Nightingale Health - Uutta verta pörssiin

Tämä oli mielestäni tosi hyvä vastaus, mun kysymykseen. Kiitos!

4 tykkäystä

Heitän vielä Kauppalehden palsta-tasoisen mielipiteeni ihan perjantain iloksi. Jos oikein hyvin käy, niin tässähän on suomalaisbullerolla harvinainen vaurastumisen mahdollisuus ja riskit kohtuullisen pienet (viitaten EV).

Jos oikein tulkitsin niin analyytikkojen arvio on nyt jossain perus- ja pessimistisen skenaarion välimaastossa. En oikein ymmärrä miksi tämä valinta, eikä vain perusskenaariossa tai jopa jossain optimistisen ja perus-välissä.

Jo WACC% 16,7% tuntuu olevan riskejä sisällään pitävä, jolloin perusskenaariokin tuntuisi näin tuulipukusijoittajasta ihan kohtuullisen varovaiselta arviolta isompaakin riskiä sisältävään sijoitukseen.

Varovaisen optimistisesti odotan myös Antin seuraavaa yhtiöpäivitystä, koska koen että pientä tarkastusta voisi olla viikonlopun jälkeen tulossa. Myös tätä 1kk vanhaa (https://www.youtube.com/watch?v=R8WONcfnbZg&t=2s) toimitusjohtajan haastattelua kuunnellessa tuntuu siltä, että vastaavia uutisa voisi olla vielä lisää tulossa :crossed_fingers:

7 tykkäystä

Tällä foorumilla ihmetyttää hieman tämä jatkuva optimismi, kun firma julkaisee tiedotteita näistä tämän kaltaisista uusista sopimuksista. Tässähän nyt jälleen kyse bulkki-analyysistä, johon NH tod.näk. tehnyt halvimman tarjouksen. Millä perusteella ostajaa kiinnostaa NH:n omat visiot ennaltaehkäisevästä toiminnasta? Tuntuu, että näiden keissien tekeminen pyrkii vain paikkaamaan jatkuvaa tappiollista liiketoimintaa eikä se todellinen oma ennaltaehkäisevä bisnes lähde koskaan lentoon.

7 tykkäystä

Tää on hyvä tieto. Alaa tuntemattomana en tunne bulkin ja sen arvokkaamman tutkimuksen eroa. Mistä niihin pääsisi helposti tutustumaan?

Kaikki diilit tietysti positiivisia, olisihan se sekin jo jotain, jos saisi omillaan pyörimään. Asiakkaita toki erilaisia, ennaltaehkäisy mahdollisesti kiinnostaa kansallisen tason toimijoita sekä yrityksiä, jotka omille asiakkailleen sen varjolla voivat myydä jotain palvelua.

1 tykkäys

Ensimmäinen kirjoitukseni Foorumille.

Itse omistan Nightingalin osaketta n. 2500 kpl, mutta en ole lääketieteen asiantuntija.

Olen varsin luottavainen Nighingalen prosessiin, koska kassaa on kohtuullisen paljon kehittää edelleen toimintaa muutaman vuoden ajan ja liikevaihtokin kehittyy hyvin.

Nightingale on kehittämässä uudenlaista analysointimenetelmää, joka on laajennettavissa maailmanlaajuisesti ja siinä on ns. vallihautaa, jota kannattaa tavoitella.

12 tykkäystä

Täällä on kyllä hyvä taso porukalla. Myös hatun nosto ammattilaisille.

Itsellä ekaa kertaa osui NH tutkaan aamulla siten että ostin osaketta. Päivän mittaan tutustuin eri reittejä mitä tuli ostettua ja sain hieman hillittyä omaa tekemistä.

Kiitokset kaikille.

3 tykkäystä

Nightingale Health avaa Yhdysvaltoihin laboratorion, jonka ensimmäinen asiakas on Weill Cornell Medicine

34 tykkäystä

Mietityttää että maailman etulinjan lääketieteen toimijat luottavat Nightingalen teknologiaan. Mr. Market ei luota.
Kumpikohan lopulta vetää pidemmän korren?

7 tykkäystä

Eikö Nightingaleltä puutu vielä USA markkinoille vaadittava FDA lupa tuolle analyysi teknologialle kliiniseen potilaskäyttöön ?

Ilman sitä lupaa tuotetta ei voi myydä eikä ottaa USA:ssa potilaskäyttöön.

Missä vaiheessa tuo FDA lupa on ? Onko tulossa milloin ?

2 tykkäystä

Puuttuu, mutta eipä sillä markkinalla kliiniseen käyttöön juuri mitään tule ellei ole sikäläisellä tutkimuksella ja potilasaineistolla validoitu, joten oikea marssijärjestys taitaa tässä olla.

