia.

*edit
Aika jäätävällä katteella taitaa tehdä ainakin tulosta, jos puolivuotiskatsauksessa 4,5m liikevaihto ja 2m liikevoitto :thinking:

4 tykkäystä

Miksi tuoda halvemmalla hinnalla jos menee kaupan kalliimmallakin?

1 tykkäys

En ehkä ihan ymmärtänyt kysymystä, tai katson tätä hieman eri lasein.

  • Modulightin 3 vuoden EBIT-marginaali on Evolution Gamingin tasolla. Näillä kahdella se on korkeinta mitä pohjoismaissa on nähty.
  • Yhtiö ohjeistaa liikevaihdon kasvavan ehkä jopa 40 miljoonaan 2023 olettaen että projektit onnistuvat. Sanotaan varmuusmarginaaliksi 30-40 milj. 2020 → 2023 CAGR olisi 44% - 58%. Tämä ei ole softafirma, mutta kuitenkin kuvaavasti “Rule of 40” esim laskettuna liikevaihdon kasvu + ebit% olisi kolminumeroinen.
  • Jos EV olisi luokkaa 225 milj (jos oikein lasken) niin 30 milj/2023 liikevaihdolla EV/EBIT olisi ehkä 13x vuodelle 2023. Nyt ollaan melkein jo vuodessa 2022.
  • Revenion EV/EBIT 2023 on nyt 34x.

Vertailun vuoksi pörssimme kirkkain tähti pääsee samalla kaavalla hieman alle 80% (rule of 40) ja Revenio pyörii reilussa 60:ssä

54 tykkäystä

P/S luku itsessään ei ole merkittävä tai vertailukelpoinen eri yhtiöiden/toimialojen välillä, vaan tuloksen tuoma P/E luku. Jotkin yhtiöt ovat kannattavampia kuin toiset. Modulight tekee jo korkeaa kannattavuutta, joten näkisin P/E luvun hyödyllisempänä, vaikka kasvuyhtiö onkin

3 tykkäystä

Itse olen ymmärtänyt että P/E luvulla ei nykyään ole enää suurtakaan merkitystä osakkeen hinnanmuodostuksessa.

Tosin ei se P/E:lläkään mitattuna ihan halpa ole. Onko 54?

1 tykkäys

Kasvuyhtiöissä ei pidä katsoa kuluvan vuoden, vaan tulevien vuosien ennusteita. Lue tuo timonttin viesti koskin 2023 hahmotelmaa :slight_smile:.
Ja P/E 54:n kalleus on suhteellista. Missäs se QT:n 2021 arvostus pyörikään? 150+?

ps. Tämän tiedotteen tultua, uskon että tämän päivän Sijoitustapahtuman uusi listautuja lienee Modulight eikä Inderes :thinking:

3 tykkäystä

Käytin saatavilla olevia lukuja. Muita ei ole tiedossa.

Aiemmin mainitstin että on yhtiöitä jotka ovat näyttäneet kyntentä. Lisään, pidemmällä ajalla.

Ei tämä sulje etteikö Modulightista tulisi kuten Revenio tai Qt.

2 tykkäystä

Modulight järjestää yhtiöesittelyn 21.9. Omien sivujen mukaan klo18 ja tuon linkin takaa aika on 18.30. Modulight Yhtiöesittelytilaisuus<br>Tallenne 21.9.2021 voi toki olla mahdollista, että esittäytyvät useaan kertaan, mutta jänskätään vielä sitä tämän päivän esiintyjää.

8 tykkäystä

Modulight ei ole näyttänyt kynsiään pidemmällä ajalla? Kerrotko lisätietoja?

1 tykkäys

Niin, onhan tällä näyttöjä eri tavalla kuin jollain Nightingalella, ja on selvää, että arvostuksesta valtaosa tulee odotetuista tulevaisuuden, isojen investointien jälkeisistä kassavirroista, ei nykybisneksestä. Tämä on riskisijoitus, mutta tavallista lupaavammalta näyttävä.

