Nel ASA - Vetyteknologiaa vuodesta 1927

Vaikea sanoa kuinka paljon markkina on ollut valmis nostamamaan NEL arvostusta, koska siellä on sisällä iso potti NKLA osakkeita. Kyllä sillä on vaikutusta NEL:in arvostukseen. En vielä osta ajatusta, että lasku loppuisi tähän. NKLA:ssa voipi tulla melkoinen syväkyykky kun markkina aukeaa.

Valitettavasti tällä on vahva assosiaatio Nikolaan. Olen pitkään toivonut että ei olisi.

4 tykkäystä

Katselin tuossa, että Nikolan diilin arvo oli 30 miljoonaa USD, kun pelkästään Q2 2020 tilauskanta oli 112 miljoonaa USD (1036 MNOK). Eli tällä tahdilla Nikolan soppari on vain 13 % tilauskannasta vuoden loppuun mennessä. Ja uusia soppareita tulee jatkuvasti.

11 tykkäystä

En tarkoita Nikolan tilausta, vaan NEL sijoitti ainakin 2018 Nikolan C-rahoituskierroksella 5 miljoona dollaria yritykseen. https://nelhydrogen.com/press-release/nel-asa-invests-usd-5-million-in-nikola-c-round-financing/

Sijoittiko NEL yritykseen myös VectoIQ kautta? Yritin pikaisesti kaivella paljonko tuon omistuksen arvo olisi nyt (osakkeiden määrä).

Tulee uusia soppareita, ja olen useaan kertaan sanonutkin, että uskon NEL:in olevan voittaja pitkällä tähtäimellä, mutta on tässä riskejä edelleen. Ja vaikka täällä saatetaankin ymmärtää minkälaisesta vaikutuksesta puhutaan NEL:in suhteen, jos koko NKLA kaatuisi tai tulisi SEC:in asettama ‘halt’, niin ei markkina suhtaudu tähän rationaalisesti. Fundapohja puuttuu vielä.

9 tykkäystä

5 miljoona ei kyllä ole isoa raha… minusta. tai kyllä se mulle olisi :slight_smile: mulla ei oo kun yksi. Nel osalta jos Nikola altistus on 5 miljoonaa, niin eipä hätää. Nel on kuitenkin tainnut jo rakennella Shellin kanssa mm. Kaliforniaan niitä asemia, jotta tokkopa Nikola siinä nyt välttämätön olisi, mutta toki Nikolan ainoana asema toimittajana olisi kiva lla jos 700 asemaa tehtäisiin.

5 tykkäystä

Kogasin suunnitelmia muun ohella rakentaa 450 vetyasemaa. Nel mukana HyNetissä, jossa puhutaan 100 asemasta eli nousupainetta tässä:

14 tykkäystä

@_ANDY olikin kerennyt Nikola ketjuun linkittää niin lainaanpa hänen viestinsä tänne :slight_smile:

Nelliä hakattu tänään aika roisisti, kun puhutaan vain yhden henkilön lähdöstä Nikolasta. Ei trevor mikään ylijumala ollut joka yksinään pyörittää Nikolan tulevaisuutta. Kukaan ei ole korvaamaton, saattaa pidemmän päälle olla ihan hyväksi, että Trevor siirtyi pois. Hype ehkä vähenee, mutta vähän rauhallisempi meno ei ole pahitteeksi.

16 tykkäystä

Hmm. 1927 perustettu firma, sivujensa mukaan : “Since our founding in 1927, sustained R&D efforts have contributed to continual improvement of electrolyser technology, setting the benchmark in the market.” ja Shareholder infossa “Nel has not yet reached the stage when it can pay dividends from ongoing earnings.”

Aika pitkänpuoleinen start-up vaihe ilman osingonmaksukykyä tässä lafkassa… :sweat_smile:

10 tykkäystä

Ilmeisesti anti jatkuu 28.9 asti

2 tykkäystä

NEL:n historia on pitkä, mutta itsenäisenä yhtiönä vasta vajaa 6 vuotta. Positiivista kassavirtaa NEL ei ole tuottanut.

