Nexstim - Aivostimulaatiolla maailmanvalloitukseen

Nexstimin kumppani julkaissut uutisen masennuksen hoidon pilotista Kanadassa. Uutista klikkaamalla avautuu lisätietoa pilotista. Mielenkiintoinen kumppanuus provinssitason terveydenhuoltoon.

5 tykkäystä

Ilmeisesti ihan hyvin rahoitettu 2.2 miljoonanna vuosittain. Tuossa on maininta laitehankinnastakin 170 000 dollarilla olisiko Nexstimin laitteistoa ostossa tuonne?

4 tykkäystä

Tuosta virallisesta tiedotteesta näkee, että kyseinen laitehankinta on tapahtunut 2022. Mutta hyvä, että laitteille on käyttöä ja toivotaan pilotin tuovan myös lisätilauksia.

3 tykkäystä

Suosittelen kuuntelemaan Sinaptica Therapeuticsin CEO:n Ken Mariashin haastattelun täältä: Alzheimer’s Breakthrough by Sinaptica | EisnerAmper

Ainakin omat odotukset tältä yhteistyöltä ja sen pitkän aikavälin potentiaalilta ovat peitonneet Magnus Medicaliin liittyvät pettymykset.

16 tykkäystä
12 tykkäystä

Tämä on oikein hyvä juttu. Nexstim taas tekemässä oikeita steppejä tuotekehityksen puolesta.

Pitäisi saada vielä partneri jonka kanssa voitaisiin kehittää AI:ta hyödyntävä työkalu. Työkalu joka kertoisi heti optimaalisen hoitoannoksen ja aivojen kohdan kullekin potilaalle parin helpon testin jälkeen.

5 tykkäystä

Kiitos kuunteluvinkistä! Oli mielenkiintoinen haastattelu ja vahvistaa mielikuvaa siitä että Sinaptican kanssa päästään varmaan aika tuottoisaan yhteistyöhön vielä tulevaisuudessa.

Sinaptica oli myös tehnyt Linkediniin postauksen yhteistyöstä Nexstimin kanssa, niin eiköhän sielläkin päässä olla aidosti viemässä aiesopimusta varsinaiseksi sopimukseksi. Sinaptica Therapeutics on LinkedIn: #tbt #neuromodulation #alzheimers #endalz #brainhealth #healthtech…

12 tykkäystä

Kaksi uutta NBS 6 laitteistoa meni kaupaksi Jenkkeihin vanhalle asiakkaalle. Eli tyytyväisyyttä on siis ollut Nexstimiin.

https://ml-eu.globenewswire.com/Resource/Download/7124fce2-2f36-458d-b8c9-3a4c6b6ba5e7

28 tykkäystä

https://www.nexstim.com/fi/sijoittajat/omistus-/osakkeenomistajarekisteri/helsinki

Listalla pääasiassa lisäilyä tai ±0, eli harva vähensi. 100suurimman omistajan joukossa ei tuota viime kuun nousua ollenkaan koettu riittäväksi, odotukset ovat jossain korkeammalla tasolla💪

8 tykkäystä

MUTU-spekulaatiovaroitus lukijoille🙂

Jos hieman jatkan spekulointia tämän MM-casen pohjalta:

  1. FDA-hyväksyntä on oltava Magventuren laitteelle, mutta yhteistyö julkistettiin vasta toukokuussa 2024. Tämä asettaa MM ja Nexstimin kesken tehdyn diilin kummalliseen valoon? Miksi tehdä kallis soppari ja salassa kehittää tuote ihan toisen firman kanssa, tai itseasiassa kahden muun firman kanssa?

  2. Jos Magventure ja Localite ovat olleet jo pitkään yhteistyössä MM kanssa, miksi se on haluttu pitää salassa, toisin kuin Nexstimin sopimus?

  3. MM ja Nexstimin sopparin ulkopuolelle jäivät ohjelmistosovellukset ja stimuloivan sähkökentän mallinnus. Maallikkona voisi kuvitella, että juurikin nämä olisivat olleet merkityksellisiä, jos käytetään toisen firman laitetta. Alunperinkään näitä ei sisällytetty soppariin? Hyvä niin.

  4. Jos MM ei käytä Nexstimin laitteistoa/lisenssin piirissä olevaa teknologiaa, niin miksi sopimusta ei pureta? Aiotaanko ko. Teknologiaa käyttää tulevaisuudessa vai onko kyse vaan Nexstimin blokkaamisesta SAINT-hoidoista pois?

Näitä julkisia tietoja pohtiessa helpoin selitys koko hommalle on Nexstimin blokkaaminen pois SAINT-markkinoilta. Markkinan koon huomioiden 3,5milj.e, voi olla jopa ihan järkevää maksaa, jos kyseessä on esim. ainoa kilpailija, joka kykenee vaikkapa hoitamaan samalla tarkkuudella.

6 tykkäystä

Toivottavasti tilanne ei ole näin lohduton. Toki herää ajatus, että Suomi-poika on lähtenyt maailmalle ja nyt ikävä kapitalisti veti höplästä. Jälkiviisastelua, mutta tätä käytännössä on “toimia jenkkien markkinoilla”. Siksi moni ei sinne uskalla lähteä.

1 tykkäys

Nojoo, tottakai toivon, että tuo spekulaatiohöpinä on ihan puutaheinää ja tälle on joku järkevä selitys ja kiistaan saadaan hyvä ja rahakas päätös, ilman suuria kuluja.