Itseäni mietityttää eniten palstalla esiintuotu kysymys siitä, mikä loppujen lopuksi on Modulightin potentiaalisten markkinoiden koko ja toisaalta se, että tämä on aika pitkälti yhden miehen show: tj, hallituksen pj ja pääomistaja samassa persoonassa. Kuinka suuri osa omistuksesta hänelle mahtaa annin jälkeen jäädä?

13 tykkäystä

Joo eihän näitä voi verrata samana päivänäkään. Toisella ei käytännössä vasta liiketoimintamalli kehittymässä ja rahaa palaa ja toinen tekee superkannattavaa kasvua.

Onhan nämä Modulightin viimeisen muutaman vuoden näytöt ihan jäätävän kovat. Vaikka firma onkin vielä pieni niin ennemminkin näen tämän positiivisena asiana. Tunnetusti liikevaihdon kasvattaminen 10M€->100M€ on helpompi juttu kuin 100M€->1MRD€

Ei nyt tule muutamaan vuoteen yhtä mielenkiintoista IPOa HKIstä mieleen.

47 tykkäystä
20 tykkäystä

Laskeskelin nopeasti lukuja auki. Käytin markkina-arvona tuota 277 miljoonaa euroa listautumisen jälkeen.

Vuoden 2020 liikevaihtoon suhteutettuna P/S lukema olisi 27,4.
Vuoden 2020 liikevoittoon suhteutettuna P/E lukema olisi 58,9.

Jos liikevaihto saataisiin tuplattua tuosta 2020 tuloksesta, olisi P/S kerroin tällöin 13,85.
Samaten jos liikevoitto tuplaisi noin 9 miljoonaan euroon, olisi P/E kerroin 30,7.

Yhtiö on historiassa kyennyt kasvattamaan liikevaihtoaan keskimäärin 29% vuosittain. Liikevaihdon kasvu tämänkaltaiselle firmalle jonka EBIT% on hyvin korkea on erittäin arvokasta ja valuu kivasti alariville.

Kuitenkin onhan tuossa hinnassa nyt aika paljon jo hyvää. Tietysti yhtiön track record vaikuttaa myös hyvältä. En tiedä, itsellä tulee vaan mieleen että joko elämme tällä hetkellä IT-kupla osa kakkosta tai sitten korot ovat ankkuroituneet pysyvästi lähes nollan tuntumaan ja tuottovaatimukset sen mukana :grinning_face_with_smiling_eyes:

51 tykkäystä

Selasin tiedotteet ja Modun sivut läpi ja yritin etsiä instikka- ja yleisöannin määriteltyjä merkkausmääriä ja ehtoja? Onko joku onnistunut kaivamaan nämä tiedot jo, että mikä on instikan ja yleisöannin minimimerkkausmäärät ja lisäehdot? Vai julkistetaankohan vasta myöhemmin? Ainakin tämä Dansken sivu aukeaa lisätietoineen vasta ensi maanantaina.

2 tykkäystä

Eiköhän infoa tuosta tule infotilaisuuden aikoihin nordnettiin. Varmasti siellä tilaisuudessa asia on esillä. Lyhyesti tiivistäen pilke silmäkulmassa: Kukaan meistä ei tule saamaan niin paljon kuin haluaa :smiley:

11 tykkäystä

Näinhän se on, ylimerkkaukselta haiskahtaa. Instikka-annista voisi olla, ehdoista riippuen, parempi varmuus saada osakkeita eikä yleisöannin rippeitä.

3 tykkäystä

Modulight lupailee, että tietoa on tulossa tänne myöhemmin tänään: Listautuminen – Modulight Corporation

Merkintäkin alkaa jo maanantaina, joten kyllä tietoa on pakko kohta tulla.

Nordnetilta muuten tuli viesti, että tiistain yhtiöesittely alkaa jo klo 18:00. Silti Nordnetin sivuilla vielä kummittelee väärä kellonaika. Kannattaa olla tarkkana, ettei myöhästy.

10 tykkäystä

Tähän kannattaa panostaa tässähän markkinatakaus

3 tykkäystä