6 tykkäystä

Joo tämä on kyllä hyvä muistaa. Ensin pitää haalia paikallisesti iso kasa biopankkinäytteitä analysoitavaksi, jotta voidaan rakentaa paikalliseen demografiaan sopivat ennustemallit.
Sen jälkeen sitten mahdollista myydä/tarjota kumppanin kautta potilasnäytteenottoa, ja vertailla jo aiemmin analysoituihin biopankkinäytteisiin (joista siis sairaushistoria tiedossa).

Nyt on ollut hyviä avauksia viime viikkoina Nightingalelta, sekä Afrikasta että Amerikan mantereelta uusia analyysisopimuksia, jotka varmasti laajentavat yhtiön ennustemallien toimivuutta ja laajentavat asiakaskuntaa jolle voidaan jatkossa myydä verianalyysiä ja saada tilastollisesti tarkempia tuloksia.
Liikevaihto- ja tulosvaikutus varmasti vielä suhteellisen pientä, mutta ainakin uutisten perusteella edetään määrätietoisesti eteenpäin. Toivotaan vain että kassa riittää sen aikaa kunnes potilaskäyttö saadaan isosti pyörimään…

4 tykkäystä

Jos tätä tahtia alustaa kehitetään, markkinoita pohjustetaan biopankein, ja korkean profiilin partnereita/tutkimuspuolen asiakkaita saadaan, niin siinä tilanteessa että varsinaisen liiketoiminnan isoon skaalaamiseen ei enää olisi kassassa käteistä taitaisi olla kuitenkin mahdollista korkeahkollakin valuaatiolla ottaa lisää pelimerkkejä sisään.

Ainoa riski jonka näen on se ettei NG:n teknologialla tuotetuilla palveluilla kyetä luomaan arvoa loppuasiakkaille/käyttäjille. Itse teknologiahan on jo validoitu ja se riski on poistunut.

2 tykkäystä

Näinhän se on ja menee. Tuossa vain pähkäilin sitä että missä vaiheessa se FDA lupa on menossa ja millä aikataululla olisi tulossa .
Milloin muuten hakemus jätetty sisään ?

1 tykkäys

Muistaakseni se oli tavoitteena jo edelliselle tilikaudelle, mutta ei siitä tarkempaa tietoa ole tullut. Viivästymistä selitettiin yhdessä vaiheessa sillä, että FDA on pahasti ruuhkautunut korona-ajan jälkeen.

3 tykkäystä

Muistanko oikein että silloin puhuttiin kuluttajabisneksestä ja että siinä ei olisi välttämätön, mutta hyödyksi kyllä differentoitumisessa kaikesta kuluttajalle myytävästä terveystauhkasta.
Nyt näyttäisi suunta olevan vakavampaan terveysalan sovelluksiin, tiedotteesta " “Yksilöllistettyä lääketiedettä edistävä pilottiprojektimme käynnistää uuden aikakauden terveydenhuollossa. Visiomme on käyttää aineenvaihdunnasta kertovia veren merkkiaineita yksilöllisten hoitojen kehittämisessä ja auttaa potilaita ympäri maailman”, sanoo Olivier Elemento, Englander Institute for Precision Medicinen johtaja." joten noille kyllä tarvittaneen jotain luvituksia, ellei sitten kyse ole potilaiden tunnistamisesta ennakoivasti olemassaolevien hoitojen kohdentamiseen.

Tärkeä aihe USA:n markkinan aikajänteen suhteen, jos jollakulla on näkemystä niin kommentteja mielellään.

3 tykkäystä

@Antti_Luiro:n kommentti uudesta USA:n labrasta ja uudesta asiakkaasta. :slight_smile:

8 tykkäystä

Tässä näyttäisi olevan patterni että labra pystytetään kun on asiakkuuksia tai partneri ko. alueella. Nostaa kysymyksen mikä diili/partneruus on vireillä UK:ssa, siellä kun on jo operatiivinen labra mutta ei ole isompia asiakkuuksia tiedoteltu?

5 tykkäystä

Tuolla sharevillen puolellakin jokin ihmettelee samaa mitä minäkin pari päivää jo että mikäs se tämä Ameriikan listaus on?

Edit. Jaa joku siellä vastailikin että mahdollisesti jäänne jostain listaamattomien yhtiöiden OTC-markkinoilta… en vaan ennen oo huomannut että tuo tuolla olisi🤔

12 tykkäystä

Nightingale Health alkaa saamaan näkyvyyttä myös Yhdysvalloissa:

Yhdysvaltalainen verkkojulkaisu Longevity.Technology on uutisoinut Nightingalen tulevasta USA:n laboratoriosta ja aiesopimuksesta: Nightingale to open US preventive health lab

Longevity.Technology kuvailee itseään näin: “Daily longevity news and insights on the fast-growing longevity market – anti-aging, biotech, research, investment and supplements.”.
Lisäksi julkaisun LinkedIn-profiilissa mainitaan: “The #1 destination for daily news and insights on the fast-growth longevity market.”

Nightingale näyttää olleen tämän julkaisun tutkassa jo pidempään, ks: You searched for Nightingale health - Longevity.Technology - Latest News, Opinions, Analysis and Research

11 tykkäystä