  • 1927 on Norsk Hydron perustamisvuosi
  • 2007-2011 elektolyysiliiketoiminta siirtyi Staoiliin ja sai nimen NEL Hydrogen.
  • 2013 liiketoiminta päätyi konkurssiin
  • 2014 NEL syntyi uudestaan ja listattiin Oslon pörssiin.
  • 2015 ostivat tankkaus-asemaliiketoimintaa
  • 2017 ostivat PEM-elektrolyysiliiketoiminnan
25 tykkäystä

Hieman ohi aiheen: Olen hieman opiskellut Norjan sotahistoriaa Toisen maailmansodan tiimoilta. Siihen historiaan liittyy myös NEL, sillä yhtiön juurilta löytyy sama vesivoimala, jonka raskasvesituotannon tuhoaminen kuuluu Norjan sotahistorian tähtihetkiin. Voimala oli Norjaa miehittäneen Saksan hallussa, ja raskasveden tuotanto Norjassa oli olennainen osa Saksan suunnitelmaa atomipommin valmistamiseksi. Norjalais- ja brittisissien yhteistoimin voimalan elektrolyysilaitteisto ja saksalaisten hallussa ollut valmis raskasvesi tuhottiin helmikuussa 1943, mikä tiesi käytännössä loppua Saksan ydinohjelmalle.

28 tykkäystä

Kiinnostavaa faktaa. Monilta tullut kivaa historiaa NEL:stä. Mukavaa lukea välillä tällästä kuin nykyhetkistä! Vaikka meneekin hieman ohi aiheen :sunglasses:

1 tykkäys

Onko tietoa uusista projektikytköksistä tai sopimuksista nelliin liittyen?

1 tykkäys

Twitteristä poimittua.

13 tykkäystä

Sikäli mielenkiintoinen tilanne, että antiin osallistuville merkintähinta on 18.45 NOK. Eilinen low oli 14.95.
Tässä on hinnoiteltu Nikolan tilaukset hinnasta ulos viime päivien aikana. Vähän huonot olosuhteet annille. Itsekin ilmoitin vielä lisäysoptioon osallistumisesta, jota ei enää pääse perumaan ainakaan Nordnetistä. Koska antia on pidennetty, varmasti anti on jäänyt reilusti vajaaksi.
En tiedä, peruvatko antia, alentavatko hintaa vai toivotaanko kurssihinnan nousevan.

6 tykkäystä

Løkke tviittaa hieman “kaksimielisesti” uusista kytköksistä…

7 tykkäystä

Toivottavasti vaan NEL ei ala syyllistymään liika hypettelyyn jatkossa, kun puhutaan mm. tuosta lentoliikenteeseen kohdistuvasta vetytsäänssistä.

Mites tuo NEL nyt sitten ton Nikolan jälkeisen likapyykin perkaamisen jälkeen kokonaisuudessaan jaksaa noin liiketoimintansa suhteen? Ainakin kurssi niiaa kivasti NELlillä Nikolan vuoksi. Mikä teillä muilla sijoittajilla on mutu NELn suhteen?

1 tykkäys

Kuten tuossa vähän ylempänä mainitsinkin, on nykytahdillla Nikolan osuus Nellin diileistä vain 13 % vuoden loppuun mennessä ja jos ei toiminta jatku sillä saralla, niin vähenee vielä pienemmäksi. Eli näkisin riskin olevan aika pieni, kunhan muu myynti vetää edelleen.

2 tykkäystä

@Sijoittaja4

https://twitter.com/MichelDoepke/status/1309014961356767232?s=19

Nel on monessa mukana. Ei vaan NKLAssa.

11 tykkäystä

Tuota lähinnä ihmettelen, miksi NELn kurssi on noinkin voimakkaasti laskenut, vaikka Nikolan osuus noin pieni. Ilmeisesti vaan sopulit ovat nyt liikenteessä ?

Onhan se myös voimakkaasti noussutkin tässä viime aikoina.