Tuo spekulointi perustui nyt käytettävissä olevaan tietoon tapahtuneesta ja sitä tietoa on perin rajallisesti.

Toivottavasti H1 rapsassa saadaan hyviä uutisia monenkin asian tiimoilta, sillä eihän tämä huonolta kuitenkaan kokonaisuutena näytä. Pettymys MM suhteen oli kyllä kova, kun odotukset oli jotain aivan muuta.

2 tykkäystä

Tuo yhteistyö Sinaptican kanssa vaikuttaa kyllä aikamoisen merkittävältä, mikäli kaikki onnistuu halutunlaisesti. Sinaptican näyttö FDA:n phase 2:n osalta on niin vahvaa että vaikea kuvitella mahdollisuutta jossa kaatuu kolmanteen vaiheeseen. Tuo taudin etenemisen edistäminen on inhimillisen puolen lisäksi myös taloudellisesti todella merkittävää, sillä ihmiset voivat asua pidempään kotona ilman joutumista palveluasumisen piiriin.

Tässä oli ihan hyvä juttu kanssa: Sinaptica’s Novel Approach to Alzheimer’s Leverages Electrical Brain Stimulation — StartUp Health

Aiesopimus etenee varmaan lopulliseksi sopimukseksi siinä vaiheessa kun Sinaptica saa rahoituskierroksensa clousattua. Tuon tässäkin ketjussa olleen podcastin kuunneltuani pitäisin rahoituskierroksen onnistumista melko varmana jopa tässä markkinatilanteessa.

15 tykkäystä

Tuossa on taas aika massiivinen mahdollisuus jos nTMS alkaisi saamaan enemmänkin jalansijaa ennen leikkauksia tehtävässä kartoituksessa. Hyvin on toiminut myös nuorten lasten osalta. Minä vuonna ollaan tilanteessa että kehittyneissä maissa ennen jokaista aivoleikkausta tehdään kartoitus Nexstimin nTMS-laitteistolla?

14 tykkäystä

Tilausta pukkaa.

18 tykkäystä

Selvästi on Nexstimin tuotteilla enemmän kysyntää kuin viime vuonna, vaikuttaa lupaavalta kun ja jos tuo Sinaptica yhteistyö lähtee käyntiin niin erityisen hyvältä. Joku ostaa tämän kohta pois suomen markkinoilta tällä hinnalla.

7 tykkäystä

Uutinen ei liikutellut kurssia yhtään. Huomaa että porukka lomailee. Alle 20milj markkina-arvolla tätä nyt hinnoitellaan, joka on varsin maltillinen.

6 tykkäystä

Onkos nyt mennyt 8 laitteistoa tähän mennessä? Eikös tässä olla ihan hyvässä vauhdissa, jos viime vuoteen verrataan? Muistelen, että myynti viime vuonna kokonaisuudessaan 22 laitteistoa, joista pääosa myytiin vuoden lopulla.

Edit. 9 laitteistosta tullut tiedotteet tähän mennessä Nexstimin sivuille.

4 tykkäystä

Kaikista ei välttämättä tehdä edes ilmoitusta (viime vuonnakaan), todellisuudessa luku voi olla lähempänä 10 tai 12. Riippunee varmasti haluaako molemmat osapuolet tehdä kaupasta tiedotetta.

3 tykkäystä

Magneettistimulaation käyttäminen yleistyy kovaa vauhtia ympäri maailmaa ja sen myötä myös laitteiden markkina kasvaa vahvasti.

Suomessa STM:n alainen palveluvalikoima oli hyväksynyt suosituksen ”Transkraniaalinen sarjamagneettistimulaatio (rTMS) ja aivojen tasavirtastimulaatio (tDCS) lääkeresistentin
masennuksen hoidossa” Transkraniaalinen sarjamagneettistimulaatio (rTMS) ja aivojen tasavirtastimulaatio (tDCS) lääkeresistentin masennuksen hoidossa - Palveluvalikoima

Lisäksi kommentoitava on suositusluonnos " Transkraniaalinen sarjamagneettistimulaatio (rTMS) ja aivojen tasavirtastimulaatio (tDCS) pitkäkestoisen hermovauriokivun (neuropaattisen kivun) hoidossa" https://palveluvalikoima.fi/-/transkraniaalinen-sarjamagneettistimulaatio-rtms-ja-aivojen-tasavirtastimulaatio-tdcs-pitkakestoisen-hermovauriokivun-neuropaattisen-kivun-hoidossa-suositusluonnos-kommentoitavana

Näissä suomalaisissa TMS-hankinnoissa Nexstim on varmasti hyvinkin vahvoilla ja tällä hetkellä jo kaikissa suomalaisissa yliopistosairaaloissa on Nexstimin laitteet käytössä.

Suomen palveluvalikoiman vaikutus bisnekseen toki on verrattain rajallinen verrattuna isoilla markkinoilla tapahtuviin muutoksiin. Kaliforniassa oli juuri julkistettu että Medicaid alkaa korvaamaan nuorille tehdyistä TMS-hoidoista. California Medicaid Adds TMS Access for 14.8 Million Näihin kekkereihin Nexstim ei toistaiseksi pääse jakamaan markkinaa, mutta tuokin on hyvä osoitus siitä että TMS:n hyödyt on havaittu ja teknologiaa halutaan käyttöön ympäri maailmaa.

9 tykkäystä